24.10.09

Αλλάζει η ώρα σήμερα το βράδυ – Οι δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω !!!


Τα ξημερώματα της Κυριακής, 25ης Οκτωβρίου 2009, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική.
Έτσι, στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00.
Το μέτρο της θερινής ώρας, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη -μέλη της ΕΕ.

Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά στην Αργολίδα !!!


Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει την Αργολίδα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Πρώτος σταθμός του κ. Σαμαρά το πρωί, ήταν το Επιμελητήριο Αργολίδας όπου συναντήθηκε με τη διοικούσα επιτροπή και ενημερώθηκε για τοπικά προβλήματα. Στη συνέχεια περπάτησε στην κεντρική πλατεία του Άργους και συνομίλησε με νέους ενώ ακολούθως, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, μίλησε σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και αμέσως μετά είχε συνάντηση με το Νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλο και μετά με τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.

Στην ομιλία του στο Βουλευτικό και αφού εξέφρασε τη χαρά του γιατί επισκέφθηκε την πόλη καταγωγής της γυναίκας του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας της παράταξης επισήμανε ότι χρειάζεται ανανέωση στο κόμμα, έκανε λόγο για επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «για να δώσουμε νέα ελπίδα στο λαό» και τόνισε πως οι σχέσεις βάσης και κόμματος πρέπει να είναι αμφίδρομες. Το απόγευμα, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Αρκαδία, θα συναντηθεί με το νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με τα μέλη της ΝΟΔΕ Αρκαδίας και το βράδυ θα μιλήσει σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Αρκαδία – Οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα !!!


Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε χθες Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009, το Νομό Αρκαδίας, όπου είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, όπου θα έχει επίσης επαφές με στελέχη της Παράταξης. (Ξενοδοχείο Sparta Inn-ώρα 17:30).
Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου από την Αρκαδία:
«Οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, και στη διακήρυξή μου, έχω στείλει ένα μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους ανθυποψηφίους μου.

Ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα και η αλληλεγγύη. Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι πολύ απλό και αυτονόητο. Ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια. Δεν πρόκειται για αντιπάλους, δεν πρόκειται για διαφορετικά κόμματα.
Είναι αλήθεια, ότι ακολουθούμε δρόμους παράλληλους προς ένα συγκεκριμένο προορισμό, προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Για αυτό λοιπόν θεωρώ, ότι είναι αυτονόητο να συζητάμε - κάτι που κάνω, δεν σας κρύβω καθημερινά, με όλους τους ανθυποψηφίους μου. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, και το κυριότερο, να ομονοούμε και να συμφωνούμε.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πανίσχυρη, ενωμένη, δυνατή. Θα της ανοίξει και πάλι ο δρόμος, που θα την επαναφέρει, ως κεντρικό πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Και δεν θα αργήσει η μέρα, που ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευτεί και πάλι.
Ωστόσο, την ευθύνη για την ενότητα και την αλληλεγγύη την έχουμε όλοι μας. Από τον τελευταίο οπαδό μέχρι την ηγεσία. Και ιδίως εμείς οι υποψήφιοι. Για αυτό είπα, από την πρώτη κιόλας ημέρα, και το θυμόσαστε, ότι πρέπει να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο δημοκρατικού και πολιτικού πολιτισμού και τις δικές μας σχέσεις.
Θεωρώ, ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας, αυτής της διαδρομής, θα έχει νικήσει, πάνω από όλα, η ενότητα της παράταξής μας.»

Στους δήμους οι Αγροφύλακες !!!


Με χθεσινές του δηλώσεις ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της Αγροφυλακής που καταργείται οριστικά θα μεταφερθεί στους κατά τόπους δήμους.
Ο τρόπος και ο χρόνος της μετάταξης θα καθοριστούν με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς στην Βουλή

Αμαλιάδα – Διαρρήκτες « Μπούκαραν » σε τρία Ιατρεία !!


Στόχος διαρρηκτών έγιναν τα ξημερώματα τρία ιατρεία στην Αμαλιάδα. Συγκεκριμένα, οι δράστες εισέβαλλαν σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Δεληγιάννη 7, όπου στεγάζονται τα ιατρεία των τριών αδερφών, Τάκη, Κώστα και Σάκη Τσαούση.
Αρχικά οι κακοποιοί έκοψαν σιδερένιο κομμάτι της πίσω πόρτας του γραφείου του παθολόγου κ. Τάκη Τσαούση και αφού το αναστάτωσαν βρήκαν 200 ευρώ, τα οποία και αφαίρεσαν.Στη συνέχεια

κατευθύνθηκαν στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το ιατρείο του δερματολόγου κ. Κώστα Τσαούση και αφού παραβίασαν την πόρτα, εισήλθαν στο χώρο και έψαξαν παντού για χρήματα, χωρίς επιτυχία.
Τρίτο στη σειρά διέρρηξαν το οδοντιατρείο του κ. Τάκη Τσαούση, όπου εκεί στάθηκαν τυχεροί, καθώς σε συρτάρι γραφείου βρήκαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και περίπου 1000 ευρώ σε διάφορα κέρματα.
Η αστυνομία της Αμαλιάδας διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.
patrisnews.gr

Είχαμε το νόμο με το μέρος μας, αλλά δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη !!!


Κυρία Υπουργέ της Παιδείας,
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο, αλλά πολύ περισσότερο στην ιδιαίτερή σας πατρίδα πως μέχρι σήμερα τον πολιτικό σας βίο συνοδεύει η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η αλληλεγγύη.
Τις αξίες αυτές υπηρετήσατε με πάθος, τόσο στην επαγγελματική
όσο και στην πολιτική σας διαδρομή.
Με το ίδιο πάθος συνεχίζετε να τις υπηρετείτε και σήμερα, γεγονός που φάνηκε στην πρώτη υπουργική σας απόφαση για την πρόσληψη καθηγητών στην Π.Δ.Σ. και στην πρόθεσή σας για κατάργηση των μορίων όσων δεν υπηρετούν στα σχολεία, αλλά σε γραφεία.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως ανάλογη θα είναι και η συνέχεια, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα και στην επανεξέταση των αιτήσεων που απέμειναν για απόσπαση εκπ/κών σε σχολεία άλλου ΠΥΣΠΕ.
Για το λόγο αυτό ίσως θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΠΕ, έτσι ώστε οι αποσπάσεις αυτές να προηγηθούν από οποιεσδήποτε προσλήψεις αναπληρωτών.
Η πράξη αυτή θα είναι ηθική, νόμιμη και σύμφωνη

με τις θέσεις του κλάδου των εκπ/κών, γιατί δίκαιο είναι να εξυπηρετηθούν πρώτα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι.
Σημείωση: Κ. Υπουργέ, φαίνεται πως οι εκπ/κοί που δεν ικανοποιήθηκαν ειδικά όσοι επικαλούνταν λόγους υγείας (αποδεδειγμένα από Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή), όπως ο νόμος ορίζει, είχαν με το μέρος τους το νόμο, αλλά δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.
Ελπίζουμε εσείς να ικανοποιήσετε το αίτημα αυτών των ελάχιστων εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας απλά και μόνο τη νομιμότητα και όχι το ρουσφέτι του… μπάρμπα…
Mία εκπαιδευτικός
esos.gr

Σκληρό Ντέρμπυ Ντόρας – Σαμαρά δείχνει δημοσκόπηση της ALCO !!!


H δημοσκόπηση της Alco, στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» δύο εβδομάδες πριν από το έκτακτο συνέδριο και τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δ. Σιούφας έχει δηλώσει ότι η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου), καταγράφει μεν το προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής, ταυτόχρονα όμως προϊδεάζει για ένα αμφίρροπο ντέρμπι, σε περίπτωση που η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών και του Αντώνη Σαμαρά.
Αντιθέτως, άνετη φαίνεται η επικράτηση της κ. Μπακογιάννη αν «μονομαχήσει» με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφή υπεροχή σε μια αναμέτρηση με τον πρώην υπουργό Υγείας. Το πρώτο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας της Alco είναι η υψηλή ετοιμότητα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. να αγκαλιάσουν την πρωτοφανή για το κόμμα τους διαδικασία άμεσης εκλογής προέδρου.

Έκτακτοι έλεγχοι για περισσότερα από 20.000 ΙΧ λόγω τεχνικών προβλημάτων !!!


Μπαράζ ανακλήσεων αυτοκινήτων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεργαζόμενη με τους εισαγωγείς.
Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συγκεκριμένα θα εξεταστούν συνολικά 9.622 οχήματα Qashqai και 1.889 X-Trail, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης βλάβης στο πινιόν της κρεμαγιέρας. Συγκεκριμένα υπάρχει η περίπτωση η βίδα ασφαλείας να χαλαρώσει προκαλώντας θόρυβο όταν στρίβει το τιμόνι. Εάν το αυτοκίνητο συνεχίσει να οδηγείται με αυτό το σύμπτωμα, η βίδα μπορεί να βγει από το σώμα της κρεμαγιέρας και σε αυτή την περίπτωση, εάν το τιμόνι στραφεί με μεγάλη γωνία, το πινιόν μπορεί να βγει από την κρεμαγιέρα και να προκληθεί απώλεια κατευθυντικότητας.
Η γραμματεία ανακοίνωσε επίσης πως ανακαλούνται για έλεγχο:
* 9152 νέα Suzuki Swift, που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία, από την αρχή της παραγωγής έως 30/9/2007 και εύρος πλαισίων από TSMMZ***S00100001 έως TSMMZ***S00499999. Στα οχήματα χρειάζεται να γίνει προληπτικός έλεγχος στις πίσω ζώνες ασφαλείας, προληπτικός καθαρισμός του χώρου αποσκευών και τέλος να αντικατασταθεί η μοκέτα του χώρου αποσκευών. Λόγω του υλικού κατασκευής της μοκέτας του χώρου αποσκευών, αν εγκλωβισθεί έντονη υγρασία, ενδέχεται να προκληθεί οξείδωση στις βάσεις των πίσω ζωνών ασφαλείας.
* 251 Renault Twingo II παραγωγής 1/9/2008 έως και 28/2/2009, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα μη ασφάλισηςτου καθίσματος οδηγού στις γλύστρες του με το όχημα εν στάσει ή σε οδήγηση.
* 316 Land Rover, μοντέλα 2007 - 2009 με αριθμό πλαισίου

από 367110 έως 513325 (Discovery 3) και από 929086 έως 999999 ή από 100000 έως 215618 (Range Rover Sport). Η ανάκληση διενεργείται διότι εντοπίστηκαν δύο προβλήματα που πιθανό να επηρεάσουν την απόδοση του συστήματος πέδησης των αυτοκινήτων.
* 238 PRIMASTAR X83 Combi και Minibus, παραγωγής από 20/12/2002 έως και 12/3/2008, με αριθμούς πλαισίου από την αρχή παραγωγής έως πλαίσια VSKF4****6UV177796 και VSKF4****6UΥ612891, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης δυσλειτουργίας στην πόρπη της πίσω ζώνης ασφαλείας.
* 240 Opel Vivaro παραγωγής 2001 - 2008, σε ορισμένα από τα οποία οι πόρπες των ζωνών ασφαλείας της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων μπορεί να χαλαρώσουν λόγω μη σωστής ροπής σύσφιξης.
* 243 Lancer Evolution, στα οποία ενδέχεται να παρουσιαστεί μια ρωγμή στο σωλήνα επιστροφής καυσίμου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διαρροή καυσίμου.

Καταδικάστηκαν δήμαρχοι για …μόλυνση του Περιβάλλοντος !!


Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας οι δήμαρχοι της επαρχίας Φαρσάλων, Ε. Μπαλατσός (Πολυδάμαντα), Δ. Καπετάνος (Ναρθακίου), Αχ. Γκουντόπουλος (πρώην δήμαρχος Φαρσάλων) για ρύπανση του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με δική τους ευθύνη γινόταν απόρριψη στερεών και υγρών αποβλήτων σε συγκεκριμένη περιοχή το 2006 και γι’ αυτό είχαν μηνυθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας μετά από καταγγελίες.

Οι δήμαρχοι, δια των εκπροσώπων τους, υποστήριξαν ότι το 2006 δεν υπήρχε ΣΜΑ και ΧΥΤΑ στη περιοχή και το κόστος για ΧΥΤΑ έφτανε τότε τουλάχιστον τις 800.000 ευρώ, Ποσό αστρονομικό για τα δεδομένα των μικρών αλλά και μεγάλων δήμων. Ήταν αδύνατον λοιπόν ο κάθε δήμος να διαθέτει δικό του χώρο για απόβλητα με προδιαγραφές, είπαν οι εκπρόσωποι των δημάρχων.

Κατακλύζουν την ευρωπαϊκή αγορά οι τομάτες …Μαρόκου !!!


Κατά 60% περίπου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια οι εισαγωγές στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τομάτας από το Μαρόκο. Με βάση τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat), από 191.310 τόνους, που εισήχθησαν το 2004, πέρυσι έφθασαν τους 305.542 τόνους.
Παράλληλα, κατά την εμπορική περίοδο 2008-9 και συγκεκριμένα το εννεάμηνο Οκτωβρίου 2008 – Ιουνίου 2009, η συνολική ποσότητα της εισαγόμενης τομάτας από το Μαρόκο ανήλθε στους 355.000 τόνους.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές εισαγωγής της τομάτας από το Μαρόκο έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Γεγονός, που προβληματίζει έντονα τους ευρωπαίους καλλιεργητές τομάτας, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού που δέχονται από το προϊόν του Μαρόκου.

Νέος Γ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης Ξυνίδης – Στο Πολιτικό Συμβούλιο Ο Δημήτρης Κουσελάς !!!


Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη στη σημερινή Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε το ακόλουθο αποτέλεσμα:
Εγγεγραμμένοι 420
Ψήφισαν 374
Έγκυρα 306
Άκυρα 15
Λευκά 53
Έλαβαν:
ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 180
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 126
Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Εγγεγραμμένοι 420

Ψήφισαν 374
Έγκυρα 364
Άκυρα 8
Λευκά 2
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 106
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ 102
ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 114
ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 62
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ 96
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 88
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 118
ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 116
ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 44
ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 86
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 102
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 74
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ 65
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 66
ΤΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 47
ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ 75
Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκλέγονται οι:
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ
ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ.
"Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ένα περιφερειακό στέλεχος, να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, ευχαριστώντας το ΕΣ του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Κινήματος "για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου, που αντικατοπτρίζει (επίσης) την τιμή στις περιφερειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα, όπως επίσης και στην Περιφέρεια από την οποία προέρχομαι, την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης".
"Έχω συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και οφείλει να αλλάξει την πορεία της" πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι στο ΠΑΣΟΚ "λειτουργούμε με αποκεντρωτική λογική, δίνουμε τις ευκαιρίες στα περιφερειακά στελέχη και στη νεότερη γενιά στελεχών να μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του κόμματος και της πατρίδας".
"Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Έχω την πίστη ότι οι σύντροφοί μου, στο σύνολό τους, θα σταθούν δίπλα μου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό" κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

23.10.09

Πύρ ..ομαδόν κατά τραπεζών από ΙΝΚΑ και δανειολήπτες !!!


Σε άμεση επιστροφή εξόδων φακέλου καταναλωτικών δανείων και για την περίπτωση που η δανειοδότηση αφορά αγορά αυτοκινήτου θα πρέπει να προχωρήσουν οι τράπεζες που επιβάρυναν τους πελάτες τους με τέτοια έξοδα, όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών και το ΙΚΝΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.
Οι δυο ενώσεις ενημερώνουν τους δανειολήπτες ότι με βάση αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων: 430/05 και 1219/01 ,15/2007 Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, 5253/03, και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών,

1119/02 και 1208/98 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο μέρος που έχει καταστεί αμετάκλητη, 1896/2007, 3441/2007, 726/2004 του Ειρηνοδικείου Αθηνών και αντίστοιχες θέσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή αλλά και της από 24-6-2008 υπ' αρ. Ζ1 απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης, κρίθηκαν παράνομα και καταχρηστικά τα έξοδα προμήθειας που πλήρωσαν στις Τράπεζες και για τα καταναλωτικά δάνεια αγοράς αυτοκινήτου.
Οι ενώσεις καλούν τους δανειολήπτες να επικοινωνήσουν και να καταθέσουν στα γραφεία τους αντίγραφο της συμβάσεως καταναλωτικού δανείου αυτοκινήτου και αντίγραφο της αποδείξεως των εξόδων προμήθειας που πλήρωσε ο δανειολήπτης και οι ενώσεις θα προχωρήσουν σε κατάθεση ομαδικών αγωγών προς τις τράπεζες για την είσπραξη των χρημάτων τους.

Τα 9 μποφόρ διέκοψαν την ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης !!!


Διακόπηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο. Η ένταση των ανέμων φτάνει έως και τα 9 μποφόρ.
Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με στελέχη της ΝΔ στο νομό Αρκαδίας!!!


Με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Αρκαδίας συναντάται αυτή την ώρα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι "βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί βρίσκομαι με πρόσωπα που αγαπώ και εκτιμώ πολλά χρόνια, με φίλους μου που με στηρίζουν στο καινούργιο μου αυτό ξεκίνημα".
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η επίσημη έναρξη της δικής του προεκλογικής εκστρατείας θα γίνει μετά την επομένη του συνεδρίου και αυτό γιατί πρέπει, όπως ανέφερε, να έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν λειτουργεί διχαστικά στη βάση της Νέας Δημοκρατίας η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων, απάντησε λέγοντας: "οτιδήποτε διχαστικό μακριά από εμένα", συμπληρώνοντας ότι: "από την πρώτη ημέρα και στη διακήρυξή μου έχω στείλει μήνυμα προς όλους και κυρίως προς τους συνυποψηφίους μου ότι προέχει η ομοψυχία, η ενότητα και η αλληλεγγύη".
Είναι αυτονόητο, είπε, ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και δεν πρόκειται για αντιπάλους ή για διαφορετικά κόμματα. Ακολουθούμε, ανέφερε, δρόμους παράλληλους προς ένα συγκεκριμένο προορισμό και στόχο και επισήμανε: "θεωρώ αυτονόητο να συζητάμε και το κάνω με όλους καθημερινά. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και το κυριότερο, να ομονοούμε και να συμφωνούμε".
Κλείνοντας πρόσθεσε πως: "μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πανίσχυρη, ενωμένη και δυνατή και θα ανοίξει πάλι ο δρόμος που θα την επαναφέρει ως κεντρικό πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Δεν θα αργήσει η ημέρα που ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευθεί και πάλι".

Σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο ο Α. Σαμαράς !!!


Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από αύριο, Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, πρόγραμμα επισκέψεων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ.Σαμαρά, αύριο Σάββατο θα συναντηθεί στο Αργος στις 9.30 το πρωί με παραγωγικούς φορείς στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ναύπλιο όπου στις 11.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ στο Κυβερνείο. Στις 12.00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νομαρχία Αργολίδος, στις 12.30 επίσκεψη στο Δημαρχείο και στη 1 μ.μ. επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα μεταβεί στην Τρίπολη όπου στις 19.30 θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Αρκαδίας στις 20.00 τα γραφεία της ΝΟΔΕ και στις 21.00 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της ΝΔ στο ξενοδοχείο «MAIΝΑΛΟΝ». Την Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί τη Μεσσηνία όπου στην Καλαμάτα στις 14.00 θα έχει γεύμα με το Νομάρχη και τους Δημάρχους της Μεσσηνίας και στις 19.30 θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΝΤΑ.

Έσπασε το …ρόδι . Καλαμάτα – Δόξα Δράμας 2-0 !!!


Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ηλιόπουλο (57΄ και 77΄), η Καλαμάτα επικράτησε εντός έδρας 2-0 της Δόξας Δράμας, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης ημέρας της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Η «μαύρη θύελλα» πανηγύρισε έτσι την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις.

Ακροταίναρο - Ταξίδι στις πύλες του Άδη !!!


Στη Μάνη τον θάνατο τον τραγουδάνε, χωρίς να τον γυρεύουν και να τον συμπαθάνε. Με αργά βήματα προχωρώ σε ένα λαξευτό πέτρινο λούκι πολλών μέτρων. Παρατημένο εδώ και αιώνες, με τα χόρτα να το καλύπτουν, χρειάζεται να ψάξεις για να το βρεις και κουράγιο να το ακολουθήσεις, αφού διαφόρων ειδών και μεγεθών ερπετά πετάγονται τρομαγμένα από τα βήματά σου. Ακολουθώ τη ροή του που οδηγεί στη θάλασσα, σε ένα μικρόν ήσυχο όρμο με βράχια τριγύρω.
Ένας ψαράς λύνει τη βάρκα του για να βγει στα ανοιχτά, γυρίζει, με κοιτάει, τον χαιρετώ και χαμογελάει. «Είναι μακριά η σπηλιά του Άδη;», τον ρωτώ και εκείνος μου απαντά: «Όχι πολύ, αλλά δεν έχει και τίποτε σπουδαίο να δεις». Περπατώ επάνω σε ένα αρχαίο ψυχοπομπείο και ομολογώ πως αισθάνομαι περίεργα. Οι πύλες του Άδη δεν είναι μακριά, μα ο βαρκάρης δεν δέχεται να με πάει μέχρι εκεί. Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται μακάβρια, αλλά σκηνοθετούν απλά ένα ταξίδι που κάποτε όλοι θα ακολουθήσουμε... είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ο συμβιβασμός με τον θάνατο είναι δύσκολο πράγμα και η αποδοχή ότι τα εγκόσμια είναι εφήμερα ακόμα δυσκολότερη. Χρόνια μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε, να κάνουμε μακρόπνοα σχέδια και να πιστεύουμε πως είμαστε αθάνατοι. Οι δικοί μας άνθρωποι, που φεύγουν ανέλπιστα, μας υπενθυμίζουν το φθαρτό της ύπαρξής μας, αλλά η αποδοχή μοιάζει να μην έρχεται ποτέ. Όλο και κάτι περιμένουμε ακόμα από τη ζωή και καλά κάνουμε!
Στην πορεία μας αυτή, την γεμάτη όνειρα και προσδοκίες, το τέλος δεν είναι ποτέ ορατό, για τούτο και ο δρόμος που ακολουθούμε είναι πάντα γοητευτικός και μυστηριώδης. Ένα τέτοιο θαυμάσιο και απροσδόκητο ταξίδι σάς προσκαλώ να κάνουμε μαζί. Να πάμε μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο, μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (αλλά και της Ευρώπης), μέχρι το τέλος του δρόμου!
Υπάρχουν μέρη που οι άνθρωποι δεν τον υπολογίζουν πολύ τον θάνατο και κάποιες φορές τον αψηφάνε κιόλας. Μοιάζει σαν η ζωή να έχει λιγότερη αξία, αλλά δεν είναι έτσι. Στη Μάνη τον θάνατο τον τραγουδάνε, χωρίς να τον γυρεύουν και να τον συμπαθάνε. Είναι κομμάτι της καθημερινότητας και χωρίς να τον αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα, του μιλάνε αληθινά και τον βάζουν στη θέση του.
Τα μοιρολόγια της Μάνης είναι αυτοσχέδια ποιήματα, που μοιάζουν να βγήκαν από αρχαία τραγωδία. Οι μοιρολογίστρες βγάζουν αυθεντικό κομμάτι της ψυχής τους και με αφορμή τον νεκρό εκφράζονται. Κανένας Μανιάτης δεν πρέπει να κατέβει στον Άδη χωρίς να τον κλάψουν. Ο νεκρός δεν είναι παρά ένας ταχυδρόμος. Θα πάει στον κάτω κόσμο και θα έχει να λέει ιστορίες για τον επάνω. Θα μιλήσει σ' εκείνους που γνωρίζει και θα μεταφέρει μηνύματα, πως τους σκέφτονται και δεν έχουν ξεχαστεί.
Βρίσκομαι στο Πόρτο-Στέρνες, στην άκρη του Ακρωτηρίου Ταίναρο και περπατάω σ' αυτόν τον αρχαίο λαξευτό διάδρομο, που οι ιστορικοί λένε πως ήταν ψυχοπομπείο. Από εδώ κατέβαιναν οι «ταχυδρόμοι» και έπαιρναν τον «περαματάρη», τον μακάβριο βαρκάρη για τον κάτω κόσμο!
Είναι πραγματικά ασύλληπτο πώς ετούτο το σημείο της Ελλάδας σε υποβάλλει από τα φυσικά του χαρακτηριστικά και μόνο. Το τέλος του δρόμου κοιτάει τη θάλασσα. Μπροστά σου ακριβώς βρίσκεται ένας μικρός θολωτός ναός, αριστερά είναι το λιμανάκι που δένουν τις βάρκες και δεξιά ξεκινάει το μονοπάτι για τον φάρο του Ταινάρου. Όλα δένουν με τα βράχια, το υγρό στοιχείο και τον αέρα, που συνήθως εδώ είναι δυνατός αυτή την εποχή. Δεν είσαι στη μέση του τίποτα, δεν έχεις φτάσει στο τέλος του κόσμου και όμως έτσι αισθάνεσαι. Αν βάλεις όλα τα δεδομένα στη σειρά, θα το κατανοήσεις και λογικά!
Το ερειπωμένο σήμερα εκκλησάκι του Ασωμάτου (αναφέρεται ως Αγίων Ασωμάτων) είναι χτισμένο με αρχαίο οικοδομικό υλικό. Πλησιάζοντας το βλέπεις ξεκάθαρα, αφού ανακατωμένα με αδούλευτες πέτρες και πολύ συνδετικό υλικό συναντάς κομμάτια από αρχαίο μάρμαρο, καλοδουλεμένο. Μονάχα ο βόρειος τοίχος της εκκλησίας είναι ολόκληρος χτισμένος οικοδομικά με καλοδουλεμένα ορθογώνια λιθάρια. Το μάτι ξεγελιέται και νομίζεις πως ακριβώς στο ίδιο σημείο ήταν χτισμένος ο περιώνυμος ναός του Ταιναρίου Ποσειδώνος, που αναφέρει και ο περιηγητής Παυσανίας.
Για να χτίσουν τη χριστιανική εκκλησία εξαγνίζοντας, όπως συνήθιζαν, τους αρχαίους λατρευτικούς χώρους, πήραν υλικά από τον παραπλήσιο ναό του Ποσειδώνα. Στα ανατολικό μέρος έχτισαν μια μικρή αψίδα και στα δυτικά την τοξωτή είσοδο. Η «ιστορία» ολοκληρώνεται λίγο πιο κάτω, κατεβαίνοντας στον ορμίσκο. Μέσα σε μια σπηλαιώδη εσοχή του βράχου, που σήμερα οι τοπικοί ψαράδες βάζουν τα σύνεργά τους, βρισκόταν ο ναός του Ποσειδώνα. Σύμφωνα πάντα με τις ιδιόμορφες λατρευτικές συνήθειες των Λακεδαιμονίων, ο Ταινάριος Ποσειδώνας έπρεπε να έχει το ιερό του σε άδυτο, σε σκοτεινό σπηλαιώδη χώρο.
Άλλωστε, για τους Σπαρτιάτες ο Ποσειδώνας δεν εξουσίαζε τη θάλασσα, αλλά ήταν ο θεός του κάτω κόσμου. Ετούτη η σπηλιά σε απόμερη γωνιά του όρμου ήταν η κατάλληλη. Παρά το γεγονός ότι τα οικοδομικά υλικά έχουν εξαφανιστεί, τα λαξεύματα στον βράχο «μιλούν» για τον τρόπο που θεμελιώθηκε ο ναός.
Στη μια πλευρά του όρμου οι λαξευμένοι βράχοι μιλούν για αρχαίο καρνάγιο μικρών πλοιαρίων (νεώσοικοι). Στην απέναντι πλευρά του όρμου μοιάζει αόρατη η επίσης λαξευμένη στον βράχο τάφρος καθόδου προς το ψυχοπομπείο, που πιθανότατα ήταν πολύ σκοτεινή διαθέτοντας σκέπαστρο.
Το μονοπάτι που οδηγεί στο αιχμηρό άκρο του Ταινάρου διαγράφεται επάνω στο ύψωμα δυτικά. Η πορεία είναι εύκολη, αλλά και πολύ εντυπωσιακή στην αρχή της. Οι κοιλότητες στον βράχο μοιάζουν με βάσεις δωματίων οικισμού, αφού αρκετές συνδέονται μεταξύ τους με σκαλοπάτια.
Βέβαια, οι νεώτεροι Λακεδαιμόνιοι τις πήραν για δεξαμενές συγκέντρωσης βρόχινου νερού (στέρνες), για τούτο και το λιμανάκι το ονόμασαν Πόρτο-Στέρνες. Εδώ ήταν ο αρχαίος συνοικισμός των Ταιναρίων, που εγκαταλείφθηκε πριν από τα ρωμαϊκά χρόνια. Παρά τους αιώνες που έχουν περάσει από πάνω του, ένα εξαιρετικό ψηφιδωτό δωματίου διατηρείται σε καλή κατάσταση και αφήνει έκπληκτο τον επισκέπτη.
Σε λιγότερο από 40 λεπτά ο φάρος του ακρωτηρίου κάνει την εμφάνισή του. Καταπληκτικό κτίσμα, φανταστικό σημείο, υπέροχη αίσθηση, ανείπωτα συναισθήματα. Μοιάζει περικυκλωμένος από τη θάλασσα και στην περίπτωση που ο καιρός έχει τις κακές του, ο φόβος εύκολα φωλιάζει μέσα σου. Παρατηρώντας προς τη μεριά του πελάγους βλέπεις μια απίστευτη κίνηση...
Μεγάλα πλοία περνούν συνεχώς μπροστά σου παρακάμπτοντας τον φημισμένο Κάβο Ματαπά, το Ακρωτήριο Ταίναρο. Ο φάρος δεσπόζει στο μυτερό ετούτο άκρο που λογχίζει τη Μεσόγειο. Κατασκευάστηκε από τους Γάλλους στα 1882 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887. Ο τετράγωνος πύργος του, ύψους 16 μέτρων, στέφεται ακόμη από τον διώροφο μεταλλικό κλωβό με τον φωτιστικό μηχανισμό και το περιστροφικό διοπτρικό.
Η πρώτη ανακαίνιση του φάρου έγινε στα 1930. Στα χρόνια της Κατοχής έπαψε να λειτουργεί και στα 1950, μετά τη δεύτερη ανακαίνιση, φιλοξενούσε 3 φαροφύλακες! Από το 1984 που στήθηκε χωρίς κανένα σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο (αλλά και στο όμορφο οικοδόμημα) το αυτόματο φωτιστικό μηχάνημα, ο φάρος εγκαταλείφθηκε.
Γυρίζοντας προς τα πίσω κουνούσα το κεφάλι μου νευριασμένος. Όλος ετούτος ο θησαυρός του Ακροταίναρου, ο φάρος, ο ναός των Ασωμάτων, το σπήλαιο του ναού το Ποσειδώνα, το ψυχοπομπείο, ο αρχαίος οικισμός, που δένονται με ιστορία αιώνων αλλά και όμορφους μύθους και θρύλους, όχι μονάχα δεν αξιοποιείται, αλλά παραμένει τραγικά εγκαταλελειμμένος.
Ποιος επισκέπτης δεν θα ήθελε να δοκιμάσει μια «βόλτα στον Άδη» σε προσομοίωση και επί πληρωμή; Ποιος δεν θα ήθελε να δει ή να μείνει για ένα βράδυ στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης; Μακάρι να καταλάβαιναν οι Μανιάτες τον υπέροχο τρόπο που μπορεί να δεθεί το χθες με το σήμερα... για τους ίδιους, αλλά και για τις γενιές που θα 'ρθουν και θα αγνοούν την καταγωγή τους.
Πέρα από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Μιανές, τον Πάλιρο που ξαναχτίζει τους πύργους του (μαζί με ένα λαογραφικό μουσείο) και το Μαρμάρι, που κρέμεται πάνω τον ομώνυμο κόλπο, το ταξίδι στο Ακροταίναρο χρειάζεται μια στάση στο ονομαστό πειρατικό κρησφύγετο του Πόρτο-Κάγιο.
Δυστυχώς, η φωτιά του φετινού καλοκαιριού έλιωσε ακόμα και τις πέτρες στις ξερολιθιές και ο παραθαλάσσιος οικισμός, που είναι άναρχα δομημένος, έχει επάνω του ένα σκοτεινό βουνό από χώμα και πέτρες, έτοιμο να γλιστρήσει προς τη θάλασσα.
Ασφαλές λιμάνι περικυκλωμένο από υψώματα, θέρετρο για λίγους και εκλεκτούς που γνωρίζουν την ύπαρξή του, καλός ψαρότοπος και απομονωμένο-κρυφό σημείο. Αγναντεύοντας απέναντι βλέπεις τον οικισμό Αχίλλειο και τα ερείπια του κάστρου που μισο-έχτισαν οι Τούρκοι στα 1570, διακρίνονται αχνά. Πολλοί πιστεύουν - πιθανότατα λανθασμένα - ότι ετούτο το κάστρο είναι το περίφημο της «Μεγάλης Μαϊνής» που έχτισε ο Γουλιέλμος Βιλαρδουίνος στα 1250, για να εξουσιάσει τη Μάνη. Πάντως, οι πιτσιρικάδες 50 χρόνια πιο πριν έβγαζαν σιδερένιες μπάλες από το τείχος και έπαιζαν σφυροβολία!
Ο όρμος του Πόρτο-Κάγιο ονομαζόταν Ψαμμαθούς από τα αρχαία χρόνια κατοίκησής του (λόγω των χαλικιών της παραλίας), ενώ το τοπωνυμικό «Κάγιο» μπορεί να προέρχεται από τις γαλλικές λέξεις cailliou (καγιού), που σημαίνει χαλίκι ή caille (κάιγ) που σημαίνει ορτύκι. Η δεύτερη εκδοχή είναι πιο πιθανή, γιατί κοπάδια ολόκληρα από ορτύκια μεταναστεύοντας προς τον νότο γεμίζουν τον ορίζοντα της Μάνης, κάνοντας στάση στην περιοχή του Πόρτο-Κάγιο.
Στην άκρη του όρμου, ένα σκουριασμένο κανόνι, μπηγμένο σαν πάσσαλος στο χώμα, χρησιμεύει για να δένουν τις βάρκες... Αν ρωτήσεις, θα σου πουν πως αυτό είναι ένα από τα κανόνια του Λάμπρου Κατσώνη!
Στα 1792, ο φημισμένος Έλληνας θαλασσομάχος, κυνηγημένος από Τούρκους, Ρώσους, Γάλλους και Ενετούς βρήκε καταφύγιο στον όρμο του Πόρτο Κάγιο. Οι ανεξάρτητοι Μανιάτες τον δέχτηκαν και από ξηράς θα ήταν πολύ δύσκολο να εισβάλουν στο κρησφύγετό του. Οχύρωσε εξαιρετικά όλο τον όρμο με συστοιχίες από κανόνια και ξεκίνησε τις επιδρομές εναντίον των Τούρκων σε όλο το Αιγαίο.
Γαλλικές και τουρκικές φρεγάτες έφτασαν τον Ιούνιο του 1792 στο Πόρτο Κάγιο και ο Λάμπρος Κατσώνης αντιστάθηκε σθεναρά για δύο ημέρες. Ξημερώματα της τρίτης που οι Γάλλοι αποβιβάστηκαν στο Πόρτο-Κάγιο δεν βρήκαν κανέναν! Όλοι είχαν διαφύγει την προηγούμενη νύχτα, τα πλοία ήταν σκέτα κουφάρια, χωρίς πανιά και χωρίς κανόνια. Τα είχαν θάψει οι άντρες του Κατσώνη με βοήθεια από τους Μανιάτες. Ένα από αυτά σώζεται μέχρι σήμερα και για εκείνους που ισχυρίζονται πως οι Μανιάτες δεν ήταν με το πλευρό του Κατσώνη αλλά τον κυνηγούσαν, η απάντηση είναι απλή. Δοκιμάστε σήμερα (όχι τότε που ήταν άγρια τα πράγματα!) να εγκατασταθείτε νομίμως σε ένα σημείο της Μέσα Μάνης, χωρίς οι τοπικοί να επικροτούν την απόφασή σας αυτή. Το πολύ να αντέξετε μία δύο βδομάδες... μετά θα φύγετε τρέχοντας!
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Πολλές φορές μέχρι σήμερα έχω πάει μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο και τις περισσότερες για προσωπική μου ευχαρίστηση και μόνο. Είναι τόσο η διαδρομή όσο και η κατάληξή της μοναδική εμπειρία που καταγράφεται ανεξίτηλα. Αυτήν τη χρονική περίοδο που οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και οι τουρίστες σπανίζουν, η επίσκεψη στο ακρωτήριο είναι περισσότερο συγκλονιστική. Με δεδομένη την αγριάδα της Μάνης, είναι σίγουρο πως η γεύση θα είναι δυνατή, είτε με ήλιο είτε με βροχή.
Ο πλέον εύκολος δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε μέχρι το Ταίναρο περνάει από την Αρεόπολη και συνεχίζει για Γερολιμένα και Βάθεια, καταλήγοντας ύστερα από 40 χιλιόμετρα στη διασταύρωση πάνω από το Πόρτο Κάγιο.
Για να πάει κανείς μέχρι το Πόρτο-Στέρνες ακολουθεί τον δρόμο για Μαρμάρι και στρίβει στη διασταύρωση που θα συναντήσει (υπάρχουν ταμπέλες). Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου θα πρέπει να γνωρίζετε πως το μονοπάτι για τον φάρο είναι στα δεξιά σας (κοιτώντας την θάλασσα), το περπάτημα είναι εύκολο, το μονοπάτι σαφές και θα διαρκέσει το πολύ 45 λεπτά.
Η επιστροφή είναι ακόμα πιο εύκολη και... προσοχή στον αέρα... δεν αστειεύεται! Άλλος ένας εναλλακτικός και περισσότερο εντυπωσιακός δρόμος - για εμένα προσωπικά - ακολουθεί την ασφάλτινη γραμμή της Προσηλιακής Μάνης μέσω Πύριχου, Φλομοχωρίου, Κοκκάλας, Λάγιας. Από τη Λάγια μέχρι το Πόρτο-Κάγιο υπολογίστε περίπου 8 χιλιόμετρα εύκολου χαλικόδρομου. Η συνολική απόσταση από την Αρεόπολη είναι ελάχιστα μικρότερη (38 χλμ. περίπου). Η Αρεόπολη απέχει 72 χλμ. από τη Σπάρτη και κοντά 300 από την Αθήνα.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Οικοδομικός οργασμός επικρατεί κοντά στο ακρωτήριο και σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι θα μπορέσετε να φιλοξενηθείτε. Ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν και στο Πόρτο-Κάγιο, αλλά ποιος θα είναι εκεί αυτή την εποχή; Το κοντινότερο και γραφικότερο σημείο που μπορείτε να μείνετε όλο τον χρόνο είναι οι παραδοσιακοί Πύργοι της Βάθειας του ΕΟΤ (2733055.224), αλλά θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την άσχημη εικόνα του καμένου από φωτιά περιβάλλοντος χώρου... τώρα ίσως έχει χορταριάσει λιγάκι!
ΤΑ ΝΕΑ

Σύλληψη για παράνομο οπλισμό στη Σκάλα Λακωνίας !!!


Αστυνομικοί του τμήματος Σκάλας Λακωνίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενέργησαν έρευνα σε σπίτι στη Σκάλα Λακωνίας, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα περίστροφο εξάσφαιρο, πενήντα φυσίγγια διαμετρήματος 38 special, μία γεμιστήρα χωρητικότητας 30 φυσιγγίων διαμετρήματος 9mm, μία γεμιστήρα αγνώστου χωρητικότητας φυσιγγίων, μάρκας και λοιπών χαρακτηριστικών, μία βάση στήριξης αυτόματου όπλου, μία βάση στήριξης όπλου ώμου, δύο διόπτρες, έναν ταχυγεμιστήρα επτά φυσιγγίων, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 32 cm, μία λαβή όπλου και μία θήκη όπλου.

Συνελήφθη ένα άτομο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης.

ΕΑΣ Μεσσηνίας - Συνεχίζεται η κρίση !!!


Συνεχίζεται η διοικητική κρίση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, μετά τη γενική συνέλευση της περασμένης Κυριακής, που καταψήφισε τους ισολογισμούς των ετών 2007 και 2008 και ανέθεσε σε νέα προσωρινή διοίκηση την διενέργεια εκλογών.
Η διοίκηση Κοζομπόλη αρνήθηκε να παραδώσει την Ένωση στην προσωρινή και το όλο θέμα κατέληξε στα δικαστήρια. Χθες το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διοίκησης να της παραδοθούν οι σφραγίδες και τα βιβλία της οργάνωσης. Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας συζητείται σήμερα

προσφυγή της παλιάς διοίκησης με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της συνέλευσης της περασμένης Κυριακής.

U2 στην Αθήνα – Από τις 2 Νοεμβρίου η προπώληση εισιτηρίων !!


Στις 2 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, ξεκινά από τα ταμεία του Ολυμπιακού Σταδίου η προπώληση εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία των U2 στην Αθήνα, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010. Οι τιμές κυμαίνονται -ανάλογα με τη θέση- από 33 ώς 330 ευρώ (VIP).
Για τους εγγεγραμμένους στο επίσημο fan club του συγκροτήματος (www.u2.com) η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Για τις πρώτες πέντε ημέρες της προπώλησης, τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο στο ΟΑΚΑ. Η είσοδος για τα ταμεία

θα βρίσκεται στην Σπύρου Λούη (Πύλη Α) και το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 20:00. Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η προπώληση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί από το Ticket House στην Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς). Το ωράριο λειτουργίας θα είναι: Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 16:00.
Στη Θεσσαλονίκη, τα εισιτήρια θα πωλούνται, από τις 2 Νοεμβρίου, στο Ticket House, Μητροπόλεως 102. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα με Παρασκευή 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30, Σάββατο 10:30 – 15:00. Τα εισιτήρια θα πωλούνται επίσης μέσω του διαδικτύου, από την ιστοσελίδα της TicketrPro.
Για την αρένα, η τιμή του εισιτηρίου είναι 65 ευρώ μετρητά (71,50 με πιστωτική). Για καθιστούς, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τη θύρα ως εξής: 33 ευρώ (36,30 με κάρτα), 100 ευρώ (110 με κάρτα), 165 ευρώ (181,50 με κάρτα). Σε περιορισμένο αριθμό διατίθενται εισιτήρια Red Ζone (μόνο με πιστωτική, 302,50 ευρώ) και VΙΡ πακέτο 330 ευρώ (363 με πιστωτική).

Ο Καποδίστριας 2 και τα Χωριά της Μεσσηνίας !!!


Η Μεσσηνία στα αστικά και ημιαστικά της σημεία είναι παράδεισος. Από την άλλη όμως στα « ενδότερα »στα χωριά μας που μαραζώνουν ,παλιά σπίτια, σχολεία, καφενεία, φούρνοι, όλα πέτρινα (που θα μπορούσαν να συντηρηθούν και να ανακαινιστούν έχουν πέσει). Πολλά τέτοια σπίτια υπάρχουν παντού στα χωριά της Μεσσηνίας που ερήμωσαν
Η ξενιτιά και η εσωτερική μετανάστευση ένα-παλιό- αίτιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα χωριά αδειάζουν, κάθε μέρα και περισσότερο, από τους κατοίκους τους.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κρατική αδιαφορία και αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλες τις βαθμίδες της, η οποία μαθηματικά θα τα οδηγήσει σε οριστική εγκατάλειψη, ακόμα και την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.
Οι βασικές υποδομές δεν υπάρχουν είναι λέξεις άγνωστες όλα κινούνται γύρω από την έδρα του Καποδιστριακού δήμου...

Τα σχολεία στις περισσότερες κοινότητες-τώρα δημοτικά διαμερίσματα- είναι κλειστά. Τα ΚΑΠΗ ή βοήθεια στο σπίτι ή κοινωνική μέριμνα η όπως αλλιώς ονομάζονται είναι λέξεις άγνωστες για τους λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών μας οι αδηφάγες έδρες των Καποδιστριακών δήμων κρατάνε το μαχαίρι αλλά και το πεπόνι. «Το κράτος » λάμπει δια της απουσίας του.
Οι αστυνομικοί σταθμοί, τα αγροτικά ιατρεία, ταχυδρομεία, ΟΤΕ, οι υπηρεσίες είναι άγνωστες πλέον στους λιγοστούς κατοίκους ... Όταν δεν υπάρχει τίποτα πώς να μείνεις στο χωριό που αγαπάς; Και όταν μάλιστα είναι ορεινό;...
Τελευταία η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδια για τον Καποδίστρια (2) που αντί να διορθώνει τον (1) αποφασίζει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση δήμων και περιφερειών.
Αντί λοιπόν να δεί τι φταίει και ο Καποδίστριας 1 διέλυσε τα χωριά μας και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις « εγκληματικές του αδυναμίες » φοβάμαι πως η ταφόπλακα που έβαλε ο Καποδίστριας 1 στην Μεσσηνιακή περιφέρεια τώρα θα σφραγισθεί ολοκληρωτικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Τόπος να δείς – Τόπος να ζείς !!


Αμέτρητα χιλιόμετρα από δαντελωτές παραλίες, επιβλητικά βουνά, αρχαία μνημεία παγκόσμιας αναγνώρισης και με όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού σε πλήρη ανάπτυξη, ο Νομός Μεσσηνίας είναι ένας από τους ομορφότερους της Ελλάδας.
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ο οποίος μαζί με τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες, τον Παρθενώνα και άλλα μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης που διαθέτει το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς, αλλά να παραμένει αλώβητη και να προσφέρει στον επισκέπτη τα ιερά και τα ταφικά μνημεία της.


Καλαμάτα η πρωτεύουσα του νομού, μια πραγματικά ολοκαίνουργια σύγχρονη πόλη. Από το ιστορικό της κάστρο μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Στη διάσπαρτη με φοίνικες οργανωμένη παραλία της πόλης, όχι μόνο το μπάνιο στη θάλασσα άλλα και η βόλτα, έχει την τιμητική της.
Στη Πύλο την αμφιθεατρικά κτισμένη, με τις χαρακτηριστικές καμάρες των κτιρίων. Πέρα από την επίσκεψη στην αρχαία Πόλη και το κάστρο της, επιβάλλεται μια βόλτα στο βραχώδες νησάκι Σφακτηρία.
Μεθώνη και Κορώνη δυο αρχοντικές παραθαλάσσιες πόλεις με ξεχωριστή ομορφιά και φιλοξενία.

Η πόλη της Κυπαρισσίας με απέραντες αμμώδεις παραλίες, καταπράσινη και με τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου της να δεσπόζουν επιβλητικά.
Η κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατρών, η πλατεία Καποδιστρίου, με το υπέροχο Βενετσιάνικο σιντριβάνι, τους ευκαλύπτους και το γνωστό και ιστορικό ρολόι, χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης.

Οι παραλίες στη Μεσσηνία είναι αμέτρητες, και καλύπτουν κάθε γούστο. Λευκή αμμουδιά, χοντρό βότσαλο, απόκρημνα βράχια. Όλες οι μορφές συνυπάρχουν η μία δίπλα στην άλλη, και κάνουν τη Μεσσηνία έναν παράδεισο για τους φίλους της θάλασσας.

Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Τραχήλα: ακολουθώντας κατά μήκος τον παραλιακό δρόμο μεταξύ αυτών των πόλεων συναντάμε παραλίες, οι περισσότερες οργανωμένες, με χοντρό άσπρο βότσαλο ή χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά, Μικρή Μαντίνεια, Σάντοβα, Φονέα, Καλογριά, Στούπα, Αγ. Δημητρίου κ.ά.

Κορώνη - Μεθώνη: Αγ. Νικόλαος μια παραλία μοναχική με ψιλό βότσαλο, παραλία της Μπούκας ψιλή άμμος και πλήρης οργάνωση, Ανάληψη και Βελίκας, παραλία Τζανέ και Μακρυνάμμος στο Πεταλίδι, στην Κορώνη η παραλία Περούλια είναι εξαιρετική και κοσμοπολίτικη το ίδιο και η παραλία Ζάγκα, στη Μεθώνη η παραλία της Φοινικούντας με τα υπέροχα νερά.

Πύλος - Φιλιατρά - Κυπαρισσία: παραλία Γιάλοβας στην Πύλο με σήμα κατατεθέν το ναυαγισμένο βαπόρι, παραλία Βοϊδοκοιλιά ένα υδάτινο πολύ διάσημο σημείο της Μεσσηνίας με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, παραλία Ρωμανού μια οικογενειακή ήσυχη παραλία, παραλία Μάτι απέραντη με χρυσή άμμο.

άξιο επίσκεψης είναι και το φαράγγι του Πολυλιμνίου με τις λίμνες και τους καταρράκτες του. Μόλις 32 χλμ. από την Καλαμάτα βρίσκεται ένας κρυφός παράδεισος: 15 λίμνες με ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας κ. ά. Μια βουτιά το καλοκαίρι στα δροσερά νερά του είναι αναζωογονητική.
Ο επισκέπτης που αγαπά την πεζοπορία έχει μια θαυμάσια διαδρομή να διανύσει ανάμεσα σε παρθένα φύση και γραφικά χωριά με βυζαντινά εκκλησάκια και υπέροχα πέτρινα κτίσματα. Το φαράγγι του Βυρού, είναι περικυκλωμένο από διάφορες σηματοδοτημένες διαδρομές και προσφέρεται για τέτοιου είδους περιπλανήσεις.

IOOC: Αυξημένη η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου !!!


Αυξημένη, κατά 3,5% περίπου, προβλέπεται να είναι η καινούργια παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOOC). Η Ισπανία – η υπ΄ αριθμόν 1 ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο - ωφελήθηκε και αυτή από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών και αναμένεται φέτος να έχει μια παραγωγή, που ενδεχομένως να αγγίξει το 1.300.000 τόνους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IOOC, η φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να φθάσει στα 2.843.000 τόνους, έναντι 2.746.000 τόνων της παγκόσμιας παραγωγής την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.

Τελικά, την προηγούμενη περίοδο η ισπανική παραγωγή ελαιολάδου ήταν χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων, φθάνοντας με βάση τα στοιχεία του IOOC, στα 1.027.000 τόνους, ενώ φέτος προβλέπεται ότι θα είναι κατά πολύ υψηλότερη.
Στην περίπτωση που επαληθευτούν στην πράξη τα στοιχεία αυτά, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο άσκησης νέων πιέσεων στις τιμές παραγωγού για τα ελαιόλαδα της νέας σοδειάς.
Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τιμές των δημητριακών
Σε χαμηλά επίπεδα – χαμηλότερα μάλιστα από πέρυσι – εξακολουθούν να κινούνται στην εγχώρια αγορά οι τιμές παραγωγού για τη φετινή σοδειά δημητριακών (στάρια και καλαμπόκια). Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα αποθέματα που διατηρούν στα σιλό τους οι περισσότερες συνεταιριστικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο δημητριακών.
Οι τιμές του καλαμποκιού αυτές τις ημέρες έχουν κατρακυλήσει στα επίπεδα των 9 έως 10 λεπτών το κιλό, έναντι 14 λεπτών το κιλό πέρυσι τέτοια εποχή.
Πιέσεις ασκούνται και στις τιμές των σταριών, που διαμορφώνονται γύρω στα 18 λεπτά το κιλό, έναντι 21 λεπτών πέρυσι τέτοια εποχή.

Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 1-0 .


"Ζωντανός" στο παιχνίδι της κατάκτησης της πρώτης θέσης του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Με το γκολ-πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 60΄, οι "πράσινοι" κατάφεραν να "σπάσουν" το αήττητο της αυστριακής ομάδας την τελευταία επταετία σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια (σε 10 ματς, 4 νίκες και 6 ισοπαλίες) και παρέμειναν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι (7β. έναντι 6).

ΣΟΚ στις Σέρρες - Κτύπησε στα πλακάκια και εξέπνευσε 16χρονος αθλητής !!!


Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονος αθλητής -παίκτης μπάσκετ του Πανσερραϊκού-, όταν μετά την προπόνησή του, αργά το απόγευμα στο κλειστό αθλητικό κέντρο Ομόνοιας, κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια γλίστρησε στα πλακάκια και χτύπησε στο κεφάλι.
Η πτώση του ανήλικου αθλητή απέβη μοιραία για τη ζωή του. Παρά την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, ο δεκαεξάχρονος αθλητής κατέληξε πριν τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

22.10.09

Τελευταίος ο Ψωμιάδης στην υποψηφιότητα !!!


Το θέμα δεν είναι ποιος είναι πρώτος αλλά ποιος είναι τελευταίος και για την αρχηγία της ΝΔ είναι ο Ψωμιάδης σύμφωνα με την VPRC.
Troktiko.blogspot.com

Ν.Δ.- Όλα τα ονόματα που κατέθεσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την υποψηφιότητα τους


Συνεδρίασε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου υπό την Προεδρία του κ. Δ. Σιούφα. Στη συνέχεια ο κ. Δ. Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Μέσα στη νέα προθεσμία, που ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, και στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2009, που καθορίστηκε ύστερα από τη συμφωνία των 4 υποψηφίων για να καθέξουν τη θέση του Προέδρου του Κόμματος, αλλά και τη συνακόλουθη τροποποιητική απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Κ. Καραμανλή, κατετέθησαν εγκύρως οι εξής κατά αλφαβητική σειρά υποψηφιότητες, υπογεγραμμένες από 50 συνέδρους:
Του Δ. Αβραμόπουλου, της Ντ. Μπακογιάννη, του Αντ. Σαμαρά και του Π. Ψωμιάδη.
(Επισυνάπτονται οι κατάλογοι των υπογραφών για κάθε υποψηφιότητα)


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΟΥ-ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΕΛΑΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΕΛΕΝΤΖΑ-ΖΟΥΡΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΛΙΑΣ πρωην ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ

ΓΙΑΟΥΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΥΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΒΒΑΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ.Ο.

ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΩ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΝΔΡ. τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΛΑΒΔΑ-ΤΣΙΝΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΝΙΚΟΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΛΙΑΠΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΗΧΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΜΟΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ.Ο.

ΝΙΚΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΞΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΓΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε.

ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΣΑΡΕΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝ τεως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΑΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΣΕΡΜΠΕΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Δ.Α.Κ.-Μ.Μ.Ε.

ΣΚΕΥΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΣΙΛ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Ι.Τ.

ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΕΦ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ.Ο.

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΚΩΝΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΡΟΧΑΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΤΣΕΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΙΑΣΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΩΡΓ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΡΑΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΓΑΔΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Π.Φ.Σ.

ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΓΚΟΥΒΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΑΜΕΙΝ/ΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ.Ο.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΠΡΙΑΜΟΣ ΣΤΑΜ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΚΑΛΛΙΜΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Σ.

ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΣΙΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΗΣΤ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΜΙΧΟΥ ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΠΑΛΛΗ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΧΑΤΖΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΣΜΥΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΗΤΣΩΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΑΥΡ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΑΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Σ.

ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓ ΝΟΜΑΡΧΗΣ


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΒΕΡΩΦ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗ τεως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΒΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ τεως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ-ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΡΟΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΕΥΤΑΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΖΩΓΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β'βαθμιας Δ.Α.Κ.Ε. Ομοσπονδιας

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΙΧΑΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.

ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΚΑΡΕΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΘΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΣΙΠΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΛΕΥΘ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΙΑΝΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΜΑΤΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΜΟΥΡΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΜΠΕΚΕΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΚΠΡ. ΠΕΡΙΦ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ε.

ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

ΜΠΙΖΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥ.Δ.Α.Σ.Ε.

ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΞΑΡΧΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΞΥΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΠΑΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΥΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΠΠΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΘΑΝ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΥΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε.

ΤΑΓΓΙΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΩΜΑ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ο.Ε.Ε.

ΤΑΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΤΖΟΥΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΤΣΙΟΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΠΑΥΛ. ΕΚΠΡ. ΠΕΡΙΦ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Ε.

ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΦΟΥΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ


ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΓΓΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ-ΑΗΔΟΝΑ ΑΘΗΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΙΩΣΗΦ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΟΥΖΕΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΟΥΝΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΡΙΤΣΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΤΑΥΡ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

ΚΑΣΙΜΤΖΙΚΗ ΡΟΔΟΘΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΔ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΛΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Δ.Α.Σ.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.Σ.Γ'βαθμιων ΣΥΝΕΤ.ΟΡΓΑΝ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΛΙΑΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΜΕΤΛΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ.Σ.Γ'βαθμιων ΣΥΝΕΤ.ΟΡΓΑΝ.

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΙΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΑΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΝΕΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΜΠΙΝΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΠΡΟΥΤΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΜΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΣΧΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΚΚΑΛΗ-ΝΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΧΑΡΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Ν.Α.Ε.

ΤΖΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΤΖΟΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΤΕΡ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΕΛΙΚΙΔΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΘΕΟΔ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-ΑΕΚ 2-1


Για 85 λεπτά η ΑΕΚ κρατούσε την πολύτιμη ισοπαλία απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά ο Αλουμόνα, που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά χάρισε τη νίκη με 2-1 στους Λευκορώσους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 54΄, λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς, και με εννέα στις καθυστερήσεις, μετά την αποβολή και του Άρσε, προηγήθηκε στο 31΄ με πέναλτι του Μπλάνκο, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 51΄ με τον Παβλόφ.

Μετά τη νίκη της Μπενφίκα επί της Εβερτον, ο επόμενος αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αποκτά χαρακτήρα "τελικού" για την Ενωση, που θέλει μόνο νίκη, για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΝΔ - Τέσσερις υποψηφιότητες και με υπογραφές !!!


Τα στελέχη που τους προτείνουν για την προεδρία δημοσιοποίησαν οι τέσσερις υποψήφιοι της ΝΔ. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχουν υπογραφές από νυν βουλευτές. Πολλές είναι οι υπογραφές από πρώην βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, συνδικαλιστές και νεολαίους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, ο πρώτος υπογράφων είναι

ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. Υπάρχουν ακόμα οι υπογραφές των πρώην βουλευτών Αλ. Λυκουρέζου, Γ. Βαληνάκη, Θ. Κασσίμης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Μ. Μίχαλος, το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ, Αλεξάνδρα Πάλη, καθώς και πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ.
Στην υποψηφιότητα Σαμαρά υπάρχουν οι υπογραφές των πρώην βουλευτών, κυρίων
Αβέρωφ, Γιαννέλη, Κοσμίδη, Μπούγα και Καραμάριου, καθώς και του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή.

Τα STAGE είναι Φυλακή - Είναι ΝΤΡΟΠΗ !!!!


Η απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση ότι το πρόγραμμα θα καταργηθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και αυτά των συμβάσεων έργου και του προγράμματος των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ, βρίσκει αντιδράσεις, πρώτον των λεγόμενων εργατοπατέρων του ΚΚΕ, που απο την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης, πρίν κάν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, πρίν τις προγραμματικες δηλώσεις βγήκαν στους δρόμους με τα κοντάρια και "τα παλούκια του ΠΑΜΕ" και ζητούσαν εδώ και τώρα λύσεις και δεύτερον αυτών που εργάζονται αλλά και αυτών πυο τους διόρισαν (όρα ΝΔ).
Συμφωνούμε ότι υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας, ότι υπάρχει δικαίωμα εργασίας, όχι "δουλείας"....

Παράνομοι οι απανωτοί διορισμοί, είτε προεκλογικοί είτε με συνεχείς ανανενώσεις των stage στο δημόσιο που δέν τα καλύπτει η Ευρωπαική Ενωση, αλλά το ίδιο το κράτος.Αλλη ήταν η φιλοσοφία των προγραμμάτων αυτών για τις ιδιοτικές επιχειρήσεις.. χιλιάδες παλιοί "εκπαιδευόμενοι" και εργοδότες το ξέρουν αυτό το πρόγραμμα.
Μα γέμισαν με τα ψέμματα προεκλογικά οι της απελθούσης κυβέρνησης, ότι δήθεν καλύπτονται απο την Ευρωπαική Ενωση..Βγήκε μάλιστα ο απαράδεκτος Βερναρδάκης να μιλήσει για τα κατορθώματά του και εξαγόρασε κομματική θεσούλα..
Μή μου πείτε δέν είνια έτσι.. Εδώ στην Πιερία, προεκλογικά σε Δήμους εμφανίστηκαν άτομα, και είπαν ερχόμαστε εδώ ώς εγαζόμενοι, χωρίς κανείς να γνωρίζει...Εδώ στην Πιερία υπήρχε "βουλευτής" που είχε τη μεγάλη μερίδα του λέοντος στο βόλεμα στα stage και οι άλλοι ήταν στην γκρίνια που δέν μπορούσαν να βολέψουν πολλούς.. τα ξέρουμε όλοι..
Εν πάσει περιπτώσει, γιατί να εγκλωβίσουμε παιδιά με ανώτερες σπουδές να γίνονται "υποτακτικοί" μονίμων (παλαιών) υπαλλήλων Δήμων με ασύγκριτα πολύ λιγότερα προσόντα, να τους στέλνουν για φωτοτυπίες, για τσιγάρα κλπ.Αυτό ε΄νια το όνειρο ένος νέου με μεταπτυχιακά με ξένες γλώσσες; να μπεί σε ένα Δήμο "φυλακισμένος";Ετσι θέλουμε να εγκλωβίσουμε τις δημιουργικές μονάδες της νέας γεννιάς;Μα τί είδους λογικές είναι αυτές;
Περίσιιο θράσσος, πάντως απο την αξιωματική αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για τα κατορθώματά της.. αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτή είνια η λογική της "δεξιάς".Εσείς κύριοι του ΚΚΕ, έτσι θέλετε να εργάζονται νέοι με προσόντα,αυτή τη μεταχείρηση ονειρέυεστε για τους νόευς με τεράστια προσόντα;Αυτή τη νέα Ελλάδα θέλετε;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ - ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΣΤΑ STAGES ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ..
kraxtis-gr.blogspot.com

Συνάντηση Δημήτρη Κουσελά με Δημήτρη Ρέππα για τον Εθνικό Δρόμο Τρίπολης –Καλαμάτας !!!


Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς την Πέμπτη 22-10-2009 στο γραφείο του Υπουργού.
Ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης των έργων Τσακώνα-Παραδείσια και Αθήναιο-Λεύκτρο που είναι κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση του εθνικού δικτύου Τρίπολης –Καλαμάτας και το Νομό Μεσσηνίας.
Με βάση τις απαντήσεις των δύο Υπουργών συνάγονται τα παρακάτω:

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 40% των εργασιών του συγκεκριμένου τμήματος. Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση, αφού ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2009 και έχει δοθεί ήδη παράταση ενός χρόνου.
Η παράταση δεν οφείλεται σε τεχνικούς λόγους αλλά στην υποχρηματοδότηση του έργου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 87.000.000 ευρώ, έχουν πληρωθεί μόνο 30.700.000 ευρώ και το Δημόσιο χρωστά στον εργολάβο 10.000.000 ευρώ για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί και δυστυχώς τα αντίστοιχα χρήματα δεν υπάρχουν στον εν λόγω κωδικό.
Για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο πρέπει, εκτός από αυτά, να εξευρεθούν μέχρι την 31-12-2009 άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι βέβαια φανερό ότι οι καθυστερήσεις συνεπάγονται και υπερβάσεις των συμβατικών κονδυλίων που προαναφέρθηκαν. Σημειώνεται ότι για τον προϋπολογισμό του 2009 το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ζητήσει 5,5 δις ευρώ. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ είχε εγκρίνει μόνο 3,5 δις ευρώ. Συνεπώς, η υποχρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου είναι αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα ασκηθείσας κυβερνητικής πολιτικής.
ΑΘΗΝΑΙΟ-ΛΕΥΚΤΡΟ
Το έργο εκτελείται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε στις αρχές του 2010 να δοθεί στην κυκλοφορία.
Κανονικά προχωράει και η υλοποίηση του συνόλου της σύμβασης παραχώρησης Τρίπολης-Καλαμάτας.
Μετά την ενημέρωση, ο κ. Κουσελάς κάλεσε τους Υπουργούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει καμία παραπέρα καθυστέρηση δηλώνοντας ότι θα έχουν τη συμπαράσταση όλων για να πάρουν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και η ομαλή χρηματοδότηση του έργου που είναι ζωτικής σημασίας για τη Νότια Ελλάδα και τη Μεσσηνία.

Γ.Γ.Π.Π.-Έντονα καιρικά φαινόμενα – Πάρτε μέτρα …Αυτοπροστασίας !!!


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή, το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και από το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Παράλληλα στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας

και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Για τους παραπάνω λόγους , η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Μιχ. Χρυσοχοΐδης – Πήρε το …κεφάλι του Τσιατούρα !!!


Την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αφορμή στάθηκαν τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και η προσαγωγή ατόμων από πολιτικούς χώρους, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αργότερα με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, καθώς σε βάρος τους δεν υπήρχε κανένα στοιχείο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του με αφορμή τα συγκεκριμένα γεγονότα είπε ότι οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία
"Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης

και εξήγγειλε ως άμεση προτεραιότητα την ίδρυση ειδικού γραφείου διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας και, δεύτερον, νέου σύγχρονου αυστηρού και αποτελεσματικού πειθαρχικού κώδικα στην Αστυνομία.
"Θέλω -τόνισε- να είμαι σαφής. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας".
Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Αστυνομίας είπε ότι "δεν θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο.
Δεν πιστεύουμε ότι η καταστολή είναι τρόπος για να εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δέκα μέρες στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας είναι παρούσα η Ελληνική Αστυνομία. Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα ``άβατα``.
Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Το μήνυμά μας με πράξεις και όχι δηλώσεις είναι σαφές. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων".
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.

Κατερίνα Μπατζελή -Στις 15 Δεκεμβρίου οι αγροτικές επιδοτήσεις !!!


Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ προς τους αγρότες, παρουσίασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα:
-Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ στους παραγωγούς.
-Από τις αρχές του 2010 θα αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα από 7% σε 11%. Από το ίδιο διάστημα θα εφαρμοστεί και η αυξημένη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
-Σύντομα, θα δοθεί ενίσχυση

στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.
Παράλλληλα, στο πλαίσιο δράσης στο χώρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποφασιστεί.
-Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ.
-Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ, την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και εξετάζεται η κατάργηση της Αγρογής ΑΕ.
Για το φορέα αυτό, η κ. Μπατζελή ανέφερε, ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις είναι "ανύπαρκτες". Δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία. Επανεξετάζονται επίσης οι προσλήψεις (870) στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η κ. Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά εναντίον των μεταλλαγμένων και εξετάζει τη λήψη μέτρων για την εμπορία των προϊόντων αυτών.

Εικόνα Αγίας Κυριακής – Δεν ήταν θαύμα απλά …βεβήλωση !!!


Βεβήλωση διαπίστωσαν οι επιστήμονες στη φορητή εικόνα της Αγίας Κυριακής, στην Ασίνη Αργολίδας, την οποία φήμες έφεραν να δακρύζει. Η εικόνα βρισκόταν στο καθολικό της διαλελυμένης Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Τσέλο του Δήμου Ασίνης, και σύμφωνα με δηλώσεις του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου ''η εικόνα εξετάστηκε πριν από λίγο από ειδικούς επιστήμονες που καλέσαμε και πρόκειται για βεβήλωσή της, από κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά στην περιοχή που εικονίζονται τα μάτια της Αγίας με αποτέλεσμα να ''φουσκώσει'' το χρώμα και να κυλήσει''.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας η εικόνα μεταφέρθηκε σε ιερό ναό της πόλης του Ναυπλίου προκειμένου να φυλαχθεί και να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες.
Όπως σημείωσε ο κ. Ιάκωβος σε διάφορα εκκλησάκια, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δημιουργηθεί ζητήματα βεβήλωσής τους από κάποιους οι οποίοι έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς ακόμα και να τα κάψουν, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στην περιοχή της Μιδέας.

HELLAS ONLINE – Ανέλαβε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τεχνική υποστήριξη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. !!!


Τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τεχνική υποστήριξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) ανέλαβε η Hellas online, μετά από Δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην υλοποίηση "VPN Δικτύου" για τη διασύνδεση του Internet Data Center (I.D.C), της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Νομαρχιακών γραφείων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Η υλοποίηση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί με την εγκατάσταση μίας σύνδεσης εύρους (με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης) για το κτίριο όπου στεγάζεται το I.D.C., στην οποία θα καταλήγουν:

- τρεις (3) συνδέσεις για τα κτίρια της κεντρικής υπηρεσίας του Οργανισμού
- δέκα (10) συνδέσεις για τα κτίρια των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού
- τριάντα έξι (36) συνδέσεις για τα κτίρια των νομαρχιακών γραφείων του Οργανισμού.
Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ολοκληρωμένη αυτή λύση της hellas online προσφέρει εγγυημένα χαρακτηριστικά ποιότητας επικοινωνίας για κάθε κόμβο του ιδεατού ιδιωτικού δικτύου, μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία στην επικοινωνία από σημείο σε σημείο, πανελλαδική κάλυψη που ικανοποιεί κάθε μελλοντική επέκταση του δικτύου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και άμεση αναβάθμιση της υφιστάμενης χωρητικότητας των συνδέσεων.

Μαύρη Θύελλα – Με την Δόξα Δράμας αύριο το απόγευμα στο στάδιο της Ανατολικής Παραλίας !!!


Την Δόξα Δράμας θα υποδεχθεί αύριο το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι, στο δημοτικό στάδιο της Ανατολικής Παραλίας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το σύστημα “CONEX TV”.
Διαιτητής ορίστηκε ο Γκόλας του Συνδέσμου της Αθήνας. Αύριο στις 11 το πρωί

στο αθλητικό κέντρο της Δυτικής Παραλίας οι ερασιτέχνες της Καλαμάτας θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Δόξας Δράμας.

Windows 7 – Από σήμερα στην ….κυκλοφορία !!!


Το πολυαναμενόμενο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα στην παγκόσμια λιανική αγορά, διαδεχόμενο τα Windows Vista, που δεν πρόλαβαν καν να κλείσουν μια τριετία. Πρόκειται για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα, ενώ τα Windows 7 στην ελληνική γλώσσα αναμένονται στις 31 Οκτωβρίου.
Οι διεθνείς προ-παραγγελίες των Windows 7 έχουν ξεπεράσει αυτές των βιβλίων του Χάρι Πότερ και κάθε άλλου προϊόντος, σύμφωνα με στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι εμφανής η αυξημένη ζήτηση και το ενδιαφέρον για το νέο λειτουργικό, σε αντίθεση με τα Windows Vista, που, κατά κοινή ομολογία των αναλυτών, απέτυχαν να "κατακτήσουν" τους χρήστες Η/Υ ανά τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα να "τρέχουν" τα αμέσως προηγούμενα -και ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμα- Windows XP.

Υπολογίζεται ότι, από τις μεγάλες εταιρίες διεθνώς, μόνο το 10-15% μετακινήθηκαν στα Vista και οι υπόλοιπες έμειναν "πιστές" στα ΧΡ. Σήμερα, τα Windows "τρέχουν" περίπου στο 90% των υπολογιστών του πλανήτη, αλλά τα Vista, που εμφανίστηκαν το 2007, "τρέχουν" περίπου μόνο στο 20% των υπολογιστών διεθνώς. Για το νέο λειτουργικό Windows 7, η εταιρία αυτή την φορά πήρε υπόψη της πολλές από τις παρατηρήσεις εκατομμυρίων χρηστών και προγραμματιστών πριν βγάλει την οριστική έκδοσή του, με δεδομένο ότι τα Windows 7 έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν έναν αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά (από το Linux, τα Android και Chrome OS της Google, το λειτουργικό της Apple για τους Mac κ.α.).
Πολλοί εξειδικευμένοι αναλυτές τεχνολογίας έχουν σχολιάσει θετικά τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος, χάρη στο οποίο η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο ευελπιστεί ότι θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο και τα κέρδη της. Την ίδια προσδοκία έχει γενικότερα όλη η αλυσίδα της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής (κατασκευαστές επεξεργαστών, μνημών, υπολογιστών, ανάπτυξη λογισμικού, καταστήματα λιανικής, υπηρεσίες πληροφορικής κ.α.), η οποία περιμένει ότι το νέο λειτουργικό θα "πυροδοτήσει" έναν ακόμα κύκλο ζήτησης για καινούριους υπολογιστές και άλλες ψηφιακές συσκευές, καθώς οι χρήστες αναμένεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.
Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η ΗΡ, η Dell, η Acer κ.α., εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα νέα Windows 7 και την πρόοδο που έχουν κάνει σε σχέση με τα Vista. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται η αυξημένη σταθερότητα και ταχύτητα, η βελτιωμένη συμβατότητα με παλαιότερους κομπιούτερ και περιφερειακά, ο καλύτερος και πιο φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός, η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (σημαντικό για τους φορητούς Η/Η), η ευκολότερη δικτύωση και σύνδεση περιφερειακών συσκευών (τα Vista κατηγορήθηκαν ότι δεν συνεργάζονταν με διάφορα προϋπάρχοντα προγράμματα και συσκευές του χρήστη) κ.α. Τα Windows 7 -αντίθετα με τα Vista- θα μπορούν εξάλλου να "τρέξουν" ακόμα και σε μικρούς φορητούς υπολογιστές (netbooks), ενώ θα ενσωματώνουν τον Internet Explorer 8.
Για όσους απορούν για την ονομασία, τα Windows 7 θεωρούνται το έβδομο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αν και η αρίθμηση της εταιρίας είναι μάλλον πολύπλοκη, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμφανιστεί περισσότερες από επτά εκδόσεις. Κατά σειρά υπήρξαν τα Windows 1, 2 και 3, Windows 95 και 98, Windows 4.0 (για επαγγελματίες), Windows 2000, Windows XP και Vista.
Τα Vista, επισήμως για την Microsoft, είναι τα Windows 6, ενώ τα Windows 7 στην πραγματικότητα είναι τα Windows 6.1 (αυτό θα "λέει" το νέο λειτουργικό σύστημα στις εφαρμογές λογισμικού που θα ελέγχουν με ποια έκδοση των Windows έχουν να κάνουν) και αυτό επειδή τα Windows 7 δεν είναι ουσιαστικά παρά μια σημαντική αναβάθμιση των Vista. H επιλογή του ονόματος Windows 7 έγινε για λόγους απλότητας και μάρκετινγκ από την Microsoft. Επιπλέον, ο αριθμός 7 έχει πολλούς ευνοϊκούς συνειρμούς σε πολλούς λαούς του κόσμου.
Σύμφωνα με την εταιρία, η αναβάθμιση από τα Vista στα "7" θα μπορεί να γίνεται απολύτως ομαλά, ενώ από τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, όπως τα ΧΡ, μπορεί να αποδειχτεί δυσκολότερη και ίσως απαιτήσει "καθαρή εγκατάσταση" (δηλαδή πλήρες "καθάρισμα" του σκληρού δίσκου και από την αρχή εγκατάσταση των Windows 7).

Τα ΕΛΤΑ μετέφεραν χασίς από …Ισπανία !!


Οι φάκελοι του ταχυδρομείου έκρυβαν μικροποσότητες χασίς.
Αυτό διαπίστωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα κάτοικος Πάτρας όταν άνοιξε τους φακέλους που είχε φέρει ο ταχυδρόμος στην πολυκατοικία της.
Οι φάκελοι είχαν αποσταλεί από την Ισπανία σε άγνωστο παραλήπτη.
ant1patra

Απόπειρα ληστείας στην EUROBANK στην Κάτω Αχαία !!


Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στο κατάστημα της Eurobank στην Κάτω Αχαΐα στις 8.45 σήμερα το πρωί.
Οι δράστες δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου μπήκα στο κατάστημα και απείλησαν τους εργαζόμενους. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη του οικήματος που βρισκόταν στο κατάστημα εκείνη την ώρα.
Οι δράστες διέφυγαν με όχημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.
ant1patras.

Απόσυρση αυτοκινήτων……. Πάμε πάλι από την αρχή !!!


Χαμένοι φαίνεται πως θα βγουν όσοι ήθελαν να αποσύρουν το παλιό τους όχημα και δεν πρόλαβαν να το κάνουν μέχρι σήμερα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αλλάξουν τα ποσά που δικαιούται όποιος αποσύρει το αμάξι του.
Το ποσό των 1.500 ευρω για οχήματα 1.400 εως 2.000 κυβικών θα γίνει 1.300 ευρω. Για τα οχήματα 2.000 εως 2.400 κυβικών απο 2.000 ευρω το ποσό επιδότησης μειώνεται σε 1.800 ευρω και για οχήματα πάνω από 2.400 κυβικά το ποσό από 2.200 ευρω που ήταν θα γίνει 2.000 ευρω.
Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις και για την αγορά του νέου αυτοκινήτου η οποία μέχρι σήμερα επιδοτείται με 1.000 ευρω επιπλέον. Έτσι τώρα δε θα παίρνουν όλοι

οι ιδιοκτήτες 1.000 ευρω αλλά όσοι αγοράσουν αυτοκίνητο έως 1.375 κυβικά θα παίρνουν 500 ευρω και δύο εισιτήρια ελευθέρας του ΟΑΣΑ με ισχύ για ένα χρόνο και για αυτοκίνητα έως 2.000 το πόσο γίνεται 300 συν δύο εισιτήρια ελευθέρας του ΟΑΣΑ για ένα χρόνο. Όσοι αγοράσουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά δεν θα δικαιούνται να πάρουν κάποιο πόσο.
Αλλαγές φαίνεται πως θα γίνουν και στα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από φέτος. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να αυξηθούν λιγότερο απ’ότι προβλεπόταν στο νόμο που ισχύει σήμερα τα τέλη για παλαιά οχήματα μικρού κυβισμού και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο απ’ όσο προβλεπόταν για τα παλαιά οχήματα μεγάλου κυβισμού.
Star.gr

«Βαρειές καμπάνες »σε εμπόρους που εξαπατάνε αγρότες ζητεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. !!!


Να γίνει πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο για τους ασυνεπείς εμπόρους αγροτικών προϊόντων, πρότεινε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Παπουτσής.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι Έλληνες αγρότες βιώνουν τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο τον κίνδυνο να χάνουν κάθε φορά τη σοδειά τους εξ αιτίας της αφερεγγυότητας και της δολιότητας ασυνεπών εμπόρων που αγοράζουν τη σοδειά τους και απολαμβάνουν περίπου καθεστώτος ατιμωρησίας.
Η ηγεσία του υπουργείο από τα πρώτα νομοθετικά μέτρα που θα λάβει πρέπει να είναι η εξέταση αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου των κυρώσεων

που είναι απαρχαιωμένο από τη δεκαετία του 50 με μία μικρή βελτίωση στις αρχές τις δεκαετίας του 1980. Έτσι νομίζω πως πρέπει να εργαστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Δημ. Παπουτσής ζήτησε ενημέρωση από την υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και για την πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Θέλω από την αρμόδια υπουργό ενημέρωση με την κατάθεση του φακέλου στη Βουλή για το περιεχόμενο της σύμβασης, από την οποία διακυβεύεται και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση αλλά και το μέλλων των Ελλήνων αγροτών».
Πασεγες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου