2.1.10

Με ριζίτικα και μπαλωθιες η Κρήτη αποχαιρετησε το Νικο Κακαουνάκη


Με μπαλωθιές, ριζίτικα και μαντινάδες εκατοντάδες Κρητικοί συνόδευσαν το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο , προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Τον επικήδειο λογο διάβασε ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου Αντώνης Σχετάκης που αναφέρθηκε στο έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντα
« Είχε την χάρη να κερδίζει τους γύρω του με την απλότητα και το χαρακτήρα του.
Έφυγε ενας αγωνιστής της ζωης, της δημοκρατίας και της ασυμβίβαστης δημοσιογραφίας" είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Σχετάκης.
Πρεσβευτή της Κρήτης που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Κρήτη και την Κίσσαμο χαρακτήρισαν τον Νικο Κακαυνάκη πολλοί συμπατριώτες του που ήταν παρόντες στο ύστατο χαιρε.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης εκπροσώπησαν την κυβέρνηση ενώ στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πολλών άλλων.
Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλη την χώρα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης βρέθηκαν σήμερα στην Κισαμο για το ύστατο χαίρε.
Από νωρίς το μεσημέρι ο Μητροπολιτικός Ναός της Κισάμου είχε κατακλυσθεί από κόσμο που ήθελε να αποχαιρετήσει τον Νίκο Κακαουνάκη.
Μεταξύ αυτών, το παρών έδωσαν πολλοί βουλευτές και το σύνολο των τοπικών αρχών.Η ταφή του , έγινε στο Κοιμητήριο Παρθενώνας.
Μαυροφορομένοι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με το κρητικο ριζιτικο «τον αντριωμένο μην τον κλαις»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου