12.9.09

Γιορτάζεται η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 στο Πάνω ψάρι Μεσσηνίας

Η 175η επέτειος από τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 και οι πρωταγωνιστές της Γιαννάκης Γκρίτζαλης και Μητροπέτροβας θα τιμηθούν την Κυριακή στο Πάνω Ψάρι Μεσσηνίας. Το πρωί θα τελεστεί λειτουργία στο ναό του Αγίου Δημητρίου και στις 10 επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσουν ο πανηγυρικός της ημέρας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας χωριών ορεινής Τριφυλίας

Κωνσταντίνο Καράμπελα, η κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις.

8,4 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης. Εκεί πολιτεύεται ο πρωθυπουργός και 3 σημερινοί υπουργοί

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δύο εκλογικές περιφέρειες τoυ Νομού Θεσσαλονίκης έναντι της Ν.Δ. δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης εμφανίζεται να προηγείται κατά 8,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% και η Ν.Δ. 21,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 8,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, ο ΛΑΟΣ 6,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 15,4%.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2007, στην ίδια περιφέρεια, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 37.38 % και το ΠΑΣΟΚ 34.63 %.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,7% και το ΠΑΣΟΚ 31,9% (διαφορά 2,2 ποσοστιαίων μονάδων). Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2%, ο ΛΑΟΣ 4,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 16,2%.
Αντίστοιχα, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης κατέγραψε ποσοστό 44.82 %, ενώ το ΠΑΣΟΚ 33.77 %.
Η έρευνα που δημοσιεύεται στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»

διεξήχθη από την Palmos Analysis στην Α’ Θεσσαλονίκης από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και σύστημα cati σε δείγμα 1.002 ψηφοφόρων, άνω των 18 ετών.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης η έρευνα έγινε από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου σε 1.003 ψηφοφόρους με τα ίδια χαρακτηριστικά

Δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα : 6.2% μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Με συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου κυκλοφορεί αύριο το «Πρώτο Θέμα». Σχολιάζει και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να μείνει εκτός ψηφοδελτίων.
Ο Παπανδρέου ζητάει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, ενώ προαναγγέλλει την κατάργηση της πρόσφατης ρύθμισης του Γ. Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα υποστηρίζει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο.
Αναφέρει ότι υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Κάρολος Παπούλιας, για τον οποίο λέει ότι θα εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία αφού θα τον ψηφίσει και η ΝΔ.
Επίσης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που φιλοξενεί,

το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Ν.Δ. με 6,2%.

Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου Β¨ ΄Εθνική (1η ημέρα)

Μεγάλη νίκη με 2-1 πέτυχε ο Διαγόρας επί του ΟΦΗ, στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Τα γκολ για τους Ροδίτες πέτυχαν οι Ρούσεφ (37΄ πέν.), Σολάκης (63΄), ενώ για τους Κρητικούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 53΄ ο Αγρίτης. Ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να φύγει με το βαθμό της ισοφάρισης, καθώς στο 70΄ ο Οργκανίστα σε πέναλτι που εκτέλεσε, νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Διαγόρα, Βελίδη.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-3
Διαγόρας-ΟΦΗ 2-1

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 13/09
Καλαμάτα-Ηλυσιακός 13/09
Ιωνικός-Εθνικός 13/09
Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη 13/09
Πανσεραϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 13/09
Θρασύβουλος-Ρόδος 13/09
Πιερικός Παναιτωλικός 14/09

Έδεσε το παιδί του στο αυτοκίνητο και το ..έσερνε για να το συνετίσει

Πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα, με θύμα 14χρονο αλλοδαπό και δράστη τον πατέρα του.
Ο πατέρας, ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, αφού κατανάλωσε προηγουμένως ποσότητα αλκοόλ, άρπαξε με τη βία τον πρωτότοκο γιο του και τον έδεσε με χοντρή τριχιά από τους ώμους πίσω από το αυτοκίνητο του.
Στη συνέχεια έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και ξεκίνησε με μικρή ταχύτητα υποχρεώνοντας το γιο του να τρέχει πίσω από το αυτοκίνητο-κάποια στιγμή σκόνταψε και έπεσε- για δεκάδες μέτρα στο οδόστρωμα, προς «συμμόρφωση», επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν τον άκουγε.
Το περιστατικό αντελήφθησαν περίοικοι, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία που συνέλαβε το δράστη.

Ο πατέρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, επέμενε στη στάση και στη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι το παιδί ήταν απείθαρχο, δεν τον άκουγε και έλεγε ψέματα, και μάλιστα απάντησε ότι θα το ξανάκανε, αν χρειαζόταν.
Σήμερα ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.-

Γ. Καρατζαφέρης στην Τρίπολη – Βλέποντας και ακούγοντας τον Καραμανλή είναι ένας οίκτος

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Τρίπολη.
Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία και τα δύο κόμματα ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά και φοβούνται, όπως είπε, να θίξουν τα εθνικά θέματα γιατί αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα τους. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο νομός Ροδόπης. «Σημειωλογικά, για να μην φαίνεται ότι στην περιοχή κάνει μόνο κουμάντο το τουρκικό προξενείο» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στον αποκλεισμό σημαντικών παραγόντων, όπως τους χαρακτήρισε, της πολιτικής ζωής του τόπου και συγκεκριμένα μίλησε για «εκδίωξη Σημίτη» αφού «έχουμε ανάγκη την εμπειρία του και τη γνώση του», παρότι, όπως είπε, ο ίδιος στο παρελθόν τον πολέμησε και πολέμησε και την πολιτική του.
Χαρακτήρισε έξυπνους και φωτεινούς το Χρήστο Βερελή και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε ότι περιόρισε τον Αλέκο Αλαβάνο που είναι ο άνθρωπος ο οποίος τον ανέδειξε στην προεδρία του κόμματος. Χαρακτήρισε επίσης την κ. Μπενάκη ως σημαντική απώλεια για την ενεργό πολιτική ζωή.

Οι αποκλεισμοί, είπε, δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα φοβούνται τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και τόνισε ότι αυτό δεν βοηθά τη Δημοκρατία.
Μιλώντας για τον ΛΑΟΣ, είπε ότι πνέει ένας ούριος άνεμος αφού υπάρχει ευρύτερη αποδοχή, ενώ «στους κόλπους μας έχουμε συμπεριλάβει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο αδιάφθορο υπάρχει». Αναφέρθηκε μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάζει, σε πρόεδρο Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, σε ακριτική περιοχή της χώρας, που «μόλις προσχώρησε» στο κόμμα του ΛΑΟΣ.
Η ΝΔ είπε ο κ. Καρατζαφέρης, δείχνει την εικόνα σάπιου. Δέκα μέρες τώρα έχουμε προεκλογική περίοδο και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν κάνει αναφορά στη Ζίμενς γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κανένας, πρόσθεσε, βλέποντας και ακούγοντας τον κ. Καραμανλή είναι ένας οίκτος και αναρωτήθηκε, είναι καθαρό ψηφοδέλτιο να φεύγει ο Παυλίδης και όχι η κ. Μπακογιάννη, η οποία απέπεμψε το διευθυντή του γραφείου της αλλά την επομένη τον διόρισε πρόεδρο σε οργανισμό με 8.000 ευρώ μισθό, ή ο κ. Σουφλιάς που έκτισε παράνομα στην Ανάβυσσο;
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Καραμανλής είναι στριμωγμένος και δέχεται γρονθοκοπήματα από παντού: Όλοι φεύγουν. Ακόμα και ο κ. Χαϊτίδης, πρότυπο βουλευτή στις Σέρρες, φεύγει, αφού το ψηφοδέλτιο στο νομό αρχίζει πάντα από το γράμμα «Κ» λόγω του θείου του κ. Καραμανλή. Για ποια ανανέωση λοιπόν μπορεί να μιλά στα ψηφοδέλτια η ΝΔ;
Πρέπει να είναι κανείς τυφλός, είπε, για να μη βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά. Και το ζητούμενο, ανέφερε, είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πρωθυπουργός ενός μηνός ή οχτώ ετών. Ο κ. Καραμανλής χάνει από ένα νεκρό ΠΑΣΟΚ και το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στον κακό Παπανδρέου. Γι΄αυτό, συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης, χρειάζεται στήριξη το κόμμα του, γιατί «μόνο ο ΛΑΟΣ θα κάνει αντιπολίτευση». Και αποκάλυψε ότι, προκειμένου να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πριν από καιρό, πρότεινε στον κ. Καραμανλή να συνεργαστούν. Αλλά δεν το δέχθηκε. Και δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Για τον κ. Ψινάκη είπε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος επώασης της πρότασης και τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για να λειτουργήσει ως αγωγός επικοινωνίας με τους νέους. Και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να είναι μαζί του ο κ. Ανατολάκης και πήγε.
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, παρά τα όσα προσάπτει τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και το κόμμα που ηγείται είπε ότι είναι Χριστιανός με βαθύ συναίσθημα πίστης. Όταν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να συνεργαστούμε. Έχω υποχρέωση, είπε, να το κάνω, αν χρειαστεί για το καλό της Ελλάδας. Και σημείωσε ότι «όποιος δεχθεί να στηρίξει το πρόγραμμά μου θα συνεργαστώ μαζί του». Και οι πυλώνες συνεργασίας ανέφερε ότι θα είναι τρεις: Εξωτερική πολιτική από την Αθήνα, ποσόστωση στους μετανάστες και κοινωνική ειρήνη. Πάνω σε αυτή τη βάση, είπε, μπορεί να υπάρχει συνεργασία για το καλό της χώρας.
Σχολιάζοντας δηλώσεις της κ. Παπαρήγα και τα όσα είπε για τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ και επικεφαλής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, αναρωτήθηκε αν η κ. Παπαρήγα έχει κάτι να φοβάται και ρώτησε γιατί δεν κατηγόρησε η κ. Παπαρήγα το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Τσίμα που τον κατέβασε υποψήφιο στο νομό Καβάλας; Ο εφιάλτης όμως, είπε, θα είναι το βράδυ ο Πούτιν, που ήταν στην Κα Γκε Μπε.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι είναι ακραίο να υπάρχει έστω και ένας άνεργος στην χώρα και ότι στο πρόγραμμά του προβλέπεται οι άνεργοι να υποβάλουν μία αίτηση στη νομαρχία και θα πηγαίνουν ως πενταετείς εθελοντές οπλίτες στις ακριτικές περιοχές και εφόσον παντρεύονται θα τους παρέχεται και δωρεάν σπίτι. Έκανε λόγο για ανασύσταση της ΜΟΜΑ και για δημιουργία δημοτικών πρατηρίων.
Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι πιστεύει πως ήρθε η ώρα και στην Ελλάδα να έχουμε συμμαχικές κυβερνήσεις, και πως πρέπει να φύγουμε από την αλαζονεία των κυβερνήσεων οικογενειοκρατίας.-

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ – Οι υποψήφιοι στην Μεσσηνία

Υποψήφια στη Β΄Αθήνας και στην Α΄Θεσσαλονίκης θα είναι η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως προκύπτει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο Κώστας Καζάκος, ενώ τη δεύτερη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχει ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και την τρίτη ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος του Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών στην Α΄Αθήνας είναι η Λιάνα Κανέλη, ο Θανάσης Παφίλης και ο Στέλιος Λάμπρου, στην Β΄Αθήνας ο Γιώργος Μαυρίκος, η Εύα Μελά, ο Ιωάννης Πρωτούλης και ο Σπύρος Χαλβατζής.
Στην Α΄Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, στη Β΄Πειραιά η Βέρα Νικολαϊδου, στο υπόλοιπο Αττικής ο Ιωάννης Γκιόκας και στη Β΄Θεσσαλονίκης ο Άγγελος Τζέκης.
Από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας είναι

ξανά υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία ο Νίκος Μωραϊτης, στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στα Δωδεκάνησα η Λίλα Καφαντάρη, στην Κέρκυρα ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στη Λάρισα ο Αντώνης Σκυλάκος, στη Λέσβο ο Σταύρος Σκοπελίτης και στα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Κανταρτζής.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ΚΚΕ κατεβάζει 424 υποψήφιους πανελλαδικά από τους οποίους οι 150 (ποσοστό 35%) κατεβαίνουν για πρώτη φορά και οι 153 είναι γυναίκες.
Όσον αφορά τις ηλικίες από 20-30 ετών είναι το 12,5%, από 30-40 ετών το 17,45%, από 40-50 ετών το 27,12%, από 50-60 ετών το 34,43% και από 60-70 ετών το 7,78%.
Όσον αφορά την κοινωνική σύνθεση των ψηφοδελτίων, το 36,32% είναι εργατοϋπάλληλοι, το 8% είναι εργαζόμενοι του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου τομέα και ΟΤΑ, το 10,84% εκπαιδευτικοί, το 4,7% συνταξιούχοι, το 8,72% ΕΒΕ, το 6,36% αγρότες, το 6,13% γιατροί, το 4,24% δικηγόροι, το 3,3% μηχανικοί, το 1,41% δημοσιογράφοι, το 0,94% καλλιτέχνες και 7,54% διάφορες ειδικότητες επιστημόνων, αποφοίτων ΑΕΙ.
Οι Υποψήφιοι στην Μεσσηνία:
1. ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Δαμιανού, Οδοντίατρος
2. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του Δημητρίου, Καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας
3. ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Βασιλείου, Δικηγόρος
4. ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του Χρήστου, Δάσκαλος
5. ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ του Θεοδώρου, Εργοδηγός
6. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΥΡΑ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Μηχανικός
7. ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Ηλία, Οικοδόμος
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
1. ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αναστασίου, Ηθοποιός, Βουλευτής
2. ΜΑΪΛΗΣ ΜΑΚΗΣ του Νικολάου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου
3. ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ του Βασιλείου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Ελευθερίου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ του Σπυρίδωνα, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας
6. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Αριστείδη, Τραπεζοϋπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας
7. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος "Ριζοσπάστη"
8. ΚΡΟΚΙΔΗ ΛΙΝΑ, του Νικολάου, Δικηγόρος
9. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣ του Ιωάννη, Βιομηχανικός Εργάτης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Πρώην Βουλευτής
10. ΜΟΛΥΒΔΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ- ΑΔΑΜ του Αδάμ, Καθηγητής Πανεπιστημίου
11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου
12. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αντρέα, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συλλήψεις για μαστροπεία στην Κατερίνη - 65χρονος εξέδιδε …47χρονη

Υπόθεση μαστροπείας εξιχνίασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συλλαμβάνοντας τα ξημερώματα σε καφέ - μπαρ, στο 71ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης έναν 65χρονο και μία 47χρονη.
Ο 65χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος του καφέ - μπαρ εξέδωσε την 47χρονη σερβιτόρα του καταστήματος σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως πελάτης.
Ο υποτιθέμενος πελάτης - αστυνομικός κατέβαλε το ποσό των 100 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και οδηγήθηκε από τον 65χρονο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος για να συνευρεθεί ερωτικά με τη 47χρονη αλλοδαπή.
Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην ταμειακή μηχανή του καταστήματος.
Η ιδιοκτήτρια του καφέ - μπαρ,

η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Στο κατάστημα εργάζονταν άλλες έξι γυναίκες, τα ονόματα των οποίων δεν αναγράφονταν στην κατάσταση εργασίας.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της μαστροπείας και της παράβασης του νόμου «περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων» και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.-

Πτυχιούχοι και …άνεργοι οι Έλληνες

Δεν πιάνει τόπο στην ελληνική αγορά εργασίας η πανεπιστημιακή εκπαίδευση σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ «Εducation at a Glance». Στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά τον κόσμο καθώς και των εργασιακών προοπτικών που αυτά δημιουργούν.
Πρώτο από τα αρνητικά στοιχεία της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι το ποσοστό ανεργίας αποφοίτων ΑΕΙ σε σύγκριση με αυτό των αποφοίτων λυκείου. Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα τα ποσοστά αυτά εξισώνονται καθιστώντας το ελληνικό πτυχίο πανεπιστημίου αχρείαστο στη μάχη εξεύρεσης εργασίας. Βέβαια, αυτό που η έρευνα παραλείπει είναι το αν οι απασχολούμενοι απόφοιτοι ΑΕΙ και λυκείου έχουν και τις ίδιες απολαβές. Εκτός αυτού αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα είναι κάτω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ και στις δύο κατηγορίες.

Ένα άλλο γνωστό «φαινόμενο» της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιβεβαιώνεται από την έρευνα είναι αυτό του «αιώνιου φοιτητή». Συγκεκριμένα, οι Έλληνες είναι οι πιο αργοί στην ολοκλήρωση των σπουδών τους με το ποσοστό αυτών που αποφοιτούν στην κανονική διάρκεια του πτυχίου να βρίσκεται κάτω του 20%.
Εκτός από την επιβεβαίωση των γνωστών προβλημάτων, η έκθεση φέρνει στο φως και άλλα λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά των ελληνικών ΑΕΙ. Ας σημειωθεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τα μόνα μαζί με της Δανίας και της Φινλανδίας –δύο από τα πλέον επιτυχημένα συστήματα- που έχουν ιδιωτική χρηματοδότηση κάτω του 5%. Αυτό σίγουρα αφήνει στα ιδρύματα μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με άλλα που έχουν ισχυρότερους δεσμούς με τις επιχειρήσεις. Από την άλλη όμως το ελληνικό κράτος είναι και μέσα στα 5 εκείνα που η χρηματοδότησή τους είναι κατευθυνόμενη και δεν βρίσκεται στην ευχέρεια των ιδρυμάτων. Σε συνδυασμό με το ότι πάνω από το 70% της χρηματοδότησης αυτής αφιερώνεται σε λειτουργικά έξοδα και αμοιβές προσωπικού, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι περιορισμένες.
Στα θετικά πάντως, η Ελλάδα κατατάσσεται μαζί με τις Αυστραλία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία και Σλοβενία στις λίγες χώρες που πάνω από 30% των ατόμων ηλικίας 20-29 σπουδάζουν. Το γεγονός αυτό δεν δείχνει μόνο την ευκολία πρόσβασης αλλά και το πώς οι Έλληνες αξιολογούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Από τη μεριά των εκπαιδευτικών το βασικό συμπέρασμα είναι οι χαμηλές αμοιβές τους. Ένας καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 15ετή υπηρεσία στην Ελλάδα παίρνει σχεδόν το ένα τρίτο απ’ ό,τι ένας συνάδελφός του στο Λουξεμβούργο και περίπου τα μισά από κάποιον στην Ελβετία , την Ν. Κορέα ή την Ιαπωνία. Τουλάχιστον, κατά μέσο όρο, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί διδάσκουν από τις λιγότερες ώρες: 559 ετησίως σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που διδάσκουν 1.080.
Καταλήγοντας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εδώ η Ελλάδα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Άνω του 30% η διαφορά στους αποφοίτους λυκείου των ηλικιακών γκρουπ 25-34 και 55-64. Η έρευνα συμπληρώνει πως, εφόσον η εκπαίδευση ευνοεί την απασχόληση, τέτοιες συνθήκες βοηθούν στη μείωση του κόστους της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι πια πρώτη μαζί με τη Γερμανία σε ποσοστά αποφοίτησης λυκείου που ξεπερνούν το 90%. Αυτό αποτελεί ίσως το πιο αισιόδοξο στοιχείο κοινωνικής προόδου αν κανείς το συγκρίνει με το 80% του 1995.
Δυστυχώς όμως, τα επιτεύγματα των ελληνικών σχολείων δεν εντυπωσιάζουν. Στον διαγωνισμό ΡΙSΑ οι Έλληνες 15χρονοι σκόραραν 473 βαθμούς, κάτω της βάσης των 500 και συγκεκριμένα 31οι στους 36. Εξίσου ανησυχητικό όμως είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα στους Έλληνες μαθητές που πήραν μέρος, το 80% όσων τα πήγαν σχετικά καλά προέρχονταν από ανώτερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις. Με άλλα λόγια, μπορεί όλοι πια να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση μα η ποιότητά της κοστίζει.
www.tvxs.gr

Τραγικός θάνατος αστυνομικού στην Εύβοια - Αγνοείται 17χρονος στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το βράδυ στην Εύβοια 39χρονος αστυνομικός ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πλημμυρισμένο χείμαρρο από την καταρρακτώδη βροχή.
Θύμα είναι ο υπαρχιφύλακας Νικόλαος Τριανταφύλλου του Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου και ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυνομικός χθες στην 9 το βράδυ κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην επαρχιακή οδό Παραλίας Κύμης - Λεπούρων όταν στο ύψος της γέφυρας Στομίου το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας κι έπεσε σε παρακείμενο χείμαρρο ο οποίος είχε πλημμυρίσει.
Μετά από έρευνες πέντε ωρών γύρω στις 2 τα ξημερώματα, συνεργεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εντόπισαν..

το αυτοκίνητο και το ανέσυραν.
Μέσα βρέθηκε νεκρός ο 39χρονος υπαρχιφύλακας. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κύμης.-


Αγνοείται 17χρονος στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας

Αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας 17χρονος Πακιστανός, που η μικρή βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του ανετράπη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άριστες καιρικές συνθήκες.
Σώοι από τα σκάφη του λιμενικού περισυνελέγησαν οι τρεις, που μαζί με τον 17χρονο εργάζονταν σε μυδοκαλλιέργεια της περιοχής Μπατσί του νησιού.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Υπάρχουν νεράϊδες? ή...αντανακλάσεις φώτων κατά τους ειδικούς .

Υπάρχουν τελικά νεράιδες ή όχι; Πολλοί απλώς θα ήθελαν, άλλοι δεν το πιστεύουν- πάντως μία 55χρονη από το Νότιο Λονδίνο θεωρεί ότι έχει τις αποδείξεις για την ύπαρξη τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η 55χρονη ένα βράδυ όπως καθόταν με την οικογένεια της στον κήπο του σπιτιού της, είδε κάτι να λάμπει ανάμεσα στα φύλλα ενός δέντρου, το φωτογράφισε και όταν εμφάνισε τη φωτογραφία δεν πίστευε στα μάτια της.
Η φωτογραφία μετά την εκτύπωση είχε "φυλακίσει" στο χαρτί... μια νεράιδα.
Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από μερικές δεκαετίες, όταν κάποια παιδιά είχαν ισχυριστεί ότι είχαν δει φτερωτές νεράιδες, σε φυλλώματα δέντρων.
Βεβαίως υπάρχουν πάντα οι ειδικοί που...

γκρεμίζουν το μύθο. Εκτιμούν ότι κάποιες αντανακλάσεις από τα φώτα ή τα παράθυρα των σπιτιών έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες.
Lamianews

« Βούλιαξε » η Εύβοια από τις Καταιγίδες – Έχασε την ζωή του Αστυνομικός

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν από χθες βράδυ την Εύβοια είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του 40χρονος αστυνομικός το ξημέρωμα όταν προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκινητό του χείμαρο που είχε πλημμυρίσει προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία
Ο ποταμός Λήλαντας πλημμύρισε στο Βασιλικό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί παράκτια οικία και να τραυματιστεί ελαφρά μια γυναίκα.
Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι το Βασιλικό, η Ερέτρεια και η Αμάρυνθος, όπου πολλές περιοχές είναι πλημμυρισμένες, ενώ αρκετά αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.
Παράλληλα, έχει αποκλειστεί δρόμος έξω από την Αρτάκη που οδηγεί στα χωριά Πούρνο και Μίστρο.Στο Μεταξύ

δεκάδες κλήσεις έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς δεκάδες σπίτια σε όλη την Νότια Εύβοια έχουν πλημμυρίσει και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Υπογραφή Σύμβασης για «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ξενάγησης και καταγραφής προβλημάτων μέσω φορητών συσκευών στο Δήμο Καλαμάτας».

Υπογράφτηκε χθές σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ξενάγησης και καταγραφής προβλημάτων μέσω φορητών συσκευών στο Δήμο Καλαμάτας».
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 287.968,98 €, με την ολοκλήρωση του οποίου οι υπηρεσίες του εξυπηρετούν μία γενικότερα αυξανόμενη τάση στην τουριστική αγορά που αφορά στην απαίτηση του επισκέπτη να λαμβάνει πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της περιήγησης του αλλά και στην προώθηση του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού που γνωρίζει παγκοσμίως σημαντική ανάπτυξη.
Ειδικότερα ο Δήμος Καλαμάτας αποτελεί μια έντονα τουριστική πόλη της οποίας όμως πολλά μνημεία και αξιοθέατα παραμένουν «κρυμμένα» από τον επισκέπτη της πόλης.

Το έργο θα βοηθήσει στην ανάδειξη των μνημείων αυτών και θα αποτελέσει και την αρχή μιας προσπάθειας συντονισμένης προώθησης του πολιτισμικού πλούτου του δήμου, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.
Σημαντική θα είναι η απήχηση του έργου και στους διερχόμενους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη της Καλαμάτας.

Έκλεισε Τελικά το Ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Μεσσηνία – Την Δευτέρα η ανακοίνωση

Δεν ..υπέκυψαν τελικά τα στελέχη της ΝΔ στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Μεσσηνία και τελικά αυτό θα στελεχωθεί με υποψηφιότητες στελεχών της που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους και θεωρούνται επιτυχημένοι.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ενδιαφέρον με αιτήσεις για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου εκδήλωσαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος , η δικηγόρος και στέλεχος των γυναικών της ΝΟΔΕ Νάνου – Δημοπούλου Γ. και η Τοπογράφος από την Κυπαρισσία Βασ. Πλέτσα.
Το τελικό Ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί από τους:

Αντώνης Σαμαράς
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Σοφία Καλαντζάκου
Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Μιχάλης Αντωνόπουλος
Γ.Νάνου- Δημοπούλου
Βασιλική Πλέτσα

Κόμβος Ζαφείρη –Σήμερα η λειτουργία των Φαναριών

Σε καθυστέρηση άφιξης του ειδικού συνεργείου από την Αθήνα ωφείλεται η χθεσινή αναβολή της λειτουργίας των φαναριών στο κόμβο Ζαφείρη στον Εθνικό δρόμο Καλαμάτας –Τρίπολης στο Ασπρόχωμα.
Το συνεργείο αφίχθη αργά χθες το απόγευμα και λόγω του προχωρημένου της ώρας η αναβολή κρίθηκε αναγκαία.
Σήμερα το πρωί με την συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Καλαμάτας θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία τους...

και αν όλα πάνε καλά η λειτουργία θα συνεχισθή κανονικά σε μόνιμη βάση

Η Νομαρχία δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση της Γρίπης με φυλλάδια

Μ ένα φυλλάδιο που παρέχει αναλυτικές οδηγίες ,σκίτσα και κυρίως απλές πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης η Νομαρχία ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει στην ενημέρωση του πληθυσμού της Μεσσηνίας στην αντιμετώπιση του ιού που μπορεί να αποβεί μοιραίος για την ανθρώπινη ζωή.
Το φυλλάδιο επιμελήθηκαν στελέχη της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας ενώ ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος από την πλευρά του δήλωσε ότι...

είναι αισιόδοξος τονίζοντας πως ότι όλα θα πάνε καλά στην αντιμετώπιση του ιού

Σκλήρυνση κατά πλάκας – Εντοπίστηκαν δύο γονίδια που βοηθούν στην καταπολέμηση της

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν δύο γονίδια που εμπλέκονται στην αποκατάσταση του κεντρικού νευρικού συστήματος των ποντικών που είχαν προσβληθεί από σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με μία μελέτη η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία.
Η ανακάλυψη αυτή προσφέρει μία νέα ελπίδα για την επεξεργασία πιο αποτελεσματικών θεραπειών και προλέγει τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς θα αντιδράσουν σε αυτή τη αυτοάνοση εκφυλιστική ασθένεια.

"Είναι πιθανό πως η ταυτοποίηση των γονιδιών αυτών μπορεί να παράσχει τον πρώτο σημαντικό δείκτη που εξηγεί γιατί ορισμένοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι καλά και άλλοι όχι", εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης Άλαν Μπίμπερ, ειδικός στις νευρολογικές επιστήμες στην κλινική Μάγιο της Μινεσότα (βόρειες ΗΠΑ).
Η ομάδα του Άλαν Μπίμπερ μελέτησε ποντίκια που είχαν προσβληθεί από μία χρόνια μορφή μιας εξελικτικής ασθένειας παρόμοιας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και χαρτογράφησαν τα γονίδια εκείνων που αποκατέστησαν αυτόματα τις βλάβες οι οποίες είχαν προκληθεί από την ασθένεια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο καθοριστικούς γενετικούς παράγοντες σε αυτή τη θετική εξέλιξη.
Η μελέτη τους παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία και την έρευνα στη σκλήρυνση κατά πλάκας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Metron Analysis για τον ΑΝΤ-1 και την εφημερίδα "Ημερησία". Στις 6,5 μονάδες η διαφορά.

Ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ φέρνει μια νέα δημοσκόπηση που είδε τα φώτα της δημοσιότητας χθές βράδυ .Αναλυτικά.
Ποσοστό 36,6% δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι 30,1% της Ν.Δ. η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ-1 και την εφημερίδα "Ημερησία" . Σύμφωνα με το Στράτο Φαναρά, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, το ποσοστό της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (92,1% ) καταγράφει το μεγαλύτερο ιστορικά ποσοστό. Κατά τον.κύριο Φαναρά, με το 36,6% το ΠΑΣΟΚ Βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία και συγκροτεί κυβέρνηση

με 153 βουλευτές...

Οι καιρικές συνθήκες ματαιώνουν την "Σμαράγδω" στο Κάστρο Καλαμάτας

Ματαιώνονται οι τελευταίες παραστάσεις, με το έργο του Μιχάλη Κουνελάκη
“Η απαγωγή της Σμαράγδως”, που είχε προγραμματίσει να δώσει χθές, σήμερα και αύριο το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Όπως ανακοινώθηκε η ματαίωση γίνεται λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και δεν επιτρέπουν παραστάσεις σε ανοιχτό θέατρο.

Ηλίας Μαμαλάκης -Στην Καλαμάτα για τα «Χώματα με Ιστορία»

«Χώματα με Ιστορία» περιδιαβαίνει η νέα σειρά της ΕΤ3, παρουσιάζοντας τους προεπαναστατικούς ήρωες του ’21 και τα οράματά τους για μια Ελλάδα ελεύθερη.
Η σειρά αποτελείται από 12 ημίωρα επεισόδια, με κορμό τη βιογραφία του θρυλικού Αντώνη Κατσαντώνη. Η έναρξη της Επανάστασης του ’21 στην Καλαμάτα, το Μεσολόγγι, το Σούλι, τα παλάτια των Ιωαννίνων, οι βουνοκορφές των Αγράφων, τα Τζουμέρκα και οι κοίτες των ποταμών, οι δρόμοι του Γιωργάκη Καραϊσκάκη και του Μάρκου Μπότσαρη, είναι «Χώματα με Ιστορία».
H ΕΤ3 ξεναγεί τον τηλεθεατή στη σκλαβωμένη Ελλάδα στο τέλος του 18ου αιώνα.
Χθες, για τις ανάγκες της σειράς, ο κ. Μαμαλάκης βρέθηκε στην Καλαμάτα,

όπου στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης δοκίμασε το σουβλάκι του Τζίμη και συναντήθηκε με πολλούς κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλης.

Εφ. Θάρρος

Ο ιός της Νέας γρίπης χτύπησε και τους υπολογιστές μέσω e.mail

Για μια ακόμη φορά η επικαιρότητα ενέπνευσε τους hackers, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα γρίπη Α.
Όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρία Pandasecurity, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια σειρά νέων ιών οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου.
Ο ιός εγκαθίσταται στον υπολογιστή μέσω e- mail από άγνωστο αποστολέα. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρεται ότι η επιδημία της γρίπης των χοίρων δεν είναι τίποτα άλλο από οικονομική συνωμοσία των φαρμακευτικών εταιρειών και ζητά από τον παραλήπτη να «τρέξει» το συνημμένο αρχείο με τίτλο «Η μηχανορραφία» ώστε να μάθει περισσότερα.
Το άνοιγμα του αρχείου επιτρέπει την εγκατάσταση του ιού

στον υπολογιστή, ο οποίος γίνεται έρμαιο στα χέρια των hacker οι οποίοι αποκτούν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα του θύματος.
Η Pandasecurity τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του συγκεκριμένου μηνύματος.

11.9.09

Στο Facebook γνώρισε τον "απόλυτο" έρωτα

Τo σημείωμα που άφησε στους δικούς της ήταν λακωνικό: «Φεύγω να κάνω τη ζωή μου». 35χρονη γυναίκα από χωριό της Αρτας εγκατέλειψε τον στρατιωτικό σύζυγό της και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά που είχαν αποκτήσει στη διάρκεια του γάμου τους και εξαφανίστηκε προκειμένου να ζήσει τον απόλυτο έρωτα με τον άντρα που γνώρισε στο Facebook.
Τον απόλυτο έρωτα μέσα από το Facebook φαίνεται πως γνώρισε μια 35χρονη γυναίκα από την Αρτα, η οποία εγκατέλειψε σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά προκειμένου να ακολουθήσει τον αγαπημένο της.
Η απίστευτη ιστορία αγάπης και τρέλας, που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το πρώτο θέμα συζήτησης στην Αρτα και στα γύρω χωριά, έχει χωρίσει τους κατοίκους σε δύο στρατόπεδα: τους ρομαντικούς και τους συντηρητικούς.

Οι πρώτοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πράξη της 35χρονης, ενώ οι δεύτεροι την έχουν ήδη «καταδικάσει σε θάνατο διά λιθοβολισμού».
Αυτό που την κάνει διαφορετική, πάντως, από πολλές άλλες ιστορίες που μπορεί να δίνουν τροφή για κουτσομπολιά, από κάποιες που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας επαγγελματιών του είδους ή από ορισμένες που στάθηκαν πηγή έμπνευσης για μεγάλους δημιουργούς είναι ο τρόπος που γεννήθηκε ο μεγάλος έρωτας.
Μιλάμε, λοιπόν, για έναν έρωτα που γεννήθηκε και φούντωσε στο Facebook. Σε αυτό τον τεράστιο διαδικτυακό τόπο συνάντησης φίλων που, όπως φαίνεται, δίνει τη δυνατότητα και για νέες γνωριμίες.
Espresso

Αυτοκτόνησε ο πρέσβης Γιώργος Παπούλιας

Υπέκυψε στα τραύματά του, σε ηλικία 82 ετών, ο γνωστός διπλωμάτης Γιώργος Παπούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ενώ είχε υπηρετήσει και ως πρέσβης στις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου.
Ο διπλωμάτης αυτοπυροβολήθηκε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας. Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο του Γεωργίου Παπούλια. Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του
…Από όλες τις θέσεις υψηλής ευθύνης που του ανατέθηκαν, εργάσθηκε με αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και αξιομνημόνευτη παρρησία, με νηφαλιότητα και ήθος και πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η πολύτιμη προσφορά του Γεωργίου Παπούλια ήτο αδιάπτωτη και συνεχίσθηκε και μετά την αποχώρησή του από την Διπλωματική Υπηρεσία.
Ο πολιτικός κόσμος έχασε σήμερα έναν ασφαλή σύμβουλο, το Υπουργείο Εξωτερικών απώλεσε έναν πολύτιμο καθοδηγητή και εγώ προσωπικά ένα σεβαστό συνεργάτη και αγαπημένο φίλο. Οι σκέψεις μας και η αγάπη μας είναι κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος».
Zougla.gr

Κτηνοτρόφοι – Αυτά είναι τα αιτήματα μας

Επιστολή με τις προτάσεις του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) στους προέδρους των πολιτικών κομμάτων.
Τα αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 150.000 οικογένειες κτηνοτρόφων, καθώς και το γεγονός ότι από την κτηνοτροφική παραγωγή εξαρτώνται περίπου 5.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, τυροκομεία, γαλακτοβιομηχανία, σφαγεία, τυποποιητήρια κρέατος, βιομηχανίες αλλαντικών και κρεοσκευασμάτων, καταστήματα λιανικής πώλησης, μεταφορικές εταιρίες, ζωοτροφικές επιχειρήσεις, εταιρίες κτηνιατρικών φαρμάκων κλπ.
Οι προτάσεις επί των οποίων ο ΣΕΚ ζητά τις θέσεις των κομμάτων είναι οι εξής:

- Να καλυφθούν από το Ελληνικό Δημόσιο τα άτοκα δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύησή του. Τα υπόλοιπα δάνεια των κτηνοτρόφων όλων των κλάδων (αιγοπροβατοτροφία- χοιροτροφία- βοοτροφία) να παγώσουν για 3 χρόνια άτοκα με ανάληψη του κόστους από το κράτος. Η ρύθμιση να αφορά τα πρώτα 500.000 € με την προϋπόθεση ότι οι εκμεταλλεύσεις λειτουργούν τα τρία τελευταία χρόνια. Η αποπληρωμή τους να γίνει σε διάστημα δέκα ετών με ευνοϊκούς όρους. Να επεκταθεί η ρύθμιση χρεών για την κτηνοτροφία του Υπουργείου Οικονομίας 2/14709/0025 της 14/4/2009 για όλους τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα
- Να δοθεί οικονομική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους όλων των κλάδων, ύψους 250 εκατ. €, δηλαδή το 50% της αποζημίωσης στη φυτική παραγωγή.
- Ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλο το φάσμα της παραγωγής- μεταποίησης και κατανάλωσης κρέατος και γάλακτος. Να αυξηθούν οι ποινές και τα πρόστιμα για τους παραβάτες και να γίνει υποχρεωτική η δημοσιοποίηση τους.
- Να επιδοτηθεί με 85% η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Με τον τρόπο εξασφαλίζεται η ηλεκτροδότηση των μονάδων και η ενίσχυση του εισοδήματος του κτηνοτρόφου.
- Να καταργηθεί το ΕΤΑΚ στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
- Να γίνει 4% το ποσοστό επιστροφής στους κτηνοτρόφους του εθνικού φόρου κατανάλωσης στη πετρέλαιο με βάση τα τιμολόγια.
- Να αυξηθεί η επιστροφή ΦΠΑ στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στο 15%.
- Να ενταχθούν στο ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων) οι κτηνοτροφικές και οι αγροτικές επιχειρήσεις.
- Να αυξηθούν οι επενδύσεις στην κτηνοτροφία, και τη γεωργία, να αναμορφωθεί ριζικά ο προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για την Δ' Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 σε όφελος του πρωτογενή τομέα.

«Καταγγελία για την πλήρωση θέσης Προϊσταμένου στο 2ο Γραφείο Μεσσηνίας»

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, καταγγέλλει τις διαδικασίες πλήρωσης θέσης Προϊσταμένου 2ου Γραφείου ΔΕ Μεσσηνίας,
και τούτο γιατί:
1. Δεν έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπως είναι η αυτονόητη συνήθης πρακτική και δεοντολογία της Δημόσιας Διοίκησης.
2. Δεν τηρήθηκε ο υφιστάμενος εν ισχύι αξιολογικός πίνακας των Διευθυντών του 2ου Γραφείου, οι οποίοι με βάση τον νόμο, ήταν οι εν δυνάμει υποψήφιοι.
Απαιτούμε:
• Να ανακληθεί η απόφαση τοποθέτησης του Προϊσταμένου και να τηρηθούν οι αξιοκρατικές διαδικασίες.
• Αναθεώρηση, συγκεκριμενοποίηση και διασάφηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου πλήρωσης θέσεων στελεχών εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση της αξιοκρατικής επιλογής των Στελεχών της εκπαίδευσης
http://filiatranews.blogspot.com/2009/09/2.htm

Από τον …ΟΤΕ το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Β΄Εθνικής – Απέκτησε τα δικαιώματα

Τη συμφωνία με την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής ολοκλήρωσε η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ και απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματά της Β' Εθνικής για τη σεζόν 2009-2010. Ειδικότερα, το Conn-x TV, μέσω των αθλητικών καναλιών Conn-x TV sport1 και Conn-x TV sport2, θα μεταδίδει έναν αγώνα ανά αγωνιστική ημέρα για την κανονική περίοδο, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Conn-x TV θα παρουσιάσει ζωντανά και αποκλειστικά τις προσπάθειες των ομάδων για τη μάχη της ανόδου στη "μεγάλη κατηγορία" και όλες τις κόντρες για την παραμονή, καθώς εξασφάλισε την αποκλειστική μετάδοση του συνόλου των αγώνων κατάταξης (play offs - play outs) μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου...

Οι 18 ομάδες που συμμετέχουν στο "Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ" -όπως αποκαλείται το πρωτάθλημα Β' Εθνικής- και τις οποίες οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από τα αθλητικά κανάλια του conn-x TV είναι οι εξής: Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ολυμπιακός Βόλου, Διαγόρας, Δόξα Δράμας, Εθνικός Αστέρας, Εθνικός Μάνης, Ηλιούπολη, Θρασύβουλος, Ηλυσιακός, Ιωνικός, Καλαμάτα, Κέρκυρα, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Ρόδος.
Σημειώνεται ότι η Β' Εθνική κάνει πρεμιέρα σήμερα στα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ με τη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα στις 21:00. Με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς μεγάλα ντέρμπι από την Ισπανία (Primera Division) και τη Γερμανία (Bundesliga), καθώς και σπουδαίοι αγώνες από την Ιταλία (Campionato, Coppa Italia) και τη Γαλλία (Λίγκ Καπ) έχουν φθάσει στα αθλητικά κανάλια Conn-x TV. Επίσης, το πρόγραμμα των καναλιών θα περιλαμβάνει καθημερινές και εβδομαδιαίες ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές με έμφαση στους μεγάλους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Το Conn-x TV, η τηλεόραση από τον ΟΤΕ, είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος, μέσω της απλής τηλεφωνικής γραμμής και της ευρυζωνικής σύνδεσης.
Σημειώνεται ότι με το Conn-x TV οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν:
- περισσότερα από 40 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα (όπως, Universal Channel, Fox Life, Discovery Channel, Nat Geo Wild, Eurosport, Extreme Sports, KidsCo κλπ.)
- Video on Demand (FilmExpress και FilmClub) με περιεχόμενο που συνεχώς ανανεώνεται. Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club, όπου υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης για ένα 24ωρο ταινιών πρώτης τηλεοπτικής προβολής από μεγάλα studios. Το FilmClub είναι ένα συνδρομητικό VideoClub, που προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κα. Οι τηλεθεατές μπορούν να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν, τη στιγμή που επιθυμούν, όσες φορές θέλουν, χωρίς περιορισμούς και διακοπές για διαφημίσεις, καθώς και να κάνουν pause, rewind και fast forward.
Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες. Διευκρινίζεται ότι το Conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.
Το Conn-x TV διατίθεται σε προσφορά στα 15 ευρώ/μήνα για 12 μήνες παραμονής μέχρι τις 30/9/2009 και με δωρεάν τον αποκωδικοποιητή και το WiFi modem/router . Στην τιμή περιλαμβάνεται τόσο η πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια του Conn-x TV όσο και στο περιεχόμενο / ταινίες του FilmClub.
Το Conn-x TV διατίθεται ήδη σε 29 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Ρόδος, Νάξος, Κως, Θήρα, Σύρος, Τρίκαλα, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Βόλος, Καστοριά, Φλώρινα), ενώ σταδιακά μέσα στο 2009 θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το Conn-x TV θα διατίθεται και σε πελάτες Conn-x στα 2 Mbps. Μέχρι σήμερα το Conn-x TV είναι διαθέσιμο στις ταχύτητες 8 Mbps και 24 Mbps.
Οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν περισσότερα για την υπηρεσία στο site www.conn-xtv.gr και να παραγγείλουν το Conn-x TV με ένα τηλεφώνημα στο 134 ή με μια επίσκεψη στο www.oteshop.gr ή στα καταστήματα Οteshop και Γερμανός.

Ανάκαμψη στον κλάδο αυτοκινήτου - Αύξηση 15,3% στις πωλήσεις Ι.Χ. τον Αύγουστο

Αυξημένες πωλήσεις κατέγραψε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 2009, απόρροια της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, γεγονός που λειτούργησε ως σωσίβιο στις εμπορίες αυτοκινήτων που επλήγησαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο μήνας Αύγουστος του 2009 θα μείνει στην ιστορία ως ο πλέον παραγωγικός μήνας των τελευταίων 10 ετών με 22.845 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, η αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2008 ανέρχεται στα 15,3%. Η επίτευξη των 22.845 πωλήσεων συγκράτησε σε ένα βαθμό τις πολύ σημαντικές απώλειες που είχε η εγχώρια αγορά τους προηγούμενους μήνες....

Πλέον στο οκτάμηνο του 2009 η αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε με πτώση 18,3% (169.429 πωλήσεις) σε σχέση με πέρυσι που είχαν διαμορφωθεί στις 207,411 πωλήσεις.
Στον πίνακα των πωλήσεων η Opel με 2.479 πωλήσεις βρίσκεται στην κορυφή τον Αύγουστο, καθώς η αποδοχή του Insignia από το ελληνικό κοινό έχει δώσει δυναμική πρωτιάς στη φίρμα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ιαπωνική Suzuki με 1.681 πωλήσεις, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Nissan με 1.594 ταξινομήσεις. Το πλέον "καλοπουλημένο" αυτοκίνητο τον Αύγουστο ήταν το Qashqai της Nissan με 1104 πωλήσεις.
Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη των πωλήσεων το επόμενο διάστημα, μετά και την έναρξη του μέτρου της απόσυρσης με τις εμπορίες αυτοκινήτων να ετοιμάζουν τις προσφορές τους για να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους πελάτες.

Φεστιβάλ Βενετίας - Οι ταινίες που είναι φαβορί για τα βραβεία

Τελευταία μέρα σήμερα του διαγωνιστικού τμήματος της 66ης Μόστρας του κινηματογράφου με την προβολή της ταινίας "Ο κύριος Κανένας" του Ζακό βαν Ντορμαέλ. Τελευταία μέρα, με τους Ιταλούς να έχουν αρχίσει να λένε πως είναι καιρός να κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι ιταλική ταινία - έχουν περάσει ήδη 11 χρόνια από τότε που το κέρδισε τελευταία φορά.
Ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλουν για το βραβείο είναι, κατ' αρχάς, η "Μπαάρια" του Τορνατόρε, που εκτός από το θέμα της και τη μεγάλη παραγωγή, γυρίστηκε από τη "Medusa", μιαν από τις πιο μεγάλες εταιρίες παραγωγής στην Ιταλία και που πιστεύεται πως θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να αποσπάσει το βραβείο...

Καλές είναι και οι απόψεις για την ταινία της Φραντσέσκα Κομεντσίνι, "Ο λευκός χώρος", όπου εκτός από την πολύ καλή σκηνοθεσία παραθέτει και μια εξαιρετική ερμηνεία από τη Μαργκερίτα Μπούι. Στις πολύ καλές ταινίες της φετινής Μόστρας είναι και η φιλιππινέζικη "Λόλα" του Μεντόζα, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει ένα από τα βραβεία. Στα υπόλοιπα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι ή ένα από τα άλλα βραβεία του φεστιβάλ, είναι η αμερικανική "Η ζωή χωρίς πόλεμο" του Τοντ Σόλοντζ, η ισραηλινή "Λίβανος" του Σάμουελ Μάοζ, οι γαλλικές "Λούρδη" της Τζέσικα Χόϊσνερ και "Persecution" (με τον Ρομέν Ντιρί να είναι ανάμεσα στα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας) του Πατρίς Σερό, η ιρανική "Γυναίκες χωρίς άντρες" της Σιρίν Νεσάτ και το ντοκιμαντέρ "Ο καπιταλισμός: μια ιστορία έρωτα" του Μάικλ Μουρ.
Η ταινία του Ζακό βαν Ντορμαέλ τοποθετεί μια ιστορία σ' ένα κοντινό μέλλον για να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστροφή στο παρελθόν και να αναδείξει την πολυπλοκότητα της ζωής αλλά και το πρόβλημα των επιλογών που καθορίζουν τελικά τη ζωή μας. Ο ήρωάς του είναι ένας υπέργηρος άντρας, ο "τελευταίος θνητός" σε μια κοινωνία που έχει νικήσει το θάνατο, προσφέροντας αιώνια νιάτα, με το σεξ να έχει απαλειφθεί μια και τώρα δεν υπάρχει ανάγκη αναπαραγωγής. Πριν πεθάνει παρακολουθούμε σκηνές από διάφορες ηλικίες της ζωής του, ξεκινώντας από πριν τη γέννησή του, ακολουθώντας τον ως παιδί για να φτάσουμε μέχρι το γάμο του και τη δημιουργία της οικογένειάς του. Υπάρχουν όμως στιγμές όπου οι σκηνές που παρακολουθούμε μπορεί να μην είναι οι αληθινές, μια και ο σκηνοθέτης παρουσιάζει δύο διαφορετικές κατευθύνσεις του ήρωά του - όπως για παράδειγμα, όταν στο σταθμό του τρένου, βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα να πρέπει ν' ακολουθήσει τη μητέρα ή τον πατέρα του, ή όταν είναι να παντρευτεί ένα από τα τρία κορίτσια που γνώριζε από μικρός - με αποτέλεσμα, στη συνέχεια, να παρακολουθούμε σκηνές και από όλες τις πιθανές επιλογές του. Σκηνές που ο Ντορμαέλ στήνει με φαντασία και άφθονο χιούμορ, αποσπώντας πολύ καλές ερμηνείες από όλο το καστ του: Τζάεντ Λέτο, Σάρα Πόλι, Νταϊάν Κρούγκερ, Λιν-Νταν Παμ και Ρις Ιφανς.
Στις ενδιαφέρουσες ταινίες του φεστιβάλ και η ιρανική "Πράσινες μέρες" της Χάνα Μαχμαλμπάφ, ένα συγκινητικό φιλμ γύρω από την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, που υποφέρει από κατάθλιψη, και η οποία, ενώ ετοιμάζεται να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο, αναγκάζεται ν' αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται με τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στο Ιράν και τις μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν από την πλειονότητα του λαού που αμφισβητούσε την εκλογή του προέδρου και κατέβηκε στους δρόμους ζητώντας κοινωνική αλλαγή.

“Καποδίστρια 2” θέλουν και οι Νεοδημοκράτες

ΤΕΛΙΚΑ ο “Καποδίστριας 2” έχει αρκετούς και φανατικούς υποστηρικτές και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άνθρωποι που προσπερνούν τα μικροκομματικά οφέλη και βλέπουν πως με τη σημερινή εικόνα των δήμων δεν προχωρούν τα πράγματα στην ύπαιθρο - και όχι μόνο - του νομού. Διαπιστώνουν ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου φρενάρεται καθημερινά από την υφι στάμενη δομή και τη νοοτροπία των ΟΤΑ. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι είχαν αντιδράσει στον “Καποδίστρια” και ζητούσαν την επαναφορά των κοινοτήτων. Γ.Σ.
Ελευθερία

Νέα αναβολή στα φανάρια του Κόμβου Ζαφείρη

Μάταια περίμεναν και σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στον εθνικό δρόμο Κόρινθος –Τρίπολη την λειτουργία των φαναριών στον Κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα .
Η σημερινή αναβολή έρχεται σαν συνέχεια της αναβολής της περασμένης Τετάρτης ενώ οι αρμόδιοι μας υπόσχονταν ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί και η λειτουργία των φαναριών από σήμερα θα είναι απρόσκοπτη

Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών

Σήμερα, στις 5 τα ξημερώματα, στο 8ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος, κινούμενο με κατεύθυνση από Κόρινθο προς Κιάτο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 72χρονος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 68χρονη συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου και να τραυματιστεί ελαφρά...

ο οδηγός του δεύτερου οχήματος. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η τροχαία Κορίνθου.

Συνελήφθη 32χρονος Αλβανός για βιασμό ανηλίκων

Για βιασμό ανηλίκων συνελήφθη 32χρονος Αλβανός χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από την 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, προχθές καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων από τους γονείς ενός 17χρονου και μιας 12χρονης υπηκόων Αλβανίας που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ότι ο 32χρονος, ο οποίος είναι συγγενής τους και επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, εδώ και περίπου πέντε χρόνια βίαζε τα παιδιά.
Σε βάρος του συλληφθέντος..

σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκων, και σήμερα οδηγείται στην ανακρίτρια.

Επιστολή Νέων Αγροτών – Έρχεται θερμό αγροτικό φθινόπωρο για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών

«Έρχεται θερμό αγροτικό φθινόπωρο» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ένωση Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών, κ. Παύλος Σατολιάς, καθώς για χρονικό διάστημα πλέον των έξη μηνών, σε καθημερινή σχεδόν βάση, η ΕΝΣΑ γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών αγροτών που έχουν ενταχθεί σε Σχέδια Βελτίωσης και σε προγράμματα Νέων Γεωργών, εξ αιτίας πολύ μεγάλων καθυστερήσεων πληρωμών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες ξεπερνούν τα 2 χρόνια.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΕΝΣΑ, η καθυστέρηση των πληρωμών από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το έργο των επιτροπών παραλαβής του υπουργείου ξεπερνά τους 12 μήνες στα Σχέδια Βελτίωσης και τους 24 μήνες στους Νέους Γεωργούς.

Δεδομένου ότι οι δικαιούχοι των ανωτέρω προγραμμάτων έχουν δημιουργήσει τεράστια έξοδα για την ολοκλήρωση των δεσμευτικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από τα σχετικά προγράμματα, υπολογίζοντας να πληρωθούν την δικαιούμενη επιδότηση και το υπόλοιπο του πριμ σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα - περίπου 2-3 μηνών από την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραλαβής των υπηρεσιών του υπουργείου - έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΝΣΑ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, τονίζοντας πως τίθεται και επιπλέον θέμα για το τι θα γίνει με με τους Ν. Γεωργούς τις τελευταίας προκήρυξης του (2ος / 2009). Καθώς όσοι έκαναν αίτηση για την νέα προκήρυξη και προκειμένου να είναι επιλέξιμοι έπρεπε να είχαν δημιουργήσει ήδη εκμετάλλευση με δικά τους έξοδα. Όμως ειδοποίηση για το αν και πότε θα πάρουν την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης δεν έχουν λάβει ακόμη.
Συνεχίζοντας ο κ. Σατολιάς αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η ΕΝΣΑ, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δεν πρόκειται να γίνουν πληρωμές ούτε τα Χριστούγεννα και για τον λόγο αυτό εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης για αυτή την απαράδεκτη αντιμετώπιση των αγροτών από το υπουργείο και την κυβέρνηση.
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΝΣΑ αναφέρει πως «Είναι αδιανόητο να ανακοινώνεται πακτωλός χρημάτων για προγράμματα άλλων επαγγελματικών τάξεων και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να μην πληρώνει της υποχρεώσεις της για τα επενδυτικά προγράμματα των αγροτών που η ίδια προκήρυξε και τους ένταξε, τα οποία πραγματοποίησαν με δικά τους χρήματα (ίδια κεφάλαια και δάνεια).
Είναι απαράδεκτο να ασκεί οικονομική πολιτική για επενδυτικά προγράμματα με το υστέρημα των αγροτών, επιδεινώνοντας την ήδη πολύ άσχημη οικονομική τους κατάσταση.
Ακόμη εάν ληφθούν υπόψη:
* Η μη ολοκλήρωση των πληρωμών των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, της Εξισωτικής Αποζημίωσης, των κατανομών των δικαιωμάτων του Εθνικού Αποθέματος, και
* Η τύχη των προγραμμάτων που προκηρύσσονται χωρίς στην συνέχεια να υπάρχει ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την τύχη των αιτήσεων τους (π.χ. Πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων, Μικρά Σχέδια Βελτίωσης κ.λ.π.).
Ο εμπαιγμός των αγροτών παίρνει τεράστιες διαστάσεις».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΕΝΣΑ προειδοποιεί πως «Αν δεν επιλυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη για την επιδείνωση της θέσης των αγροτών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου. Ενώ οι αγρότες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα διεκδικήσουν τα δίκια τους. Το φθινόπωρο πού έρχεται θα είναι ιδιαίτερα θερμό, καθώς δεν αντέχουν άλλη εξαθλίωση».
πασεγές

Δυστοκία στην ΝΔ για κλείσιμο του ψηφοδελτίου στην Μεσσηνία

Στην χθεσινοβραδυνή διευρυμένη ΝΟΔΕ της ΝΔ Μεσσηνίας που έγινε στο αμφιθέατρο Αλεξάνδρος Κουμουνδούρος της Νομαρχίας υπό την Προεδρία του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και με την παρουσία των βουλευτών του Νομού Αντώνη Σαμαρά ,Σοφίας Καλαντζάκου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη και την παρουσία 500 περίπου συνέδρων καθορίστηκε η εκλογική τακτική του κόμματος μέχρι τις εκλογές και η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλα τα κομματικά στελέχη προκειμένου η ΝΔ να παραμείνει πρώτο κόμμα στην Μεσσηνία.
Αίσθηση προκάλεσε στους συνέδρους η « ηχηρή » απουσία από την εκδήλωση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου που ...

σχολιάστηκε δυσμενώς από όλους τους συμμετέχοντες.
Παράλληλα πονοκέφαλο προκαλεί η δυστοκία στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον Νομό. Οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νομού στους οποίους έγινε κρούση για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο φάνηκαν διστακτικοί να « προσφέρουν την συμμετοχή τους » και οι τρείς τελευταίες θέσεις αναμένεται να συμπληρωθούν από νέα άτομα που θα θελήσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους για την μελλοντική τους πορεία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Μεσσηνίας

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία υπό το φόβο της γρίπης Α

Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου για 1.480.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Επιπρόσθετο βάρος στην εκπαιδευτική κοινότητα – εκτός από τις καθιερωμένες ελλείψεις σε βιβλία και προσωπικό – είναι η γρίπη, για την οποία το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες. Ωστόσο, οι γονείς καλούνται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο...

εφόσον διαπιστώσουν κάποιο ύποπτο κρούσμα, ενώ σε σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης αποφασίστηκε στα σχολεία που παρατηρούνται πολλά κρούσματα να αναστέλλονται τα μαθήματα προσωρινά.

Αύριο ο 1ος Ανδάνειος Δρόμος

Μια νέα αθλητική διοργάνωση με την επωνυμία 1ος Ανδάνειος Δρόμος θα πάρει σάρκα και οστά αύριο το πρωί . Την αθλητική αυτή εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας Μεσσηνίας και τη στήριξη του Δήμου Ανδανίας.

Κάμψη στην κατανάλωση βιολογικών αγροτικών προϊόντων στην Γερμανία

Στη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και στον κορεσμό της αγοράς, αποδίδεται η φετινή κάμψη της κατανάλωσης βιολογικών αγροτικών προϊόντων στην Γερμανία. Οι πωλήσεις τους το πρώτο εξάμηνο φέτος μειώθηκαν κατά 4%, ενώ αντιθέτως ολόκληρο το 2008 είχαν σημειώσει αύξηση κατά 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σήμερα στην Γερμανία διατίθενται στην αγορά πάνω από 60.000 διαφορετικά βιολογικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, γεγονός που πιθανολογεί την άποψη περί κορεσμού της αγοράς...

Στην υπερπληθώρα βιολογικών προϊόντων ήρθε να προστεθεί και η οικονομική στενότητα λόγω της διεθνούς κρίσης, με συνέπεια η κατανάλωση να πιέζεται στα προϊόντα αυτά, λόγω αυξημένης τιμής, σε σύγκριση με τα συμβατικά.
Πάντως, παρατηρητές της αγοράς βιολογικών προϊόντων, εκτιμούν ότι στο σύνολο του 2009, ενδεχομένως η αγορά να ισορροπήσεις και πιθανώς να υπάρξει τελικά και μια μικρή αύξηση.

ΤΕΙ – Αγωνία για το μέλλον τους ,ζητούν εδώ και τώρα λύσεις

Την άμεση συνάντησή τους με τους προέδρους των 5 κομμάτων του Κοινοβουλίου και πριν από τη διενέργεια των εκλογών ζητά με επιστολή που τους απέστειλε η τριμελής Γραμματεία των Προέδρων ΤΕΙ. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, κ. Ιωάννης Κόκκορας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας, κ. Σταύρος Καρκάνης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, κ. Ευάγγελος Πολίτης επιθυμούν να συναντηθούν άμεσα με τους 5 αρχηγούς των κομμάτων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Τσίπρα, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να ακούσουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν σε όλα τα μέλη της κοινότητας των ΤΕΙ τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις τους αναφορικά ...

με το μείζον θέμα της μη έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του ΤΕΙ αλλά και με τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τα ΤΕΙ.
Αυτά αφορούν στην ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ, στην εφαρμογή κοινής - δίκαιης πολιτικής στα θέματα της χρηματοδότησης και στελέχωσης των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, στην μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, στη διαδικασία ίδρυσης τμημάτων Πανεπιστημίων και τμημάτων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στην έμμεση απαξίωση της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης, που λαμβάνει χώρα κυρίως τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα ενεργειών και αποφάσεων της Πολιτείας σχετικά με τα ιδιωτικά κολέγια.
Τέλος, όπως επισημαίνουν, η ομόφωνα ληφθείσα απόφαση από την τελευταία έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, για αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων το νέο ακαδημαϊκό έτος αν δεν υπάρξει άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν αποφασισθεί από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας μπορεί να μην είναι άμεσα υλοποιήσιμη εξαιτίας των επικείμενων εκλογών, αλλά παραμένει σε ισχύ.

Παν. Νίκας -Συνάντηση με εργολάβους Επίσκεψη σε έργα του Δήμου

Συνάντηση με εργολάβους δημοτικών έργων είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμάτας, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπηρεσιακών στελεχών.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την τήρηση των προθεσμιών εκτέλεσης των έργων, τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών και της μικρότερης δυνατής όχλησής τους.
Ακολούθως, εξετάσθηκε η πορεία κάθε έργου ξεχωριστά. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σημαντικό έργο προς ΠΛΑΚΩΤΑ, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα λύσει πολλά προβλήματα στη Βόρεια γειτονιά και στη συγκοινωνία με τα Λεϊκα.
Ύστερα, έγινε επίσκεψη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, οδό Υπαπαντής, οδό Μητρ. Μελετίου, οδό Φαρών κ.λ.π, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ασφαλτοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού...

Ειδικά για την Πλατεία 23ης Μαρτίου θα γίνουν παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και θα αυξηθεί το πράσινο. Τέλος, επίσκεψη έγινε στο πάρκο της ΤΕΝΤΑΣ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία συντήρησης του πράσινου, διόρθωσης καθισμάτων και γενικού ευπρεπισμού του χώρου.
Ήδη αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση.

Σοκ στην Τουρκία - 39χρονη έκοψε το όργανο του εραστή της και το πέταξε σε διπλανή στέγη

Μια 39χρονη γυναίκα από την Τουρκία, που μετά από έντονο τσακωμό με τον εραστή της του έκοψε το γεννητικό όργανο, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 18 μήνες για να βγει η ετυμηγορία του δικαστηρίου και τούτο γιατί το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ποινή της θα εξαρτηθεί από το εάν το όργανο του άτυχου εραστή της θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει μετά από την λεπτή χειρουργική επέμβαση διάρκειας 11 ωρών στην οποία υποβλήθηκε.
Το Κακουργιοδικείο της Τραπεζούντας στη Μαύρη Θάλασσα θα περιμένει την πλήρη ιατρική έκθεση που θα διαβεβαιώνει ότι το 28χρονο θύμα ανένηψε πλήρως και το όργανό του έχει τελείως κανονική λειτουργία...

"Για να αποφασιστεί η ποινή θα πρέπει να υπάρξει η ιατρική έκθεση. Έως τότε θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε μάρτυρες", ανέφερε μια δικαστική πηγή.
Η 39χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει πάντως ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια, εάν όλα με το εγχειρισμένο όργανο του εραστή της πάνε καλά. Στην αντίθετη περίπτωση, αυτός θα μείνει ανάπηρος και αυτή θα κλειστεί στη φυλακή για πάνω από οκτώ χρόνια.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία αλλά αναμένεται να πάει καλά και η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.
Για την ιστορία αναφέρεται ότι η 39χρονη που ήταν μεθυσμένη την ώρα του καυγά, ήταν τόσο θυμωμένη με τον εραστή της που όταν του έκοψε το όργανο το πέταξε στη στέγη του διπλανού σπιτιού.

Δημοσκόπηση Public Issue για τον SKAI –Οριακή αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ

Σημαντικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», με την αυτοδυναμία ωστόσο του ΠΑΣΟΚ να διαφαίνεται οριακή, ενώ σε ντέρμπι φαίνεται να εξελίσσεται το ζήτημα της καταλληλότητας, αφού Καραμανλής – Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38% έκαστος, ενώ 21% απαντά ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.Αναλυτικότερα....

σύμφωνα με το Βαρόμετρο το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ακολουθούν: ΝΔ 35,5%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, ΛΑΟΣ 7% και Οικολόγοι 2%.
Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των βουλευτικών εδρών. Με βάση τα παραπάνω ποσοστά και με βάση τον .......ισχύοντα νόμο (Νόμο Σκανδαλίδη), η ΝΔ εξασφαλίζει 96 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 151, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19. Με βάση όμως το νέο νόμο (Νόμο Παυλόπουλου), η ΝΔ λαμβάνει 93 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 157, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 10 και ο ΛΑΟΣ 18 έδρες.
Στο ερώτημα της καλύτερης κυβέρνησης για τη χώρα, 28% απαντά ότι θέλει μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 24% μία κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ 42% απαντά «καμία από τις δύο».
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Το 43% απαντά ότι θέλει μία αυτοδύναμη – μονοκομματική κυβέρνηση, 39% δηλώνει ανοικτό σε μία μορφή διακυβέρνησης συνεργασίας, ενώ 6% απαντά ότι θέλει μία οικουμενική κυβέρνηση.
Τέλος, το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, με το 69% να θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα (60% στο Βαρόμετρο Ιουλίου).
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Απόσυρση αυτοκινήτων 2009: Σε ισχύ με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”

Είναι θέμα ωρών -πλέον- το να υπογραφεί η “πράξη νομοθετικού περιεχομένου” από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που αφορά στην επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης.
Το εν λόγω μέτρο θα αποτελέσει ανάσα ζωής για το περιβάλλον, τους εισαγωγείς και τους εμπόρους, καθώς και για τους ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. οι οποίοι θα μπορέσουν να τα αντικαταστήσουν με ισχυρά οικονομικά κίνητρα.
Έτσι -όπως φαίνεται- τελειώνει το θρίλερ στην αγορά αυτοκινήτου καθώς υπογράφεται και η “πράξη νομοθετικού περιεχομένου” που αφορά στην επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, αλλά και των νέων τελών κυκλοφορίας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. Όσοι επιθυμούν να αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο θα πρέπει να γνωρίζουν...

πως το ποσό που θα εισπράξουν αυξάνεται αναλόγως με τον κυβισμό του κινητήρα του παλιού Ι.Χ.. Τα αυτοκίνητα με κυβισμό ως 900 κ.εκ. το ποσό επιστροφής αναλογεί σε 500 ευρώ,
από 901-1.400 κ.εκ. σε 1.000 ευρώ,
από 1.401- 2.000 κ.εκ. σε 1.500 ευρώ,
από 2.001- 2.400 κ.εκ. σε 1.800 ευρώ &
άνω των 2.401 κ.εκ. σε 2.200 ευρώ.
Σε περίπτωση που κάποιος αντικαταστήσει το παλιό του αυτοκίνητο με ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο όχημα που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro-4 και Euro-5, τότε θα λάβει επιπλέον 1.000 ευρώ.
Ισχυρά οικονομικά κίνητρα παρέχονται και σε όσους αποσύρουν επαγγελματικά αυτοκίνητα, το οποίο κυμαίνεται από 500 ως και 9.000 ευρώ, κι όσοι το αντικαταστήσουν θα ωφεληθούν επιπλέον 1.500 ως και 4.000 ευρώ.
Η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης αποτελεί ανάσα ζωής για το περιβάλλον, τους εισαγωγείς, αλλά και τους εμπόρους, καθώς η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αυτοκινήτου έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο.
Η επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης αναμένεται να αναθερμάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Όμως, για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το μέτρο θα πρέπει οι τράπεζες να ανοίξουν και πάλι τις στρόφιγγες δανειοδότησης για την αγορά Ι.Χ., καθώς επίσης, εισαγωγείς και έμποροι να προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις στους υποψηφίους αγοραστές.
Όμως, αλλαγές έχουμε και στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:
- τα Ι.Χ. με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η / 1ου / 2005 θα πληρώσουν 18 € λιγότερα στα τέλη του 2010,
- τα Ι.Χ. με 1η άδεια κυκλοφορίας από 1ης / 1ου / 2000 ως 31η / 12ου / 2004 θα πληρώσουν επιπλέον 50 €,
- τα Ι.Χ. από 1ης / 1ου / 1996 ως 31η / 12ου / 1999 θα πληρώσουν επιπλέον 100 € και
- όσα έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από τις 31η / 12ου / 1995 θα πληρώσουν επιπλέον 150 €.
Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατες δηλώσεις τους έχουν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το μέτρο της απόσυρσης θα επανεξεταστεί».
EPT

11η Σεπτεμβρίου 2001: Η Ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο μας σφράγισε τις ζωές και των ομογενών μας στις ΗΠΑ. Κάποιοι θρήνησαν παιδιά, αδελφούς, συζύγους ή φίλους και συναδέλφους που χάθηκαν για πάντα στους Δίδυμους Πύργους.
Τουλάχιστον 50 Ελληνοαμερικανοί έσβησαν εκείνο το πρωινό. Αλλοι παλεύουν ακόμη με τις εικόνες φρίκης και τον πόνο που βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες που επέζησαν από τον εφιάλτη.
Σήμερα πολλοί θα περάσουν από το Σημείο Μηδέν, για να εναποθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων κοντά στον χώρο που έστεκε μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ο ναός του Αγίου Νικολάου, στη σκιά του νότιου Πύργου.
Η 11η Σεπτεμβρίου σε αριθμούς...

Συνολικός αριθμός νεκρών: 2.819
Αριθμός νεκρών στον Πύργο Ένα: 1.402
Αριθμός νεκρών στον Πύργο Δύο: 614
Αριθμός κρατών που έχασαν πολίτες κατά τις επιθέσεις: 115
Αναλογία νεκρών ανδρών/γυναικών: 3/1
Μονάδες αίματος που δόθηκαν στο κέντρο αιμοδοσίας της Νέας Υόρκης: 36.000
Αριθμός παιδιών που έχασαν γονέα: 3.051
Ποσοστό Αμερικανών που είχαν γνωστό ή συγγενή στους Δίδυμους Πύργους: 20%
Τόνοι συντριμιών που απομακρύνθηκαν από το σημείο: 1.506.124
Απώλεια μονάδων του Dow Jones μετά την επανέναρξη του χρηματιστηρίου: 684,81
Οικονομικές απώλειες της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου: 105 δισ. δολάρια
Ποσό χρημάτων σε δωρεές: 1,4 δισ. δολάρια
Αύξηση στις αιτήσεις για εργασία στη CIA: 50%
Αύξηση στις αιτήσεις για σπουδές νομικής: 17,9%
Αριθμός τραγουδιών που απαγορεύτηκαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς: 150
Αριθμός των Αμερικανών που άλλαξαν το μέσο μεταφοράς από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο το 2001: 1,4 εκατομμύρια
Αριθμός πολιτών που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες: 422.000

Ψηφοφορία Ετεροδημοτών – Πως θα γίνει η σύσταση των εκλογικών τμημάτων

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών , οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι.
Ανάλογα με τον αριθμό των ετεροδημοτών μπορούν να συσταθούν αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα.
Αμιγή εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος.
Μεικτά εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.

Ειδικότερα, στα μεικτά εκλογικά τμήματα ψηφίζουν ετεροδημότες, προερχόμενοι από περισσότερες της μιας βασικές εκλογικές περιφέρειες.
Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο ή την Κοινότητα, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.
Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών, οφείλουν αμέσως, το ίδιο βράδυ, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, να μεταφέρουν οι ίδιοι και να παραδώσουν τον εκλογικό σάκο στο Εφετείο της έδρας του τμήματος.
Η άμεση αυτή μετάβαση στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνει από το Εφετείο η διαλογή των ψήφων και έτσι να διαβιβαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των μεικτών εκλογικών τμημάτων στα πρωτοδικεία των βασικών εκλογικών περιφερειών.

10.9.09

Χάκερς φέρνουν τα πάνω κάτω στην Show biz ,Ολυμπιακό και επιχειρηματίες

Κατάφεραν να κλέψουν αρχεία, φωτογραφίες, συμβόλαια τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών, απόρρητα αρχεία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσωπικά κινητά από τον χώρο της Showbiz. Οι δράστες; Hack 4 Fame Hacking Group. Σύμφωνα με την προκηρυξη που έστειλαν σε ΜΜΕ και διάφορα μπλόγκς πρόκειται για ένα αγανακτισμένο κίνημα πολιτών που αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας.
Ήδη πολλά αρχεία έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Οι κλοπές έγιναν από μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες δημοσιογράφους, τραγουδιστές, δισκογραφικές εταιρίες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον γνωστό μάνατζερ καλλιτεχνών Γ. Ντάβλα να έχει πέσει θύμα της επίθεσης...

Είναι γνωστό ότι ο Ντάβλας ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την showbiz και σίγουρα θα μπορούσαν να βρουν από το αρχείο του από τηλέφωνα μέχρι προσωπικές φωτογραφίες διασήμων. Το τίμημα αυτής της επίθεσης είναι άγνωστο αλλά σίγουρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημία καθώς πλέον όλα είναι στη φόρα…
Δείτε μερικά
Η προκήρυξη των Χάκερ
«Το Hack 4 Fame Hacking Group είναι ένα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών το οποίο αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας. Είτε αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, είτε από δημοσιογράφους που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δήθεν επιχειρηματίες, εφοπλιστές-«βαποράκια», celebrities -ξαπλωτούς και μη (σ.σ.: φανερή η επίδραση της είδησης για τη σύλληψη του γνωστού μοντέλου με την κατηγορία της πορνείας)- και όλους όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μασάει κουτόχορτο. Πάψτε όλοι εσείς να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να... αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που γίνεται ένα σκάνδαλο, λες και δεν το γνωρίζατε...
Υποστηρίζουμε:
- Tις διαδικτυακές κοινότητες και αντιτιθέμεθα στην αήθη χρήση τους από celebrities για εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως αναγκών τους (βλ. σεξουαλικών).
- Οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή του Διαδικτύου - blogs, websites κ.ά. Ιδιαίτερα στηρίζουμε blogs που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής φίμωσης από συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, όπως troktiko, nonews-news κ.λπ.
- Την έκφραση της πλήρους ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου που τεχνηέντως και εσκεμμένα προσπαθούν να αποκρύψουν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών & μεγαλοεκδοτών.
Σε μια σύγχρονη εποχή που τα πάντα και οι πάντες επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν να μάθει όλος ο κόσμος τι κομπίνες κάνει, πόσα βγάζει, αν κλέβει την εφορία και το ελληνικό Δημόσιο, τι συμβόλαια έχει, αν έχει αποκαλυπτικές φωτογραφίες με παράνομους δεσμούς, ποιες είναι οι επαφές του, οι συνεργάτες του, αν βάζει τον σύρτη στην πόρτα... και πληροφορίες ακόμα που δεν φαντάζεστε...
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη πολλά... αλλά δεν θα σας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μια σειρά επεισοδίων θα παρουσιάσουμε πολλά και για πολλούς.
Οποιοσδήποτε θελήσει να αντιπαρατεθεί με εμάς θα μας βρει μπροστά του... και θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Η ξύλινη γλώσσα ταιριάζει στους πολιτικούς, στους δημοσιοκάφρους και στους δήθεν - κατευθείαν στο θέμα λοιπόν. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον ΕΛΛΗΝΑ, ήρθε η ώρα.
Η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα για ξεβράκωμα, η ώρα του ξεμπροστιάσματος. Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας.
Μπορείτε να μας αποκαλείτε φαντάσματα. Φαντάσματα της νύχτας που προτιμούν να περνάνε 24 ώρες τη μέρα στον υπολογιστή ή, όπως συνήθως λέτε, σε έναν εικονικό κόσμο.
Ε, λοιπόν... χα, χα... Ηρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο δικό σας κόσμο...»
.stifora.gr

ΛΑΟΣ – Εκτός ο Ψινάκης – Εντός ο Ανατολάκης

"Ξέρει τα νέα παιδιά. Τον αγαπάνε. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, γι' αυτό τον έβαλα στον Πειραιά..." Αυτά είπε για τον Ανατολάκη ο Καρατζαφέρης. Για τον Ψινάκη είπε ότι δεν είχε αρκετό χρόνο στην διάθεσή του. Μάλλον ήθελε να πει ότι με κράξανε και φοβήθηκα την θύελλα αντιδράσεων που θα είχα στο κόμμα μου από στελέχη και παραδοσιακούς ψηφοφόρους που ούτε να ακούσουν δεν θέλουν το όνομα Ψινάκης γι αυτό..

δεν τον έβαλα...

Γραφεία Στοιχημάτων – Γκανιάν το ΠΑΣΟΚ

Οι αποδόσεις για τον μεγάλο νικητή των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στα sites μεγάλων ευρωπαϊκών γραφείων στοιχημάτων, με το ΠΑΣΟΚ να φαντάζει και εκεί ως φαβορί.
Το www.betoto.com προσφέρει απόδοση μόλις 1.03 σε όποιον στοιχηματίσει υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ για πιθανή νίκη της ΝΔ η απόδοση τιμάται στο 9.00. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόδοση φανερώνει πως από αυτό το γραφείο στοιχημάτων θεωρούν πιο πιθανή την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ακόμη και από την επανεκλογή της Angela Merkel ως καγκελάριο της Γερμανίας.
Επίσης, πιθανότερη διαφορά νίκης υπέρ του ΠΑΣΟΚ δίνεται αυτή μεταξύ 5-6,49% με απόδοση 2.10. (link: https://www.betoto.com/en/politics). Ακόμη, στο www.betfair.com η νίκη του ΠΑΣΟΚ πληρώνει με 1.06, ενώ της ΝΔ η απόδοση φτάνει το 16. (link: http://sports.betfair.com/)...

Με λίγα λόγια, το betoto.com παίζει 1 προς 9 νίκη του ΠΑΣΟΚ, ενώ το betfair.com παίζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα 1 προς 16, θεωρώντας το ακόμα πιο πιθανό.
Στο έγκυρο βρετανικό γραφείο στοιχημάτων William Hill δεν υπάρχει ακόμη καταχώριση για τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.
Ενώ στο εξειδικευμένο blog www.politicalbetting.com υπάρχει άρθρο με τίτλο «Η επιστροφή των ασταθών δημοκρατιών», που παρομοιάζει την ελληνική περίπτωση με αυτή του Καναδά.
zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου