10.1.10

«Συνάντηση Νάντιας με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση για την ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου»

Το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Γιάννη Ραγκούση. Κατά την συζήτηση που είχε η Βουλευτής Μεσσηνίας με τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, έθεσε ενώπιόν του και παρουσία άλλων βουλευτών το μεγάλο θέμα της ενιαίας περιφέρειας Πελοποννήσου και του ζήτησε να επιληφθεί προσωπικά για το θέμα αυτό. Ο κ.Παπανδρέου στην απάντησή του είπε ότι πρόκειται για ένα πράγματι σοβαρό και δίκαιο αίτημα και «ότι θα το δούμε και κατά την διαβούλευση.»
Προηγουμένως η κ.Γιαννακοπούλου συμμετείχε ως μέλος του αρμόδιου ΚΤΕ Εσωτερικών στη συζήτηση για την νέα διοικητική αρχιτεκτονική της χώρας. Στην τοποθέτησή της για το θέμα αυτό η Μεσσήνια βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική που θα προσφέρει η ενοποίηση της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετατρέποντας την σε μια ενιαία, ανοιχτή, σύγχρονη πόλη.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ενιαία Πελοπόννησος αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας γιατί σήμερα είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη με ακρωτηριασμένη την Πελοπόννησο σε τρεις περιφέρειες.
Υπογράμμισε την κοινή ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα και παράδοση των Πελοποννησίων, που αποτελούν τους απαραίτητους συνδετικούς κρίκους για την ενοποίησή της.
Στην απάντησή του ο κ.Ραγκούσης αναφερόμενος ονομαστικά στην κ.Γιαννακοπούλου την ευχαρίστησε για την επιστολή που του είχε στείλει προ δύο μηνών για το θέμα αυτό, αλλά και για την τοποθέτησή της, θεωρώντας δικαια και απολύτως λογικά τα επιχειρήματα της και δεσμεύτηκε ότι η απόφαση θα ληφθεί αφού εξασφαλιστούν οι ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις.
Κατά την συζήτηση η κ.Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με όλους τους Πελοποννήσιους βουλευτές που παραβρέθηκαν στο ΚΤΕ, στους οποίους ανέλυσε την αναγκαιότητα αυτού του εγχειρήματος και την ομοθυμία που απαιτείται για την υλοποίησή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου