20.1.10

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


Συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων είχε σήμερα στη Μεγαλόπολη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο ενεργειακό κέντρο της περιοχής.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ στην περιοχή περιλαμβάνει τη νέα μονάδα φυσικού αερίου, ισχύος 800 μεγαβάτ και κόστους 500 εκατ. ευρώ καθώς και φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50 MW, που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και έχει αδειοδοτηθεί αλλά δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του λόγω προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου συνδέεται επίσης με την κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης που θα μεταφέρει το καύσιμο στην περιοχή...

Ο κ.Ζερβός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, για την πορεία των επενδύσεων στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου θα συμβάλει στη σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής όχλησης από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την απόσυρση παλαιών και ρυπογόνων λιγνιτικών Μονάδων. Επεσήμανε ακόμη ότι η ολοκλήρωση των έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης και την ενίσχυση του Νότιου Συστήματος της χώρας καθώς και ότι η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες πηγές εισοδήματος και δραστηριότητες για τις τοπικές επιχειρήσεις από τις εργασίες εκτέλεσης, αλλά και να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σε ότι αφορά την απασχόληση εργαζομένων σε εργολάβους που εκτελούν εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ ο πρόεδρος της επιχείρησης επανέλαβε ότι οι έλεγχοι και οι διαδικασίες θα γίνουν αυστηρότεροι προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου