19.1.10

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη


Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές στα πεδινά της Νότιας Ελλάδας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και νότια τμήματα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις έντονες βροχοπτώσεις είναι η Πελοπόννησος και πιθανόν η Αττική και οι Κυκλάδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Παρασκευή. Οι χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο θα αρχίζουν από τα 1.000 – 1.300 μέτρα και πάνω, στη Στερεά Ελλάδα από τα 800 – 1.000 μέτρα και πάνω, και στα κεντρικά και βόρεια από τα 500 – 700 μέτρα και πάνω...

Στη Θράκη, αν και τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή, θα χιονίσει σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα. Έτσι, οι οδηγοί που σκοπεύουν να περάσουν την Παρασκευή από ορεινά οδικά περάσματα, όπως το Αρτεμίσιο, ο Μπράλος , ο Δομοκός, η Κατάρα και από τις παρακαμπτήριους δρόμους της κοιλάδας των Τεμπών, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σε ό,τι αφορά την Αττική, χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, την Παρασκευή και το Σάββατο, με τη χιονόστρωση να αρχίζει από τα 700 – 900 μέτρα και πάνω.
Τα φαινόμενα το βράδυ της Παρασκευής θα εξασθενήσουν, χωρίς όμως οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας να σταματήσουν. Παράλληλα, ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου