16.3.10

Aegean - Αρχίζει τις πτήσεις για Καλαμάτα

Σε αναδιάταξη του δικτύου πτήσεων εσωτερικού προχωράει η AEGEAN, με αφορμή την έναρξη νέων προορισμών, ενώ ίσως και εντός της εβδομάδος, να προχωρήσει και σε νέα αναδιάταξη, καθώς την προσεχή Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις λεγόμενες άγονες γραμμές.
Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με την Καλαμάτα με μία πτήση την ημέρα ενώ από 20 Μαΐου οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 2 την ημέρα. Το δρομολόγιο αυτό θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διακοπής. Η κάλυψή του γίνεται δυνατή λόγω της συμφωνίας της AEGEAN με την εταιρεία Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε. η οποία πραγματοποιεί μία πολύ σημαντική επένδυση στην Μεσσηνία και θα συμβάλει σημαντικά στην αεροπορική σύνδεση της Νοτίου και Δυτικής Πελοποννήσου με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Παράλληλα, με βάση τον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΥΠΑ για τις άγονες γραμμές, μέχρι στιγμής στην AEGEAN έχουν κατοχυρωθεί οι γραμμές Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, στις οποίες η εταιρεία ήταν ο μοναδικός μειοδότης με μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Η AEGEAN θα ξεκινήσει πτήσεις στις ως άνω γραμμές από την 1η Απριλίου.
Σε ότι αφορά τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη - Σάμος και Θεσσαλονίκη - Χίος, που η AEGEAN μειοδότησε αιτούμενη μηδενικό τίμημα αλλά υπάρχουν και άλλοι διαγωνιζόμενοι που επίσης δεν ζήτησαν τίμημα, η έκβαση του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη. Η AEGEAN διευκρινίζει ότι εφόσον της κατοχυρωθούν οι εν λόγω γραμμές, προτίθεται να προβεί σε άμεση προσφορά 20.000 θέσεων στον χαμηλότερο ναύλο των 39 ευρώ που αντανακλά περίπου στο 50% του μέγιστου ναύλου δρομολογίων άγονων γραμμών που προβλέπεται από την διαδικασία και που ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου