22.3.10

Αντωνία Μπούζα - Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Πλούσια σε καρπούς και κατάλουστη από μύρια κρυστάλλινα νερά, άριστο βοσκοτόπι , χωρίς δύσκολο χειμώνα, από χειμερινούς ανέμους, ούτε πάλι υπερβολικά θερμή από το άρμα του ηλίου" αναφέρει για τη Μεσσηνία ο Ευριπίδης.
Πράγματι η Μεσσηνία ,είναι ένας τόπος , στην οποία η φύση χάρισε απλόχερα τα δώρα της και αποτελεί για τον επισκέπτη ιδανικό τόπο διακοπών και χαλάρωσης .
Ο μεσσηνιακός πλούτος, βασίζεται στα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα , αλλά και στον τουρισμό που αποτελεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τη «βαριά» βιομηχανία του τόπου.
Η Νομαρχιακή Αρχή ,επιδιώκει να αναπτύξει με έναν τρόπο ισορροπημένο και βιώσιμο τον τουρισμό στη Μεσσηνία , ώστε να αποφέρει ουσιαστικά κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά οφέλη, εφαρμόζει δε , συγκεκριμένη στρατηγική ,στην οποία έχει ενσωματώσει τις αρχές της αειφορίας, θεωρώντας ως απαραίτητη προϋπόθεση της όποιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος , αναδεικνύοντάς το ως πολύτιμο φυσικό πόρο. Συγχρόνως όμως, επιζητείται και η ενεργός συμμετοχή , όλων των πολιτών για την επίτευξη αυτού του στόχου και αυτό έχει γίνει σαφές από την κατεύθυνση της προβολής και της διαφήμισής του.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, έχουμε προωθήσει μία καμπάνια με τον τίτλο «η Μεσσηνία είμαστε εμείς», με πρόθεση ,με διάφορες δράσεις που υλοποιούμε ,να καταστήσουμε ευκολότερα αποδεκτή από το κοινό την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση σε θέματα τουρισμού, τη συνειδητοποίηση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών και την άμεση ανάγκη αναβάθμισής τους.
Στοχεύουμε πάνω από όλα στη δημιουργία της βάσης της "τουριστικής συνείδησης", από τη στιγμή που η φιλοξενία στη χώρα μας είναι παράδοση και η έννοια "τουρισμός" αγγίζει τον καθένα από εμάς.
Ο τουρισμός είναι πάνω απ’ όλα ευταξία, καθαριότητα, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον. Είναι στοιχεία, που εξακολουθούν να λείπουν από πολλές γωνιές της πατρίδας μας. Πολλοί έχουμε υποταχθεί στη δύναμη της συνήθειας και πολλές φορές ,δεν βλέπουμε αυτά που ενοχλούν τους άλλους.
Σήμερα, που εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ποίησης , ξεκινά και η εαρινή ισημερία που σηματοδοτεί και τον ερχομό της άνοιξης , την αναγέννηση της φύσης, της διάθεσης και της ψυχής μας και φυσικά συνδέεται με την πρόθεσή μας να έλθουμε πιο κοντά στη φύση και να χαρούμε τα δώρα της . Αυτή την ημέρα λοιπόν επιλέξαμε για τη σημερινή ημερίδα στην οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην όμορφη Αρκαδιά (Κυπαρισσία) ως κεντρικούς ομιλητές επιφανείς ανθρώπους του τουρισμού , της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας και αντανακλά τη σπουδαιότητα της συμβολής της Δυτικής Μεσσηνίας στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας ,όπου σημαντικός αριθμός πολιτών δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα , αλλά και πολλές νέες επενδύσεις προωθούνται .
Αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των επιφανών ομιλητών , δηλώνω ιδιαιτέρως χαρούμενη για το αμέριστο ενδιαφέρον και την άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Κυπαρισσίας και των επαγγελματιών του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής γι΄αυτή την προσπάθεια και πιστεύω πως με την ενίσχυση της Πολιτείας στην οποία προσβλέπουμε, με κοινό βηματισμό και συστράτευση είμαστε σε θέση να πετύχουμε ακόμη περισσότερα και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.
Υ.Γ. Η συγκεκριμένη ημερίδα , διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, με τη συμμετοχή του Δήμου Κυπαρισσίας και την Ένωση Ξενοδόχων και Καταλυματιών Τριφυλίας.
Ο τίτλος της ημερίδας,είναι η συνέχεια της καμπάνιάς μας για την ενίσχυση της Τουριστικής συνείδησης Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ (έχουν προηγηθεί άλλες δράσεις μας όπως , τηλεοπτικά σποτ , ραδιοφωνικά, καταχωρήσεις στον έντυπο τύπο και η πρωτοπόρα δράση στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ )

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου