14.1.10

«Παρέμβαση Νάντιας στη Βουλή για τη ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών»


Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, την αναπροσαρμογή του συστήματος «Τειρεσίας» και άλλες διατάξεις, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/01/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
- Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για ολική επαναφορά της ελληνικής οικονομίας περνάει από το δρόμο της προστασίας και στήριξης του μικρο-επιχειρηματία, του επαγγελματία, του αγρότη...
- Η ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών των επαγγελματιών ήταν επιτακτική ανάγκη, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος, ειδικά στη Μεσσηνία, βασίζεται κατά 46% σε τραπεζικό δανεισμό.
- Σε πανελλαδικό επίπεδο, και δυστυχώς πολύ περισσότερο στη Μεσσηνία, οι επαγγελματίες βλέπουν τις πωλήσεις τους συνεχώς να πέφτουν.
- Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση τείνει χείρα βοηθείας στον αγρότη που ένοιωθε πνιγμένος από τα πανωτόκια παλαιών δανείων τα οποία διαγράφονται με το άρθρο 9, προσφέροντας ανακούφιση και προστασία και στηρίζει τον ελαιοπαραγωγό που βλέπει την τιμή του ελαιόλαδου να ακολουθεί καθοδική πορεία και την θηλειά του τραπεζικού δανεισμού να στενεύει γύρω από το λαιμό του.
- Η κύρωση του σχεδίου νόμου συνιστά πραγματική ανάγκη, καθώς το σύνολο των ληξιπρόθεσμων Επιχειρηματικών Δανείων τον περασμένο Αύγουστο άγγιξε τα 109 δις ευρώ.
* Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας εκτιμάται ότι θα επιφέρει ενίσχυση ρευστότητας άνω των 3 δις ευρώ.
* Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας παρέσυραν το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου στο σκοτάδι της ανασφάλειας και 10.000 επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια σε κλείσιμο, μόνο για το 2009.
Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε προσωπικά την Υπουργό Οικονομίας, κ. Κατσέλη, για την υλοποίηση της απαίτησης που της είχε εκφράσει με αναφορά της στις 26/11/09 για εισαγωγή στο νομοσχέδιο ειδικής ρύθμισης που θεσπίζει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις παροχής πρόσθετης περιόδου χάριτος για επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου