30.1.10

Νάντια Γιαννακοπούλου – Για βελτίωση των διατάξεων για τις πολύτεκνες οικογένειες

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Κυπαρισσίας, σχετικά με τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τα αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών. Μεταξύ των δίκαιων αιτημάτων περιλαμβάνεται η θεσμοθέτηση πολυτεκνικής σύνταξης και στους δύο συζύγους, καθώς αυτή προς το παρόν αποδίδεται αποκλειστικά στη σύζυγο. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου κατέθεσε το αίτημα του Συλλόγου, να σταματήσει ο Ο.Γ.Α. να μην αναγνωρίζει, να μην αποδέχεται και να μην εφαρμόζει αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που δικαίωσαν πολύτεκνους, κατά της διακοπής του πολυτεκνικού επιδόματος με βάση το οικογενειακό εισόδημα. Στην αναφορά της, η κ. Γιαννακοπούλου, επιπλέον, τονίζει το αίτημα για αύξηση της πολυτεκνικής σύνταξης στα όρια της κατώτατης σύνταξης με τιμαριθμική προσαρμογή.
Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, τη λήψη μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η πολύτεκνη οικογένεια που όπως ορίζεται συνταγματικά αποτελεί το θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους και έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου