26.1.10

Συνάντηση αγροτών Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη


Ομάδα αγροτών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης μέχρι τα κεντρικά γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου επέδωσαν στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας, Φώτη Χατζημιχάλη, ψήφισμα, στο οποίο αναφέρουν ότι διεκδικούν τη στήριξη της παραγωγής, την αναπλήρωση του εισοδήματός τους και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Ο περιφερειάρχης συνομίλησε με τους αγρότες και μετά τη συνάντηση δήλωσε πως «το αγροτικό πρόβλημα είναι οξυμμένο στη χώρα μας. Δεν αντιμετωπίζεται με πρόσκαιρα μέτρα, αλλά με βαθιές τομές, που θα στηρίζουν τους Έλληνες παραγωγούς και το εισόδημά τους, θα εξασφαλίζουν την ποιοτική παραγωγή των προϊόντων, θα βάζουν όρους στις αγορές και τη λειτουργία τους και θα δίνουν προοπτική στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου».
Πρόσθεσε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων στην κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό Πελοποννήσιων αγροτών, γεωργών και κτηνοτρόφων, προκειμένου να βοηθήσει κατά το δυνατόν, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Οι αγρότες παρέμειναν για λίγο έξω από την περιφέρεια και ακολούθως διαλύθηκαν.
Νωρίτερα, οι αγρότες της Μεσσηνίας, που είχαν παραταχθεί στον κόμβο της Μεσσήνης επί της εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης, έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για 15 λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησαν από το μπλόκο της εθνικής οδού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου