15.1.10

Ανατροπή λεωφορείου (2) – Άνοιξαν την Εθνική οδό οι αγρότες


Δύο ελαφρά τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι ο απολογισμός ανατροπής του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.
Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει στις 2.15 από τη Λαμία για την Αθήνα με 45 επιβάτες. Λίγα λεπτά πριν οι αγρότες είχαν αποκλείσει την εθνική οδό και ο οδηγός προτίμησε να ακολουθήσει την παλαιά εθνική οδό από τη Λαμία μέχρι το χωριό Ηράκλεια και στη συνέχεια από επαρχιακό δρόμο να κατευθυνθεί προς Θερμοπύλες για να επανέλθει και πάλι στο εθνικό δίκτυο.
Η τροχαία είχε κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη από τον κόμβο των Θερμοπυλών στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, τα οχήματα περνούσαν μέσα από την πόλη της Λαμίας για να επανέλθουν και πάλι στο εθνικό δίκτυο και να αποφύγουν έτσι τα μπλόκα των αγροτών. Στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία είχε δημιουργηθεί ουρά 8 περίπου χιλιομέτρων...

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το λεωφορείο προσπάθησε να περάσει μια νταλίκα που ήταν ακινητοποιημένη στην άκρη του δρόμου, ο οποίος είναι στενός με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω στον καθρέφτη της νταλίκας, ενώ το έδαφος στην δεξιά πλευρά του δρόμου υποχώρησε με συνέπεια το λεωφορείο να ανατραπεί.
Μέσα στο λεωφορείο επικράτησε πανικός. Οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια για να βγουν από το λεωφορείο.Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΜ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας συνολικά 12 άνθρωποι από τους οποίους οι περισσότεροι διαπιστώθηκε ότι είχαν μικρές αμυχές και αναχώρησαν για το σπίτι τους. Μόνο δύο παραμένουν στο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.
Οι αγρότες μετά το ατύχημα πήραν απόφαση και άνοιξαν το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου