11.2.10

ΧΑΝΙΑ - Απέβαλλαν οριστικά μαθήτρια από το σχολείο της λόγω σελίδας στο face book

Την απόφαση να αλλάξει σχολικό περιβάλλον μια 14χρονη μαθήτρια του γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων, πήρε το βράδυ της Τρίτης, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Η μαθήτρια, ουσιαστικά αποβλήθηκε από το σχολείο καθώς, είχε κατασκευάσει στο face book σελίδα με τίτλο "μισώ την διευθύντρια της Χρυσοπηγής" και στην οποία έγιναν μέλη περίπου 100 παιδιά του ιδιου σχολείου.Το θέμα έγινε γνωστό, όταν την ύπαρξη της συγκεκριμένης σελίδας αντιλήφθηκε μια μητέρα άλλης μαθήτριας και το ανέφερε στην διευθύντρια του σχολείου.Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη, στο νομό Χανίων έχουν αποβληθεί για λίγες ημέρες από το σχολείο τους τρεις μαθητές για παρόμοια περιστατικά.Όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό με την 14χρονη, ο κ. Βεστάκης επεσήμανε ότι η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πήρε την απόφαση η μαθήτρια να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαθήτρια κλήθηκε σε απολογία, ζήτησε συγνώμη, ωστόσο η απόφαση δεν άλλαξε...
"Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις ενός οργάνου, είναι συλλογικό όργανο, σύμφωνα με το νόμο οι αποφάσεις του δεν μπορούν να προσβληθούν από κανένα," είπε ο κ. Βεστάκης, που χαρακτήρισε την απόφαση νομότυπη και τελεσίδικη. Όπως τόνισε ο κ. Βεστάκης, κλήθηκε ο πατέρας της μαθήτριας στον όποιο ζητήθηκε να επιλέξει σχολείο για το παιδί του, που βρήκε σχολική στέγη σε κοντινό σχολείο από αυτό που απομακρύνθηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε, πώς το παιδί του, έκανε λάθος. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για την υπόθεση ο διευθυντής δευτεροβάθμιας επεσήμανε ότι ο ίδιος, αν ήταν διευθυντής του σχολείου, θα χειριζόταν διαφορετικά το θέμα. "Θα καλούσα την μαθήτρια και τους γονείς, και το θέμα δεν θα πήγαινε στο σύλλογο," τόνισε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: "Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει, το ποσό μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ότι αφορά την γνώση του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε να επιβληθεί και δεν θα είχε επιβληθεί, αν οι εκπαιδευτικοί, είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας στη χρήση των νέων τεχνολογιών, στην καθημερινότητά τους. Θα γνώριζαν τι σημαίνει face book και δεν θα υπήρχε πανικός, με το παραμικρό." Σήμερα ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επισκεφθεί το σχολείο από το όποιο απομακρύνθηκε η μαθήτρια, και θα συναντηθεί με το σύλλογο διδασκόντων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου