17.3.10

Κύμα μετατάξεων φέρνει ο Καλλικράτης

Κύμα μετατάξεων σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση φέρνει το σχέδιο «Καλλικράτης» που θα δοθεί για διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες και θα προβλέπει τη δημιουργία μέχρι 370 δήμων σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η αρχή θα γίνει με τη μεταφορά προσωπικού που σήμερα απασχολείται στις νομαρχίες, καθώς και με μετακινήσεις υπαλλήλων από δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα των δήμων, οι οποίοι ξεπερνούν τις 90.000.
«Μεταφορά αρμοδιοτήτων για το νομοσχέδιο ‘Καλλικράτης’ σημαίνει μεταφορά του αντίστοιχου προσωπικού και των σχετικών πόρων», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης.
Ανάλογες μετακινήσεις υπαλλήλων θα γίνουν και από τις σημερινές κρατικές περιφέρειες ή υπουργεία προς τις 13 περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες θα θεσμοθετηθούν με τον «Καλλικράτη», βάσει και σε αυτή την περίπτωση των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των υπηρετούντων ανά φορέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου