3.10.09

Ποδόσφαιρο- Αποτελέσματα !!


Σε αγώνες για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Πανθρακικός-Άρης 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα 2-1

Αυτοκίνητα – Αντίκες στη Καλαμάτα !!



36 αυτοκίνητα, από τα οποία 28 αντίκες μαζί με τους 63 οδηγούς, με προέλευση από διάφορες χώρες και κυρίως από την Ιταλία, επισκέφτηκαν εχθές την Καλαμάτα και μια πολυεθνική αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος Παν. Νίκας τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στην αξία της παρουσίας τους για την πόλη και την προβολή της και ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας αναφέρθηκαν στην ομορφιά της πόλης, στην καθαριότητά της και στις ιδέες τους για μελλοντική συνεργασία και γεγονότα, εξαιρετικά ωφέλιμα για την πόλη και την περιοχή.
Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και δόθηκε υπόσχεση για τη νέα συνάντηση στο 2010.

Εργασίες συντήρησης στο Πάρκο Σιδηροδρόμου στην Καλαμάτα !!



Ξεκίνησαν από προχθές, εργασίες συντήρησης στα βαγόνια και στη συνέχεια σε όλα τα σιδερένια στοιχεία (σκάλες, φωτιστικά κλπ.) στο Πάρκο Σιδηροδρόμου στην Καλαμάτα .
Η συντήρηση που γίνεται από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας θα έχει ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα και κάθε εβδομάδα θα γίνεται σύσκεψη για την αξιολόγηση της πορείας της.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με το Χαμόγελο του παιδιού !!!


Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με το Χαμόγελο του παιδιού !!!


Τίμησαν σήμερα τον Πολιούχο τους Άγιο οι Γαργαλλιάνοι.!!


Τον Πολιούχο της πόλης Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη τίμησαν και φέτος Εκπρόσωποι της Πολιτικής ηγεσίας ,Αυτοδιοικητικοί κάτοικοι και επισκέπτες των Γαργαλλιάνων.
Από την Πολιτική ηγεσσία το παρών έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς ,ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος καθώς και ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σπύρος Καλοφωλιάς
Λόγω του άστατου καιρού και της Καταιγίδας που είχε προηγηθεί ματαιώθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης >
Στο μεταξύ από σήμερα ανοιξε τις πύλες τις η εμποροπανήγυρις των Γαργαλιάνων

η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θεωρείται από τις ποιο μακροβιότερες της Μεσσηνίας

Συλλήψεις …. 7 ανηλίκων στην Αθήνα για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών !!!


Επτά ανήλικοι συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, για κλοπές και ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στη Νέα Σμύρνη συνελήφθησαν 13χρονος Έλληνας και τρεις Αλβανοί, 14, 15 και 16 ετών, γιατί είχαν κλέψει είδη ρουχισμού από κατάστημα αθλητικών ειδών, στο οποίο μπήκαν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.
Στην Ομόνοια συνελήφθη 16χρονος Παλαιστίνιος, επειδή είχε στην κατοχή του 29,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε έξι σπιρτόκουτα, έτοιμα προς πώληση.
Τέλος, στην Αθήνα συνελήφθησαν

άλλοι δύο ανήλικοι αλλοδαποί, Ιρακινός 15 ετών και Παλαιστίνιος 14, γιατί με τη μέθοδο απασχόλησης έκλεβαν τσάντες μέσα από αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ξεπέρασε το ίντερνετ την Τηλεόραση σε διαφημιστικά έσοδα !!!


Το μέλλον είναι εδώ!
H βρετανική αγορά έγινε η πρώτη μεγάλη οικονομία όπου το ίντερνετ ξεπέρασε την τηλεόραση ως μέσο διαφήμισης.
Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η διαφημιστική δαπάνη που επενδύθηκε στο διαδίκτυο, έφθασε στη Μεγάλη Βρετανία τα 1,75 δισεκατομμύρια λίρες, κατακρημνίζοντας από το θρόνο της (μέσα σε μόλις 10 χρόνια) την τηλεόραση που επί μισό αιώνα ήταν το μέσο

με το λεόντειο μερίδιο απορρόφησης διαφημιστικής δαπάνης.
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/tv.html

Ενημέρωση για τη διαδικασία εκλογής και καταμέτρησης ψήφων από τον υπ. Εσωτερικών, Σπ. Φλογαϊτη !!!


Σε μια τελευταία ενημέρωση, λίγο πριν τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών, Σπύρος Φλογαΐτης, αναφέρθηκε στο σύστημα διεξαγωγής αποτελεσμάτων, τα οποία θα συγκεντρώνονται και θα παρουσιάζονται, τόσο μέσω του κλασικού τρόπου τηλεγραφημάτων, όσο και του πιλοτικού προγράμματος SRT.
Με αυτό το σύστημα, τα αποτελέσματα ανακοινώνονται απευθείας, χωρίς άλλη μεσολάβηση, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας και μέσω διαδικτύου.
Ο κ. Φλογαϊτης δήλωσε ότι

το υπουργείο είναι έτοιμο για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση και πως το 75% των εκλογικών αντιπροσώπων βρίσκονται ήδη στον τόπο των εκλογικών τμημάτων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί.
Τα αποτελέσματα με το κλασικό σύστημα θα γίνουν γνωστά γύρω στις 5 το πρωϊ της Δευτέρας, ωστόσο προεκτίμηση θα υπάρξει από τις 12 τα μεσάνυχτα, βάσει του κλασικού τρόπου, και από τις 10 μ.μ., βάσει του SRT.
Ο κ. Φλογαϊτης έκανε, άλλη μία φορά, έκκληση προς τις εφορευτικές επιτροπές να παραμείνουν στα εκλογικά τους τμήματα έως ότου καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, όπως επίσης και προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους να θέτουν την υπογραφή τους δίπλα σε κάθε σταυρό προτίμησης και στο τέλος να γίνεται το άθροισμα των σταυρών, να σημειώνεται στο ψηφοδέλτιο και να υπογράφεται και αυτό.
Επίσης, από τις Νομαρχίες ζήτησε να μην καθυστερούν στην αποστολή των αποτελεσμάτων προς το υπουργείο.

Δύο ληστείες σε Internet καφέ τα ξημερώματα !!!


Δύο ληστείες σημειώθηκαν τα ξημερώματα, σε Ιnternet καφέ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Λαγκαδά.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άγνωστοι με την απειλή μαχαιριού, εισέβαλαν στις 3 τα ξημερώματα σε Internet καφέ επί της οδού Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
Μισή ώρα αργότερα, δύο άγνωστα άτομα και πάλι με την απειλή μαχαιριού, εισέβαλαν σε αντίστοιχο κατάστημα στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν από το ταμείο περίπου 1.000 ευρώ.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για το ίδιο «δίδυμο», που έδρασε και στις δύο περιπτώσεις.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την Μεσσηνία !!!


Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την Μεσσηνία .Η επιδείνωση του καιρού άρχισε από τις χθεσινοβραδινές ώρες και αυτή την ώρα ή ένταση των καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι αγρότες του Νομού φοβούνται μήπως το βαρομετρικό χαμηλό φέρει χαλαζόπτωση οι συνέπειες της οποίας θα είναι καταστροφικές για τις ελαιοκαλλιέργειες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων στον Νομό και για την άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί .

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η καταιγίδες θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και χρειάζεται από όλους μεγάλη προσοχή ιδίως στο οδικό δίκτυο

Πήρε « Φωτιά » το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από τους ετεροδημότες !!!


Τελικά οι Μεσσήνιοι ετεροδημότες προτίμησαν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για την κάθοδο τους στην Μεσσηνία προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν αυξηθεί κατά 40% σε αντιστοιχία με αυτά των ευρωεκλογών και παρουσιάζουν πληρότητα 100%.
Χθες δρομολογήθηκαν 20 επιπλέον λεωφορεία ενώ σήμερα θα φθάσουν τα 15 στην γραμμή Καλαμάτας – Αθήνας και αντιστρόφως

Μεγαλύτερο αεροπλάνο από την Olympic Air στην γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη !!


Τέλος τα ελικοφόρα αεροπλάνα από χθες στην γραμμή Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη η νέα εταιρεία Olympic Air « δρομολόγησε » το νέο αεροπλάνο DH4 , 76 θέσεων το οποίο συντομεύει την διαδρομή κατά 10 λεπτά και η διάρκεια πτήσης είναι πλέον 1 ώρα ακριβώς. Στην χθεσινή του πρώτη πτήση το αεροπλάνο της εταιρείας έφερε 40 επιβάτς ενώ από την Καλαμάτα αναχώρησαν 38 άτομα.

Μειωμένη η φετινή σοδειά αποξηραμένων σύκων !!!


Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων είχαν ως συνέπεια την κάμψη της φετινής παραγωγής σύκων προς αποξήρανση. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια σοδειά της τάξης των 3.500 τόνων, ενώ τώρα το ύψος της φετινής παραγωγής τοποθετείται στους 2.200 με 2.300 τόνους.
Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τριτοβάθμιας κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης ΣΥΚΙΚΗ, στα επεντομωτήρια της έχουν εισέλθει 2.100 τόνοι σύκα, από τα οποία έχουν εξαχθεί οι 1.400 τόνοι.
Τα απεντομωτήρια θα δουλέψουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για την εναπομείνασα παραγωγή.

Αγροτικές επιδοτήσεις : Πόσα μπορούν να εισπράξουν φέτος οι Έλληνες αγρότες !!!


Στα 2,249 εκατομμύρια ευρώ καθορίστηκαν με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι κοινοτικές ενισχύσεις (ενιαία ενίσχυση της καινούργιας ΚΑΠ), που κατ΄ ανώτατο όριο μπορούν να εισπράξουν φέτος οι Έλληνες αγρότες.
Το ποσό αυτό είναι το λεγόμενο ανώτατο δημοσιονομικό όριο για το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης, το οποίο καθορίζεται κάθε χρόνο με βάση τις ρυθμίσεις της καινούργιας ΚΑΠ, όπως αυτή προέκυψε μετά τις αναθεωρήσεις από το λεγόμενο έλεγχο υγείας (check up).

Αναλυτικά τα ανώτατα ποσά που δικαιούνται να εισπράξουν οι αγρότες των 15 «παλαιών» κρατών μελών για φέτος (σ.σ. στις 12 νέες χώρες μέλη ισχύει το καθεστώς της ενιαίας – κατ΄ αποκοπή – στρεμματικής ενίσχυσης, με εξαίρεση τη Μάλτα και τη Σλοβενία) είναι σε ευρώ :

Βέλγιο 509.444.000
Δανία 996.538.000
Γερμανία 5.767.977.000
Ιρλανδία 1.335.268.000
Ελλάδα 2.249.268.000
Ισπανία 3.626.688.000
Γαλ 6.184.896.000
Ιταλία 3.838.239.000
Λουξεμβούργο 37.518.000
Μάλτα 3.752.000
Ολλανδία 749.864.000
Αυστρία 652.424.000
Πορτογαλία 434.709.000
Σλοβενία 75.084.000
Φιλανδία 524.473.000
Σουηδία 722.202.000
Βρετανία 3.956.095.000
Σύνολο 31.664.439.000

2.10.09

Ολυμπιακοί 2016-Η ΔΟΕ ανέθεσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τους Αγώνες !!!


Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η πόλη, την οποία επέλεξαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Κοπεγχάγη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η πρώτη πόλη από τη Νότια Αμερική που αναλαμβάνει να «φιλοξενήσει» το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, ενώ οι άλλες τρεις πόλεις που διεκδίκησαν τους 31ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το Σικάγο (Ηνωμένες Πολιτείες), η Μαδρίτη (Ισπανία) και το Τόκιο (Ιαπωνία).

Μοντέλο έριξε …χυλόπιτα σε Μπασκετμπολίστα !!


Είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες μπασκετμπολίστες. Αγωνίζεται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με απολαβές που θα ζήλευε ακόμα και ο Νικοπολίδης.
Ο εν λόγω καλαθοσφαιριστής (sic), είναι «μπουκάλα» εδώ και αρκετό καιρό. Ο κολλητός του όμως, που αγωνιζόταν μαζί του στην ίδια ομάδα μέχρι πέρσι, έχει σχέση με ένα πολύ γνωστό μοντέλο. Ζήτησε λοιπόν από το φίλο του να του «κάνει κατάσταση» με μια διάσημη γυναίκα, πρώην εστεμμένη σε καλλιστεία.
Βγήκανε πολλές φορές οι τέσσερις τους αλλά το «κονέ» δε γινότανε με τίποτε. Μέχρι που μια μέρα, όταν διασκεδάζανε σε γνωστό club του κέντρου αποπειράθηκε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας να εκμυστηρευτεί τα συναισθήματά του στην κοπέλα «στα ίσια».Για κακή του τύχη

έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη «χυλόπιτα», με τη αιτιολογία ότι είναι «καλό παιδί, αλλά τον βλέπει σαν φίλο». Κρίμα και 2 σαμπάνιες που άνοιξε για χάρη εκείνο το βράδυ.
kolonaki-press.com

Νομαρχία Μεσσηνίας – Δοκιμαστική εκλογική διαδικασία !!!


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νομαρχία Μεσσηνίας δοκιμαστική εκλογική διαδικασία με την συμμετοχή των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν με την καταχώρηση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής και τους υπευθύνους της μηχανογράφησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Την δοκιμαστική εκλογική διαδικασία παρακολούθησαν ο νομάρχης Δη. Δράκος ,ο Διευθυντής του γραφείου του Παν. Τσιμόγιαννης ο γενικός διευθυντής της ΝΑΜ Σπ. Πολύδωρας καθώς και διευθύντρια Διοικητικού της νομαρχίας Ανδρ.Καλλιμώρου

Λειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων και Μνημείων την 4η Οκτωβρίου 2009 !!


Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι την 4η Οκτωβρίου 2009, ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, θα λειτουργήσουν Αρχαιολογικοί Χώροι, Μουσεία και Μνημεία του κράτους ως εξής:
Όσοι χώροι λειτουργούν σε διπλή βάρδια (08.00-20.00), θα εφαρμόσουν ωράριο λειτουργίας μιας βάρδιας (08.30-15.00)
Οι λοιποί Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Βουλευτικές εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 !!


Λήγει, σήμερα τα μεσάνυκτα η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Μεθαύριο, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι πολίτες θα ψηφίζουν στα εκλογικά Τμήματα της χώρα όπου είναι εγγεγραμμένοι.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.835.007 άτομα εκ των οποίων τα 5.076.727 είναι γυναίκες και τα 4.758.280 άντρες.
Το 2,5% του εκλογικού σώματος είναι νέοι εκλογείς οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι

η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, οι οποίοι ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.
Δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων του Κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν:
α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Δικαίωμα του εκλέγεσθαι
Εκλόγιμοι στο βουλευτικό αξίωμα, είναι οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει, κατά την ημέρα της εκλογής, το 25ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν .
Διπλοεγγεγραμμένοι
Οι διπλοεγγεγραμμένοι είναι 12.475. Κατά την ψηφοφορία, ο διπλοεγγεγραμμένος εκλογέας υπογράφει ενώπιον του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής έντυπη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι, έλαβε γνώση ότι είναι διπλοεγγεγραμμένος και ότι δεν ψήφισε ούτε προτίθεται να ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να τοποθετήσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των διπλοεγγεγραμμένων εκλογέων σε ιδιαίτερο φάκελο και να τις παραδώσουν στο οικείο Πρωτοδικείο ξεχωριστά από τον εκλογικό σάκο.
Ετεροδημότες
Οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 116.941, οι οποίοι θα ψηφίσουν βάσει ειδικών καταλόγων σε τμήματα του τόπου διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει εγκαίρως σχετική αίτηση και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Για να λειτουργήσουν τα ξεχωριστά αυτά τμήματα θα πρέπει ο αριθμός των εκλογέων να ανέρχεται τουλάχιστον στους 40 για να διαφυλαχτεί η μυστικότητα της ψήφου. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός , οι εκλογείς αυτοί οι οποίοι έχουν υπολογιστεί στα 7.521 άτομα, θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο όπου ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα.
Όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ΟΤΑ, έχουν τη δυνατότητα ακόμη και την ημέρα των εκλογών να απευθυνθούν στο δήμο ή την κοινότητα, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Σταυροί προτίμησης
Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομά τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:
α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.
β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.
γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς και
δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.
Εκλογείς, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όπως π.χ. κυοφορούσες γυναίκες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.α., καθώς και όσοι καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες (όπως αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας ή υπάλληλοι που εκτελούν υπηρεσία για τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων του Ο.Τ.Ε.), πρέπει να ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.
Επίσης, εκλογείς, οι οποίοι λόγω σωματικής αδυναμίας δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν αυτοδύναμα τις προβλεπόμενες ενέργειες της ψηφοφορίας, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη συνδρομή του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής ή άλλου μέλους της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να την παράσχουν.
Για τους δημότες Αθήνας
Ενόψει των Βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Επίσης για την εξυπηρέτηση εκλογέων, οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται
- τις υπηρεσίες του Δήμου στην οδό Λιοσίων 22 ή να επικοινωνούν, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 5277.001(4 γραμμές) ή στη γραμμή δημότη 1595
-Τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr μέσω του μπάνερ “ΕΚΛΟΓΕΣ 2009”, όπου δίνεται η δυνατότητα στους εκλογείς του Δήμου Αθηναίων, να βρουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν καθώς και να το εντοπίσουν σε ηλεκτρονικό χάρτη για μεγαλύτερη ευκολία.
Ταχύτερη ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρία που υποστηρίζει από τεχνολογικής άποψης την εκλογική διαδικασία, δηλαδή η Singular Logic, ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου (SRT), με σκοπό την ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.-

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου !!


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη σήραγγα Αρτεμισίου, λόγω εργασιών συντήρησης και καθαρισμού.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου, για το διάστημα 02.30 - 03.30 θα διακπεί η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη.

«Χορταίνουν » τον ύπνο οι γυναίκες αλλά δεν το ..παραδέχονται !!


Οι γυναίκες κάποιας ηλικίας πιστεύουν ότι κοιμούνται λιγότερη ώρα και χειρότερα από τους άνδρες τους, αλλά μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι τελικά ισχύει το αντίθετο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες συστηματικά υποτιμούν την ποιότητα του ύπνου τους, θεωρώντας ότι είναι πιο σύντομος και πιο ανήσυχος σε σχέση με των ανδρών τους, όμως στην πραγματικότητα κοιμούνται καλύτερα, απλώς είτε δεν το ξέρουν είτε δεν θέλουν να το παραδεχτούν!
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Έρασμος στο Ρότερνταμ, υπό τον δρα Χένιγκ Τιμάγιερ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος), σύμφωνα με το BBC. Μελέτησε τον ύπνο περίπου 1.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 59-79 ετών.
Σύμφωνα με τους Ολλανδούς ερευνητές,

οι γυναίκες ίσως χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, συνεπώς ο ίδιος χρόνος ύπνου, που είναι αρκετός για τους άνδρες, δεν επαρκεί στις γυναίκες. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι κοιμούνται κατά μέσο όρο 13,2 λεπτά λιγότερα κάθε βράδυ σε σχέση με τους άνδρες και επίσης ότι χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά περισσότερα για να τις πάρει ο ύπνος. Δήλωσαν ακόμα ότι θεωρούν κατά 4,2% χαμηλότερη την ποιότητα του ύπνου τους, κατά μέσο όρο, έναντι των ανδρών.
Όταν όμως ο ύπνος τους μετρήθηκε αντικειμενικά (με την χρήση μιας ειδικής συσκευής, που φοριόταν από τους εθελοντές στον καρπό τους επί μια εβδομάδα), διαπιστώθηκε ότι οι υποκειμενικές εκτιμήσεις των γυναικών ήσαν λανθασμένες και ότι τελικά κοιμούνταν 16 λεπτά παραπάνω από τους άνδρες τους, ενώ παράλληλα ο ύπνος τους βρέθηκε να είναι λιγότερο διακεκομμένος και μεγαλύτερης ποιότητας σε σχέση με τους άνδρες.
Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν την ώρα που κοιμούνται και την ποιότητα του ύπνου τους, ακόμα περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες υποτιμούν το δικό τους ύπνο, με συνέπεια οι γυναίκες τελικά, συγκριτικά με τους άνδρες, να είναι πιο ακριβείς στη δική τους αξιολόγηση. Οι άνδρες νόμιζαν ότι κοιμούνται, κατά μέσο, επί 7,01 ώρες κάθε βράδυ, αλλά στην πραγματικότητα κοιμούνταν 6,4 ώρες. Οι γυναίκες νόμιζαν ότι κοιμούνται 6,79 ώρες, αλλά κοιμούνταν 6,65 ώρες.
Η χρήση υπνωτικών ήταν πιο συχνή στις γυναίκες (14,9%) από ό,τι στους άνδρες (6,1%) και όσες γυναίκες έπαιρναν τέτοια χάπια, ήταν πολύ πιθανότερο να νομίζουν ότι κοιμούνται λιγότερο. Αντίθετα, η χρήση του αλκοόλ πριν τον ύπνο ήταν συχνότερη στους άνδρες, αλλά τελικά φάνηκε να μικραίνει την χρονική διάρκεια του ύπνου τους.

Άρχισε τις εκτιμήσεις ο ΕΛΓΑ σε ελιές, σύκα και κηπευτικά της Μεσσηνίας !!!


Μεγάλες είναι οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, τα σύκα και τα κηπευτικά της Μεσσηνίας από τον αέρα, χαλάζι και βροχή των τελευταίων εβδομάδων. Αυτό δείχνουν οι αυτοψίες των γεωπόνων του ΕΛΓΑ.
Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο περιφερειακό γραφείο Τρίπολης κ. Ανδρέας Μανέτας, η εξατομίκευση των ζημιών στα ελαιόδεντρα ξεκίνησε από τους Δήμους Νέστορος και Βουφράδος, που επλήγησαν από τον αέρα και το χαλάζι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο επίκεντρο της ζημιάς, η απώλεια φθάνει το 50% - 55%, ενώ μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε αμπέλια και κηπευτικά.

Ο κ. Αν. Μανέτας δήλωσε επίσης ότι ως τα τέλη Οκτωβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί η εξατομίκευση των ζημιών στα σύκα. Η ζημιά ήταν μεγάλη στο τμήμα της παραγωγής των σύκων που είχε μείνει πίσω, σε όψιμες περιοχές και σε κτήματα βαθιά - χούνες. Από τις 7 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η ζημιά με τη βροχή. Από τότε άρχισε η υποβάθμιση και κορυφώθηκε στις 14 του μήνα», εξήγησε.
πασεγες

Απόπειρα αυτοκτονίας γιατρού έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.!!!


Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι σκοποί στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, όταν στις 11:00 χθες το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με διερχόμενο άντρα, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά τους απειλούσε και τους έβριζε. Στη συνέχεια, ο άντρας έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα κυνηγετικό όπλο και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Οι φρουροί κατόρθωσαν να τον αποτρέψουν και να τον αφοπλίσουν.
Ωστόσο, το όπλο εκπυρσοκρότησε,

με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού φρουρού και ενός διερχόμενου πολίτη. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο άγνωστος άντρας, είναι γιατρός.-

Επιστολή επαγγελματιών για την προστασία του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας !!


Με αίτημά τους προς το Δήμο 32 κάτοικοι και επαγγελματίες του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας ζητούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις οδούς Γερμανού, Ηφαίστου και Αιπύτου αλλά και γενικότερα την προστασία του πεζοδρομημένου Ιστορικού Κέντρου.
Οι προτάσεις τους στάλθηκαν στη Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για αξιολόγηση και υλοποίηση στο άμεσο μέλλον.

Επισκόπηση Τύπου της 2/10/2009 !!!


Ποια θέματα κυριαρχούν: Η μάχη των πολιτικών κομμάτων, στον απόηχο των συγκεντρώσεων και στην τελική ευθεία για την κάλπη, η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Πεδίον του Άρεως, το ζήτημα με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, η κίνηση του Ανδρέα Βγενόπουλου να κατοχυρώσει διεθνώς το σήμα των "Μακεδονικών Αερογραμμών" ως τη θυγατρική της Olympic Air, καθώς και οι προβλέψεις του ΔΝΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία και το 2010, αλλά και αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στόχος μας η νίκη. Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον "Αδέσμευτο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελική ευθεία προς την κάλπη, ο Κώστας Καραμανλής δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε μια καινούργια νίκη. Αν και παραδέχεται ότι η μάχη είναι πολύ δύσκολη, εκφράζει την αισιοδοξία ότι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα είναι εφικτό, ενώ τονίζει: "Εγώ προσωπικά όσο και η Νέα Δημοκρατία προχωράμε με ένα μόνο στόχο: τη νίκη".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παίρνει κεφάλι στο φίνις. Σαφής η μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ του Καραμανλή από το πλήθος και το πάθος των συγκεντρώσεων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κορυφώνεται σήμερα η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, που θα οδηγήσει την Κυριακή στη νίκη. Εξαίρετες οι εντυπώσεις από τα "ντιμπέιτ" του αρχηγού της ΝΔ με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους".
Η ΑΥΓΗ: "Σταθερά με ΣΥΡΙΖΑ. Μανώλης Γλέζος: Για να ξυπνήσουν οι κοιμισμένες ελπίδες και να αποκτήσει υπόσταση η θρυμματισμένη αριστερά".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με ανοιχτές εκδηλώσεις εφάμιλλες ή και μεγαλύτερες εκείνων του 2007, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο ψηφοφόρους αλλά και απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ ή προβληματισμένους του ΠΑΣΟΚ και σκεπτικούς με το ΚΚΕ".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νευρική κρίση στο πολιτικό σύστημα προκαλεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "άσσο από το μανίκι" της Olympic Air "τράβηξε" χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος, προκαλώντας μία ακόμη "νευρική κρίση" στο πολιτικό σύστημα, λίγα μόλις 24ωρα πριν αυτό ολοκληρώσει την... συναινετική αυτοκάθαρσή του στην κυριακάτικη εκλογική κολυμβήθρα".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πράσινο τσουνάμι, γαλάζια κατάρρευση. Η χθεσινή ογκώδης συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα προαγγέλλει αυτοδύναμη κυβέρνηση Παπανδρέου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πράσινο τσουνάμι. Η μεγαλειώδης χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας, αλλά και οι τελευταίες μετρήσεις που έχει στη διάθεσή της η Ιπποκράτους, κλειδώνουν την αυτοδυναμία που επεδίωκε το ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή. Οι οπαδοί του Κινήματος, αλλά και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τις προχθεσινές εξαγγελίες του κ. Γ. Παπανδρέου για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ήδη δημιουργείται μια ακόμη πιο ισχυρή δυναμική για τις εκλογές της Κυριακής".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η άλωση του κράτους από τους "πράσινους". Πως σχεδιάζεται στην Ιπποκράτους".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου κατήγγειλε ότι ο πρώην γραμματέας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έστειλε τη γραμματέα του στο υπουργείο και στο Λογιστήριο για να ελέγξει εάν... θα είναι όλα τα γραφεία εντάξει από Δευτέρα".
ΕΘΝΟΣ: "Αυτοδυναμία ψήφισε η Αθήνα. Προσκλητήριο Γιώργου για ισχυρή λαϊκή εντολή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη φράση "πάμε τώρα, πάμε μαζί" ο Γ. Παπανδρέου κορύφωσε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ απευθύνοντας προσκλητήριο συστράτευσης στους πολίτες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Βγενόπουλος έκοψε... τα φτερά των Σκοπιανών. Με μια Εθνική Κίνηση ΜΑΤ ο μίστερ MIG κατοχύρωσε διεθνώς το Σήμα των Μακεδονικών Αερογραμμών αποκλείοντας την χρήση του από τις "ψευτομακεδονικές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με μια κίνηση ΜΑΤ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξουδετέρωσε τους Σκοπιανούς στον αέρα. Κατοχύρωσε διεθνώς το Σήμα των "Μακεδονικών Αερογραμμών", οι οποίες θα λειτουργούν ως θυγατρική της OLYMPIC AIR η οποία χθες άνοιξε τα φτερά της και πέταξε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δεξιά στροφή Καραμανλή με στόχο τον Καρατζαφέρη. Ανοικτά ο Πρωθυπουργός είπε ότι κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ βοηθάει το ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο στόχαστρο του Καραμανλή οι αναποφάσιστοι και όσοι κεντροδεξιοί έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν. Η στρατηγική: πόρτα πόρτα για να πεισθούν οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της παράταξης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πάμε μαζί". Πανστρατιά ζήτησε ο Γιώργος από το Πεδίον του Άρεως".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθοριστική για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε ο Γ. Παπανδρέου την ψήφο της Κυριακής. Κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ νίκη και αυτοδυναμία και έστειλε μήνυμα κατά του εφησυχασμού, τονίζοντας ότι η νίκη θα κριθεί στις κάλπες και μόνον εκεί".
ΕΣΤΙΑ: "Η εναλλαγή στην εξουσία. Πολιτικό εκκρεμές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι επειδή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου τα δύο μεγάλα κόμματα συγκέντρωσαν συνολικό ποσοστό μόλις 69% (ΠΑΣΟΚ 36,6%, ΝΔ 32,3%), ήλθε το τέλος του δικομματισμού. Και ότι στις εκλογές της Κυριακής τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, με συνέπεια να μη σχηματισθή αυτοδύναμη Κυβέρνησις".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μάχη για τους αναποφάσιστους. Υψηλοί τόνοι από Καραμανλή - Εκστρατεία "χαμηλής πτήσης" από Παπανδρέου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους έχουν στρέψει την προσοχή τους, παρότι ακολουθούν εκ διαμέτρου διαφορετικές στρατηγικές, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανοίγουμε την Κυριακή, την πόρτα στο μέλλον. Μήνυμα συστράτευσης από τον Γ. Παπανδρέου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ηχηρό μήνυμα συστράτευσης στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους αναποφάσιστους έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. "Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίο του Άρεως".
ΤΑ ΝΕΑ: "Πάμε μαζί. Πλήθος και πάθος για τη νέα πορεία".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες άνθρωποι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Γ. Παπανδρέου και ανταποκρίθηκαν θετικά στο "πάμε μαζί".
Η ΝΙΚΗ: "Άντε γεια! Η Αθήνα και ο Γιώργος έδωσαν τη χαριστική βολή στον Καραμανλή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πάμε μαζί" είπε η Αθήνα και μαζί όλη η Ελλάδα στον Γ. Παπανδρέου, δείχνοντας πως η απόφαση για το τέλος της περιόδου της παρακμής και της αποφασιστικής αλλαγή σελίδας έχει ληφθεί, κάτι που φάνηκε όχι μόνο από μέγα πλήθος και το μέγα πάθος, αλλά και τη θέρμη με την οποία υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όλοι οι πολίτες, ενωμένοι στο αίτημα για μια νέα εποχή, και μια οριστική τελεία στην αδιέξοδη πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης".
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Το θρίλερ της επόμενης μέρας. Τα σενάρια που μελετούν οι Καραμανλής - Παπανδρέου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η συντριβή αποφεύχθηκε υποστηρίζουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν πρόκειται να προκαλέσει εσωκομματικό τσουνάμι. Στηρίζουν αυτές τις εκτιμήσεις στο γεγονός ότι έχουν λάβει την τελευταία εβδομάδα αισιόδοξα μηνύματα για το βαθμό
συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ , ενώ θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη και εξασφαλισμένη η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Σώμα με σώμα μέχρι την κάλπη. Γρίφος η επόμενη μέρα των εκλογών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ώρα της κάλπης και της αλήθειας έφτασε! Παρ΄όλα αυτά, στη ΝΔ, ακόμα και τώρα, η κατεύθυνση είναι μία: μάχη -σώμα με σώμα- μέχρι την τελευταία στιγμή. Στελέχη, υποψήφιοι, όλος ο κομματικός μηχανισμός, βρίσκονται σε κινητοποίηση για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στις εκλογές αυτές".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυνατό ΚΚΕ δυνατός ταξικός αγώνας. Διακαναλική συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, γιατί είναι το κόμμα εκείνο το οποίο έχει αποδειχτεί ότι και στα δύσκολα, και στις ανηφόρες, και στις κατηφόρες, και στον ίσιο δρόμο, ξέρει πάρα πολύ καλά να κρατά την ίσια γραμμή όσον αφορά την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων".
Η ΣΦΗΝΑ: "Ποιοι δίνουν τη μάχη στο νήμα και ο αγώνας για την πρωτιά. Κίνδυνος να μην εκλεγούν "βαριά" ονόματα της πολιτικής".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εκτός από το αποτέλεσμα της κάλπης που θα αναδείξει ή όχι κυβέρνηση στον τόπο, ίσως σε αυτές τις εκλογές πιο κρίσιμη να είναι η λεγόμενη "μάχη του σταυρού". Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες "από τα μέτωπα των μαχών" λένε ότι "πολλά και βαριά ονόματα της πολιτικής κινδυνεύουν να μείνουν "εκτός νυμφώνος".
Η ΧΩΡΑ:"Δύο χρόνια πορεία μέσα στην ύφεση. Πιο ήπια την κρίση στην Ελλάδα για το 2010 βλέπει το ΔΝΤ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο περιβάλλον οικονομικής ύφεσης θα βαδίζει η Ελλάδα τα δύο επόμενα έτη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του "Παγκόσμιες Οικονομικές Προβλέψεις".
City Press: "Δύσκολο και το 2010. Έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κρίση στην Ελλάδα κι επισήμως πλέον δείχνει να έρχεται με μερικούς μήνες καθυστέρηση. Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εθνική οικονομία φέτος αλλά και του χρόνου είναι απογοητευτικές, γεγονός ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί".
Metro: "Κάθε ψήφος είναι κρίσιμη". Αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή , στη "metro".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρύβει την αλήθεια και για αυτό κρύβεται ο κ. Παπανδρέου". Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "metro".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βόρεια Ελλάδα: Τα "κάστρα" των κομμάτων".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μαχαιρώθηκαν μαθητές για μία δόση. Σοκ και δέος στην Καβάλα".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αγωνίζομαι για το λαό και την οικονομία (Κ. Καραμανλής) - Ανοίγουμε την Κυριακή πόρτα στο μέλλον (Γ. Παπανδρέου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Σε τροχιά ύφεσης το 2010 με έλλειμμα 7,1 % του ΑΕΠ".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διετή ύφεση με μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 0,8% το 2009 και το 0,1% το 2010 προβλέπει για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με το Outlook του οικονομικού οργανισμού, η σημαντική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας στο 9,5% φέτος και στο 10,5% το 2010".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑ. Ενδιαφέρον στο Λονδίνο για 28 μετοχές. "Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες εκδήλωσαν μεγάλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές το διήμερο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Οι επενδυτές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα σχέδια των επιχειρήσεων, ενώ έθεσαν στους εκπροσώπους των τραπεζών σειρά ερωτημάτων για την κεφαλαιακή επάρκεια, το ύψος των επισφαλειών, καθώς και για τον χρόνο επιστροφής της κρατικής βοήθειας που έχουν λάβει με το έκτακτο πακέτο ενίσχυσης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Πλούσιοι γαμπροί για 28 νύφες στην "πασαρέλα" του Λονδίνου. Έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών στο ROADSHOW των εισηγμένων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "συνωστισμός ξένων θεσμικών επενδυτών επικρατεί στο roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο, όπου 155 funds και 195 διαχειριστές, που διαχειρίζονται 2 τρισ. ευρώ, έσπευσαν να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τις 28 εισηγμένες που βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΔΝΤ: Ύφεση και το 2010 στην ελληνική οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "συρρίκνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας , υψηλά ελλείμματα και ανεργία, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για τη χώρα μας στην ετήσια έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών -μελών του".

Κλειστά την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου τα σχολεία λόγω εκλογών !!!


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας λόγω των βουλευτικών εκλογών αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες ξανά την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

Διαμαρτύρονται για την ….απόσυρση πολλών φυτοφαρμάκων !!!


Το νέο κοινοτικό καθεστώς για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα ενδέχεται να οδηγήσει εκτός ευρωπαϊκής αγοράς πολλά φυτοφάρμακα, τα οποία με βάση τη μέχρι τώρα διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισής τους, είχαν κριθεί ως ασφαλή. Αυτό υποστηρίζει ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕCPA) με αφορμή την υιοθέτηση την περασμένη εβδομάδα της νέας κοινοτικής νομοθεσίας για τα φυτοφάρμακα.
Η υιοθέτηση του εν λόγω κοινοτικού κανονισμού, επισημαίνει ο Σύνδεσμος, πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ καλεί για αύξηση κατά 70% της γεωργικής παραγωγής έως το 2050, ούτως ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της Γης, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά 40%.

Μάλιστα, οι βελτιώσεις στην απόδοση των καλλιεργούμενων εκτάσεων αντιπροσωπεύουν το 90% αυτής της αύξησης στην παραγωγή.
Τα φυτοφάρμακα, όταν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο μιας ορθολογικής φυτοπροστασίας, είναι καίριας σημασίας για την προστασία της παραγωγής των τροφίμων και στην Ευρώπη έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα, σημειώνει ο ECPA, προσθέτοντας ότι οι άκρως περιοριστικοί νέοι κοινοτικοί κανόνες για την έγκριση και διάθεση στην αγορά φυτοφαρμάκων, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητά μας να βελτιώσουμε την παραγωγή τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο για περαιτέρω επενδύσεις στην καινοτομία.

Αγροφύλακες – Αλλάζει η διαδικασία πρόσληψης !!


Με γραπτό διαγωνισμό θα προσλαμβάνονται εφ΄ εξής οι Αγροφύλακες που επιθυμούν να στελεχώσουν τα Αγρονομικά Τμήματα, ενώ εν συνεχεία θα καλούνται σε προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες.
Το νέο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται τα προσόντα, τα κριτήρια και η διαδικασία πρόσληψης των αγροφυλάκων δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ενώ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής.
Με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που επίσης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

καθορίζονται και οι διαδικασίες πρόσληψης αγρονόμων, οι οποίοι όμως δεν θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις αλλά θα καλούνται για προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αγρονομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, μέσα στην προθεσμία που θα καθορίζει η προκήρυξη, αίτηση σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αγροφυλακής μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής για έναν νομό και για μία μόνο υπηρεσία αυτού, εφόσον υπάρχουν περισσότερες.
Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας καθορίζεται ο αριθμός των αγρονόμων γενικών καθηκόντων που κατατάσσονται στην Ελληνική Αγροφυλακή. Ποσοστό 50% των κατατασσόμενων προέρχεται από ιδιώτες Έλληνες πολίτες άνδρες, γυναίκες και 50% από Αγροφύλακες πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ και Αρχιφύλακες ύστερα από εξετάσεις.

ΠΑΣΟΚ – Με ομιλήτρια την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πέφτει σήμερα η αυλαία !!!


Στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 8.30 το βράδυ ολοκληρώνεται ο κύκλος των προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Μεσσηνία εν όψει των εκλογών της Κυριακής με ομιλήτρια το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μαρίζα Ξενογιαννακοπούλου στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία..

Ωρομίσθιοι καθηγητές – Τα ….stage είναι παράδεισος με αυτά που ζούμε !!!


Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων» αναφέρουν ότι η αποζημίωσή τους, για 12 ώρες την εβδομάδα ως μέγιστο αριθμό ωρών, είναι το πολύ 380 ευρώ το μήνα. Αναγκάζονται να υπογράψουν συμβάσεις που τους απαγορεύουν να εργάζονται αλλού στην εκπαίδευση.
Εργάζονται σε 2,3 έως και 5 σχολεία, γεγονός που σημαίνει πολλές μετακινήσεις με μεγάλη πίεση χρόνου. Οι πληρωμές τους καθυστερούν από 3 μήνες έως και πάνω από χρόνο. Δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις και το καλοκαίρι είναι άνεργοι, χωρίς όμως οι περισσότεροι να μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, γιατί έως τότε δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Όπως λένε οι ίδιοι είναι η ζωντανή απόδειξη της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, τα φτηνά εργατικά χέρια που το βοηθούν να συντηρηθεί όπως – όπως, η προσωποποίηση της ελαστικής εργασίας που πλήττει πλέον και τη δημόσια εκπαίδευση.
Υπάρχουν χειρότερα και από τα… stage!
Εννοείται ότι ζητούν την κατάργηση της ωρομισθίας και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος !!!


Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος και από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σταματούν όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.
Οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και της νέας Βουλής θα ανοίξουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.
Οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 488 εκλογικά τμήματα. Στην Καλαμάτα, στο συγκρότημα του 1ου Λυκείου θα λειτουργήσουν τα ειδικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες των δυο εκλογικών περιφερειών της Αθήνας....

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, της Νομαρχίας και των Πρωτοδικείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα είναι ανοιχτές και θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.
Ανοιχτό θα είναι το Σάββατο και την Κυριακή και το γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, το οποίο θα εκδίδει νέα δελτία ταυτότητας για σε όσους ψηφοφόρους έχουν χάσει τα παλιά, εφ΄ όσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Την ψήφο των 207.275 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων της Μεσσηνίας (101.343 άνδρες και 105.932 γυναίκες) διεκδικούν 65 υποψήφιοι βουλευτές από 17 κόμματα. Τα κόμματα που έχουν κατεβάσει συνδυασμούς στη Μεσσηνία είναι: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αναγέννηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημοκρατικοί, ΕΕΚ – Τροτσκιστές, Κοινωνία, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ(ΜΛ), (ΜΛ) ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, Οικολόγοι – Δημοσθένης Βεργής και Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.
Στα ψηφοδέλτια οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν μέχρι δυο σταυρούς προτίμησης, δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών.
ερα Καλαμάτας

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα !!


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα χθές βράδυ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η ψήφος των πολιτών είναι ψήφος συνείδησης. Σας φέρνω, είπε, μήνυμα ότι ο κόσμος της αριστεράς είναι συσπειρωμένος και αισιόδοξος να δώσει τη μάχη και θα τη δώσουμε ώσπου να κλείσουν οι κάλπες και θα πετύχουμε στις εκλογές, γιατί αγωνιζόμαστε να βγάλουμε μπροστά την ξεχασμένη κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι

η κυβέρνηση βρίσκεται σε απελπισία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για στημένο διάλογο σήμερα το μεσημέρι, με στημένες ερωτήσεις και μέσα σε αυτή, είπε, τη στημένη επικοινωνιακή διαδικασία έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους του κ. Καρατζαφέρη. Βρίσκονται, επισήμανε, σε αυτή την απελπιστική κατάσταση λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν. Πρόκειται, είπε, για επιλογή του πρωθυπουργού να ζητήσει από την κοινωνία να στηρίξει πολιτική αυτοκτονίας.
Από την άλλη, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ αποβλέπει στην αυτοδυναμία ως ώριμο φρούτο και αποφεύγει ο κ. Παπανδρέου οποιαδήποτε δέσμευση. Επισήμανε δε, ότι το κόμμα που κατά γενική ομολογία θα είναι κυβέρνηση κατέρχεται στο λαό χωρίς πρόγραμμα. Και πρόκειται, είπε, για παγκόσμια πρωτοτυπία. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν τις εκλογές να αναρτούν στο διαδίκτυο το πρόγραμμά τους, χωρίς να δεσμεύονται πουθενά και κυρίως χωρίς να δεσμεύονται πάνω στα μεγάλα ζητήματα.
"Αρκείται ο κ. Παπανδρέου να περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία και στον εργασιακό μεσαίωνα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις Σημίτη και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και θα μας πουν πάλι ότι παρέλαβαν άδεια ταμεία και γι' αυτό οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα υλοποιηθούν. Χρειάζεται ισχυρή παρουσία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ" ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι το κόμμα του έχει κερδίσει από τώρα, γιατί κατόρθωσε να βάλει στην ατζέντα και να συζητηθούν θέματα όπως τα προγράμματα "stage".
Επισήμανε δε ότι αυτές τις ημέρες βουλευτικά γραφεία της ΝΔ κάνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω προγραμμάτων "stage" και το μόνο που τάζουν στους νέους, τους οποίους, είπε, έχουν σε ομηρία, είναι η μοριοδότηση για να διοριστούν κάποια στιγμή στο δημόσιο. Πρόκειται, ανέφερε, για αίσχος. Και απέναντι σε αυτό το αίσχος η απάντηση του πρωθυπουργού είπε ότι είναι νόμιμο. Ενώ από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ λέει ότι για το δημόσιο δεν είναι ηθικό, αλλά στον ιδιωτικό τομέα να παραμείνουν.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα ζητήματα οικολογικής πολιτικής το κόμμα του τα γνωρίζει και έχει δώσει μάχη όταν δεν μιλούσε κανείς. Εκανε λόγο για αλαζονική στάση πάνω στα ζητήματα αυτά των Οικολόγων Πράσινων για τους οποίους, είπε, ότι θα έπρεπε να είναι μαζί και θα το επιδιώξει μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο πρώτος οικολόγος ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.
Για την κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι "μας καλεί να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, αν και μας βρίζει όλο το χρόνο, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στη δεξιά πολιτική και δεν μας στηρίζει σε αυτά που λέμε και στον αγώνα μας ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία". Στη συνέχεια τόνισε πως "πρέπει όλοι να ξέρουν ότι πρώτον έχουν περάσει οι εποχές της μοναδικότητας της αλήθειας και δεύτερον, δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τους αγώνες μας και τους καλούμε για ενότητα της αριστεράς", επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της ενότητας της αριστεράς δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά στρατηγική μας επιλογή να παλεύουμε για ενότητα της αριστεράς και να ανοίγουμε νέους δρόμους.
Τέλος, ανέφερε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει με υπευθυνότητα το πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση, με προστασία της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους, ένα πολιτικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και ζητούμε τη στήριξή του από την κοινωνία. Η ψήφος στην αριστερά είναι ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και η ψήφος αυτή, είπε, δίνει μήνυμα κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και να αποδυναμώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας που προσπαθούν να υποκλέψουν κάθε ψήφο.

Νέο Νεκροταφείο Καλαμάτας - Παραχώρηση νέου χώρου από την Ιερά Σύνοδο !!


Μετά την σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ βάσει του εγγράφου που απέστειλε στον Δήμο Καλαμάτας και συμφωνεί με την ανταλλαγή των ιδιοκτησιών δίνοντας το πράσινο φώς για την υπογραφή των συμβολαίων υπήρξε μία ακόμη θετική εξέλιξη για την κατασκευή του νέου νεκροταφείου Καλαμάτας
Χθες , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Xρυσόστομος ενημέρωσε το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα ότι η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος

ψήφισε την παραχώρηση, στο Δήμο Καλαμάτας, έκτασης στη περιοχή της Ι.Μ. Βελανιδιάς, όπου και θα κατασκευαστεί το σκοπευτήριο του σκοπευτικού ομίλου.
Ο κος Νίκας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη και καθοριστική συμβολή του στην εξέλιξη αυτή.

Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1


Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μπήκε ο Παναθηναϊκός. Με γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο 79΄ οι "πράσινοι" επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Ντιναμό Βουκουρεστίου, στον αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης. Οι Ρουμάνοι έχασαν πέναλτι στο 88΄ με τον Νικουλέσκου (άουτ).

1.10.09

Επίδειξη « δύναμης » του Αντ. Σαμαρά για την « επόμενη ημέρα » στην Καλαμάτα !!


Με μια ογκώδη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίδειξη δύναμης για την «επόμενη » ημέρα στο κόμμα της ΝΔ .
Σε σύγκριση με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ που έγινε στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον « φιλόδοξο » Δημ. Αβράμόπουλο που μίλησε σε άδεια πλατεία η συγκέντρωση του κου Σαμαρά μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανής .
Με κεντρικό σύνθημα « Η Μεσσηνία ψηλότερα – Η Ελλάδα ψηλότερα » ο κος Αντώνης Σαμαράς δήλωσε βέβαιος για την νίκη του κόμματος της ΝΔ στις εκλογές και την επανεκλογή του κου Καραμανλή για Τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Πρωθυπουργία.

Στο Νοσοκομείο η Μαίρη Χρονοπούλου !!!


Στο νοσοκομείο εισήχθη η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου. Όπως δήλωσε ο πνευματικός της στην κάμερα του «Super Star» η αγαπημένη σε όλους μας ηθοποιός, θα υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση λόγω εγκαυμάτων που υπέστη τον περασμένο Απρίλιο, σε όλο της το σώμα.
Την ίδια μέρα όμως της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, πληροφορήθηκε για το θάνατο της πολύ στενής της φίλης, Σπεράντζα Βρανά. «Έκλαψε πραγματικά η Μαίρη», μας αποκαλύπτει ο πνευματικός της.

17χρονη μαθήτρια «μαχαίρωσε » με σουγιά τον 25χρονο φίλο της !!


Την υπόθεση τραυματισμού ενός 25χρονου νεαρού άντρα από μια 17χρονη, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου της Καβάλας, ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.
Η 17χρονη, χθες το βράδυ μετά από έντονη λογομαχία με τον 25χρονο , με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα με ένα σουγιά τη στιγμή που ο δεύτερος περίμενε στη στάση έξω από το σχολείο όπου φοιτάει η 17χρονη. Στη συνέχεια η ανήλικη μαθήτρια τράπηκε σε φυγή.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία και διαπληκτισμοί ανάμεσα στο νεαρό ζευγάρι εντός του σχολικού συγκροτήματος στο Περιγιάλι Καβάλας.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η 17χρονη συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος της θα προσαχθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Το αιχμηρό αντικείμενο της επίθεσης (αναδιπλούμενος σουγιάς με μήκος λάμας επτά εκατοστών) παραδόθηκε από οικείους της 17χρονης στην αστυνομία.

ΑΕΚ-Μπενφίκα 1-0


Με κορυφαίο τον Σεμπαστιάν Σάχα, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Μπενφίκα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ της πρώτης νίκης της Ένωσης στη διοργάνωση πέτυχε στο 43΄ με κεφαλιά ο Μαϊστόροβιτς. Η Ενωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γεωργέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

Κηδεύτηκε η Σπεράντζα Βρανά !!


Στην τελευταία της κατοικία, στο Α΄νεκροταφείο Αθηνών, συνόδευσαν σήμερα το απόγευμα τη Σπεράτζα Βρανά, ο γιος της, Νίκος Χωματιανός, και στενοί της φίλοι, ενώ στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, και μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Λ. Λαζόπουλος, ο χορογράφος Φ. Μεταξόπουλος, η στενή φίλη της ηθοποιού, Κ. Γκρέη, και το «Σπίτι του ηθοποιού».
Η Ελπίδα Χωματιανού, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Σπεράντζας Βρανά, γεννήθηκε στο Μεσολόγγι στις 6 Φεβρουαρίου 1932 (κατά άλλους το 1926) και από πολύ μικρή μυήθηκε στην επιθεώρηση.
Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο της το 1948 με την ταινία

της Φίνος Φιλμ, «Έλα Στο Θείο», στο πλευρό του Νίκου Σταυρίδη, ενώ συμμετείχε σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου (Η κάλπικη λίρα, Η ωραία των Αθηνών κ.α.). Η τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1999, στη σάτιρα των Ρέππα -Παπαθανασίου «Safe Sex».
Συνέγραψε αρκετά βιβλία, με σπουδαιότερο το αυτοβιογραφικό «Τολμώ».

19χρονος φοιτητής εξελέγη δήμαρχος στον Καναδά !!!


Ενας 19χρονος εκλέγεται δήμαρχος της επαρχιακής πόλης Παράδεισος της επαρχίας του Νιούφαουντλαντ στον Καναδά.
Ο Kurtis Coombs κέρδισε τις δημοτικές εκλογές την Τρίτη, νικώντας τον αντίπαλό του με τρεις μόνο ψήφους διαφορά και έτσι έγινε ο νεότερος δήμαρχος του Καναδά.
Ο αντίπαλός του Ralph Wiseman, δήμαρχος από το 2003, ζήτησε νέα καταμέτρηση των ψήφων και τα οριστικά αποτελέσματα θα βγουν σήμερα.
Πάντως ο 19χρονος αισθάνεται ικανοποιημένος και δηλώνει πως θα κάνει για τον τόπο του όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι.
Ο ίδιος είναι φοιτητής στο Memorial University αλλά δεν πρόκειται να αναγκάσει τους καθηγητές του να τον αποκαλούν "αξιότιμε κ. Δήμαρχε" στις τάξεις, δήλωσε με χιούμορ.

Αλλάζει ο τρόπος των προσφορών στα καταστήματα λιανικής πώλησης !!



Mε αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος καθορίζεται εφεξής ο τρόπος με τον οποίο διενεργούνται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες από τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Με αφορμή την έκδοση της νέας Α.Δ. με τον αριθμό 13 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος σημείωσε τα εξής:
«Με την πρωτοβουλία μας εκδώσαμε την νέα Α.Δ. με την οποία βάζουμε τάξη στο χώρο του λιανικού εμπορίου σε σχέση με τις προσφορές και γενικά τις προωθητικές ενέργειες. Αποσαφηνίζουμε το καθεστώς, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν με σαφήνεια τι αγοράζουν και σε τι τιμή. Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις επιλογές τους, ανάλογα με το τι χρειάζονται και με μόνο γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη. Η αποφασιστικότητά μας δεδομένη. Η προστασία του υγιούς εμπορίου και των καταναλωτών είναι σε απόλυτη προτεραιότητα για μας».
Στην αγορανομική προβλέπεται ότι σχετικά με τις τιμές λιανικής πώλησης συσκευασμένων προϊόντων που απεικονίζονται επί της συσκευασίας, μέσω του Γραμμωτού Κώδικα ( BARCODE ),

συγκριτικά με τις αντίστοιχες τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων αυτών, που αναγράφονται στις αναρτημένες ή τοποθετημένες ή προσδεμένες πινακίδες και προκειμένου για προϊόντα, που εκτίθενται προς πώληση σε επώνυμες και κλειστές συσκευασίες από καταστήματα λιανικής πώλησης, εφόσον επί της συσκευασίας αυτών φέρεται επικολλημένη ετικέτα με τον Γραμμωτό Κώδικα και την τιμή λιανικής πώλησης, απαγορεύεται όπως η εν λόγω τιμή του προϊόντος διαφέρει από την αντίστοιχη τιμή λιανικής πώλησης, που αναγράφεται για το αυτό προϊόν στην αναρτημένη ή τοποθετημένη ή προσδεδεμένη πινακίδα πού αναφέρεται παραπάνω.
- Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση όπως επί της συσκευασίας των ως άνω προϊόν, υφίστανται επικολλημένες ετικέτες με το Γραμμωτό Κώδικα περισσότερες της μίας.
- Στην περίπτωση που η επιχείρηση λιανικής πώλησης, για οποιονδήποτε λόγο προτίθεται να μεταβάλλει την τιμή λιανικής πώλησης κάθε παραπάνω συσκευασμένου προϊόντος, υποχρεούται όπως πριν την έκθεση αυτού προς πώληση έχει απεικονίσει ταυτόχρονα την μεταβαλλόμενη τιμή και επί της τοποθετημένης ή αναρτημένης ή προσδεδεμένης, κατά τα ως άνω, πινακίδας και επί της αντίστοιχης επικολλημένης στην συσκευασία ετικέτας του Γραμμωτού Κώδικα, έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί η πώληση με την νέα τιμή.
Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα όπως η ετικέτα Γραμμωτού Κώδικα με την νέα τιμή να επικολλάται επακριβώς πάνω στην προηγούμενη ετικέτα, σε τρόπο ώστε η τελευταία να μην είναι ορατή παντελώς.
Προκειμένου για συσκευασμένα απορρυπαντικά πάσης φύσεως,για τα οποία,επί της συσκευασίας τους αναγράφεται,πέραν των άλλων επιβαλλομένων ενδείξεων και ο αριθμός των μεζούρων,εφόσον εκτίθενται προς πώληση για το καταναλωτικό κοινό, οι λιανοπωλητές αυτών υπόκεινται στην υποχρέωση:
-Επί της πινακίδας του παρόντος,εκτός από την τιμή πώλησης ανά συσκευασία και την τιμή ανά μονάδα μέτρησης, θα αναγράφουν επί πλέον τον αριθμό των μεζούρων ανά μονάδα μέτρησης μάζας ή όγκου και την τιμή της κάθε μεζούρας.
Προς άρση κάθε παρερμηνείας και για την καλύτερα ενημέρωση των καταναλωτών. Για παράδειγμα αναφέρεται: έστω ότι το καθαρό περιεχόμενο της συσκευασίας είναι 3.105 γραμμάρια και ο αριθμός των μεζούρων είναι 27. Αυτό για τον καταναλωτή σημαίνει ότι η κάθε μεζούρα έχει μεγίστη χωρητικότητα 115 γραμμάρια ( 3105 δια 27 ) ή έστω ότι το καθαρό περιεχόμενο της συσκευασίας είναι 4.725 ML και ο αριθμός των μεζούρων είναι 27. Αυτό για τον καταναλωτή σημαίνει ότι η κάθε μεζούρα έχει μεγίστη χωρητικότητα 175 ML ( 4725 δια 27 ).
Σε ότι αφορά συσκευασμένα προϊόντα που διατίθενται στη λιανική με προωθητικές ενέργειες. Τα επώνυμα και σε κλειστή συσκευασία προϊόντα ( τρόφιμα, ποτά, βιομηχανικά είδη μη εδώδιμα ) συμπεριλαμβανομένων και αυτών πού χαρακτηρίζονται ως συσκευασμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που πωλούνται λιανικώς στον τελικό καταναλωτή και για τα οποία το καθαρό περιεχόμενο της συσκευασίας τους εκφράζεται σε μονάδα μέτρησης μάζας ( κιλό, γραμμάρια κ.λ.π ) συμπεριλαμβανομένων των χαρτοπετσετών και του χαρτιού υγείας, σε μονάδα μέτρησης όγκου ( λίτρο, χιλιοστόλιτρο κ.λ.π), σε μονάδα μέτρησης μέτρου, σε μονάδα μέτρησης τετραγωνικού μέτρου και σε μονάδα μέτρησης κυβικού μέτρου.
Ειδικά για συσκευασμένα βιομηχανικά μη εδώδιμα προϊόντα, για τα οποία, με βάση ειδικότερες διατάξεις, επί της συσκευασίας τους αναγράφονται οι διαστάσεις αυτού ( μήκος σε μέτρα και πλάτος σε μέτρα ), το καθαρό περιεχόμενο της συσκευασίας τους, για την ορθή εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, θεωρείται ως εκφραζόμενο σε μονάδα μέτρησης τετραγωνικού μέτρου ( μήκος Χ πλάτος δια 2 ).
Επίσης στις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου υπάγονται και τα βιομηχανικά μη εδώδιμα συσκευασμένα προϊόντα, που κατά την συνήθη εμπορική πρακτική πωλούνται με το τεμάχιο ή σετ, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι επί της συσκευασίας αυτών δεν αναγράφεται η μονάδα μέτρησης περιεχομένου συσκευασίας.
Τέλος στις διατάξεις της αφορανομικής,υπάγονται και τα συσκευασμένα απορρυπαντικά πάσης φύσεως,για τά οποία,πέρα του ότι το καθαρό περιεχόμενο της συσκευασίας τους εκφράζεται σε μονάδα μέτρησης μάζας ( κιλό.γραμμάρια κ.λ.π ) ή σε μονάδα μέτρησης όγκου ( λίτρο,χιλιοστόλιτρο κ.λ.π ),στην συσκευασία αυτών αναγράφεται και ο αριθμός των μεζούρων ανά μονάδα μάζας( π.χ γραμμάρια ) ή ανά μονάδα όγκου ( π.χ ml ),κατά περίπτωση.
Ως προϊόν προωθητικής ενέργειας θεωρείται κάθε μεμονωμένο προϊόν σε επώνυμη και κλειστή συσκευασία, για το οποίο δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι πωλείται π.χ. φθηνότερα κατά 0,15 ευρώ ή με έκπτωση 0,15 ευρώ και το προϊόν αυτό θα πρέπει είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο προϊόν, που πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια.
Ακόμα, ως προϊόν προωθητικής ενέργειας θεωρείται κάθε μεμονωμένο προϊόν σε επώνυμη και κλειστή συσκευασία, για το οποίο δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι πωλείται σε συσκευασία εμπεριέχουσα επιπλέον ποσότητα ως ''ΔΩΡΟ'' για τον καταναλωτή και βεβαίως και αυτό το προϊόν αυτό θα είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο προϊόν πού πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια.
Ως προϊόν προωθητικής ενέργειας θεωρείται και κάθε πολυσυσκευασία, εμπεριέχουσα περισσότερα του ενός πανομοιότυπα μεταξύ τους συσκευασμένα προϊόντα, για την οποία δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι αυτή πωλείται ως εμπεριέχουσα μία ή περισσότερες συσκευασίες ΔΩΡΟ και τα προϊόντα της πολυσυσκευασίας θα είναι πανομοιότυπα με το αντίστοιχο προϊόν πού πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια.
Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση της προωθητικής ενέργειας και για κάθε πολυσυσκευασία, που περιέχει περισσότερα του ενός πανομοιότυπα μεταξύ τους προϊόντα, για την οποία δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι αυτή χαρακτηρίζεται « Ως οικονομική συσκευασία ». Τα προϊόντα της πολυσυσκευασίας θα είναι πανομοιότυπα με το αντίστοιχο προϊόν πού πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια.
Αλλά ως προϊόν προωθητικής ενέργειας θεωρείται και κάθε μεμονωμένο προϊόν σε επώνυμη και κλειστή συσκευασία, για το οποίο δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι πωλείται, συνοδευόμενο με κάποιο άλλο προϊόν ως ΔΩΡΟ, ανόμοιο προς το βασικό προϊόν, που θα πληρώσει ο καταναλωτής ενώ προϊόν προωθητικής ενέργειας( προκειμένου για απορρυπαντικά πάσης φύσεως μόνο ) θεωρείται κάθε μεμονωμένο προϊόν σε επώνυμη και κλειστή συσκευασία,για το οποίο δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι προσφέρεται στον καταναλωτή αριθμός μεζούρων ως ΔΩΡΟ. Και το προιόν αυτό θα πρέπει να είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο προϊόν πού πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια.
Απαγορεύεται η καταστροφή της συσκευασίας και η πώληση του περιεχομένου ως μεμονωμένα προϊόντα και ειδικά για τις προωθητικές ενέργειες με δώρα θα είναι σε κάθε περίπτωση ενσωματωμένα, ως προς την συσκευασία, μαζί με το κύριο προϊόν συναλλαγής.
Προκειμένου για επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, που διαθέτουν προς πώληση προϊόντα των παραπάνω προωθητικών ενεργειών, υπόκεινται στην υποχρέωση :
-Πάνω ακριβώς από την πινακίδα, που αναγράφει, κατά τα ως άνω την τιμή πώλησης κάθε συσκευασίας προωθητικής ενέργειας μαζί με την τιμή ανά μονάδα μέτρησης κατόπιν αναγωγής τής πρώτης τιμής στην δεύτερη ή πάνω από την πινακίδα πού αναγράφει,κατά τα ως άνω τον αριθμό των μεζούρων,την τιμή κάθε μεζούραςτήν τιμή πώλησης κάθε συσκευασίας προωθητικής ενέργειας,μαζί με την τιμή ανά μονάδας μέτρησης,κατόπιν αναγωγής τής πρώτης τιμής στην δεύτερη,τοποθετείται ιδιαίτερη πινακίδα,στήν οποία αναγράφεται η παρακάτω ένδειξη,πού αναφέρεται στο μεμονωμένο προϊόν συσκευασίας,πού πωλείται χωρίς προωθητική ενέργεια :
« 1 τεμάχιο -Τιμή συσκευασίας……..-Τιμή ανά μονάδα μέτρησης » ή « 1 τεμάχιο-Αριθμός μεζούρων-Τιμή μεζούρας-Τιμή συσκευασίας--Τιμή ανά μονάδα μέτρησης………»,κατά περίπτωση.
Η πρόσθετη αυτή πινακίδα, δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή, για την καλύτερη ενημέρωσή του να επιλέξει αν είναι προς το συμφέρον του να προμηθευθεί το προϊόν της προωθητικής ενέργειας.
Η πρόσθετη αυτή πινακίδα είναι υποχρεωτική, ανεξάρτητα αν η επιχείρηση διαθέτει προς πώληση ή όχι συσκευασμένα μεμονωμένα προϊόντα χωρίς προωθητική ενέργεια.
Εφόσον τα καταστήματα λιανικής πώλησης, που δεν εμπίπτουν στο άρθρο 15 του Ν.802/78,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει πραγματοποιούν « ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ » στις τιμές ενός ή περισσοτέρων προϊόντων, υποχρεούνται όπως, διατηρώντας τις αναρτημένες ή τοποθετημένες ή προσδεμένες πινακίδες με τις ενδείξεις του παρόντος άρθρου, τοποθετούν, επιπλέον, πάνω ακριβώς από το είδος ειδικότερη πινακίδα με την ένδειξη « ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ……€ ». Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση όπως η τιμή πώλησης με προσφορά να είναι ίση ή μεγαλύτερη από την τιμή πώλησης του προϊόντος χωρίς προσφορά. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα Αγορανομικό Κώδικα.

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Η Μεσσηνία στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης» !!!



Συνεχίζει τις περιοδείες και τις ομιλίες σε όλο το νομό, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Την Τετάρτη το πρωί επισκέφθηκε την Κυπαρισσία και το Δήμο Αυλώνος, ενώ αργότερα την ίδια μέρα πραγματοποίησε ομιλίες στη Χώρα και το Βλαχόπουλο. Παντού, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ στις ομιλίες της ανέπτυξε τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο νομός την επόμενη τετραετία. «Η Μεσσηνία μπορεί. Ο τόπος μας έχει τις δυνατότητες να μπει στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης» ήταν τα λόγια της κ. Γιαννακοπούλου, η οποία έκανε εκτενή αναφορά και στα αγροτικά ζητήματα: « Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς, ανταγωνιστικού και βιώσιμου αγροτικού τομέα. Αυτός είναι το όραμά μας.

Έχουμε την τύχη και την ευλογία ο τόπος μας να παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Στο χέρι μας είναι τα προϊόντα αυτά να τα προωθήσουμε στις ντόπιες και ξένες αγορές δίνοντας ώθηση στην αγροτική μας οικονομία».
Το πρωί της Πέμπτης η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε σε υπηρεσίες στην πόλη της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πολίτες. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, τη ΔΕΗ, τον ΟΑΕΕ και το Β΄ ΚΑΠΗ. Στα ΚΑΠΗ συζήτησε με τους ηλικιωμένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και επί Ανδρέα Παπανδρέου, θα βάλει και πάλι στην πρώτη γραμμή θέματα όπως είναι η υγεία, η πρόνοια και οι συντάξεις. Το απόγευμα της Πέμπτης η κ. Γιαννακοπούλου είχε συναντήσεις στο γραφείο της με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας της στους οποίους εξέφρασε την αισιοδοξία της για μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να συνεχίσουν τον αγώνα στην ίδια ένταση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Αύριο η κ. Γιαννακοπούλου θα βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας.

Στην MIG το σήμα «Μακεδονικές Αερογραμμές» !!!


Στην κατοχή της MIG βρίσκεται το κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα «Μακεδονικές Αερογραμμές», δήλωσε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια τελετής με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air.
Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της "Olympic Air" με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία "Μακεδονικές Αερογραμμές",

προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ όπως είπε, η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι "θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι".
Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την "αντιπαράθεση" που έχει με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" την αντιπροσωπεία της Olympic Air υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι επίσημοι.

Υποχρεωτικές συναλλαγές από σήμερα με τον ΑΜΚΑ !!!


Mόνο με τον προσωπικό Aριθμό Mητρώου Kοινωνικής Aσφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), θα μπορούν να συναλλάσσονται με τα ασφαλιστικά ταμεία, από σήμερα όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. Όσοι δεν θα έχουν A.M.K.A., θα καλούνται να τον αποκτήσουν άμεσα, κατά την πρώτη συναλλαγή τους με τα Tαμεία.
Yποχρεωτικός από την Πέμπτη ο Α.Μ.Κ.Α. O A.M.K.A. θα είναι υποχρεωτικός για όλες τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (συνταγογραφήσεις, είσπραξη επιδομάτων από τα ταμεία κ.ά.). Θα χρειάζεται, ακόμη, για την ασφάλιση και την έκδοση σύνταξης.

Aριθμό Mητρώου Kοινωνικής Aσφάλισης υποχρεούνται να έχουν τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και οι ξένοι υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα...
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που δημιούργησε το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του ΑΜΚΑ (www.amka.gr).

Τα παιδιά που τρώνε κάθε μέρα γλυκά και σοκολάτες, γίνονται πιο βίαια όταν μεγαλώσουν. !!!


Τα παιδιά που τρώνε καθημερινά γλυκά και σοκολάτες, είναι περισσότερο πιθανό να γίνουν πιο βίαια ως ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Η έρευνα, η οποία έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κάρντιφ υπό τον δρα Σίμον Μουρ και μελέτησε 17.500 ανθρώπους, είναι η πρώτη του είδους τη, που εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή των παιδιών και στη βία των ενηλίκων, σύμφωνα με το BBC. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα δεκάχρονα παιδιά, που έτρωγαν κάθε μέρα γλυκά, ήσαν σε σημαντικό βαθμό πιθανότερο να εμφανίσουν αργότερα βίαιη συμπεριφορά και να καταδικαστούν γι' αυτήν μέχρι τα 34 χρόνια τους.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα παιδιά που εθίζονται στα γλυκά, δεν μαθαίνουν την αρετή της αυτοσυγκράτησης και του ελέγχου πάνω στις επιθυμίες τους, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι οι γονείς απλώς αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα γλυκά στα ήδη "δύσκολα" παιδιά για να τα κατευνάσουν.
Σύμφωνα με την μελέτη, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ανθρώπους (69%) που ήσαν βίαιοι στην ηλικία των 34 ετών, είχαν φάει συστηματικά (σχεδόν καθημερινά) γλυκά και σοκολάτες, έναντι ποσοστού 42% των μη βίαιων. Αυτή η θετική συσχέτιση ανάμεσα στη συχνή κατανάλωση γλυκών και στην κατοπινή αύξηση της επιθετικότητας ισχύει ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες, όπως η συμπεριφορά των γονιών, η γειτονιά που ζούσαν τα παιδιά, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους κ.α.
Σύμφωνα με τον δρα Μουρ, όταν οι γονείς δίνουν συνεχώς γλυκά στα παιδιά τους, τα εμποδίζουν να μάθουν πώς να περιμένουν όταν θέλουν να έχουν κάτι και, έτσι, σιγά-σιγά αποκτούν αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση στη ζωή τους. Όπως είπε, η συχνή διατροφή με γλυκά τελικά ενθαρρύνει την παρορμητική συμπεριφορά των παιδιών, κάτι που, όταν πια μεγαλώνουν, συνδέεται με την αντικοινωνική συμπεριφορά και τη βία.
"Πρόκειται είτε για απόλυτη ανοησία, είτε για πολύ κακό πρωταπριλιάτικο αστείο", σχολίασε ο -ενοχλημένος από τα συμπεράσματα της έρευνας- εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών (που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των βρετανικών εταιριών τροφίμων και ποτών), ο οποίος πρόσθεσε ότι "η αντικοινωνική συμπεριφορά πηγάζει από βαθιά ριζωμένους αντικοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως την κακή ανατροφή από τους γονείς και τις στερήσεις, και δεν έχει σχέση με το αν κάποιος, όταν ήταν παιδί, έφαγε ή όχι γλυκά".

Τσουνάμι. - Τους 148 έφτασαν οι νεκροί στην Δυτική και Αμερικανική Σαμόα.!!!


Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 8 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε στο αρχιπέλαγος των Νησιών Σαμόα, στο νότιο Ειρηνικό, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 148 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Στη Δυτική Σαμόα οι νεκροί είναι 110, στην Αμερικανική Σαμόα 31 και στα νησιά Τόνγκα επτά.
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι αυτή της Δυτικής Σαμόα. Οι αρχές πιστεύουν πως ο αριθμός των 110 νεκρών θα ξεπεραστεί κατά πολύ.
Στο μεταξύ, στο Πάγκο Πάγκο πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόα η κατάσταση είναι τραγική. Η πόλη αυτή των 65.000 κατοίκων έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.

Τα περισσότερα καταστήματα και γραφεία έχουν λεηλατηθεί, ανακοίνωσε η Μπέτι Αχσον εκπρόσωπος του υπουργείο Ασφαλείας.
"Οι λεηλασίες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι αστυνομικοί που μπορούν να περιπολούν στις περιοχές αυτές, γιατί προτεραιότητα έχει η παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες", τόνισε η ίδια.
Σύφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, το 90% των καταστημάτων στο Πάγκο Πάγκο έχει καταστραφεί και οι λεηλασίες συνεχίζονται από συμμορίες που κλέβουν οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα και τρόφιμα.

Δήμος Καλαμάτας – Προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα 2009 !!!



 Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές μεταξύ αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών στελεχών στον Δήμο Καλαμάτας με αντικείμενο τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης και το πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της  Πρωτοχρονιάς.
Περί της 15 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν όλα τα σχετικά από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο, ο οποίος με απόφαση του Δημάρχου Παν. Νίκα ορίστηκε και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τις εκδηλώσεις.

Τουριστική προβολή της Καλαμάτας !!


Η Καλαμάτα προβάλλεται στον οδηγό εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων που κυκλοφορεί σε όλα τα σχολεία της χώρας σε τρείς σελίδες με οκτώ φωτογραφίες, δεκαπέντε αναφορές σε μνημεία, μουσεία και ενδιαφέροντες χώρους και σε προτάσεις για ξενοδοχεία και αναψυχή.
Η προσπάθεια αυτή πιστώνεται στο τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του δήμου Καλαμάτας.

Πιάνουμε και εδώ « πάτο » - 23η μεταξύ 33 χωρών η Ελλάδα ως προς τις υπηρεσίες Υγείας !!!


Στην 23η θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται η χώρα μας ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με την έκθεση Euro Health Consumer Index της ευρωπαϊκής οργάνωσης ασθενών Health Consumer Powerhouse.
Η ετήσια έκθεση συγκρίνει τα συστήματα υγείας 33 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση 38 σημαντικούς παράγοντες - μεταξύ αυτών τα δικαιώματα των ασθενών, την πληροφόρηση των ασθενών, τους χρόνους αναμονής, την πρόσβαση σε φάρμακα και αποτελέσματα από τη θεραπεία.
Ως προς τη χώρα μας, η Ελλάδα υποχωρεί κατά τέσσερις θέσεις (από 19η στην 23η φέτος) παγιώνοντας τη θέση της ως μία από τις λιγότερο φιλικές προς τον ασθενή χώρες.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας μας είχε φτωχές επιδόσεις στα περισσότερα κριτήρια, με μόνη εξαίρεση τον χρόνο αναμονής για θεραπεία, ο οποίος βελτιώθηκε.
"Από την αρχή των συγκριτικών αναλύσεων μας πριν από πέντε χρόνια, η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη, ενώ άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν βελτιώσεις" ανέφερε από τις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση ο δρ. Άρνε Μπγιόρνμπεργκ - υπεύθυνος του προγράμματος ευρωπαϊκής κατάταξης. "Πρόκειται για μία χώρα με πραγματικά μεγάλη ανάγκη υγειονομικής μεταρρύθμισης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την Υγεία για τη βελτίωση της απόδοσης, ενώ η ενημέρωση των ασθενών είναι μηδαμινή" προσέθεσε.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, τις καλύτερες επιδόσεις είχε η Ολλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία, την Ισλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία. Τις χειρότερες επιδόσεις είχαν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Αλβανία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Πορτογαλλία και η ΠΓΔΜ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου