14.4.10

Μπλόκαραν τον «Καλλικράτη » στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Πάγκαλος και Βενιζέλος μπλόκαραν το νομοσχέδιο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στη χθεσινή ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια της κυρίας Κατερίνας Μπατζελή, το ένα αφορούσε το μητρώο αγροτών και το άλλο την ανασυγκρότηση των αγροτικών συνδικαλιστικών ενώσεων
Το πρώτο νομοσχέδιο πέρασε χωρίς πρόβλημα από το κόσκινο των υπόλοιπων υπουργών. Στο δεύτερο, όμως, οι κκ. Θ. Πάγκαλος και Ευ. Βενιζέλος διατύπωσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.
Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα το περιουσιακό κριτήριο που ήθελε να εντάξει η κυρία Μπατζελή στον νόμο 1264, ο οποίος ρυθμίζει τη συμμετοχή των αγροτών στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους. Επίσης είπε ότι το κράτος δεν μπορεί να ρυθμίζει με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια την οργάνωση και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Με τις παρατηρήσεις αυτές συμφώνησε και ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Δ. Ρέππας πρότεινε να φτιάξει το ΚΕΠΥΟ το μητρώο αγροτών και ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την υπουργό να ξαναδεί τις επίμαχες ρυθμίσεις. Έτσι, το νομοσχέδιο επεστράφη στο υπουργείο για νομική επεξεργασία και όταν ολοκληρωθεί, θα συζητηθεί ξανά σε κάποιο από τα επόμενα Υπουργικά Συμβούλια.
(Το Βήμα)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου