2.1.10

Αστυνομικός με την γυναίκα του …έφαγαν 2.000.000 ευρώ από εταιρεία


Αστυνομικός που μετέβαινε στην υπηρεσία του με πολυτελέστατο τζιπ, φορώντας πανάκριβα ρούχα και ρολόγια, αποδείχθηκε ότι την ευμάρεια αυτή δεν την απέκτησε φυσικά ως... υπηρέτης του νόμου. Η πασιφανής χλιδή του αστυνομικού, που εύλογα προκαλούσε τα βλέμματα και την απορία των συναδέλφων του, ήταν απόρροια μιας καλοστημένης απάτης που είχε στήσει έχοντας δίπλα του μια πανέξυπνη, ικανή και πανούργα γυναίκα.
Ο 43χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής,...

με την πολύτιμη βοήθεια της 39χρονης συζύγου του κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ από εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην οποία η 39χρονη ήταν υπεύθυνη οικονομικού προγραμματισμού. Οπως αποδείχθηκε, οι δραστηριότητες και οι ικανότητές της ήταν πολύ περισσότερες από εκείνες που φαντάζονταν οι προϊστάμενοί της. Επί τέσσερα χρόνια κατάφερνε να αποσπά χρήματα από την εργασία της χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.
Εκμεταλλευόμενη τη θέση της αλλά και την οξυδέρκειά της, εξέδιδε πλαστές εντολές πληρωμών από τις 15 Μαΐου του 2005 έως τις 16 Ιουνίου του 2009. Με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να μεταφέρει χρήματα από το λογαριασμό της εταιρείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας και του συζύγου της.
Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ εναντίον του ιδίου και της συζύγου του ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από τις οποίες προκύπτει ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημιά.
Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που έκαναν φτερά από την εταιρεία είχαν επενδυθεί από το ζευγάρι σε ιδιαίτερα ακριβές αγορές. Συγκεκριμένα, είχαν αγοράσει δύο τζιπ μεγάλου κυβισμού (το ένα μάρκας Cayenne), καθώς και μια πολυτελή κατοικία στα βόρεια προάστια. Η έλευση, όμως, του νέου έτους δεν τους έφερε γούρι. Η ευδαιμονία και ο γλυκός τους βίος έληξαν με τον πλέον άδοξο γι' αυτούς τρόπο και η Πρωτοχρονιά τους ήταν πολύ πικρή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου