10.10.09

Αντώνης Σαμαράς : Οι « Διαρροές » κινούνται στα όρια της φαιδρότητας.!!


Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε το απόγευμα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζει ανυπόστατες και ανακριβείς τις αναφορές ορισμένων μέσων ενημέρωσης περί δήθεν άρνησής του, όπως επισημαίνει, να συναντήσει τον κ. Μεϊμαράκη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Οι αναφορές σε ορισμένα ΜΜΕ περί δήθεν άρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ανακριβείς και ανυπόστατες...

Επίσης, προσβλητικές για τον πολιτικό πολιτισμό και τη φιλία των δύο πολιτικών ανδρών που χρόνια έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι οι περίεργες διαρροές χαρακτηρισμών εις βάρος του κ. Μεϊμαράκη, που κινούνται στα όρια της φαιδρότητας.
Σε τέτοιες ώρες, που προέχει η ενότητα και η συντροφικότητα όλων, τέτοιες πρακτικές θα βρίσκουν την άμεση αντίδρασή μας".

Καποδίστριας 2 – Φέρνει τα πάνω κάτω και στην Μεσσηνία !!!


Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα φέρει ο Καποδίστριας 2 στην Μεσσηνία αλλά και στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν αν και το τελικό σχέδιο είναι αποκλειστικά στα χέρια του ΥΠ.ΕΣ Γιάννη Ραγκούση η Πελοπόννησος γίνεται ενιαία Περιφέρεια με έδρα την Πάτρα και όχι την Τρίπολη με πιθανή προσάρτηση της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.
Η εκλογή των δημάρχων και των νομαρχών θα γίνεται από το 50% + 1 ψήφο καταργώντας το 42%.
Στην Μεσσηνία τα σενάρια που « παίζουν » κυμαίνονται στην δημιουργία από 4 έως 10 δήμους με ποιο πιθανό η « μπίλια » να καθίσει στους Έξι σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοιπικής Αυτοδιοίκησης .

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με Καραμανλή !!


Με τον Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε πριν από λίγο στη Ρηγίλλης η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και του παρουσίασε τις θέσεις της για την εκλογική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογή προέδρου του κόμματος.
Η κ. Μπακογιάννη προτείνει δύο λύσεις: πρώτον, το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος σε διάστημα τριών μηνών. Ως δεύτερη λύση, η κ. Μπακογιάννη προτείνει την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την εκλογή προέδρου και γραμματέα, οι οποίοι θα "τρέξουν" τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση....

Αυτές τις προτάσεις, η κ. Μπακογιάννη θα τις παρουσιάσει και κατά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του κ. Σιούφα.

Γνωστό μοντέλο πιάστηκε με Ναρκωτικά – «Χτύπησαν » φλέβα οι Λιμενικοί !!!


Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων, που διενεργούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε όλα τα λιμάνια της χώρας, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν αξιοποίησης διαθέσιμων πληροφοριών και διακριτικής παρακολούθησης, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή του Ελληνικού ένας 54χρονος διότι μετά από έρευνα εντός του οχήματος βρέθηκαν μια (01) ηλεκτρική θερμάστρα και μια (01) αυτοσχέδια υδραυλική πρέσα με ίχνη κοκαΐνης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση του προσωπικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος και προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη

δύο (02) ακόμη ατόμων, ενός 24χρονου και ενός 27χρονου, διότι εντός του οχήματός τους βρέθηκε πλαστικό σακίδιο το οποίο περιείχε τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1.945, 1.982 και 1.970 γραμμαρίων αντίστοιχα και δύο πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 1.018 και 1.002 γραμμαρίων αντίστοιχα.
Ακόμη, συνελήφθη και μια 32χρονη, ( Μοντέλο με τίτλους ομορφιάς σε καλλιστεία ) που απεδείχθη ότι σχετιζόταν με τη συγκεκριμένη παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διότι σε κατ ‘οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε σε υγρή μορφή, κοκαΐνη μικτού βάρους 67,4 γραμμαρίων, δύο (02) πιστόλια μετά των γεμιστήρων τους, τέσσερα φυσίγγια των 22 mm, δεκαπέντε (15) φυσίγγια των 9mm, μια (01) μέγγενη (πρέσα) και μια (01) ηλεκτρική θερμάστρα.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικεία του 54χρονου βρέθηκαν χρηματικό ποσό των 5.300 Ευρώ και πενήντα (50) φυσίγγια των 32mm.
Πέραν των ανωτέρω και των ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν επιπλέον και χρηματικό ποσό 28.940 Ευρώ, που χρησιμοποιήθηκε για τη συναλλαγή-αγορά των ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Έπιασε Καλαμάτα το «Sapphire »!!!


«Κατάληψη» στο λιμάνι της Καλαμάτας έκαναν χθες 517 Κύπριοι επιβάτες του κρουαζερόπλοιου «Sapphire » που αγκυροβόλησε χθές στις 11.00 το πρωί στο Λιμάνι της Καλαμάτας .
Οι Κύπριοι τουρίστες βρήκαν την ευκαιρία στην πολύωρη περιπλάνηση τους στην πόλη και στα αξιοθέατα της περιοχής να τονώσουν λίγο την αγοαραστική κίνηση των καταστημάτων και έστω για λίγο χρονικό διάστημα η Καλαμάτα γνώρισε ….καλοκαιρινές ημέρες ειδικά η παραλιακή ζώνη .
Σε δηλώσεις τους οι Κύπριοι επισκέπτες

στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι έμεινα ικανοποιημένοι από την « πρώτη γνωριμία » με την πόλη της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα .

Αυτή η Ελλάδα με πληγώνει - Ατύχημα σε νηπιαγωγείο των Φιλιατρών !!!


Τα παρκιν των παιδιών ,όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο πρώην πρωθυπουργός, λειτουργούν ακόμα και σήμερα με αυτή την νοοτροπία.
Δυστυχώς το οργανόγραμμα της λειτουργίας τους δεν είχε στο πλάνο τους, την πρόσληψη βοηθών τραπεζοκόμων στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, να βοηθούν τους νηπιαγωγούς στην σίτιση των νηπίων, όπως μου δήλωσε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας του 1ου γραφείου στην Κυπαρισσία.
Αυτό το έλλειμμα της πολιτείας πλήρωσε το τετράχρονο κοριτσάκι μου στο 2ο νηπιαγωγείο φιλιατρών,

βοηθούσε το παιδί την δασκάλα του να σερβίρει τα ζεσταμένα μπολάκια στα αλλά παιδάκια, ώσπου μια μέρα (την τετάρτη 7 οκτωβρη ) κάποιο παιδάκι κούνησε την Έφη την ώρα που μετέφερε ένα καυτό μπολ με φαγητό και ακούμπησε το μπολ στο σαγόνι της προξενώντας πρώτου βαθμού έγκαυμα στο προσωπάκι του παιδιού.
Η νηπιαγωγός δεν το κατάλαβε γιατί το παΐδι είναι πολύ ντροπαλό και δεν είπε τίποτα, και θα κουβαλάει μια ζωή πάνω το σημάδι της ανόητης χώρας που δυστυχώς έτυχε να ζούμε.
Δεν ξέρω πως γίνεται το άλλο νηπιαγωγείο Φιλιατρών να έχει βοηθό για την σίτιση των παιδιών, αν έχουν οι γονείς εκεί φροντίσει η ο δήμος, στο 2ο νηπιαγωγείο όμως είναι τραγικό να συμβαίνει αυτό το πράγμα, διατίθεμαι εγώ συμμετέχω αν χρειαζόταν για την αποζημίωση του βοηθού, δεν μου παν τίποτα όμως, δεν μου παν.
Γράφοντας τούτες τις γραμμές τα μάτια μου είναι βουρκωμένα, έψαξα να βρω πρακτικά φάρμακα για να θεραπευτεί όσο γίνεται καλύτερα το πρόσωπο του παιδιού μου αχ μαύρη Ελλάδα του τρίτου κόσμου χώρα.
Γιάννης Σάκουλας
Από http://filiatranews.blogspot.com/

Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Καραμανλή. Συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το 2010 !!


Τις προτάσεις του για την διεξαγωγή του συνεδρίου και την ανάδειξη του νέου αρχηγού, εξέφρασε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί του στη Ρηγίλλης, το Σάββατο το πρωί.
Βγαίνοντας, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι πανίσχυρο, μεταξύ των μελών του κόμματος, το ρεύμα για ενότητα-ιδεολογική θωράκιση-οργανωτική επανίδρυση. Πρόσθεσε ότι είναι καθολική απαίτηση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος, στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής αρχηγού.
Ανέφερε ακόμη ότι
εξέφρασε τις προτάσεις του στον κ. Καραμανλή και θα τις καταθέσει και το απόγευμα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ενδιαφερθέντες για την διαδοχή.
Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς, ότι το έκτακτο συνέδριο θα πρέπει να διαρκέσει πάνω απο μία ημέρα και να αποφασίσει τροποποίηση του καταστατικού, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου στα μέλη του κόμματος. Σημείωσε ότι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και εκείνοι οι οποίοι θα εγγραφούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μετά τη λήξη του συνεδρίου.
Τέλος, ανέφερε ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το δυνατόν συντομότερο, μέχρι την άνοιξη του 2010.

Βασίλης Λεβέντης επιστολή στο …..Troktiko για εκλογές !!!



Πεντάμηνη παρένθεση για το ΠΑΣΟΚ
Η εικόνα για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι εικόνα εκλογών τριτοκοσμικής χώρας. Τα κανάλια πρόβαλαν όποιους γούσταραν, οι εφημερίδες είχαν συνεντεύξεις όσων διέκειντο φιλικά προς τον εκδότη και έτσι η βραχυχρόνια προεκλογική περίοδος έγινε μία πασαρέλα προβολής του υπηρετικού προσωπικού των διαπλεκομένων. Για όποιο κόμμα (όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) είχε διαφορετική οπτική των πραγμάτων και για όποια πρόσωπα διατύπωναν κριτικό προς τη διαπλοκή λόγο, τα ΜΜΕ επεφύλαξαν εξόντωση και φίμωση. Με άλλα λόγια επρόκειτο για εκλογές χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατία, όπου υπό τη βία του χρήματος και της ισχύος των ΜΜΕ οδηγηθήκαμε σε ένα πλαστό και νόθο αποτέλεσμα.
Κατόπιν αυτών λέμε νίκησε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς καλούμε το Γιώργο Παπανδρέου να μας πει, αν έδινε τον αγώνα με τις συνθήκες και τις που τον έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης, πόσους ψήφους θα ελάμβανε…..

Έχουν περάσει 35 χρόνια από το 1974 και ακόμη η δημοκρατία μας είναι τριτοκοσμική, η πληροφόρηση το ιερότερο αγαθό σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι στα χέρια αυτών που λήστεψαν το 1999 την Ελλάδα στο χρηματιστήριο και οι οποίοι φροντίζουν κάθε φορά στις εκλογές να προωθούν πιόνια και φερέφωνα και να εξοντώνουν αγωνιστές με άποψη και όραμα αλλαγών.
Για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν έγιναν εκλογές, έγινε ένα τσουνάμι βίας πάνω στην κοινωνία μας με σκοπό την υποδούλωσή της και το βρώμικο αυτό σχέδιο κατάφερε τελικά να στραγγαλίσει το δικαίωμα του λαού μας να ελπίσει και να βαδίσει μπροστά.
Αν σε όλα τα πιο πάνω προστεθούν οι καταγγελίες για απουσία ψηφοδελτίων της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σε τμήματα ετεροδημοτών και για μη καταμέτρηση ψήφων σε τμήματα όπου ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει το κόμμα μας και ακόμη ότι μέσα στην Αθήνα εδίδοντο στους ψηφοφόρους δεσμίδες ψηφοδελτίων χωρίς να περιέχεται το ψηφοδέλτιό μας ώστε να υποχρεούνται να το αναζητήσουν και να αποκαλύπτουν έτσι τι ψηφίζουν, αγόμεθα στο συμπέρασμα ότι στις 4 Οκτωβρίου επετρέποντο όλα πλην ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ…
Τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου σχημάτισε κυβέρνηση παρωδίας και φαιδρότητας.
Η οικονομική κατάρρευση θεωρείται αναπόφευκτη και η τραγωδία σίγουρη. Έδωσε προεκλογικά υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Το να καταφύγει, όπως του προτείνουν οι δημοσιογράφοι του Σκάι σε δάνειο θα είναι ολέθριο, γιατί έτσι γιγαντώνεται το έλλειμμα και υπάρχει κίνδυνος αποπομπής μας από την ΟΝΕ.
Νομίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έπεσε σε μια πεντάμηνη παγίδα και τον Μάρτιο θα έχουμε ξανά βουλευτικές εκλογές. Από αυτές τις νέες εκλογές του Μαρτίου του 2010 θα προέλθει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας και έτσι θα δικαιωθεί η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που έχει προβλέψει ότι μόνο μία τέτοια λύση μπορεί να διασώσει την οικονομία της χώρας.
Βέβαια και η πεντάμηνη αναβολή της λύσης θα κοστίσει στον τόπο, όμως τι να κάνουμε, στην Ελλάδα κάποιες μανάδες πρέπει οπωσδήποτε να δουν πρωθυπουργούς τους γιούς τους και ο κόσμος αντί να ψηφίζει με σοβαρότητα και ευθύνη, κάνει το χατίρι στις μανάδες αυτές…
Για εμάς οι εκλογές τον Μάρτιο είναι μονόδρομος και σε αυτές πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη βουλή ο χώρος του κέντρου. Έχουμε δύο μεγάλα κόμματα σάπια που πρέπει να πιεστούν να φτιάξουν κανόνες δημοκρατίας και ηθικής. Η επιστροφή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη βουλή θα υποχρεώσει όλους να σοβαρευτούν.
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/o-troktikou.html

ΕΣΥΕ: “Ερημώνουν τα χωράφια ”Ακαλλιέργητο πέρυσι το 12,3% των γεωργικών εκτάσεων


Από τα 37.092.000 στρέμματα του συνόλου της γεωργικής γης που έχει η χώρα μας, τα 4.556.000 στρέμματα - ποσοστό 12,3% - παρέμεινε πέρυσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) ακαλλιέργητο ή σε κατάσταση αγρανάπαυσης.
Το 2008, με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, καλλιεργήθηκαν συνολικά 32.536.000 στρέμματα γεωργικής γης. Οι καλλιεργηθείσες εκτάσεις πέρυσι μειώθηκαν κατά 1,4%, σε σύγκριση με εκείνες που καλλιεργήθηκαν το 2007.
Από αυτές που καλλιεργήθηκαν πέρυσι το 54,2%, δηλαδή 20.111.000 στέμματα, ήταν με φυτά μεγάλης καλλιέργειας (δημητριακά, βιομηχανικά φυτά, όσπρια, ζωοτροφές και μποστανικά), ενώ οι μόνιμες καλλιέργειες (δενδρώδεις, αμπέλια και φυτώρια)....

αντιπροσώπευαν το 30%, δηλαδή 11.377.000 στρέμματα.
Το υπόλοιπο 2,8%, δηλαδή 1.047.000 στρέμματα, ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ κηπευτικές καλλιέργειες.
Η μεγαλύτερη μείωση εκτάσεων εντοπίζεται πέρυσι στα βιομηχανικά φυτά, με μείωση 14% στο βαμβάκι, 13,5% στα καπνά και 10,8% στα ζαχαρότευτλα. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη αύξηση καλλιεργηθέντων εκτάσεων (12%) είχαμε στο καλαμπόκι.

Αν ξέραμε τι τρώμε - Οι Δέκα ποιο επικίνδυνες τροφές για την Υγεία μας !!!


Οι «10 πιο επικίνδυνες τροφές», όπως τις κατατάσσει η αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είναι:
1). Οι πράσινες σαλάτες (μαρούλι, το λάχανο και το σπανάκι)! Μπορούν να προκαλέσουν από μικροπροβλήματα, όπως κοιλόπονους και διάρροια, μέχρι σοβαρές ασθένειες που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο, όπως η νεφρική ανεπάρκεια.
2). Τα αβγά(κυρίως ωμά) τα οποία σχετίζονται με τη σαλμονέλα, με 352 εστίες μόλυνσης και περισσότερους από 11.000 ασθενείς.
3). Ο τόνος, ο οποίος προκαλεί σκομβροτοξίνωση όταν δεν αποθηκεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες,
4). Τα στρείδια, ....

τα οποία μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερίτιδα εάν δεν μαγειρεύονται καλά.
5).Τη «φονική» πεντάδα συμπληρώνουν οι αγαπημένες μας πατάτες, παρόλο που δεν τις τρώμε ποτέ ωμές.
6). Μία εξίσου δημοφιλής τροφή, το τυρί, εμφανίζεται στην έκτη θέση του καταλόγου, αφού μπορεί κατά την παρασκευή του να μολυνθεί με παθογόνα, όπως η σαλμονέλα.
Ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις εγκύους είναι η κατανάλωση μαλακών τυριών, όπως η φέτα, το καμαμπέρ και τα μεξικάνικα τυριά, που μπορεί να περιέχουν το μικρόβιο λιστέρια και να οδηγήσουν σε αποβολές.
7). Το αγαπημένο μας γλυκό του καλοκαιριού, το παγωτό, ακολουθεί στην έβδομη θέση, επειδή συνδέεται με επικίνδυνα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος.
8). Η ντομάτα, επίσης βρίσκεται στη λίστα με συχνότερο παθογόνο τη σαλμονέλα. Το βακτήριο μπορεί μάλιστα να διαπεράσει τη φλούδα, καθιστώντας αδύνατη την απομάκρυνσή του με το πλύσιμο της ντομάτας.
9). Στην ένατη θέση βρίσκονται οι ρίζες, τροφή που συναντάμε κυρίως στις ασιατικές κουζίνες,
10). Οι φράουλες και τα μούρα, με τα περισσότερα κρούσματα να συνδέονται με το παράσιτο Cyclospora.
troktiko.blogspot.com

Οι Ημίξηρες ντομάτες προκαλούν ηπατίτιδα Α !!!


Το υπουργείο Υγείας της Βικτόριας κάλεσε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να τρώνε ωμές ημίξηρες ντομάτες γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από ηπατίτιδα Α.
"Οι ημίξηρες ντομάτες θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο αν είναι μαγειρευμένες" τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, Τζον Κάρνι, ο οποίος ανακοίνωσε πως έχουν ήδη καταγραφεί στην πολιτεία δώδεκα κρούσματα ηπατίτιδας Α.
Σύμφωνα με τις αυστραλιανές υγειονομικές αρχές από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ηπατίτιδας τύπου Α

στη Βικτόρια, το Κουίνσλαντ και τη Νότια Αυστραλία.
Οι υγειονομικές Αρχές και των τριών αυτών Πολιτειών προειδοποίησαν τους καταναλωτές να αποφεύγουν να τρώνε ημίξηρες ντομάτες.

Κοντά στους πολίτες η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου !!!




Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις επαφές της με τους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.
Η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε ήδη τους Γαργαλιάνους και γειτονιές της Καλαμάτας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στη Μεσσήνη, στο Πεταλίδι, στο Κοπανάκι και στη Χώρα.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ενημερώνεται και να καταγράφει τα θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή, ενώ με την ευκαιρία εκφράζει τις ευχαριστίες της στους Μεσσήνιους που την τίμησαν με την ψήφο τους...

Σε δηλώσεις της πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η μάχη που δώσαμε δεν τελείωσε την Κυριακή. Ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε και είναι μάχη για το Νομό μας και για όλους τους πολίτες. Με αισιοδοξία, με άλλη νοοτροπία, με πάθος για αλλαγή, ξεκινάω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρουμε και να πάμε μπροστά τον τόπο μας. Θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους.
Προχωράμε μαζί, για ένα καλύτερο αύριο.
Ήδη η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα γραφής. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες αρωγούς και συμμέτοχους».

9.10.09

Εκτέλεση θανατοποινίτη με θανατηφόρο ένεση στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ !!


Με θανατηφόρο ένεση εκτελέστηκε σήμερα στην Αλαμπάμα ένας λευκός άνδρας 38 ετών, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την δολοφονία που είχε διαπράξει πριν από 17 χρόνια.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των σωφρονιστικών αρχών της Αλαμπάμα, ο Μαξ Πέιν, ο οποίος εκτελέστηκε στις 18Η25 GMT, είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1994 για την δολοφονία ενός διευθυντή σούπερ μάρκετ που είχε αρνηθεί να του πουλήσει βενζίνη με πίστωση...

Πρόκειται για την έκτη εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση στην Αλαμπάμα και την τεσσαρακοστή σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Μιλήστε ζωντανά μέσω Skype με τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ-Τσαντίρι !!!


O Λάκης θα δοκιμάσει κάτι αρκετά πρωτοποριακό στην Εκπομπή του. Θα μιλήσει με κόσμο μέσω Skype. Για να δούμε θα του βγει σε καλό; Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
"Στα πλαίσια της φετινής σεζόν της σατιρικής εκπομπής του Alpha «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» ο Λάκης Λαζόπουλος θα αφιερώσει ένα κομμάτι της εκπομπής σε ζωντανή συνομιλία με τους τηλεθεατές μέσω του προγράμματος Skype. Με αυτόν τον...

τρόπο, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να προσθέσουν τα σχόλιά τους.
Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βίντεο κάνοντας μια παρουσίαση του εαυτού σας και του θέματος για το οποίο θα θέλατε να μιλήσετε ζωντανά στην εκπομπή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση alvideo@alphatv.gr "
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/skype.html

Καταδίκη 28χρονου που "ανέβαζε" στο Facebook « γυμνές »φωτογραφίες της πρώην αρραβωνιαστικιάς του !!!


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών -με 3ετή αναστολή- και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος, ο οποίος κατηγορείτο ότι «ανέβαζε» τολμηρές φωτογραφίες της πρώην αρραβωνιαστικιάς του στο Facebook.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος είχε "ανοίξει" λογαριασμό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο όνομα της 29χρονης παθούσης, αναρτώντας, στη συνέχεια, γυμνές φωτογραφίες της κοπέλας, καθώς επίσης τους προσωπικούς της αριθμούς κινητού τηλεφώνου.
Μάλιστα, στο "προφίλ" που δημιούργησε, εμφάνιζε την πρώην αρραβωνιαστικιά του

να προτρέπει τους χρήστες της σελίδας σε ερωτικά ραντεβού.
Όταν η 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, άρχισε να δέχεται αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από αγνώστους στο κινητό της τηλέφωνο, ειδοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ξεκίνησε έρευνες για την υπόθεση. Αυτές οδήγησαν στη σύλληψη του νεαρού.
Απολογούμενος στο δικαστήριο o νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε δε ότι επρόκειτο για πλεκτάνη της 29χρονης για να κερδίσει την επιμέλεια του νεογέννητου παιδιού τους και να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον έκρινε ένοχο για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

Συμβούλιο της Επικρατείας – Απόφαση σταθμός για οικογένειες και μελλόνυμφους !!


Ανάσα στους φορολογούμενους πολίτες δίνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται του φόρου για την αγορά πρώτης κατοικίας όλα τα έγγαμα ζευγάρια, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν αν ο ένας από τους δύο συζύγους είχε τύχει ανάλογης φοροαπαλλαγής πριν από τον γάμο....

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η επταμελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, κρίνοντας ότι στην περίπτωση απόκτησης κατοικίας μετά τον γάμο δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση απαλλαγής από τον φόρο η εκποίηση του ακινήτου που έχει αγοράσει πριν από τον γάμο ο ένας από τους δύο συζύγους, ο οποίος είχε τύχει φοροαπαλλαγής, καθώς «για την οικογένεια, η απαλλαγή αυτή είναι η πρώτη που χορηγείται». Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος η οικογένεια και ο γάμος τελούν υπό την προστασία του κράτους, το ΣτΕ έκρινε ειδικότερα ότι «οι έγγαμοι δικαιούνται απαλλαγής από τον φόρο μεταβιβάσεως ακινήτων, για την απόκτηση οικογενειακής στέγης, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν απαλλαγή από τον φόρο αυτόν, της οποίας είχε τύχει ένας από τους συζύγους πριν από τον γάμο».
Και διευκρινίζει: «Ο άγαμος δεν τελεί υπό τις αυτές συνθήκες με τον έγγαμο ή την οικογένεια και συνεπώς η απαλλαγή της οποίας είχε τύχει, υπηρετούσε, όταν είχε δοθεί, διαφορετικό σκοπό».
Από προσφυγή οικογενειάρχη
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει οικογενειάρχης ο οποίος διεκδικούσε επιστροφή του φόρου που είχε καταβάλει για την αγορά κατοικίας 93 τ.μ., ενώ η σύζυγός του πριν από τον γάμο είχε προβεί στην αγορά κατοικίας, είχε τύχει της ανάλογης φοροαπαλλαγής και δεν είχε μεταβιβάσει το ακίνητο σε άλλον. Ωστόσο η αρμόδια ΔΟΥ, εναντίον της οποίας στράφηκε ο φορολογούμενος πολίτης, δεν συμμεριζόταν το αίτημά του με το επιχείρημα ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορήγησης φοροαπαλλαγής για την αγορά πρώτης κατοικίας, όπως προβλέπει ο Ν. 1078/1980, λόγω της προηγούμενης απαλλαγής που είχε χορηγηθεί στη σύζυγό του.

Αγία Θεοδώρα - Θαύμα της Φύσης ή Θεία ένδειξη ;


Στέκονται εκεί σταθερά τα τελευταία διακόσια πενήντα χρόνια. Προκαλούν το θαυμασμό του επισκέπτη αλλά και τις συζητήσεις επιστημόνων που δεν μπορούν εύκολα να εξηγήσουν πως μπορούν δεκαεπτά ολόκληρα αιωνόβια δέντρα να στηρίζονται στη στέγη ενός μικρού ναού του 10ου αιώνα.
Το αξιοπερίεργο αυτό θέαμα μπορεί να αντικρίσει ο επισκέπτης της μικρής εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας που βρίσκεται στα σύνορα της Μεσσηνίας με την Αρκαδία.
«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο, αλλά και θαύμα της φύσης» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδανίας, κ. Γιώργος Διαγούπης. Ο τοπικός θρύλος αναφέρει

ότι στην περιοχή θανατώθηκε η Αγία Θεοδώρα την εποχή του βυζαντίου, όταν κάθε οικογένεια του χωριού όφειλε να προσφέρει έναν άντρα για το στρατό του και αν αυτό δεν ήταν δυνατό έπρεπε να δώσει χρήματα για την μίσθωση ενός μισθοφόρου. Τα χρήματα ήταν πολλά για την οικογένεια της Θεοδώρας και ο πατέρας της ανήμπορος να συμμετέχει στο στρατό, γι΄ αυτό η 17χρονη Θεοδώρα αποφάσισε να υποδυθεί τον άντρα και να συμμετέχει στο στρατό του χωριού. Λίγο αργότερα μια κοπέλα του χωριού έμεινε έγκυος και η τοπική κοινωνία θεώρησε ότι την ατίμωσε ο νεαρός στρατιώτης, που υποδυόταν η Θεοδώρα. Λίγο πριν εκτελεστεί και ενώ ξεψυχούσε, η Αγία ζήτησε από τον Κύριο να κάνει το σώμα της ναό, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της νερό, να τα ποτίζει. Στην περιοχή χτίστηκε το εκκλησάκι στα τέλη του 10υ αιώνα, ενώ από τα θεμέλια του ναού αναβλύζει ένα ποτάμι που καταλήγει στο Μεσσηνιακό Κόλπο στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το θαύμα έγινε για εκείνους που δεν πίστεψαν στην πίστη της Αγίας Θεοδώρας, που μετά το θάνατό της αποδείχτηκε ότι ήταν γυναίκα. «Κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει πολλοί να εξηγήσουν το πώς τα μεγάλα αυτά δέντρα ηλικίας διακοσίων με διακοσίων πενήντα ετών μπορούν να στηρίζονται στη στέγη του ναού» λέει ο κ. Διαγούπης και σημειώνει ότι στον εσωτερικό χώρο του ναού, σε έναν χώρο μόλις τρία επί τρία, δεν φαίνεται πουθενά κανένα ίχνος ρίζας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και άποψη ότι ορισμένα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και με ελάχιστο χώμα. «Δέντρα όπως κυπαρίσσια και πεύκα μπορούν να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν ακόμη και αν οι ρίζες τους βρουν ελάχιστο χώμα, απλώς απορροφώντας το βράδυ την υγρασία που υπάρχει στον αέρα» σημειώνει ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, κ. Αναστάσιος Νάστης.
Το φαινόμενο της Αγίας Θεοδώρας δεν είναι όμως το μοναδικό στην Ελλάδα. Στην Παναγία της Σαμαρίνας, στα Γρεβενά η στέγη της κόγχης του ιερού «φιλοξενεί» ένα τεράστιο πεύκο. Και στην περίπτωση αυτή αν κάποιος προσπαθήσει να εντοπίσει τις ρίζες του δέντρου στο εσωτερικό της εκκλησίας, δεν θα σταθεί τυχερός.
Όποια και να είναι η εξήγηση οι δύο ναοί προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που σπεύδουν να τους φωτογραφίσουν. Σ αυτούς τους χώρους συναντώνται και συνυπάρχουν η θρησκευτική πίστη, η επιστημονική περιέργεια, η τουριστική περιήγηση και το ανθρώπινο ενδιαφέρον.
από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Να ανοίξουν τα χαρτιά τους καλεί τους υποψήφιους η Οργανωτική Συνεδρίου της ΝΔ !!!


Ανοικτό παραμένει το θέμα της διαδικασίας της εκλογής του αρχηγού στη ΝΔ, μετά την σημερινή συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που εξέτασε όλα τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Η επιτροπή εξέτασε όλα τα θέματα ακόμη και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του αριθμού εκείνων που θα συμμετάσχουν στην ανάδειξη του αρχηγού".
Πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά αύριο στις έξι το απόγευμα και ότι αποφασίστηκε να κληθούν σ΄αυτήν και οι ενδιαφερθέντες να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου....

Ο Δ. Σιούφας είπε ακόμη ότι τα μέλη της επιτροπής κατάθεσαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του συνεδρίου, ότι όλες οι παρεμβάσεις χαρακτηρίστηκαν από υψηλό αίσθημα ευθύνης και ότι κατέληξαν ομόφωνα σε ορισμένες κοινές παραδοχές:
Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη και την χώρα. Η διαδικασία και το συνέδριο έχουν καθήκον και μέλημα την διασφάλιση της ενότητας της παράταξης. Η ενασχόληση με το συνέδριο δεν επηρεάζει την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι αυτό και θα υπάρχουν παρεμβάσεις για τη δράση της κυβέρνησης. Το οφείλουμε ως καθήκον στη χώρα αλλά και στα εκατομμύρια των πολιτών που μας ψήφισαν, κατέληξε ο κ. Σιούφας.

Αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία έως την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου !!


Μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσληφθούν ως ειδικό ένστολο προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία.
Δέκα Περιφέρειες έχουν εκδόσει τις προκηρύξεις τους, με τις οποίες 69 δήμοι της χώρας θα ενισχυθούν με 736 δημοτικούς αστυνομικούς. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Θα ενισχυθούν 69 δήμοι της χώρας με 736 δημοτικούς αστυνομικούς.

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στις Περιφέρειες.

Aγροφυλακή, ΤΕΛΟΣ σύμφωνα με το Troktiko !!!


Σε ανάρτηση που έκανε πρίν από λίγο το Troktiko αναφέρει ότι :
Την κατάργηση της αγροφυλακής ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5557.html

"Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Καλαμάτα"


"Ο θάνατος του 62 χρόνου μοτοσικλετιστή στην Καλαμάτα, εχθές το απόγευμα και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ηλικιωμένου μοτοσικλετιστή προχθές το βράδυ στην παραλία της Καλαμάτας στην οδό Ναυαρίνου, ο οποίος χτυπήθηκε από νεαρό οδηγό που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητο του, είναι μια ένδειξη για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα.
Νεαροί με φτιαγμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εκκωφαντικό θόρυβο στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου και στην Ηρώων (δυο πολυσύχναστους δρόμους) θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

Η αστυνομία όπως και ο δήμος είναι εντελώς μα εντελώς αδιάφοροι για αυτό που συμβαίνει, χωρίς καν την παρουσία τους εκεί.
Οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες τις περιοχής διαρκώς ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας και του δήμου, αλλά συναντούν την πλήρη αδιαφορία."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_9957.html

Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης - «Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου»!!



Για «δημοκρατική και εθνική αστυνομία προς τον πολίτη», μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στεναχωρημένος και απογοητευμένος με την κατάσταση, στην οποία παρέλαβε το υπουργείο και ότι θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το καθεστώς ανομίας και στην συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους πολίτες και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της χώρας.
«Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα λυπημένος δήλωσε για την κομματική διάλυση -όπως είπε- του Πυροσβεστικού Σώματος και προανήγγειλε

αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της Υπηρεσίας Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος και την καταπολέμιση της εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Καπαδίστριας 2 - Έρχονται σαρωτικές αλλαγές 6 Δήμοι στην Μεσσηνία ?


Σαρωτικές αλλαγές στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει το Νομοσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που φέρνει σύντομα στην Βουλή ο Νέος Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σύμφωνα με το Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ .
Ο Καποδίστριας 2 προβλέπει 7 Περιφέρειες 350 δήμους και 200 μονοεδρικές περιφέρειες κατά πάσα πιθανότητα στην Μεσσηνία οι νέοι δήμοι θα είναι 6 σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιντούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Η πρόταση για τη Μεσσηνία όπως  υπάρχει στη μελέτη  προβλέπει την ενοποίηση των δήμων ως εξής:

1. Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.
2. Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Τρικόρφου, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος.
3. Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας, Χιλιοχωρίων.
4. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα.
5. Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.
6. Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας.

Διεθνής διάσκεψη με θέμα "Ελιά και ελαιόδενδρο “ με το επιχειρηματικό συμβούλιο του ΟΣΕΠ !!


Διεθνής διάσκεψη με θέμα "Ελιά και ελαιόδενδρο: Σύμβολα ευημερίας και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου", πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η διάσκεψη διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και την Εθνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών του Αζερμπαϊτζάν, με την επίσημη υποστήριξη των Υπουργείων Γεωργίας, Πολιτισμού & Τουρισμού, Εξωτερικών και Οικονομικής Ανάπτυξης του Αζερμπαϊτζάν και υπό την αιγίδα των Πρεσβειών Ελλάδος και Τουρκίας στο Μπακού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αζέροι βουλευτές και κρατικοί αξιωματούχοι, ξένοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι Πρεσβειών και διεθνών οργανισμών, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες από τις τέσσερις χώρες του Οργανισμού ΟΣΕΠ που είναι παραγωγοί ελαιολάδου (Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν).

Με την εκδήλωση τιμήθηκε ο εορτασμός της πόλεως του Μπακού ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του ισλαμικού πολιτισμού για το έτος 2009, συμβάλλοντας στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, κυρίως μεταξύ των περιοχών της Μεσογείου και της Κασπίας Θάλασσας.
"Η διάσκεψη προκάλεσε ανέλπιστο ενδιαφέρον και συμμετοχή, σε μία χώρα που είναι γνωστή μόνο για την παραγωγή πετρελαίου και όχι ελαιολάδου", ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών του Αζερμπαϊτζάν M. Ραζίμοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι "αναδείχθηκε το επιχειρηματικό δυναμικό των χωρών που συμμετείχαν, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην περιοχή".
"Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μία τέτοιου είδους εκδήλωση", μας είπε η Έφη Μπακοπούλου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο του ΟΣΕΠ και δήλωσε ικανοποιημένη, που η πρωτοβουλία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου αγκαλιάστηκε από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς φορείς του Αζερμπαϊτζάν. "Τη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί αυτή καθεαυτή η κοινή συμμετοχή των τεσσάρων χωρών, που είναι μέλη του Οργανισμού ΟΣΕΠ και η παρουσίαση του ελαιοκομικού τους τομέα, ελάχιστα γνωστού σε περιπτώσεις όπως η Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν. Τη μεγαλύτερη δε έκπληξη αποτέλεσε το Αζερμπαϊτζάν, χώρα της Κασπίας Θάλασσας με μικρή αλλά αυξανόμενη παραγωγή ελαιολάδου, η οποία αναζητεί την αρχαία διατροφική της παράδοση. Είναι ελάχιστα γνωστό, για παράδειγμα, ότι κοντά στην πόλη Μπάρντα βρέθηκε ελαιόδενδρο ηλικίας 2.500 ετών", σημείωσε η κα Μπακοπούλου.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Γ.Οικονόμου, Γεν. Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ, Π.Καραντώνης, Γεν. Διευθυντής ΕΣΒΙΤΕ, και Α.Λαπούρτας από το Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
Οι Έλληνες ομιλητές παρουσίασαν την ελαιοκομία της χώρας, τη δυναμική και τις προοπτικές του, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα γύρω από τον πολιτισμό της ελιάς, κυρίως μέσα από την ίδρυση και λειτουργία μουσείων και δικτύων.

Θανατηφόρο τροχαίο από σύγκρουση ΙΧ με …άλογο στο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη !!


Τα ξημερώματα σήμερα το πρωί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 39χρονος από τη Μεσσήνη και κινείτο με κατεύθυνση από Μεσσήνη προς Ασπρόχωμα στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου συγκρούστηκε με αδέσποτο άλογο που είχε βγει στο δρόμο, εξετράπη της πορείας του και αφού προσέκρουσε στις σιδηροδρομικές γραμμές, σε γέφυρα του ΟΣΕ και πήρε φωτιά, έπεσε από τη γέφυρα στην κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα ο 39χρονος να βρει τραγικό θάνατο...

Aπό τις Αρχές αναζητείται ο ιδιοκτήτης του αλόγου ενώ προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.

Νεαρός τροχονόμος …θύμα τροχαίου το πρωί στο Αιγάλεω !!


Θύμα τροχαίου έπεσε στις 8.15 το πρωί, νεαρός δόκιμος αστυφύλακας που εκπαιδευόταν στο τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω, όταν στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του, ρύθμιζε την κυκλοφορία στη διασταύρωση Δαφνίου.
Ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο παρέσυρε το νεαρό τροχονόμο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο δόκιμος αστυφύλακας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία Αιγάλεω.

Μπλόκ Σαμαρά – Μειμαράκη για την αντιμετώπιση της Ντόρας !!!




Σύμφωνα με πληροφορίες του nonews και μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που από χθές βγήκαν στην δημοσιότητα και οι οποίες δείχνουν την Ντόρα το φαβορί, οι άλλοι υποψήφιοι μιλάνε μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο θα πολεμήσουν την υποψηφιότητα της.
Από χθες έχει υπάρξει προσέγγιση Σαμαρά με Μεϊμαράκη. Δυο υποψήφιοι που προσπαθούν να αντλήσουν δυνάμεις από την Καραμανλική δεξαμενή. Ο Μειμαράκης στοχεύει να τον προτείνουν πρόσωπα επιρροής που στο κόμμα είναι πολιτογραφημένα στη σκληρή Καραμανλική πτέρυγα.
Ταυτόχρονα αναπτύσσει και συμμαχίες με άλλους υποψήφιους όπως ο Σαμαράς, για να αντιμετωπίσουν το κοινό τους αντίπαλο, την Ντόρα...

Τραγικός θάνατος 62χρονου μοτοσικλετιστή στην Καλαμάτα !!


Τραγικό θάνατο βρήκε χθές το απόγευμα 62χρονος μοτοσικλετιστής στην Καλαμάτα όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με ημιφορτηγό σε διασταύρωση της οδού Λείκων μα ανώνυμη δημοτική οδό της πόλης . Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της τροχαίας Καλαμάτας το δίκυκλο κινείτο επί της ανωνύμου οδού και το ημιφορτηγό στην οδό Λείκων .

Ο οδηγός του ημιφορτηγού συνελήφθη ενώ προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη σε δημοσκόπηση για τον νέο αρχηγό της ΝΔ !!!


Σε δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκευή+13» που κυκλοφορεί σήμερα και ερεύνησε την πρόθεση ψήφου στους ψηφοφόρους της ΝΔ για την επιλογή του νέου αρχηγού έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
Ντόρα Μπακογιάννη 31,1%
Αντώνης Σαμαράς 15,9%
Δημήτρης Αβραμόπουλος 13,1%
Ευάγγελος Μεϊμαράκης 12,7%
Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,0%
Κωστής Χατζηδάκης 5,2%
Άρης Σπηλιωτόπουλος 2,8%
Άλλος 4,4%
Η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS ..

έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων τηλεφωνικά και ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας.
Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα έχουμε και άλλες τέτοιες δημοσκοπήσεις με πραγματικούς υποψήφιους για τη ΝΔ αφού εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη κανείς ακόμα από τα υπόλοιπα στελέχη δεν έχει δημόσια θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.

Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των ειδικών φρουρών για την δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου!!!


Στις 15 Δεκεμβρίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του μαθητή, που είχε γίνει αιτία να ξεσπάσουν μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας για λόγους ασφαλείας.
Ο 15χρονος είχε πέσει νεκρός το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, παρών στο τραγικό περιστατικό, Βασ. Σαραλιώτης για απλή συνέργεια....

Το Συμβούλιο Εφετών που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, κάνει λόγο για "ενσυνείδητη αδιαφορία" που επέδειξε ο Επ. Κορκονέας ο οποίος "ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου".
Ευθύνες όμως αποδίδει το δικαστικό συμβούλιο και στο Βασ. Σαραλιώτη επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του "δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης", ενώ χαρακτηρίζει "ενεργητική" την παρουσία του "και με εμφανή τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων, όπως η συμμετοχή του στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων".
Τονίζει επίσης το Συμβούλιο ότι "όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος".
Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων έχουν ζητήσει να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη περιφέρεια που να απέχει περισσότερο από την Αθήνα.

Τα "δηλητηριώδη μανιτάρια" στην χώρα μας – Έκδοση από τον ΔΗΩ εν όψει της 5ης Γιορτής Μανιταριού !!!


Από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ ανακοινώνεται αφενός μεν ενόψει της 5ης Γιορτής Μανιταριού που διοργανώνουν ο Δήμος Λακέρειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελήτσιανης & ο Όμιλος Φίλων του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας Θεσσαλίας αφετέρου δε του πρόσφατου κρούσματος δηλητηρίασης στα Τρίκαλα από την κατανάλωση άγριων μανιταριών, ότι έχει εκδώσει και διαθέτει το βιβλίο «Τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια της χώρας μας» του Δρ. Ευάγγελου Μπούρμπου.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο που διατίθεται από τα Κεντρικά & Περιφερειακά Γραφεία του Οργανισμού ΔΗΩ και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα αναφέρονται αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια που έχουν αναφερθεί στη χώρα μας.Για τα θανατηφόρα μανιτάρια...

γίνεται αναφορά και σε είδη που δεν έχουν ακόμα παρατηρηθεί στην Ελλάδα. Η περιγραφή συνοδεύεται από ειδική ένδειξη τοξικότητας, αναφορά στο σύνδρομο που προκαλεί και από πολλές φωτογραφίες για τα περιγραφόμενα, αλλά και για όσα έχουν όμοια μακροσκοπικά χαρακτηριστικά και μπορούν να μπερδευτούν κατά τη συλλογή.

Ζητούνται Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειάρχες !!!


Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, καθώς αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο «Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης, διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής, ενώ όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2009.

Στόχος της πρόσκλησης είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ενώ σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.
Όπως σημειώνεται, τέλος, στην πρόσκληση, αυτή αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για «την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού».

Μοντέλο δημιούργησε εικονικό προφίλ φίλης της στο Facebook για να ψαρεύει …πελάτες !!!


Θύμα μίας 24χρονης που δημιούργησε ένα εικονικό προφίλ στο Facebook έπεσε μία κοπέλα στην Αθήνα.
Η κοπέλα απευθύνθηκε στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος όταν ανακάλυψε ότι κάποιος είχε δημιουργήσει στο όνομά της ένα εικονικό προφίλ στο Facebook, στο οποίο είχε αναρτήσει φωτογραφίες του θύματος και έγραφε συκοφαντικά για αυτήν σχόλια.
Μετά από έρευνες της Δίωξης αποκαλύφθηκε ότι η δημιουργός του προφίλ ήταν μία 24χρονη.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 24χρονης όπου και εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα laptop και ένα κινητό.
Η 24χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης του νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων» και συκοφαντική δυσφήμιση

και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

8.10.09

Μαθητής με τον ιό της νέας γρίπης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !!



Το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .Αυτό δήλωσε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Σωτηρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μαθητή Σχολείου της Μεσσηνίας και ότι η περίπτωση του αντιμετωπίζεται βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί από το Υπουργείο υγείας .Την κατάσταση της υγείας του νεαρού μαθητή την χαρακτήρισε ελεγχόμενη και τόνισε ότι

δεν συντρέχει λόγος πανικού διότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στην εκπομπή του ΣΚΑΙ TV - “ I LOVE GR ”



Ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετάσχει στην τηλεοπτική Εκπομπή του SKAI/TV “ I LOVE GR ” με είκοσι συμπολίτες (κυρίως μαθητές των καλλιτεχνικών σχολών και της Γ’ Λυκείου). Η τηλεοπτική εκπομπή, θα προβάλλει την Καλαμάτα, η οποία επιλέγηκε ως ένας από τους 100 πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς. Η εκπομπή θα αρχίσει να μεταδίδεται από τις 12 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα στις 21.00 σε Δέκα επεισόδια και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.
Η Καλαμάτα διαγωνίζεται την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 21.00
Το σχετικό έγγραφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ TV μπορείτε να το δείτε εδώ

Ορκωτοί λογιστές – Έκαναν φτερά 85 αντικείμενα από την συλλογή Σαλμά !!!



Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας η έκθεση των ορκωτών λογιστών, που αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης και την απώλεια ογδόντα πέντε αντικειμένων της παραπάνω κληρονομιάς.
Η έκθεση παραδόθηκε ήδη στους Επικεφαλής των Παρατάξεων και στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακολουθείται η διαδικασία που παραγγέλλεται.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σε δηλώσεις του είπε ότι

η μοναδική φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι ο ακριβής προσδιορισμός των ειδών που παρέλαβε και η ικανοποίηση της βούλησης που διαθέτει.

Αντώνης Σαμαράς- Όχι σε συνέδριο μιας μέρας !!!



Στο θέμα της εκλογής αρχηγού στη ΝΔ τοποθετήθηκε σήμερα και ο κ.Αντώνης Σαμαράς.
"Δέχομαι την οποιαδήποτε συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της. Θέλω να πω: Προς Θεού όχι μία μέρα συνέδριο. Θα είναι άδικο και για τη ΝΔ και για τους οπαδούς της".
Σε ερώτηση σχετική

με την παραίτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "σωστή απόφαση".

Προσφορά WHAT'S UP από την Cosmote!!


Μια ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά κάνει η Cosmote, για τους συνδρομητές του WHAT'S UP. Συγκεκριμένα προσφέρει 1.200 λεπτά ομιλίας και videoκλήσεων αλλά και 1.200 SMS προς όλο τον κόσμο του, με κάθε ενεργοποίηση της υπηρεσίας "Call Them All 600 Plus 600 SMS".
Η νέα προσφορά ισχύει αυτόματα για κάθε ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2009. Η διάρκεια ισχύος των δωρεάν μονάδων είναι 30 ημέρες και το κόστος της υπηρεσίας παραμένει στα 7 €.
Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία "Call Them All 600 Plus 600 SMS" ενεργοποιείται με την δωρεάν αποστολή του μηνύματος PLUS στο 1313.

Παραίτηση ΔΣ του Ταμείου για τα Πυρόπληκτα . Δήλωση Μολυβιάτη. !!!


Συνοπτικό απολογισμό του έργου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών παρουσίασε ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Π. Μολυβιάτης, επ' ευκαιρία της παραίτησης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Αφού ευχαρίστησε τους 93.000 δωρητές, "χάρη στη γενναιοδωρία των οποίων ανοικοδομούνται σήμερα ή επισκευάζονται εντελώς δωρεάν 1.158 σπίτια που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, καθώς και 802 λοιπά, κυρίως αγροτικά, κτίσματα" ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε ότι συνολικά υπεβλήθησαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ 1.433 αιτήσεις με πλήρη δικαιολογητικά για ανοικοδόμηση σπιτιών και έχουν εγκριθεί όλες.
Σύμφωνα με τον κ. Μολυβιάτη

η κύρια αποστολή του Ταμείου, δηλαδή η χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση αυτών των σπιτιών, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Συγκεκριμένα,
"Στο Ταμείο έχουν εισρεύσει από δωρεές 198.018.545,99 ευρώ και από τόκους 10.295.882,08 ευρώ, σύνολο 208.314.428,07 ευρώ.
Για την εκπλήρωση των σκοπών του το Ταμείο έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 76.622.018,04 ευρώ. Το υπόλοιπο του λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα είναι 131.692.410,03 ευρώ.
Αναλυτικός πίνακας για το πού διετέθησαν τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.etaea.gr)".
Όπως σημείωσε ο κ. Μολυβιάτης, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανοικοδομήσεως των καμένων σπιτιών, θα παραμείνει προς διάθεση ένα σημαντικό ποσό για την προώθηση των σκοπών του Ταμείου, δηλαδή την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Επιπροσθέτως, "Σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, το Ταμείο έχει αποφασίσει να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως περίπου των 80.000.000 ευρώ, για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές, κυρίως έργα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, αρδευτικά, οδοποιίας, πυροπροστασίας κλπ. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εφαρμόζεται μετά από εισήγηση των αρμοδίων Περιφερειαρχών, άρχισε να εκτελείται και ήδη έχουν εγκριθεί 17.011.340,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων".-

Νέα αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο !!!


Αύξηση 0,7% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) το μήνα Σεπτέμβριο 2009 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2008 σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).
Εξάλλου, ο ΓΔΤΚ κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2009 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Αύγουστο 2009) σημείωσε αύξηση 1,9%.
Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ η αύξηση του ΓΔΤΚ κατά 0,7% το μήνα Σεπτέμβριο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2008 προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
1. Από τις αυξήσεις:

- Κατά 6,3% της ομάδας "αλκοολούχα ποτά και καπνός"
- Κατά 4,1% της ομάδας "άλλα αγαθά και υπηρεσίες"
- Κατά 3% της ομάδας "ένδυση και υπόδηση"
- Κατά 2,9% της ομάδας "υγεία"
- Κατά 2,8% της ομάδας "εκπαίδευση"
Χαμηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην ομάδα "διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά" (1,6%) και της ομάδας "αναψυχή-πολιτιστικές δραστηριότητες" 1,1% και της ομάδας "ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια" κατά 1,9%.
2. Από τις μειώσεις των δεικτών:
- Κατά 4,9% της ομάδας "στέγαση"
- Κατά 3,7% της ομάδας "μεταφορές"
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των ΓΔΤΚ ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ, κ. Μανώλης Κοντοπυράκης είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα, ο ΓΔΤΚ θα πρέπει να είναι αρκετά αυξητικός λόγω των μεγάλων μειώσεων που είχαν σημειωθεί τον Οκτώβριο 2008 στην τιμή της βενζίνης και στην τιμή του πετρελαίου.
Το πετρέλαιο θέρμανσης ενδέχεται να έχει τιμή υψηλότερη από την τιμή "κλεισίματος" τον Απρίλιο 2009.
Η συνολική επιβάρυνση στον ΓΔΤΚ τον Οκτώβριο από την αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και της βενζίνης υπολογίζεται περίπου 0,7%.
Τέλος σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ο εναρμονισμένος δείκτης ο οποίος χρησιμοποιείται για διεθνείς συγκρίσεις σημείωσε αύξηση 0,7% ενώ ο δομικός (ο πυρήνας του πληθωρισμού) αυξήθηκε κατά 1,4% το Σεπτέμβριο 2009 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2008.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Νέστορος !!


Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δημιουργήθηκε στο Δήμο Νέστωρος Μεσσηνίας. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ την Κυριακή το απόγευμα με την Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Νεομάρτυρα αρχίζει στην Χώρα το παλαιότερο παραδοσιακό πανηγύρι της Μεσσηνίας και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης

ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά στέκεται αρωγός στην διατήρηση και την συνέχιση του πανηγυριού .

Περιβολάκια Καλαμάτας – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Παν. Νίκα !!!



Κάτοικοι της  περιοχής Περιβολάκια της Καλαμάτας , με σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης στην περιοχή τους έστειλαν στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα  το παρακάτω αίτημα.

« Σταθεροποιημένο » στα 2.5 Ευρώ το Λάδι !!


Σταθερές στα 2,5 ευρώ το κιλό για οξύτητες μέχρι τρεις γραμμές, διατηρούν στην παρούσα φάση τις τιμές του ελαιόλαδου οι συνεταιριστικές οργανώσεις, παρά την απραξία στην αγορά του προϊόντος.
Το ιταλικό εμπόριο του προϊόντος εξακολουθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα να απέχει από τις αγοραπωλησίες και να μην δείχνει ενδιαφέρον για το κλείσιμο εμπορικών πράξεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου, η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι, οι Ιταλοί θα επιδιώξουν να πιέσουν όσο γίνεται χαμηλότερα τις τιμές των ελληνικών λαδιών, ενόψει μάλιστα και της νέας σοδειάς, οι οποίες σε επίπεδο CIF δεν αποκλείεται να βρεθούν αρκετά κάτω και από τα 2,80 ευρώ το κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Στα βιομηχανικά πεντάρια οι προσφερόμενες τιμές CIF στην Ιταλία δεν υπερβαίνουν πλέον τα 2,05 ευρώ το κιλό..

Τα υφιστάμενα αποθέματα ελληνικών ελαιολάδων από την περασμένη σοδειά εκτιμώνται τώρα γύρω στους 30.000 με 40.000 τόνους σε όλη την Ελλάδα και όσο συνεχίζεται η αποχή του ιταλικού εμπορίου θα εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές στα φρέσκα λάδια.
Την περασμένη εβδομάδα στην ισπανική αγορά σημειώθηκε μια σταθεροποίηση στις τιμές, οι οποίες ex factory κινήθηκαν στα 2,50 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα, στην περιοχή των 2,40 ευρώ το κιλό για τα παρθένα και γύρω στα 2,30 ευρώ το κιλό για τους βιομηχανικούς άσους.

"Μυστικό ραντεβού Καραμανλή -Ντόρας" – Αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΟΝΤΙΚΙ»


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη το πρωΐ υπάρχει μια αποκάλυψη για την διαδοχή στην ΝΔ.
Αποκλειστικά στο πρωτοσέλιδο θέμα του, αποκαλύπτει το «ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΝΤΟΡΑΣ» καθώς επίσης και ότι ακριβώς συζήτησαν ο πρώην πρωθυπουργός και η πρώην ΥΠΕΞ, σ΄αυτό, το περασμένο Σάββατο το βράδι –παραμονή των εκλογών- λίγες μόνο ώρες πριν απ’ το μεγάλο ναυάγιο των εκλογών.
Πρόκειται για ρεπορτάζ, για «το σκληρό παζάρι και το πιεστικό μαρκάρισμα της Ντόρας για το δαχτυλίδι της διαδοχής», ενώ υπάρχει ακόμη πλούσιο ρεπορτάζ από τη μάχη διαδοχής της ΝΔ, (σε τρεις σελίδες 4-5 και 9) στο οποίο αποκαλύτπεται τι κάνουν όλοι οι δελφίνοι, ποιοι έχουν βγάλει ήδη τα μαχαίρια, ποιος είναι ο ρόλος που θα παίξουν τα αουτσάιντερ.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ – Η μεγαλύτερη απάτη σε εξέλιξη !!!


Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται...
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία πιστωτικής της πιστωτικής του κάρτας.
Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε παραπάνω) ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

. Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
. Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
. Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.
Αν έχετε αμφιβολία για την αξιοπιστία κάποιου email μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία/ οργανισμό και τους ρωτήσετε για το μήνυμα που λάβατε.

1ο Φεστιβάλ ψωμιού από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος !!!


Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ ψωμιού από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος. Τα εγκαίνια της έναρξης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Οκτώβρη και ώρα 19.30 μ.μ
Θα στηθούν μηχανήματα στον χώρο της εκδήλωσης , ένα αρτοποιείο το οποίο θα παρασκευάζει επί τόπου άρτο και αρτοπαρασκευάσματα, ένα νερόμυλο καθώς και περίπτερα με προϊόντα από το φούρνο της γειτονιάς.
Πρόκειται για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ψωμιού που
συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα διατροφής και είναι η 16η Οκτωβρίου.

ΠΑΣΟΚ - Ως πότε « θα πηγαίνουμε μαζί»;


Οι υποσχέσεις που έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει ισχυρές προσδοκίες στην τάξη των ψηφοφόρων του κόμματος. Στην Ελλάδα, όμως, υπάρχουν κύκλοι συμφερόντων που ποντάρουν στην εκλογή διαφορετικών κυβερνήσεων προκειμένου να υλοποιήσουν τα συμφέροντά τους. Στην πολιτική όλα λαμβάνονται υπ’ όψιν. Τα δε κόμματα δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αλλιώς.
Τη σκυτάλη παίρνει πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου. Με κεντρικό σύνθημα το περιλάλητο «πάμε μαζί», ο Γιώργος Παπανδρέου με το επιτελείο του ξεκινούν - εν μέσω σκληρής δοκιμασίας που επιφέρει η οικονομική κρίση - την εφαρμογή του κυβερνητικού τους έργου, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Βρισκόμαστε στο 2009 και η ανεργία στην Ελλάδα κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά, μέχρι και της τάξης του 10%, με περισσότερο ευάλωτη την πληθυσμιακή ομάδα των νέων αλλά και των 50ρηδων που απομακρύνονται για πολλούς και διάφορους λόγους από τις εργασίες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρεση νέας εργασίας σε ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλείται να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά»,

να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας.
Το έργο του είναι πολύ δύσκολο και ειδικά όταν έχει στις πλάτες του το πολύ μεγάλο ποσοστό που αποκόμισε στις εκλογές. Οι υποσχέσεις, όμως, που έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει ισχυρές προσδοκίες στην τάξη των ψηφοφόρων του κόμματος, που απαιτούν «εδώ και τώρα» ξεκαθάρισμα της κατάστασης και δημιουργία ενός διαφορετικού πολιτικού κλίματος με άλλα δεδομένα και ιδιαιτερότητες.
Θα καταφέρει, άραγε, ο πρωθυπουργός να αλλάξει τα δεδομένα ή απλά στο τέλος θα μείνουμε με το διαφορετικό χρώμα του χάρτη;
Ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει τη δυσφορία της αγοράς, το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το καρκίνωμα της ημι-απασχόλησης αλλά και τη σε πολλές των περιπτώσεων εργοδοτική αυθαιρεσία.
Από την άλλη, τι θα γίνει με την πράσινη ανάπτυξη; Θα πριμοδοτηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με παράλληλη μείωση της χρήσης του λιγνίτη και των ορυκτών καυσίμων; Πως θα προστατευθεί η βιοποικιλότητα στη χώρα όταν τον πρώτο λόγο έχουν τα οδικά έργα και η οικοδομική δραστηριότητα;
«Θα γκρεμίσει τις πόλεις» ο νέος πρωθυπουργός ή θα διαφυλάξει τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου μέσα τους ; Και τι θα γίνει άραγε με τις «πράσινες θέσεις εργασίας», που τελευταία η αξία τους προβλήθηκε ακόμη και από τον Μπαράκ Ομπάμα;
Το ίδιο και περισσότερο άσχημη είναι η κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να οργανώσει με το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το κράτος και να προστατεύσει τις τελευταίες περιαστικές εκτάσεις πρασίνου, τις ευαίσθητες οικολογικά περιοχές όπου συμβαίνουν όργια παρανομιών, το ανεξέλεγκτο κυνήγι και τη ρύπανση των ποταμών και λιμνών.
Έχει να αντιμετωπίσει στο μεταξύ το γραφειοκρατικό τέρας που τρέφεται από διάτρητους στην κερδοσκοπία υπαλλήλους, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής προέλευσης.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση στο «λάδωμα» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ όχι καλύτερη είναι η κατάταξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ποια θα είναι τα μέτρα που θα πάρει για να παταχθεί αυτό το αίσχος;
Στην Ελλάδα υπάρχουν κύκλοι συμφερόντων που ποντάρουν στην εκλογή διαφορετικών κυβερνήσεων προκειμένου να υλοποιήσουν τα συμφέροντά τους. Υπάρχουν βαρόνοι και ισχυροί όμιλοι του κατασκευαστικού κλάδου και των έργων υποδομής, τουριστικοί όμιλοι με μεγάλη πολιτική επιρροή και άλλοι κλάδοι που ποντάρουν στην άλφα ή βήτα κυβέρνηση προκειμένου να ευνοηθούν επιχειρηματικά και επενδυτικά.
Θα τα βάλει άραγε με αυτούς όλους ο νέος πρωθυπουργός όταν θα του απαιτήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους; Θα υποκύψει ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου στις πιέσεις όλων αυτών των κύκλων;
Οι απλοί ψηφοφόροι πιστεύουν πως όλα θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Οι πολίτες που τον στήριξαν, ευελπιστούν πως με κάποιο τρόπο όλα θα διορθωθούν σύντομα.
Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Ασφαλώς και όχι. Θα πάρει καιρό μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της άσκησης πολιτικής Παπανδρέου.
Οι συζητήσεις και τα ανταλλάγματα θα δώσουν και θα πάρουν. Όλοι αυτοί οι κύκλοι που τον έφεραν, θα απαιτήσουν πολλά και διάφορα. Και ο ίδιος θα κληθεί να κάνει τις αντίστοιχες υποχωρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά ανάποδα.
Το «πάμε μαζί», λοιπόν, έχει και τα παραλειπόμενά του. Τους όρους του.
«Μαζί» δε θα είναι πάντα Παπανδρέου και λαός. Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει ανοχή για κάποιο χρονικό διάστημα.
«Μαζί» θέλουν το νέο πρωθυπουργό και οι διάφοροι κύκλοι συμφερόντων.
Μην το ξεχνάμε.
Και εκεί εμφανίζεται ένα μεγάλο δίλλημα: με το λαό ή με αυτούς που φιλοτεχνούν το προφίλ του εκάστοτε πρωθυπουργού; Με τους ψηφοφόρους ή με τους μέντορες του image making;
Στην πολιτική όλα χρειάζονται.
Τα κόμματα δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αλλιώς. Γι’ αυτό και χρειάζεται επιφυλακτικότητα και αναμονή της νέας πολιτικής.
Αλλά προπαντός όχι και μεγάλη έκπληξη αν τελικά το εισόδημα του μικρομεσαίου δε στηριχθεί, η τριετής περίοδος δημοσιονομικής σταθερότητας δεν επιτευχθεί και η κοινωνία παραμείνει εγκλωβισμένη στα παραδοσιακά της αδιέξοδα.
Θα είναι και αυτό ένα ακόμη αναμενόμενο αποτέλεσμα της άσκησης υποτελούς διακυβέρνησης της χώρας, που πέρα από τους εγχώριους εκβιαστές έχει να αντιμετωπίσει και την πίεση της συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανονισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Πάμε μαζί» σίγουρα μέχρι τις εκλογές. Από κει και πέρα, με το κλείσιμο της κάλπης, ο δρόμος είναι συνήθως μοναχικός και για τους ψηφοφόρους αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μακάρι τα γεγονότα να διαψεύσουν ετούτες εδώ τις σκέψεις που πηγάζουν από την ιστορική εμπειρία.
Β.Μ.

Μελισσοκόμοι: Μέχρι 20 Νοεμβρίου αιτήσεις για προγράμματα !!!


Προθεσμία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου έχουν όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα φετινά προγράμματα για την αντικατάσταση κυψελών, την καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίασης και την τεχνική στήριξη της μελισσοκομίας.
Τα εν λόγω προγράμματα, που επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας 2008-2010..

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στα κατά τόπους μελισσοκομικά κέντρα ή μέσω των μελισσοκομικών συνεταιρισμών.

«Μητσοτακισμός»: Ένα μειοψηφικό ρεύμα Χανίων, Ευρυτανίας και παρατρεχάμενων αυλικών εν Αθήναις !!!


Οι αγωνίες της Ντόρας και η προσωπική στρατηγική.
Το βλέμμα της Ντόρας Μπακογιάννη όταν συνόδευε τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο Μέγαρο το βράδυ των εκλογών της 4ης του Οκτώβρη ήταν απόλυτα δηλωτικό της συναισθηματικής κατάστασης που βίωνε εκείνη τη στιγμή: Άγχος για τις ημέρες που έρχονται.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον παραιτηθέντα Γιώργο Σουφλιά υπήρξαν οι βασικοί εισηγητές προς τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου ο τελευταίος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Οι δύο «Ηρακλειδείς του στέμματος», όπως μαινόμενος δήλωσε ο Μιχάλης Λιάπης, λίγο αργότερα, έκαναν τους υπολογισμούς τους σε συνεργασία με ισχυρούς θύλακες της διαπλοκής προβλέποντας ανεπιτυχώς το μέγεθος της ήττας της ΝΔ. Η διαχειρίσιμη ήττα ήταν το ζητούμενο. Ο λαός είναι ώριμος και οδήγησε σε εσφαλμένες εκτιμήσεις τα κέντρα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες για άλλη μια φορά προχώρησαν σε λάθος εκτιμήσεις. Η ήττα ήταν συντριπτική.
Η, εδώ και χρόνια, κεντρική πρωταγωνίστρια στο δελφινάριο της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ των εκλογών συνοφρυώθηκε...

Γνώριζε και γνωρίζει ότι η ισχυρή βάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εκφράζεται διαχρονικά από τον Καραμανλισμό την θεωρεί συνυπεύθυνη για μία τόσο βαριά ήττα, την οποία ούτε στην Ιπποκράτους θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει. Πλέον είναι βέβαιο ότι ο δρόμος προς τη διαδοχή μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευτεί σκληρά με τους εξωθεσμικούς παράγοντες που επιδιώκουν την χειραγώγηση της πολιτικής ζωής του τόπου εδώ και δεκαετίες. Στόχος είναι η διασφάλιση της «πολιτικής της καριέρας».
Ο «Μητσοτακισμός» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συνιστά ένα μειοψηφικό ρεύμα Χανίων, Ευρυτανίας και παρατρεχάμενων αυλικών εν Αθήναις. Τα ισχυρά ερείσματα του «Μητσοτακισμού» θα τα εντοπίσει κανείς στα παράκεντρα της εξουσίας, στους εξωθεσμικούς παράγοντες και σε ξένα κέντρα, από την εποχή της αποστασίας, μέχρι σήμερα.
Ακόμη και η ενδεχόμενη ανάδειξή της κας Μπακογιάννη σε νέα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδευτεί από την παράδοση – παραλαβή ενός ναυαγίου, ενός «ασθενή» που θα κάνει χρόνια να αναρρώσει από το μέγεθος της πιο βαριάς ήττας στην ιστορία του.
Για το μέγεθος της ήττας έχει ευθύνη και η διαχρονική υπονομευτική αντίληψη του «μητσοτακισμού» που προτάσσει το συμφέρον της «Αγίας Οικογένειας» έναντι του κάθε λογής «πατριωτισμού», ακόμη και αν αυτός ο «πατριωτισμός» αναφέρεται στην παράταξη. Ακόμη και ως ηγέτιδα η κα Μπακογιάννη θα κινδυνεύσει να «καεί» αν δεν καταφέρει να οδηγήσει το κόμμα σε έξοδο από την κρίση. Δεδομένων των συσχετισμών μέσα στη Νέα Δημοκρατία κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Δεν αποκλείεται η κα Μπακογιάννη να έχει την κατάληξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στηρίχτηκε κυρίως στα εξωθεσμικά κέντρα και στην διαπλοκή, την ώρα που η βάση του ΠΑΣΟΚ τασσόταν συντριπτικά υπέρ του νέου πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η κα Μπακογιάννη έχει πριονίσει όλους τους επίδοξους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και εκείνοι δεν ξεχνούν. Σήμερα έχει ανοίξει μέτωπα και με οικονομικούς παράγοντες, όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακόμη και κάποια δημοσιογραφικά περιθωριοποιημένα φερέφωνα της κας Μπακογιάννη επιχειρούσαν την αποδόμηση του Κώστα Καραμανλή φορώντας πράσινο προσωπείο. Σήμερα διακινούν πληροφορίες και εκτιμήσεις περί πολυδιάσπασης του ισχυρότατου «καραμανλικού μπλοκ». Οι μάσκες, όμως, έπεσαν.

Την ώρα που η Καραμανλική βάση «βράζει» για τις εισηγήσεις της κας Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Κώστα Καραμανλή, για με την αγωνιώδη προσπάθειά της να οδηγήσει από κοινού με τα πανίσχυρα κέντρα της διαπλοκής το πολιτικό σύστημα στην αποδοχή ενός μοντέλου συγκυβέρνησης και για την πανηγυρική αποκάλυψη της συνολικής προσπάθειας υπονόμευσης του πρώην πρωθυπουργού, εκείνη μέσα στην αγωνία της αναζητά «λαγούς».
Ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τον ίδιο ρόλο εμφανώς θα διαδραματίσει και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Κακά τα ψέματα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπολόγιζε σε μία πολύ πιο διαχειρίσιμη ήττα, από τη συντριβή που υπέστη η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου. Η διαχείριση έχει να κάνει με την συγκρότηση της δικής της, προσωπικής στρατηγικής προκειμένου να ισχυροποιηθεί ως μελλοντική ηγέτιδα της παράταξης. Η χάραξη προσωπικής στρατηγικής, από τον δήμο Αθηναίων, μέχρι το υπουργείο Εξωτερικών (με πολλαπλές ζημιές για το εθνικό συμφέρον) και μέχρι τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας (σε βάρος της παράταξης) είναι η ουσία όχι μόνο των πολιτικών επιλογών της κας Μπακογιάννη, αλλά και της πολιτικής της ύπαρξης. Τα συμφέροντα έχουν πολλά να περιμένουν από την κα Μπακογιάννη. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ποτέ εκείνη να τους τα προσφέρει.
(antinews.gr)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου