13.3.10

Δημοσκόπηση καμπανάκι για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το πολιτικό Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 48% των πολιτών απαντούν ότι καμιά κυβέρνηση, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Ν.Δ. ήταν καλύτερη, ενώ το 38% δηλώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφώς καλύτερη της Ν.Δ. και μόλις το 6% επιλέγει το αντίθετο
Μεγάλη είναι και η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τους χειρισμούς των κομμάτων τους, με το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% της Ν.Δ. να το δηλώνουν αυτό ευθαρσώς .
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου πάντως, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται με 47,5%, ακολουθεί η Ν.Δ. με 30,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, το ΛΑ.Ο.Σ. με 6% και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 5%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 49% συνεχίζει να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, ενώ το 19% προτιμά τον Α. Σαμαρά. Πάντως το 22% δηλώνει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για το πόστο αυτό.
Τέλος όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται με 66% ο Γ. Παναδρέου και ακολουθούν: Α. Σαμαράς με 55%, Γ. Καρατζαφέρης με 46%, Α. Τσίπρας με 35% και Α. Παπαρήγα με 30%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου