16.1.10

Επιδείνωση του καιρού


Αισθητή είναι η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και με ισχυρούς ανέμους. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε ο απόπλους στα πορθμεία Πρίνου-Καβάλας, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Ληξουρίου-Αργοστολίου και Ρίου-Αντιρρίου. Στο πορθμείο Κεραμωτής-Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία.
Για σήμερα Σάββατο, σημειώνονται βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια πέφτουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι ανεμοι πνέουν 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Στην Αττική επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου