2.1.10

Αποδείξεις ? Ξεκινάμε από σήμερα


Δεύτερη μέρα του χρόνου και μαζί του ξεκινά και το μεγάλο κυνήγι των… αποδείξεων. Από την 1η Ιανουαρίου μαζεύουμε αποδείξεις από παντού! Αυτό το σύνθημα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε 4.000.000 μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. Στόχος; Η μείωση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των δημοσίων εσόδων!
Έτσι λοιπόν από σήμερα ξεκινάτε να μαζεύετε όλες τις αποδείξεις από τα ψώνια σας, αλλά και από γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ θα προστεθούν καθαριστήρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, ακόμα και… ταξί.
Οι αποδείξεις αυτές θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ύψους του αφορολόγητου και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να έχουν και επιπλέον έκπτωση φόρου. Μ’ έναν σμπάρο δηλαδή, δυο τριγόνια.
Ακόμα βέβαια δεν έχει προσδιοριστεί σε τι ποσοστό θα εκπίπτουν, σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στόχος είναι η επιστροφή φόρου στους καταναλωτές να καλύπτει τουλάχιστον το ΦΠΑ που έχει καταβληθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου