19.9.09

Ευρωμπάσκετ 2009 (Ημιτελικός): Ισπανία-Ελλάδα 82-64


Η ανωτερότητα της Ισπανίας ήταν εμφανής κι έτσι η εθνική μας υπέκυψε φυσιολογικά 82-64 στους "Φούριας Ρόχας" στο Κατοβίτσε, στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει αύριο (19:30) το χάλκινο μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού μεταξύ Σλοβενίας και Σερβίας.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-40, 64-51, 82-64

Ναός Επικούριου Απόλλωνα


Συντεταγμένες: 37°25′47″N 21°54′01″E / 37.4297, 21.9003
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγάλειας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός υψώνεται επιβλητικά στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας και 11 χλμ. βορειοανατολικά των Περιβολίων.
Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό με την πανανθρώπινη σημασία και συνάμα ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που περιλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1986. Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Ο κλασικός ναός είναι θεμελιωμένος πάνω στο φυσικό βράχο του όρους Κωτιλίου σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο. Η τοποθεσία του ναού ονομαζόταν στην αρχαιότητα Βάσσες (μικρές κοιλάδες)...

και φιλοξενούσε από τον 7ο αιώνα π.Χ. ιερό του Απόλλωνος Βασσίτα που είχαν ιδρύσει οι γειτονικοί Φιγαλείς, οι οποίοι λάτρευαν το θεό με την προσωνυμία Επικούριος δηλαδή βοηθός, συμπαραστάτης στον πόλεμο ή στην αρρώστια. Ο πρώτος ναός γνώρισε και μεταγενέστερες φάσεις, γύρω στο 600 και γύρω στο 500 π.Χ., από τις οποίες σώζονται πολυάριθμα αρχιτεκτονικά μέλη.

Αρχιτεκτονική και διάκοσμος
Ναῶν δ' ὅσοι πελοποννησίοις εἰσί, μετά γε τόν ἐν Τεγέᾳ προτιμῷτο οὗτος ἄν τοῦ λίθου τε ἐς κάλλος καί τῆς ἀρμονίας ἕνεκα.
Παυσανίας VIII, 41,8
Ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας που τον επισκέφθηκε, θαμπώθηκε από την ομορφιά του και τον κατέταξε δεύτερο μετά της Τεγέας σε κάλλος και αρμονία. Ο ναός ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κλασικούς ναούς της αρχαιότητας γιατί δεν εμφανίζει ανατολικομεσημβρινό προσανατολισμό αλλά είναι κατασκευασμένος με διεύθυνση από βορά προς νότο λόγω οικονομίας του χώρου ή για λατρευτικούς λόγους που συνδέονται με τις παραδόσεις των Αρκάδων μιας και άλλοι ναοί της περιοχής φέρουν ίδιο προσανατολισμό .
Θραύσμα μετόπης με απεικόνιση Αμαζόνας. Εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο
Θραύσμα ποδιού από κολοσσιαίο άγαλμα που βρέθηκε στις Βάσσες. Εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο

Ο ναός συνδυάζει αρχαϊκά, κλασικά και παραδοσιακά αρκαδικά χαρακτηριστικά. Έτσι προσφέρει ένα ελκυστικό μείγμα του παλιού και του νέου, του αγροτικού και του εκλεπτυσμένου. Η επιμήκης περίπτερη δομή (39,87x16,13 μέτρα) είναι κατασκευασμένη κυρίως από γκρίζο ασβεστόλιθο τοπικής προέλευσης. Η εξωτερική κιονοστοιχία του εξάστηλου ναού ακολουθεί έναν εξαιρετικά αυστηρό δωρικό ρυθμό (οι μετόπες δεν είναι λαξευμένες). Όμως στο εσωτερικό, έξοχης ποιότητας γλυπτική συνταιριάζεται με έναν πιο περίτεχνο αρχιτεκτονικό ρυθμό. Το εμπρόσθιο τμήμα του πρόναου και του οπισθόδομου με δύο κίονες εν παραστάσι (in antis) αναδιατυπώνουν το δωρικό ρυθμό. Χαρακτηρίζεται λοιπόν ως ναός δωρικός, δίστυλος εν παραστάσι περίπτερος.
Αντιθέτως στον σηκό μια σειρά εντοιχισμένων ιωνικών κιόνων στέκονται απέναντι σε χαμηλούς τοίχους στήριξης. Στο νότιο τμήμα όπου βρίσκεται το άδυτο, οι δύο τελευταίοι ιωνικοί κίονες του σηκού στέκονται στο μακρινό άκρο λοξών τοίχων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ένας κορινθιακός κίονας, μόνος στο κέντρο του ναού. Το κιονόκρανο του κίονα αυτού αποτελεί «το αρχαιότερο σωζόμενο δείγμα και θεωρείται πρότυπο για όλα τα "Κορινθιακά" μνημεία του ελληνικού, ρωμαϊκού και μεταγενέστερων πολιτισμών» . Η διακόσμηση είναι αξιοσημείωτη ειδικά λόγω των διαφορετικών υλικών που χρησιμοποιούνται: οι τοίχοι, οι βάσεις και οι κίονες είναι από ασβεστόλιθο, τα ιωνικά κιονόκρανα και το κορινθιακό κιονόκρανο είναι από μάρμαρο Δολιανών όπως και οι λαξευτές μετόπες της εξωτερικής ζωφόρου του κυρίως ναού, οι βάσεις της ιωνικής ζωφόρου στο εσωτερικό του τεμένους, τα ερείσματα και τα κεραμίδια της οροφής
Ζωφόρος

Στις αρχές του 19ου αιώνα η ζωφόρος ανασκάφηκε από τα ερείπια και δόθηκε προς πώληση. Τελικά αγοράστηκε από την βρετανική κυβέρνηση. Στην αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική η ζωφόρος κοσμούσε το εξωτερικό του ναού αλλά στις Βάσσες η ζωφόρος περιέτρεχε το εσωτερικό του σηκού.
Η ζωφόρος αναπαριστά δύο θέματα: τη μάχη ανάμεσα στους Έλληνες, με αρχηγό τον Ηρακλή (διακρίνεται από τη λεοντή του) και τις Αμαζόνες και τη μάχη μεταξύ Λαπιθών και Κενταύρων. Το δεύτερο ήταν συχνό θέμα στην αρχαιοελληνική τέχνη και εμφανίζεται στις μετόπες του Παρθενώνα. Εδώ οι γυναίκες των Λαπιθών απεικονίζονται να κρατούν σφιχτά τα μικρά παιδιά τους καθώς προσπαθούν να αντισταθούν στους μηι
Αν και η απόδοση αυτής της ζωφόρου είναι ανομοιογενής στην ποιότητα, δραματική ζωηρότητα και βίαιη κίνηση διέπουν το όλο σχέδιο. Τα υπερβολικά στροβιλιζόμενα ενδύματα των Λαπιθών γυναικών και των Αμαζόνων απηχούν και ενισχύουν την αίσθηση της κίνησης που χαρακτηρίζει τις ίδιες τις μορφές. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών ορισμένοι μελετητές παραλλήλισαν τη σύνθεση με στοιχεία του μπαρόκ . Τη ζωφόρο ίσως φιλοτέχνησε ο γλύπτης Παιώνιος, δημιουργός της περιφημης Νίκης που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας[1].

 Ανασκαφές
Το εξωτερικό του ναού το 1985 πριν την τοποθέτηση του στεγάστρου
Εξωτερική άποψη του ναού με το προστατευτικό στέγαστρο που τον καλύπτει
Ο ναός παρέμεινε σε χρήση κατά τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια όπως φαίνεται από τις επιδιορθώσεις που δέχόταν η κεραμοσκεπή. Με την κατάρρευση της στέγης λόγω της φθοράς των ξύλινων δοκαριών της επήλθε η πρώτη σημαντική καταστροφή. Η ανθρώπινη επέμβαση ήταν ένας άλλος φθοροποιός παράγοντας. Το 1765 ο ναός ταυτίσθηκε επιτυχώς το 1765 από το Γάλλο αρχιτέκτονα J. Bocher. Το 1812 διενεργήθηκαν οι πρώτες συστηματικές ανασκαφές από τους: J. Foster, C. R. Cockerell, K. H. von Hallerstein, G. Gropius, J. Linckh, O. M. Stackerlberg, και P. O. Brondsted και έφεραν στο φως τις πλάκες της ζωφόρου και το κορινθιακό κιονόκρανο.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Ζάκυνθο, με τη συγκατάθεση του Βελή πασά, που είχε πάρει δωροδοκηθεί για το σκοπό αυτό. Το 1814 η ζωφόρος αγοράστηκε με εντολή του άγγλου αντιβασιλιά πρίγκηπα Γεωργίου και το 1815 κατέληξε στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Άγγλος διανοούμενος Christian Muller χαρακτήρισε την υφαρπαγή των μνημείων πράξη βανδαλισμού, αντίστοιχη με αυτή του λόρδου Έλγιν].

Το 1902 έγινε συστηματική ανασκαφή της περιοχής από την πρώτη Αρχαιολογική Εταιρία Αθηνών υπό τους αρχαιολόγους Κ. Κουρουνιώτη Κ. Ρωμαίο και Π. Καββαδία. Περαιτέρω ανασκαφές έλαβαν χώρα το 1959, 1970 και 1975-80 υπό την διεύθυνση του Ν. Γιαλούρη. Το 1975 δημιουργήθηκε η Επιτροπή Συντηρήσεως του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος με καθήκοντα τον προγραμματισμό και τη σύνταξη μελετών συντήρησης και αναστήλωσης.
Το 1982 η Επιτροπή ανασυστάθηκε και το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση του μνημείου. Το σαθρό έδαφος στο οποίο είναι χτισμένος, οι ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και το ασβεστολιθικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος, επέβαλαν τη μόνιμη κάλυψη του με στέγαστρο από το 1987. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου το στέγαστρο, το αντισεισμικό ικρίωμα και οι άλλες εγκαταστάσεις θα απομακρυνθούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων επεμβάσεων.
http://el.wikipedia.org

7 μέχρι 10 Οκτωβρίου -Με την Εργατική Εστία στα νησιά του Αιγαίου !!!


Τετραήμερη κρουαζιέρα από Πειραιά για Ρόδο – Κω – Τήνο – Μύκονο οργανώνει από 7 μέχρι 10 Οκτωβρίου η Εργατική Εστία.
Οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι της Μεσσηνίας μπορούν να απευθύνονται για εισιτήρια στα γραφεία της Εργατικής Εστίας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην Καλαμάτα.

Ποδόσφαιρο -Αρχίζει το Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής : 6ος Όμιλος


Με τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής, αρχίζει το πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Τέταρτης εθνικής και, αναλυτικά οι πέντε μεσσηνιακές ομάδες θα δώσουν τις εξής αναμετρήσεις:
Την Κυριακή στις 3.30 το απόγευμα
Εράνη Φιλιατρών-Τσιλιβί Ζακύνθου
Και την Κυριακή στις 4 το απόγευμα
Πάμισος Μεσσήνης-Εθνικός Σαγέικων
Διαγόρας Βραχνέικων-Μεσσηνιακός
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τέλλος Άγρας.
Τέλος, την Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα .....

θα πραγματοποιηθούν τρία παιχνίδια στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας Συγκεκριμένα:
Στο γήπεδο του ΚΤΕΛ: Πανιώνιος-Ηρακλής
στο γήπεδο της Πύλου: Τσικλητήρας-Πάμισος Άριος
και στο γήπεδο της Μικρομάνης: Πανθουριακός-Ομόνοια

Μητροπολίτης Πειραιά προς Χρήστο Ζώη - : Δέκα ημέρες σας έμειναν ακόμα .!!!


Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο μητροπολίτη Πειραιώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη με αντικείμενο ένα τετρακίνητο εννεαθέσιο όχημα Cherokee συνέβη χθες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας.
Απίστευτο φραστικό επεισόδιο του μητροπολίτη Πειραιώς με τον Χρήστο Ζώη Περιμένοντας να αφιχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κ. Σεραφείμ θυμήθηκε ότι ο κ. Ζώης δεν ενέκρινε τη χορήγηση από τον ΟΔΔΥ μικρού οχήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη στέγη γερόντων Άγιος Σπυρίδων.
"Το υπουργείο Εσωτερικών δεν χορηγεί οχήματα hummer παρά μόνο στο στρατό" ήταν η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών. "Αυτό είναι ψέμα δεν λέτε την αλήθεια" ανταπάντησε ο μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε "Εγώ είμαι άντρας και δεν έχω πρόβλημα να σας το πω. Λέτε ψέματα".
Εμφανώς ενοχλημένος ο μητροπολίτης Πειραιώς συνέχισε "Δεν κάνατε τίποτα και με αυτά που λέτε θα φάτε "μαύρο" δαγκωτό στις εκλογές θα σας δώσουμε μαύρο δαγκωτό"...

ο υφυπουργός Εσωτερικών ξαφνιασμένος από την αντίδραση του μητροπολίτη το μόνο που επαναλάμβανε μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο στους έκπληκτους ιεράρχες, τους βουλευτές, τους πολιτευτές και τους τοπικούς παράγοντες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση "Δεν μπορούσε το υπουργείο να διαθέσει Hummer".
O δυναμικός μητροπολίτης σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν o δήμαρχος Λάρισας κ.Κώστας Τζανακούλης αντέδρασε και του είπε πως μιλάει έτσι στον υπουργό, για να λάβει την απάντηση: "Δέκα ημέρες σας έμειναν ακόμα, δέκα ημέρες σας έμειναν".

Το ΠΑΣΟΚ Σβήνει τα χρέη των νοικοκυριών στις Τράπεζες ?


Σύμφωνα με το αυριανό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου θα είναι αυτό που θα δώσει δώσει ανάσα, σε 100.000 νοικοκυριά και 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δε μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη προς τις τράπεζες.

Γιορτή πίτας και λουκάνικου !!!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο δημοτικό διαμέρισμα Διάβας του δήμου Καλαμπάκας με τον τίτλο «γιορτή πίτας και λουκάνικου».
Οι εκδηλώσεις αποτελούν μια πρωτοβουλία του δήμου Καλαμπάκας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας και εντάσσονται στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης, με έμφαση στη διατροφή και την τοπική κουζίνα. Κυρίαρχη θέση στο παραδοσιακό τραπέζι είχε η πίτα, όπως και το λουκάνικο.
Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η γκάμα των ειδών της πίτας είναι αρκετά μεγάλη και στα παλιά νοικοκυριά δεν νοούνταν νοικοκυρά που δεν ήξερε να φτιάξει πίτα.Αυτά τα στοιχεία, τα οποία σήμερα λείπουν έγινε προσπάθεια να αναδειχθούν μέσω της γιορτής.
Οι νοικοκυρές της περιοχής παρουσίασαν...

στο μεγάλο τραπέζι που είχε απλωθεί στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου ογδόντα πίτες.
Στην εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ενώ στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα δοκιμάζοντας όλων των ειδών τις πίτες.

Στο Δήμο Κορώνης η Νάντια Γιαννακοπούλου.


Στην πόλη της Καλαμάτας περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς πολίτες τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους. Η κ. Γιαννακοπούλου το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στα χωριά του Δήμου Κορώνης, όπου και ανέδειξε στις επαφές της με τους κατοίκους το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό και τους αγρότες, όπως επίσης και τις δευσμεύσεις του Κινήματος για την οικονομική πολιτική και τις απαραίτητες αλλαγές στο κράτος. Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έτυχε θερμής υποδοχής σε κάθε χωριό που επισκέφθηκε, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να αγωνιστούν μέχρι και την τελευταία μέρα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η κ. Γιαννακοπούλου παρέστη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της νίκης, από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο REX...

Το πρωί της Κυριακής το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας κ Νάντια Γιαννακοπούλου θα περιοδεύσει στα χωριά του Δήμου Λέυκτρου και συγκεκριμένα Αγ. Νίκων, Λαγκάδα, Νομιτσί, Θαλάμες, Πλάτσα, Ρίγγλια, Αγ. Νικόλαο, Νιχώρι, Πύργος, Καστάνια, Σαίδωνα, Μηλιά, Στούπα και Καρδαμύλη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η κ. Γιαννακοπούλου θα παραυρεθεί στην κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην πόλη της Μεσσήνης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στα χωριά Αβραμιού και Νιχώρι.

Ήρθαν οι πρώτες δόσεις εμβολίου για την Νέα Γρίπη !!


Παρελήφθη την Παρασκευή η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τη νέα γρίπη, εν αναμονή της έγκρισης διάθεσής τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2010 θα συνεχίζονται σταδιακά οι παραδόσεις από τις κατασκευάστριες εταιρείες. Τα σκευάσματα θα αποθηκευτούν σε ειδικά ψυγεία στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη.
Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν επαγγελματίες υγείας, έγκυοι και όσοι φροντίζουν βρέφη μέχρι 6 μηνών, ενώ σε δεύτερη φάση τα παιδιά.
Εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα

τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, και στο οποίο περιλαμβάνονται 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Tuta absoluta – Ζημιές σε Ντομάτες και Μελιτζάνες στην Κρήτη !!


Το έντομο Tuta absoluta που έκανε την εμφάνιση του το 2005 στην Τριφυλία και επεκτάθηκε σε όλη την Μεσσηνία καταστρέφοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την φετινή παραγωγή τομάτας στην περιοχή « πέρασε » τώρα και στην Κρήτη αναστατώνοντας τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών από την εξάπλωση του.
Ήδη έχουν πληγεί θερμοκήπια ,με ντομάτες και μελιτζάνες , σε όλες τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν θερμοκήπια, από την Ιεράπετρα Λασιθίου μέχρι και τον Πλάτανο Χανίων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά δεν λείπουν και καλλιεργητές οι οποίοι δηλώνουν πως η ζημιά που έχει προκαλέσει το εν λόγω λεπιδόπτερο είναι σε τέτοιο βαθμό...

που είναι αναγκασμένοι να ξεριζώσουν και να καταστρέψουν όλα τα φυτά.

Βρετανός εκατομμυριούχος πνίγηκε πριν λίγες ημέρες στην Κορώνη.!!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας « Daily Mail » ο 69χρονος Βρετανός Άντονι Κροουθέρ που πνίγηκε πρίν λίγες ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της Κορώνης ήταν ένας από τους ποιο επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας του.
όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 69χρονος επιχειρηματίας έκανε διακοπές στην Κορώνη μαζί με την σύζυγο του με το ιδιόκτητο σκάφος τους μήκους 37 μέτρων.
Το μεσημέρι της 4ης Σεπτεμβρίου μετά το φαγητό έπεσε για μπάνιο στην θάλασσα λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του είδε το σώμα του να επιπλέει στην θάλασσα ...

Ο 69χρονος είχε μεγάλη αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα και πρίν λίγο καιρό είχε κάνει γενικό τσέκ –άπ προκειμένου να ανανεώσει την άδεια οδήγησης για να λάβει μέρος σε αγώνα ράλι και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην υγεία του .

Συνελήφθη στο σπίτι του με 5,7 γραμ. Ηρωίνης !!


Ηρωίνη βάρους 5,7 γραμμαρίων είχε στην κατοχή του 46χρονος από την Ανδρούσα.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι του 46χρονου σε αγροτική περιοχή της Ανδρούσας ανακάλυψαν την ναρκωτική ουσία την οποία κατέσχεσαν .
Ο δράστης συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Νέοι Αγρότες στην Μεσσηνία – Όλα τα ονόματα !!


Αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα Αποτελέσματα της γνωμοδοτικής επιτροπής στα πλαίσια εφαρμογής του μέτρου «1.1.2. Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.
Όλα τα ονόματα των Νέων Αγροτών της Μεσσηνίας.
Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο

Αρχείο αποτελεσμάτων (αρχείο .xls)

Καλαμάτα - Σοβαροί και πειθαρχημένοι» στην Καισαριανή !!


Στο προπονητήριο στη νέα είσοδο συνέχισε και χτες την προετοιμασία της για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Eθνικό Aστέρα, η ομάδα της Καλαμάτας στις 17:00.
Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για την τοπική μας ομάδα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια αποστολή εκτός έδρας στην Κόρινθο για το κύπελλο Ελλάδας, όπου η «Μαύρη Θύελλα» ενώ έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε και πήρε την πρόκριση σημειώνοντας τρία τέρματα!
Για άλλη μια Κυριακή σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η «θερμή» συμπαράσταση και παρουσία περισσότερων από 100 οπαδών της ομάδας που θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»....

Ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση και πολλοί Μεσσήνιοι της πρωτεύουσας θα είναι στο πλευρό δικής μας ομάδας. Και χτες, το τεχνικό τιμ έδωσε μεγάλη έμφαση στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της Μεσσηνιακής ομάδας, μέσα σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που ενισχύθηκε πολύ κατά την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο.
Σοβαρότητα και προσπάθεια
Ο Γιώργος Μπένος μπορεί να βρίσκεται στην ομάδα μόλις δύο εβδομάδες, δεν παύει να γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις του αγώνα, τις δυνατότητες των παικτών του, τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και τον τρόπο κατάκτησης βαθμού ή βαθμών και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. To μεσημέρι προηγήθηκε η προβολή βίντεο. Σε αυτό έγινε ανάλυση στα λάθη του πρώτου αγώνα και παρατηρήσεις σε κάθε γραμμή και παίκτη.
kalamata-sports.blogspot.com/

Ανατινάξεις για τον αυτοκινητόδρομο Τσακώνας – Καλαμάτας!!!


Χρήση εκρηκτικών για τη διάνοιξη του τμήματος Τσακώνας – Καλαμάτας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, στην περιοχή Τσουκαλέικα Μεσσηνίας, θα κάνει το επόμενο διάστημα η κατασκευάστρια τεχνική εταιρεία. Λόγω των εκρήξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, θα διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία των οχημάτων στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Τρίπολης και αντιστρόφως. Η Αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς οχημάτων να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και των υπευθύνων της τεχνικής εταιρείας, που κατασκευάζει το δρόμο.

Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας !!


Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας οργανώνει αύριο (Κυριακή) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα και θα ακολουθήσει ομιλία της φιλολόγου Μαρίας Σταθέα.
Στις 10:30 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα μιλήσει ο ιστορικός και συγγραφέας Γεώργιος Πρίντζιπας με θέμα:

“Η συμβολή των προσφύγων της Μικράς Ασίας στον τοπικό πολιτισμό”.
Θα ακολουθήσουν βράβευση μαθητών και παραδοσιακοί χοροί. Την εκδήλωση οργανώνει η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας.
ερα Καλαμάτας

Προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. με Δημ.Αβραμόπουλο στην Καλαμάτα !!


Προεκλογική συγκέντρωση οργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 7:30 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας η Ν.Δ. Ομιλητής θα είναι ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος, ανοίγει τον κύκλο των συγκεντρώσεων κομμάτων και βουλευτών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στον Δήμο Νέστορος η Νάντια Γιαννακοπούλου


Στην αγορά της Χώρας περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Το απόγευμα επισκέφθηκε τα χωριά Μεταμόρφωση, Μεταξάδα, Μυρσινοχώρι, Ρωμανού, Πετροχώρι και Κορυφάσιο. Η κ. Γιαννακοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή πρέπει να λυθούν άμεσα, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του Νομού Μεσσηνίας....

Το πρωί του Σαββάτου η κ. Γιαννακοπούλου θα περιοδεύσει στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφθεί το Δήμο Κορώνης.

Ευρωμπάσκετ 2009 : Τουρκία-Ελλάδα 74-76 !!


Πιστή στο ραντεβού της στα ημιτελικά για τρίτο διαδοχικό Ευρωμπάσκετ η Εθνική, ξεπέρασε το εμπόδιο της Τουρκίας, 76-74 στην παράταση στον προημιτελικό του Κατοβίτσε και αύριο (19:30 ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια και "αργυρή" πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία στο δρόμο προς τον τελικό. Η ελληνική ψυχή μίλησε μία ακόμη φορά μπροστά σε 300 Έλληνες φιλάθλους στο κλειστό "Σπόντεκ" και τα τρίποντα των Σπανούλη, Ζήση και Πρίντεζη στέλνουν την Εθνική απευθείας στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία.
Στην κανονική περίοδο, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με +6, 2.23'' πριν τη λήξη, αλλά Ζήσης και Πρίντεζης απάντησαν έξω από τα 6.25. Μία χαμένη βολή για τον Ζήση έδωσε την ευκαιρία στον Αρσλάν να στείλει τον αγώνα στην παράταση, 65-65. Δραματικό και το έξτρα πεντάλεπτο...

με την Ελλάδα, όμως να μην χάνει το προβάδισμα ποτέ. Δύο ακόμη τρίποντα από τον Σπανούλη από τα 6 εύστοχα συνολικά του διεθνή γκαρντ, 69-75, ο Ιλιάσοβα μείωσε στον πόντο με τρίποντο στα 37΄΄, άστοχος ο Τούρκογλου σε τζαμπ σουτ με τον Περπέρογλου να μαζεύει το πιο σημαντικό αμυντικό ριμπάουντ, να πασάρει στον Ζήση που κέρδισε φάουλ από τον Ιλιάσοβα στα 9΄΄, αλλά ήταν άστοχος στην πρώτη βολή.
Στην τελευταία επίθεση οι Τούρκοι δεν βρήκαν στόχο αυτή τη φορά έξω από τα 6.25 με τον Αρσλάν και ο χρόνος έληξε με την μπάλα σε ελληνικά χέρια. Η Τουρκία θα αγωνιστεί αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδας με τη Γαλλία για τις θέσεις 5-8. Ο Σπανούλης σημείωσε 23 πόντους, 14 ο Ζήσης, 11 με 7 ριμπάουντ ο Μπουρούσης, εκπληκτικός και ο Σχορτσιανίτης, ήρωας και ο Πρίντεζης.
Για τους Τούρκους, ο Χινταγιέτ Τούρκογλου, αρνητικός για 30 λεπτά με 11 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο παρ' ολίγον να ήταν ο ήρωας των Τούρκων, αλλά αποδείχτηκε "μοιραίος", αφού στη συνέχεια έκανε λάθη και έχασε το πιο κρίσιμο σουτ στο τέλος.Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-29, 46-47, 65-65 (κ.α.), 74-76 (παρ.)

18.9.09

Βγαίνει …Κόκκινη κάρτα την Δευτέρα σε 5 Ασφαλιστικές εταιρείες ;


Ημέρα κρίσης είναι η προσεχής Δευτέρα για πέντε ασφαλιστικές που έχουν ελλείμματα στα αποθέματά τους και δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης θα εξετάσει την τύχη των Ασπις Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ένωση, Γενική Πίστη και της ασφαλιστικής εταιρείας Σκούρτης.
Μέχρι στιγμής οι εταιρείες δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση ενίσχυσης των κεφαλαίων τους, παρά τις διαδοχικές παρατάσεις που τους έχουν δοθεί και παρά το γεγονός ότι έκαναν χρήση όλων των ευνοϊκών διατάξεων που είχαν βάσει του νόμου.
Η τύχη τους θα κριθεί

από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ που συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα για να εξετάσει την κατάσταση.

Επικούριος Απόλλωνας - Ο Νομάρχης Ηλείας ζητάει οργανωμένες αντιδράσεις !!


Έκτακτη σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της περιοχής Φιγαλείας φορείς του νομού Ηλείας και κατοίκους για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για οργανωμένη αντίδραση ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Ηλείας .
Ο κ. Καφύρας στην επιστολή του προς τους δημάρχους Πύργου, Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας, Ζαχάρως, Σκιλλούντος, Φιγαλείας και προς τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, τους γνωστοποιεί πώς ακριβώς έχει η κατάσταση παραθέτοντας και την συγκεκριμένη απόφαση. «Μετά την απαράδεκτη, εν κρυπτώ και εν μέσω προεκλογικής περιόδου απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, για την υπαγωγή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στον Νομό Μεσσηνίας και στον Δήμο Είρας -γράφει ο Νομάρχης στην επιστολή του προς τους δημάρχους- πρέπει να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την εξέλιξη. Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο Α.Α.Π.. Αρ. Φύλλου: 437/10-09-09 της σχετικής απόφασης - διόρθωσης σφάλματος, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και θεωρούμε ότι αυτή η διοικητική πράξη αποτελεί όνειδος

και ρουσφετολογική παραχάραξη της ιστορίας για εξυπηρέτηση μικρών, προσωπικών και ατομικών συμφερόντων. Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα και σε συνδυασμό και με τις άλλες αρχαιότητες και μνημεία του Νομού μας, αποτελούν την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Ηλείας και σε καμία περίπτωση δεν θα την απεμπολήσουμε και δεν θα την αφήσουμε να γίνει αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων και ρουσφετολογικών αναγκών. Θεωρούμε ότι μνημεία σαν τον Επικούριο Απόλλωνα δεν περιορίζονται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκουν σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον Ελληνισμό, σε όλο τον ΚΟΣΜΟ και αντί να αποτελεί στοιχείο μικροπολιτικής διαμάχης, χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση, ώστε να διατηρηθεί και να αποκατασταθεί με τον καλύτερο δυνατό, σωστό και σύντομο τρόπο, την δημιουργία ευρύτερου αρχαιολογικού πάρκου, τη δημιουργία μουσείου για ολόκληρη την περιοχή και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών οδικής πρόσβασης». Έτσι, για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Καφύρας τονίζει ότι «για την εκδήλωση της πλήρους αντίθεσης του Νομού Ηλείας στην υπαγωγή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στην Μεσσηνία, για την εκτίμηση της κατάστασης, τον συντονισμό δράσεων και τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις, σας καλώ σε σύσκεψη την Κυριακή 20-09-09 και ώρα 11:00 στο Δήμο Φιγαλείας - στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φιγαλείας (Αρχαία Φιγαλεία) - στην πλατεία του πρώην κοινοτικού καταστήματος. Στη σύσκεψη αυτή καλούνται επίσης ο λαός, οι φορείς, τα κόμματα και πολιτικοί εκπρόσωποι που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη ο Νομός Ηλείας».

Αρχίζει την Κυριακή το πανηγύρι στην Μεσσήνη !!


Την εικόνα της Παναγίας της Μονής Βουλκάνου θα υποδεχθεί την Κυριακή η Μεσσήνη. Η τελετή της υποδοχής θα γίνει στις 10:30 το πρωί, παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και των τοπικών αρχών και θα ακολουθήσει λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια η εικόνα θα εναποτεθεί στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει 8 ημέρες για προσκύνημα.
Με την υποδοχή της εικόνας αρχίζει και το παραδοσιακό πανηγύρι

της Μεσσήνης που είναι ένα από τα παλαιότερα πανηγύρια της Μεσσηνίας.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ !!


Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος είναι ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην τελευταία, τιμητική, θέση, έχει τοποθετηθεί ο Γιάννης Μπανιάς.
Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ακόλουθο:
1. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Δημοσιογράφος
2. ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός
3. ΡΗΓΟΣ ΑΛΚΗΣ, Πανεπιστημιακός
4. ΠΟΛΙΤΗ ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημιακός
5. ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, Γιατρός
6. ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΑΝΝΑ, Σεναριογράφος
7. ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, Πανεπιστημιακός
8. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Γιατρός, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού
9. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εκπαιδευτικός
10. ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γιατρός
11. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΥ, Πανεπιστημιακός
12. ΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ στο Ράδιο Καλαμάτα - Πιστεύουμε ότι θα ανατρέψουμε το κλίμα.!!


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλημερίσουμε τον Γραμματέα της Ν.Δ. και Βουλευτή της Β’ Αθηνών, τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Καλημέρα σας, κ. Ζαγορίτη.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Καλημέρα στην Καλαμάτα. Καλημέρα στη Μεσσηνία. Και δεν λέω στην Πελοπόννησο, γιατί είμαι στην Πελοπόννησο, επειδή ορκίζεται ο γιος μου που υπηρετεί στο Ναυτικό, στον Πόρο. Αυτή την ώρα πηγαίνω για την ορκωμοσία και είμαι στην περιοχή του Γαλατά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά. Δεκαέξι ημέρες πριν και θα μιλήσουμε γι’ αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση, μια και η Ν.Δ. καλείται να «βάλει τα πόδια στο κεφάλι» και να καλύψει τη διαφορά που υπάρχει. Θα τα καταφέρει, κ. Ζαγορίτη;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα ο κόσμος της Ν.Δ. θα συσπειρωθεί. Τα επιχειρήματα, τα οποία έχουμε, η παρουσία του Κ. Καραμανλή, τα στελέχη μας τα οποία έχουν βγει και είναι κοντά στον κόσμο, θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες, που θα ανατρέψουν το κλίμα και θα βγούμε νικητές και σε αυτές τις εκλογές. Θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Διότι ο κόσμος έχει να κάνει πάρα πολύ απλές επιλογές. Ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα. Ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη δύσκολη πράγματι επιχείρηση από τη μεριά να βγούμε από τη διεθνή οικονομική κρίση, που έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες

και τα εύκολα, κούφια λόγια του ΠΑΣΟΚ που δεν οδηγούν πουθενά από την άλλη. Ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταφέρατε, όμως, να πληγώσετε τον κόσμο σας…
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει παραλείψεις, καθυστερήσεις, έχουμε δυσαρεστήσει κόσμο. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει καμία επίσης αμφιβολία ότι έχει γίνει πολλή δουλειά. Έχει γίνει πολύ έργο και ο κόσμος το θυμάται. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το 2004, όταν ο κόσμος καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ που είχε φέρει την οικονομία σε μαύρα χάλια. Ακόμη και σήμερα, μέσα στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, η ανεργία είναι μικρότερη από αυτή, η οποία υπήρχε το 2004. Τότε μάλιστα που κάναμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 η ανεργία ήταν στο 11,5%, γινόντουσαν Ολυμπιακοί Αγώνες, που σημαίνει ότι ο κόσμος έβρισκε δουλειά στα έργα και παράλληλα δεν υπήρχε και διεθνής οικονομική κρίση. Σήμερα, 5 χρόνια μετά -αφού καταφέραμε και μειώσαμε την ανεργία, παρά την πίεση που δεχόμαστε λόγω της κρίσης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο- η ανεργία είναι μικρότερη. Και ξέρετε, επηρεάζει η διεθνής οικονομική κρίση και την Ελλάδα, δεδομένου ότι είμαστε μια χώρα κατ’ εξοχήν τουριστική. Ο Γερμανός, ο Βρετανός ή ο Σκανδιναβός, που δεν έχει χρήματα να ξοδέψει, το πρώτο που κόβει είναι από τις διακοπές του, από τον τουρισμό και αυτό έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Καταφέρνουμε, όμως, και κρατάμε. Το διακύβευμα ήταν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε μια μακρά, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Θα είχαμε για ένα 6μηνο προεκλογική περίοδο, ως τον Μάρτιο, μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει τον κ. Κ. Παπούλια για Πρόεδρο Δημοκρατίας προκειμένου να προκαλέσει εκλογές. Η 6μηνη, μακρά αυτή προεκλογική περίοδος, θα ήταν ζημιογόνα για τη χώρα. Ζημιογόνα για την οικονομία. Γι’ αυτό γίνονται τώρα οι εκλογές, προκειμένου να κερδίσει η χώρα. Και να ξέρετε ότι θα τις κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, πιστεύετε ότι ήταν σωστή η επιλογή για τόσο πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Πιστεύουμε ότι θα ανατρέψουμε το κλίμα. Έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, πολλά πράγματα να επιδείξουμε. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, να μπούμε στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας τις επόμενες 15 ημέρες σε συνθήκες νηφάλιου και μετριοπαθούς διαλόγου. Μακριά από λαϊκισμούς, μηδενισμούς, μακριά από εντάσεις και πόλωση. Ο κόσμος την 4η Οκτωβρίου, θα πάει στις κάλπες και θα πάρει την απόφασή του με σοβαρά κριτήρια. Δεν θα ψηφίσει επιπόλαια. Είμαι βέβαιος για αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πώς να ψηφίσει ο κόσμος ένα κόμμα που ο αρχηγός του μίλησε για μηδενικές αυξήσεις, για δύσκολες μέρες και δύσκολες επιλογές;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ακριβώς γι’ αυτό. Γιατί ο Καραμανλής λέει την αλήθεια. Δεν χαϊδεύει αυτιά. Το να λέμε ότι θα δώσουμε αυξήσεις την ώρα που δεν υπάρχουν οι δυνατότητες δεν είναι σοβαρό. Διότι εάν ασκήσουμε τέτοια πολιτική η χώρα θα πάει 2-3-4 χρόνια πίσω, ενώ με λίγο κράτημα θα μπορέσουμε μέσα σε ένα χρόνο να ξεφύγουμε από την κρίση και να μπούμε σε καλύτερη περίοδο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Καραμανλής μπορεί να καταφέρει αρκετά για τη Ν.Δ. στο debate; Πιστεύετε στην εκεί παρουσία του πρωθυπουργού;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Είναι δεδομένο τα τελευταία 5 χρόνια, από την ώρα που έγινε ο κ. Παπανδρέου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να απαντήσει στο που θα βρει τα χρήματα, στο τι πολιτικές θα κάνει. Γιατί όλα αυτά τα οποία λέει είναι λαϊκισμοί και στρογγυλέματα. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορούν οι άνθρωποι, δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν θέσεις και το μόνο το οποίο κάνουν είναι να παραπλανούν τον κόσμο. Οφείλει, λοιπόν, να δώσει απαντήσεις. Και γνωρίζετε βεβαίως ότι σε όλες τις μεταξύ τους δημόσιες αναμετρήσεις, στη Βουλή, στην τηλεόραση, παντού, ο Καραμανλής βγαίνει νικητής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω, επειδή ξέρω ότι είσαστε φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, να σας βάλω λίγο, να σας προβληματίσω…
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ρεαλιστής είμαι. Περισσότερο ρεαλιστής είμαι, παρά αισιόδοξος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη Ν.Δ., όμως, στην περίπτωση που χάσει, βλέπετε να υπάρχει πρόβλημα γενικά και στο εσωτερικό του κόμματος και για τον Κ. Καραμανλή;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εμείς πάμε στη μάχη για να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Με το εκλογικό σύστημα το οποίο έφερε το ΠΑΣΟΚ για μία ψήφο θα κριθεί το αποτέλεσμα. Το κόμμα που θα έχει μία ψήφο παραπάνω από το άλλο θα έχει και 40 με 45 έδρες διαφορά. Δηλαδή, εάν η Ν.Δ. είναι πρώτη θα έχει 40-45 έδρες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ή το αντίθετο, αν το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο.
Εκείνο, λοιπόν, το οποίο έχει σημασία είναι ότι εμείς στοχεύουμε σε αυτή τη μάχη στη νίκη. Στοχεύουμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και το 2004 και το 2007. Μας εμπιστεύτηκε και στις νομαρχιακές και στις δημοτικές εκλογές και ζητάμε να μας εμπιστευτεί και πάλι. Διότι γνωρίζουμε τα λάθη μας, γνωρίζουμε τις παραλείψεις μας, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις. Αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πόσα θετικά έχουν γίνει αυτή την περίοδο. Ιδίως για αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες οικονομικά ανάγκες, όπως οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, με το ΕΚΑΣ, όπως οι άνεργοι και να σταθούν κοντά μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Όχι τάζοντας, αλλά πράττοντας σωστά και λελογισμένα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω και ένα σχόλιο για το ψηφοδέλτιο του νομού μας και του «νομού σας». Βλέπω «βαρύ πυροβολικό», έναν Υπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εγώ πολιτεύομαι καταρχήν στην Β’ Περιφέρεια Αθήνας. Που σημαίνει ότι έχω δική μου εκλογική περιφέρεια. Και θέλω να ευχαριστήσω τους Μεσσηνίους, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μου. Επειδή η γυναίκα μου είναι από τη Μεσσηνία και αγαπώ και εγώ τη Μεσσηνία και όσο πιο συχνά γίνεται έρχομαι. Αγαπώ τους Μεσσήνιους και αυτοί με βοηθούν στην Αθήνα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μου και ένα σχόλιο για το ψηφοδέλτιο του νομού. Βλέπουμε εδώ Αντώνης Σαμαράς, Σοφία Καλαντζάκου, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Είναι ένα από τα ισχυρότερα ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κατατεθεί ποτέ στη Μεσσηνία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Καλή συνέχεια στο δύσκολο αγώνα σας.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για τις εκλογές αυτές και πολύ περισσότερο ευχαριστώ τα στελέχη εκείνα τα κόμματος τα οποία δίνουν κοντά τους και αυτή τη μάχη. Όχι πια του σταυρού, όχι την προσωπική, αλλά τη μάχη για την παράταξη, για τις αρχές, για τις αξίες, για την ιδεολογία μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας ημέρα.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Να είστε καλά. Καλή σας ημέρα.

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο : Διατηρούσε χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης !!!


Χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ν. Εφέσου, διατηρούσε 35χρονος από την Πιερία, ο οποίος συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης συνέλαβαν τον 35χρονο την ώρα που μετέβαινε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στο 443ο χλμ. της εθνικής οδού, προκειμένου να «περιποιηθεί» την καλλιέργειά του. Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν 42 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 1,50 έως 1,80 μέτρου.
Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι του, βρέθηκαν 24 ναρκωτικά δισκία φαρμάκων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και αποξηραμένα αποσπάσματα δενδρυλλίων ινδικής κάναβης βάρους 7,3 γραμμαρίων...

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης τα ναρκωτικά δισκία και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

ΥΠ.ΠΟ. για το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα - Η γεωγραφική θέση ενός μνημείου προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες του και όχι από Υπουργικές αποφάσεις !!


Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Στις 6 Ιουλίου 2009, σε ανύποπτη -πολιτικά- στιγμή, υποβλήθηκε αίτημα του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, του Προέδρου της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Είρας Μεσσηνίας κ. Γιάννη Αδαμόπουλου προς τη Γραμματεία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του ΥΠ.ΠΟ., για τον τοπογραφικό προσδιορισμό του Ναού.
Το ζήτημα προωθήθηκε αρμοδίως και κατέληξε εν τέλει στη Διεύθυνση Τοπογραφήσεων και Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία μετά από σχετική έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα και ο πέριξ αρχαιολογικός χώρος, βρίσκονται καθ΄ ολοκληρία εντός των ορίων του Νομού Μεσσηνίας.
Η διαπίστωση αυτή βασίστηκε σε επιστημονική τεκμηρίωση ...

και στηρίχθηκε στις αδιαμφισβήτητες συντεταγμένες που έχουν κατατεθεί, προκειμένου ο Ναός του Απόλλωνα να κηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο της UNESCO.
Κατόπιν, η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ., ζήτησε από το Εθνικό Τυπογραφείο τη διόρθωση σφάλματος σε ΦΕΚ που είχε εκδοθεί παλαιότερα.
Άλλωστε, η γεωγραφική θέση ενός μνημείου προσδιορίζεται από τις συντεταγμένες του και όχι από Υπουργικές αποφάσεις, όπως ορισμένοι επιμένουν να ισχυρίζονται.

Προσφυγή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΣτΕ για ακύρωση απόφασης του Αντ. Σαμαρά


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί η από 22.5.2009 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία διορίστηκαν τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.Ο Σύλλογος αναφέρει ότι είναι μη νόμιμη η συγκρότηση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου υπό την επωνυμία "Μουσείο Ακρόπολης", καθώς τέσσερα μέλη του "δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 3711/2008", αφού "ουδείς γνωρίζει τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους στα γράμματα, στις τέχνες και τις επιστήμες", έτσι ώστε να έχουν "το αναγνωρισμένο κύρος", που απαιτεί ο νόμος για τον διορισμό τους.
Τα τέσσερα αυτά μέλη, που -κατά τον Σύλλογο Αρχαιολόγων- δεν έχουν νόμιμες προϋποθέσεις για να διοριστούν στο Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης, είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κώστας Μπούρας, ο πολιτικός μηχανικός Νικόλαος Δαμαλίτης και η αρχιτέκτων Κατερίνα Παράσχη.

Παράλληλα, ο Σύλλογος αναφέρει στην αίτησή του, ότι "είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανάθεση της διοίκησης του Μουσείου Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ, καθώς μόνο αρμόδιο - σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος - είναι το υπουργείο Πολιτισμού".

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα στο Σέλι Ημαθίας !!


Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα ισχύος 514 MW, προωθεί η Acciona Ενεργειακή, θυγατρική του ισπανικού ομίλου Acciona, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ΕΝΤΕΚΑ. Πρόκειται για το έργο που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σελίου στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας, σε συνολική έκταση 120.000 στρεμμάτων.
Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η εγκατάσταση 107 ανεμογεννητριών, ισχύος 214 MW, οι οποίες θα είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες για ενέργεια μέχρι και 30.000 νοικοκυριών. Για το λόγο αυτό, το επενδυτικό σχήμα έχει ήδη εξασφαλίσει τη θετική αξιολόγηση της ΡΑΕ, καθώς επίσης θετικές γνωματεύσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (δασαρχεία, αρχαιολογία, κ.ά.). Στην παρούσα συγκυρία, το έργο βρίσκεται στο στάδιο λήψης της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.
Στην πλήρη ανάπτυξη του, το αιολικό πάρκο στο Σέλι θα αποτελείται από 207 ανεμογεννήτριες, ισχύος 514 MW, ενώ η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 300 εκατομμύρια ευρώ περίπου...

Το δρόμο για την έναρξη της επένδυσης, άνοιξε η συμφωνία στην οποία ήρθε τον περασμένο Ιούλιο το επενδυτικό σχήμα με τον τοπικό Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Σελίου του νομού Ημαθίας. Η συμφωνία προβλέπει τη μακροχρόνια εκμίσθωση μιας περιοχής στο όρος του Βερμίου, συνολικής επιφάνειας 86.000 στρεμμάτων. Παράλληλα, το επενδυτικό σχήμα φρόντισε να εξασφαλίσει για τις ανάγκες του έργου επιπλέον εκτάσεις από ιδιώτες και άλλους φορείς.
Η αδειοδοτική διαδικασία του πάρκου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ώστε το 2013 να έχει αποπερατωθεί η κατασκευή του, και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.
"Η επένδυση μεταφράζεται σε πολλαπλά οφέλη για το νομό Ημαθίας, καθώς θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πράσινης ταυτότητας για την περιοχή και στην ενίσχυση της απασχόλησης", επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Acciona Ενεργειακή κ. Βασίλης Πιτούλης.
Στη διάρκεια της κατασκευής του έργου αναμένεται να απασχοληθούν 200 άτομα από το νομό Ημαθίας, ενώ 15 περίπου άτομα από την περιοχή θα έχουν μόνιμη απασχόληση με την ολοκλήρωσή του.
Τέλος, το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της εταιρείας από τη λειτουργία του αιολικού πάρκου, θα διατίθεται ως αντισταθμιστικό όφελος στους τοπικούς Δήμους, ενώ ο συνεταιρισμός Σελίου θα εισπράττει 100.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα για τη γη που παραχωρεί.

Θέμα που άρεσε χθές : Επικούριος Απόλλων – Ανήκε και θα ανήκει στην Μεσσηνία ,οι Υπουργικές αποφάσεις δεν αλλάζουν τις Τοπογραφικές συντεταγμένες !!


Η γνωμάτευση της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων και Κτηματολογίου του ΥΠΠΟ είναι σαφής τα όρια του Αρχαιολογικού χώρου του Επικούριου Απόλλωνα και της ευρύτερης περιοχής συμπεριλαμβάνονται στην Μεσσηνία.
Άλλωστε και οι συντεταγμένες της UNESCO που το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο μνημείο το τοποθετούν στην Μεσσηνία.
Με βάση το τοπογραφικό διάγραμμα αλλά και των αιτήσεων που είχαν υποβάλλει στο ΚΑΣ στις 2 Ιουλίου ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημ. Δράκος ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας Παν. Νίκας και ο Δήμαρχος Είρας Γιαν. Αδαμόπουλος με κοινό υπόμνημα καθώς και η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας που είχε ληφθεί στις 11 Ιουνίου 2007 ( με ψήφους 19-1 ) κινήθηκε η διαδικασία από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΠΟ η οποία με έγγραφο της στο Εθνικό Τυπογραφείο ζήτησε να σταλεί νέο ΦΕΚ .ώστε να αλλάξει η σχετική αναφορά Υπουργικής απόφασης του 1986 και να συμπεριλαμβάνεται η διατύπωση ότι ο Ναός βρίσκεται στην περιοχή Βάσσες του Δήμου Είρας του Νομού Μεσσηνίας ...

Από την διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι φανερό ότι η έκδοση του διορθωτικού ΦΕΚ που φέρνει τον Επικούριο Απόλλωνα πάλι στην Μεσσηνία είναι η αποκατάσταση μιάς αδικίας που έγινε στο παρελθόν για Ψηφοθηρικούς λόγους από Ηλείους Πολιτικούς.
Άλλωστε οι τοπογραφικές συντεταγμένες δεν αλλάζουν με τις εκάστοτε Υπουργικές αποφάσεις ,ο Επικούριος Απόλλωνας ανήκε και θα ανήκει στην Μεσσηνία.

Troktiko : Με Σαμαρά φαβορί για την διαδοχή !!


Όλοι έχουν καταλάβει ότι η βάρκα βουλιάζει και ο Καραμανλής ενδεχομένως και να φύγει την επόμενη των εκλογών. Τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι τρία αλλά τα εξής...δύο. Ντόρα και Σαμαράς. Ο Μεσσήνιος θα έχει την στήριξη του Καραμανλή και του Αβραμόπουλου(αν χρειαστεί) ενώ αρκετός κόσμος συρρέει στο στρατόπεδο του μιας και δεν θέλει να πάει στην οικογένεια Μητσοτάκη.
Σου λέει τέτοια γκαντεμιά δεν την θέλει κανένας. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι που έφυγαν από την Ν.Δ διατηρούν επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ και από τον ΛΑΟΣ θα προσχωρήσουν κάποιοι στην Ν.Δ αν ο Σαμαράς πει το ναι.

Θα το δείτε...
http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_4539.html

Επιστολή Δημήτρη Δράκου για τους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των συνεργείων των εκλογών !!


Επιστολή απέστειλε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπυρίδωνα Φλογαίτη και στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Αντικείμενο της επιστολής είναι ο προσδιορισμός των δικαιούχων του ειδικού εκλογικού επιδόματος, που συγκροτούν τα συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ανάδειξης των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2009
Α.Π.: 1192
Προς:
(1) Κο Σπυρίδωνα Φλογαΐτη Υπουργό Εσωτερικών
(2) Κο Γιάννη Παπαθανασίου Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Κοινοπ.:
κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες
Θέμα: Δικαιούχοι ειδικής αποζημίωσης συνεργείων εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Εν όψει της επικείμενης έκδοσης αποφάσεων για την συγκρότηση των ειδικών συνεργείων προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου της 4ης Οκτωβρίου 2009 καθώς και του προσδιορισμού των δικαιούχων του ειδικού εκλογικού επιδόματος, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
Με την υπ’ αριθμ. 22303/10.4.2009 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών συγκροτήθηκαν, για το χρονικό διάστημα από 04.05.2009 έως 19.06.2009, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως και Σάββατο και Κυριακή και τις νυκτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009.
Με την ως άνω απόφαση καθορίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι στα ειδικά εκλογικά συνεργεία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, μετέχουν και οι Ειδικοί Σύμβουλοι και οι Ειδικοί Συνεργάτες των Νομαρχών καθώς και τρεις (3) υπάλληλοι που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών.
Ακολούθως, με την υπ’ αριθμ. 35542/5.6.2009 (ΦΕΚ Β’ 1096/5.6.2009) κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών καθορίστηκε η ειδική εκλογική αποζημίωση των συμμετεχόντων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία των ως άνω εκλογών της 7ης Ιουνίου 2009.
Στην εν λόγω –δεύτερη- απόφαση παραλήφθηκαν, οι αναφερόμενοι στην πρώτη απόφαση, μετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης, Ειδικοί Σύμβουλοι και οι Ειδικοί Συνεργάτες των Νομαρχών καθώς και τρεις (3) υπάλληλοι που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών οι οποίοι μετείχαν ενεργά στα ειδικά εκλογικά συνεργεία και παρείχαν τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με την αρχική απόφαση, στις διεξαχθείσες εκλογές.
Πέραν των ανωτέρω προσώπων που στελέχωσαν, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 22303/10.4.2009 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, για το χρονικό διάστημα από 04.05.2009 έως 19.06.2009, τα ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009, προσέφεραν την εργασία τους για την αντιμετώπιση των ιδίων ως άνω αναγκών και σε αυτές τις εκλογές, όπως προσφέρουν και σε κάθε εκλογική διαδικασία (βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές, εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση), οι Γενικοί Γραμματείς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών τα παραπάνω στελέχη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων περιλαμβάνονταν ρητά μεταξύ των δικαιούχων που στελεχώνουν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία και λαμβάνουν την αναλογούσα αποζημίωση.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι με τη υπ’ αριθμ. 46670/2007 (ΦΕΚ Β’/1676/2 3.08.2007) κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία καθορίστηκε η ειδική εκλογική αποζημίωση για τους συμμετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία στις περασμένες βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 διελήφθησαν και οι Γενικοί Γραμματείς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Ακόμη, στα πλαίσια της έκτακτης εκλογικής εργασίας, συμπεριλαμβάνονται και οι υπηρεσίες των οδηγών Νομαρχών ή οδηγών που εξυπηρετούν τη μετακίνηση των Νομαρχών.
Όλοι οι παραπάνω είναι ο διοικητικός και υπηρεσιακός πυρήνας που εργάζεται, συντονίζει και επιβλέπει τη συνολική λειτουργία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του εκλογικού μηχανισμού για την επιτυχή τέλεση των εκλογικών διαδικασιών.
Κατόπιν των ανωτέρω φρονούμε ότι στις αποφάσεις σας περί συγκρότησης των ειδικών συνεργείων προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου της 4ης Οκτωβρίου 2009 καθώς και του προσδιορισμού των δικαιούχων του ειδικού εκλογικού επιδόματος, που αφορούν τους εργαζομένους και στελέχη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, θα πρέπει ρητά να συμπεριληφθούν οι εξής κατηγορίες:
- Το σύνολο αυτών που διαλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 22303/10.4.2009 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ήτοι:
Α. Για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις :
• Οι Γενικοί Διευθυντές των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
• Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Τμήματα Εκλογών και Γραμματείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
• Οι Ειδικοί Σύμβουλοι και οι Ειδικοί Συνεργάτες των Νομαρχών, τρεις (3) υπάλληλοι που στελεχώνουν τα Γραφεία των Νομαρχών, μέχρι είκοσι (20) υπάλληλοι από τους υπηρετούντες στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα των Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, και, ειδικότερα, για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθηνών μέχρι εκατόν τριάντα (130) υπάλληλοι, για τη Νομαρχιακ ή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης μέχρι εξήντα πέντε (65) υπάλληλοι και για κάθε μία από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Λέσβου μέχρι τριάντα (30) υπάλληλοι.
• Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν μεταταχθεί αυτοδίκαια στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στα Νομαρχιακά Διαμερίσματα των Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
• Οι υπάλληλοι των τέως Νομαρχιακών Ταμείων, που έχουν μεταταχθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στα Νομαρχιακά Διαμερίσματα των Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Β. Για τις Ενιαίες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις :
• Μέχρι δεκαπέντε (15) υπάλληλοι από τους υπηρετούντες σε αυτές.
- Πέραν των ανωτέρω:
(α) Οι Γενικοί Γραμματείς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων –συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Ενιαίων και
(β) Οδηγοί των Νομαρχών ή οδηγοί που εξυπηρετούν αυτούς.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.-

Παράταση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες


Παρατείνεται μέχρι 30 Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, που αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχή αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν το 2008.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι αγρότες για τη συγκέντρωση και υποβολή

των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι 31/7/2009.

Έπεσε με το αυτοκίνητο του στο Λιμάνι της Πύλου !!


Πρωινή « Βουτιά » με το αυτοκίνητο του έκανε σήμερα το πρωί 21χρονος στο Λιμάνι της Πύλου.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες ο 21χρονος έπεσε στην θάλασσα σε σχετικά μικρό βάθος,μόνος του κατάφερε να απεγκλωβισθή και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διεπιστώθη ότι ήταν καλά στην υγεία του.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί

το Λιμεναρχείο Πύλου.

Αδελφές πόλεις Καλαμάτα - Σιάν Κίνας !!


Η τελετή αδελφοποίησης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την πόλη Σιάν της Κίνας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, παρουσία επίσημης κινεζικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την πόλη μας. Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας θα επισκεφθεί την Σιάν για την τελετή αδελφοποίησης που θα γίνει εκεί μέσα στο 2011.

Τελευταία ημέρα Δημοσκοπήσεων Σήμερα - Δημοσκοπική αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ !!


Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων η σημερινή με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με μεγάλη διαφορά της ΝΔ και να «κλειδώνει» δημοσκοπικά την αυτοδυναμία. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το debate των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, ενώ μένει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την μονομαχία Καραμανλή – Παπανδρέου την Τρίτη
Δημοσκόπηση της ΜΑRC που δημοσιεύει η εφημερίδα το «Έθνος» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,7 έναντι 29,2 της ΝΔ (διαφορά 7,5) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,4% , ΛΑΟΣ με 5,7% , ΣΥΝ με 3,4% και Οικολόγοι με 1,6%. Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ με 153 έδρες
Δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6 της ΝΔ (διαφορά 6,8) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,3% , ΛΑΟΣ με 5,1%, ΣΥΝ με 3,5% και Οικολόγοι με 2,5%. Και η Κάπα Research προβλέπει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
CPO
Σε δημοσκόπηση της CPO που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 11 μονάδες της ΝΔ στην Β Αθήνας, ενώ και στην Α Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά και προηγείται κατά 3 μονάδες....

Στην Α Αθήνας, σε ότι αφορά τα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν Αβραμόπουλος Παυλόπουλος, Πιπιλή και Αλογοσκούφης. Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου και ακολουθούν Σκανδαλίδης, Οικονόμου, Παπουτσής, Αλευράς.
Public Issue
Διαφορά έξι μονάδων, με αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Καθημερινή, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 41,5%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑΟΣ 6% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,5%.
Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, με τον ισχύονται εκλογικό νόμο, οι έδρες που συγκεντρώνει η ΝΔ ειναι 97, το ΠΑΣΟΚ 153, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 16, ενω οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σύμφωνα με την έρευνα, δεν μπαίνουν στη Βουλή.
MRB
Στις 6,2 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newstime. Βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ κατακτά αυτοδυναμία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του Κ. Καραμανλή στο ερώτημα για την "καταλληλότητα για πρωθυπουργός".
Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,9% έναντι 29,7% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,4%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,2%.
Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διευρύνεται στις 7 μονάδες . Σύμφωνα με τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 155 έδρες (άρα και αυτοδυναμία), η ΝΔ 96, το ΚΚΕ 22, ο ΛΑΟΣ 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ 11.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της MRB ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του Κ. Καραμανλή, λαμβάνοντας 38,4% έναντι 37,7%.
www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=318695&cid=1

« Φυσικά….Μαγικά ». Εκτοξεύεστε Πυραύλους με μαγειρική σόδα και ..ξύδι !!!


"Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και ξύδι από τη σαλάτα σας. Φωταγωγήστε το σπίτι σας κάνοντας ποδήλατο και λειτουργήστε το ξυπνητήρι σας με τα λεμόνια που έχετε στο ψυγείο.
Μετρήστε την ταχύτητα του φωτός με έναν φούρνο μικροκυμάτων και λίγο κασέρι! Διαπιστώστε με τα ίδια σας τα μάτια ότι τα αντικείμενα μπορούν να κατρακυλούν προς τα …πάνω ή να αιωρούνται καταργώντας το νόμο της βαρύτητας.
Διαλύστε τενεκέδες από λαμαρίνα και ισοπεδώστε κουτάκια αναψυκτικού χωρίς καν να τα ακουμπήσετε. Κινηθείτε 'οικολογικά' με τον πυροσβεστήρα σας καθώς ψήνετε λουκάνικα με τον καθρέφτη σας…"
Ένα διαφορετικό τρόπο να μάθουμε για τα φυσικά φαινόμενα υπόσχεται να μας παρουσιάσει ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φυσικής με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Χαρ. Πολάτογλου το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρες 11.20 με 12.00, στην Πλατεία Χημείου του Α.Π.Θ.
Τα "Φυσικά...Μαγικά!" συμμετέχουν

στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εξαρτημένης εργασίας στο Α.Π.Θ., με κεντρικό σύνθημα "Είμαι εργολαβικός. Ως πότε;".
Ένα διαφορετικό τρόπο να μάθουμε για τα προβλήματα τους, που δε χρειάζονται Μαγικά για να λυθούν, αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Ο ήλιος μας κάνει πιο χαρούμενους!


Ο ήλιος, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, μας κάνει πιο χαρούμενους και επομένως λιγότερο επιρρεπείς σε οικονομικά ρίσκα.
Πιο συγκεκριμένα, ο δρ. Καχίτ Γκάβεν, οικονομολόγος, από το Πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης, υποστηρίζει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν συνήθως οικονομίες, ασφάλεια ζωής, επενδύσεις που τους αποφέρουν έσοδα και αποφεύγουν να ρισκάρουν στο χρηματιστήριο.
Έξω στον ήλιο λοιπόν, για να σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις αναφορικά με τα οικονομικά σας θέματα. Φυσικά υπάρχει και η βιταμίνη D

που σας "κερνάει" όση ώρα είστε κοντά του.

Χωματερή στον Ταύγετο – Δεματοποιητής στην Μαραθόλακα !!


Θετική κατά πλειοψηφία ήταν η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού συμβουλίου Μεσσηνίας για την περιβαντολογική μελέτη δεματοποίησης και της αποθήκευσης των σκουπιδιών των Δήμων Καλαμάτας,Άριος ,Αρφαρών, Αβίας, Θουρίας και Λεύκτρου .
Τα σκουπίδια της Καλαμάτας μετά την δεματοποίση θα αποθηκεύονται στην Μαραθόλακα ενώ των υπολοίπων δήμων στο πρώην Λατομείο Κάρτσωνα.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Νίκου Αγγελόπουλου ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνει άρση της απόφασης αναδάσωσης της Οιχαλίας πράγμα που σημαίνει

ότι είναι άσκοπη η μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα για ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην περιοχή και η οποία θα στοιχίσει 900.000 ευρώ.

Χρονοχρέωση - 50 ευρώ η συμβουλή από τους δικηγόρους της Καλαμάτας !!


Ίδια «Ταρίφα » με τους γιατρούς έκοψαν οι Δικηγόροι της Καλαμάτας .Για μια απλή επίσκεψη στο δικηγορικό τους γραφείο ο πελάτης θα χρεώνεται με το ποσό των 50 ευρώ. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ .Μαργέλης σε συνέντευξη τύπου ο οποίος μάλιστα συνέχισε ότι η χρέωση είναι αυτονόητη και δεν πρέπει να γεννά αντιδράσεις.
Σε …πελάτες που ζητούν τηλεφωνική συμβουλή η χρέωση θα ..τρέχει και θα εξοφλείται με την πρώτη επίσκεψη στο Γραφείο τους άλλωστε όπως είπε ο κος Μαργέλης

το ίδιο ισχύει και στα Ιδιωτικά Ιατρεία,κάθε επίσκεψη και 50ευρω.

100 Ανεμογεννήτριες στην ..θάλασσα - Το μεγαλύτερο θαλάσσιο Αιολικό πάρκο !!

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, με σχεδόν 100 ανεμογεννήτριες που θα καλύπτουν τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, εγκαινίασε στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρεία ενέργειας της Δανίας Dong Energy.
Το νέο πάρκο με την ονομασία Horns Rev 2 έχει έκταση σχεδόν 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μπλάαβαντς Χουκ, στη δυτική Δανία. Είναι εξοπλισμένο με 91 ανεμογεννήτριες τις οποίες κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens, με ικανότητα παραγωγής 2,3 μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.
Πρόκειται το πρώτο αιολικό πάρκο του πλανήτη που είναι εξοπλισμένο με μετασχηματιστή και μία πλατφόρμα με κατοικίες για τους 24 ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τη διατήρηση και την επίβλεψη της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αναμένεται να φτάνει...

τα 800 Γιγαβάτ ανά ώρα κατά μέσον όρο ετησίως.
Για την κατασκευή του πάρκου, το οποίο εγκαινίασε ο πρίγκιπας διάδοχος της Δανίας Φρέντερικ, δαπανήθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (469 εκατομμύρια ευρώ). Είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχνεται στη Δανία από το 1991.
Την κατασκευή του χαιρέτισε η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Κόνι Χεντεγκαάρντ σημειώνοντας ότι "επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιος πρωταθλητής της αιολικής ενέργειας".
"Σχεδόν το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία καλύπτεται από την αιολική ενέργεια", σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση "δεν σκέφτεται να σταματήσει εκεί" και προβλέπει τριπλασιασμό των ικανοτήτων της σε θαλάσσια πάρκα τα τέσσερα προσεχή χρόνια".

Ναταλία Λιονακη - Μαρία Κορίνθιου : Καυτές σκηνές !!!

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες για την πολύ όμορφη ηθοποιό Ναταλία Λιονακη που αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι ...Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι λίγο καιρό πριν η Ναταλία γύρισε ίσως τις πιο καυτές σκηνές της καριέρας της στην ταινία Deep End στις οποίες είχε και "στενές περιπτύξεις" με την Μαρία Κορίνθιου ..Λέτε να εχει κάποια σχέση με το ότι έγινε μοναχή ;
Δείτε το Video


enienioula.blogspot.com

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στις 2 και 5 Οκτωβρίου !!

Με εγκύκλιο του το υπ. Παιδείας καλεί του Διευθυντές των σχολείων να παραδώσουν τις αίθουσες διδασκαλίας στις 2 Οκτωβρίου για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας κατά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:
«Προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών , παρακαλούμε

για τις σχετικές ενέργειες παράδοσης των αιθουσών στις δημοτικές και κοινοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής 2ας Οκτωβρίου 2009 και παραλαβής τους το βράδυ της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2009, αφού προηγουμένως θα έχουν αποσυρθεί όλα τα υλικά ψηφοφορίας και θα έχουν τακτοποιηθεί αυτά όπως ήταν πριν από την ψηφοφορία.»

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας !!

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η παραχώρηση οικοπέδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την κατασκευή Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, η υποβολή πρότασης συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”,..

η επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών, ζητήματα που έχουν σχέση με έργα που εκτελεί ο Δήμος, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα θέματα.
Ερα Καλαμάτας

Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (1η ημέρα)-Αποτελέσματα

Σε αγώνες για την 1η ημέρα των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
1ος ομιλος
Αγιαξ - Τιμισοάρα 0-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αντερλεχτ 0-2
2ος όμιλος
Λιλ - Βαλένθια 1-1
Τζένοα - Σλάβια Πράγας 2-0
3ος όμιλος
Χαποέλ Τελ Αβίβ - Σέλτικ 2-1
Ραπίντ Βιένης - Αμβούργο 3-0
4ος όμιλος
Χέρτα Βερολίνου - Βέντσπιλς 1-1
Χέρενφεν - Σπόρτινγκ Λισ. 2-3
5ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Φούλαμ 1-1
Βασιλεία - Ρόμα 2-0
6ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι 1-3
Στουρμ Γκρατς-Ντιναμό Βουκ. 0-1
7ος όμιλος
Λάτσιο - Σάλτσμπουργκ 1-2
Βιγιαρεάλ - Λέφσκι Σόφιας 1-0
8ος όμιλος
Στεάουα Βουκ. - Σέριφ 0-0
Φενέρμπαχτσε - Τβέντε 1-2
9ος όμιλος
Μπενφίκα-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0
Εβερτον-ΑΕΚ 4-0

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου