23.2.10

Νάντια Γιαννακοπούλου για κατολισθήσεις στο Εθνικό οδικό δίκτυο

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση σχετικά με τις συνεχείς, πλέον, καθιζήσεις και κατολισθήσεις στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, μετά την Αρτεμισία και τον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος της Μεγαλόπολης.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης στα τμήματα αυτά των εθνικών οδών. Η βουλευτής Μεσσηνίας στην αναφορά της συνιστά την επαγρύπνηση των αρμοδίων, καθώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης είχε κλείσει, μετά από κατολίσθηση πετρών και χωμάτων λόγω των βροχών, τη στιγμή που αυτοί οι οδικοί άξονες αποτελούν για την Καλαμάτα, το σημαντικότερο συγκοινωνιακό δίαυλο με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη, αναφέρεται ότι στο άμεσο μέλλον πρέπει πάση θυσία να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, καθώς η γεωγραφική θέση της Καλαμάτας καθιστά αναγκαία, όσο σε λίγες πόλεις στην Ελλάδα, την συνεχή συντήρηση των τμημάτων της εθνικής οδού. Η βουλευτής Μεσσηνίας στην αναφορά της τονίζει ότι, στον 21ο αιώνα καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις, ακόμα και όταν είναι ισχυρές, δεν νοείται να αποτελούν αφορμή σοβαρής παρεμπόδισης της κυκλοφορίας των οχημάτων, όταν μάλιστα η υπεύθυνη Πολιτεία οφείλει να διευκολύνει αλλά και να συνεισφέρει στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων, λόγω ακριβώς της βροχόπτωσης.
Στην αναφορά της, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία για την συνολική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος που παραμένει εδώ και χρόνια. Επιπλέον, επιδιώκει την συνεργασία όλων των φορέων για ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει, χρόνια τώρα, τον τόπο με προφανείς συνέπειες σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η ασφάλεια, ο τουρισμός, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου