14.1.10

Ολοκλήρωση ευρυζωνικού δικτύου στην ΤΕΔΚ Λακωνίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Space Hellas το έργο Ανάπτυξης Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης της ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας, του οποίου το συμβατικό τίμημα ανέρχεται στις 275.827 ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση του έργου πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση και παραμετροποίηση ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στο νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Μυστρά, Γερονθρών, Θεράπνων, Οινούντος, Πελλάνας και Σκάλας.
Σκοπός του δικτύου είναι η επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει το δίκτυο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" σε Δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, όπως σχολεία, ΚΕΠ, αγροτικά ιατρεία, κοινοτικά καταστήματα κ.α. Σε κάθε έναν από τους παραπάνω Δήμους, δημιουργήθηκαν κόμβοι αναμετάδοσης και διανομής μέσω ασύρματων ζεύξεων, ούτως ώστε τα τερματικά σημεία (υπηρεσίες και φορείς) να διασυνδέονται ασύρματα με το Δημαρχείο όπου και αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Με την ολοκλήρωση του έργου, προσφέρεται στους Δήμους της ΤΕΔΚ Λακωνίας, το ασύρματο δίκτυο τοπικής πρόσβασης, το οποίο αποτελεί το μέσο πάνω στο οποίο μπορούν να περάσουν με ασφάλεια οι δικτυακές υπηρεσίες δεδομένων, τηλεφωνίας VοIP καθώς και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως internet feed, mail και web hosting αλλά και οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες αναπτυχθούν στο μέλλον. Τέλος το δίκτυο αποτελεί τον κορμό από τον οποίο το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ", μπορεί να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους δημοσίους φορείς προσφέροντας πρόσβαση και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία.
Η Space Hellas με τα 25 χρόνια λειτουργίας της έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογωσία στην ασύρματη δικτυακή τεχνολογία έχοντας υλοποιήσει σημαντικό αριθμό ασύρματων ευρυζωνικών και άλλων δικτύων. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 105 έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δίκτυα σε περισσότερους από 60 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου