12.3.10

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τους ....άθλιους της Δυτικής Μεσσηνίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
α) Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
β) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
γ) Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Παράνομοι μετανάστες στη Μεσσηνία στα όρια της εξαθλίωσης»
Περισσότεροι από 2.500 παράνομοι μετανάστες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πείνα και την εξαθλίωση στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων του νομού Μεσσηνίας. Ωστόσο, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παράνομοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί εξ αυτών λιμοκτονούν, καθώς δεν βρίσκουν δουλειά και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι λόγω της εξάπλωσης ασθενειών. Επιπλέον, τα περιστατικά μικροκλοπών και ανθρώπων που αναζητούν για φαγητό στα σκουπίδια βρίσκονται σε ραγδαία αύξηση.
Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με το Δήμο και την Εκκλησία, έχουν οργανώσει συσσίτια για τους οικονομικούς μετανάστες. Ο Δήμος Φιλιατρών έχει συστήσει στους κατοίκους να μην παίρνουν παράνομους μετανάστες στα χωράφια τους, ειδικά αν δεν μπορούν να τους προσφέρουν κατάλυμα. Επιπλέον, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αναρμόδια και δεν νομιμοποιείται να δαπανήσει χρήματα και η Αστυνομία δεν μπορεί να τους απελάσει καθώς δεν προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις και οι χώρες προέλευσής τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται τα αρμόδια Υπουργεία:
1. Προτίθενται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης;
2. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς το φαινόμενο επεκτείνεται πολύ παραπέρα από τα όρια του νομού Μεσσηνίας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου