10.4.10

Εντοπίστηκαν 48 αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους νότια της Πύλου

Σαράντα οχτώ αλλοδαποί ( 30 άνδρες, 7 γυναίκες και 11 παιδιά) χωρίς νόμιμα έγγραφα, αλλά και οι 2 αλλοδαποί διακινητές τους εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε ιστιοφόρο, νότια της Πελοποννήσου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό σκάφους αναψυχής σε κίνδυνο.
Ακολούθησε ενεργοποίηση όλων των παραπλεόντων πλοίων, με αποτέλεσμα το δεξαμενόπλοιο «FS THAIS» σημαίας Γαλλίας, να αναφέρει τον εντοπισμό ιστιοφόρου, χωρίς στοιχεία και διακριτικά, με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης περίπου 33 ν.μ. νότια της Μεθώνης.
Από το λιμάνι της Καλαμάτας απέπλευσε το ρυμουλκό «ΠΑΝΑΓΙΑ» και από το λιμάνι της Πύλου πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος για παροχή συνδρομής. Το γαλλικό δεξαμενόπλοιο προσέδεσε το ιστιοφόρο και ξεκίνησε να το ρυμουλκεί προς Καλαμάτα.
Με μέριμνα της τοπικής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 34 από τους αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο υποδοχής, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ 10 παιδιά και 4 γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι δύο διακινητές, καθώς ο ένας παρουσίασε έντονους σπασμούς και λιποθυμικές τάσεις και ο άλλος έφερε τραύμα στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Σύμφωνα με δηλώσεις τους είχαν αναχωρήσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των συλληφθέντων κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου