26.2.10

Ιδιωτικά Μαιευτήρια – Τιμές έως και δεκαπλάσιες των τιμών των δημοσίων

Οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων που εξετάστηκαν τον Ιανουάριο του 2009, αυξήθηκαν μέχρι και 27%, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σύντομα, θα ακολουθήσει και το επόμενο τμήμα της συνολικής της έρευνας για το πόσο κοστίζει μια γέννα, που θα αφορά στις αμοιβές των μαιευτήρων ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την αλλαγή των τιμών στα μαιευτήρια (2009 - 2010) προκύπτουν τα εξής:
Ιασώ 0%, Λητώ +4% μέχρι +11%, Μητέρα +6% μέχρι +8%, Γενική Κλινική
Θεσσαλονίκη +7% μέχρι +27%, Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη +4% μέχρι +8%, Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκη 0% και Ολύμπιον στην Πάτρα +9% μέχρι +26%.
Η φετινή έρευνα, επεκτάθηκε και σε επιπλέον των περυσινών μαιευτήρια και εξέτασε το κόστος ενός φυσιολογικού τοκετού και ενός τοκετού με καισαρική και τα κύρια συμπεράσματα της συγκριτικής αυτής έρευνας σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ είναι τα ακόλουθα:
- Οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δεκαπλάσιες των τιμών των δημοσίων
- Οι τιμές των Αθηναϊκών ιδιωτικών μαιευτηρίων είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των επαρχιακών και κυμαίνονται από 50% μέχρι και άνω του 100%.
Σημειώνεται ότι οι τιμές δεν περιλαμβάνουν κόστη για αναισθησιολόγο και ενδέχεται να διαφοροποιούνται αναλόγως του αν έχουν ενσωματωθεί ή όχι διάφορα άλλα κόστη(π.χ. υγιειονομικού υλικού).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου