5.9.09

Απαγόρευσαν το βίντεο κλίπ «Love Sex Magic», στην Τουρκία.


Το Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε τη μετάδοση του βίντεο κλίπ «Love Sex Magic», ενός ντουέτου του διάσημου ποπ σταρ Τζάστιν Τίμπερλεικ και της Τσιάρα, εξαιτίας του τολμηρού του περιεχομένου, έγραψε η Milliyet.
Το εποπτικό όργανο απαγόρευσε στα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδίδουν το βίντεο κλιπ γιατί «περιέχει εμφανίσεις με προκλητικά κοστούμια, χορογραφίες και εικόνες αντίθετες στην ανάπτυξη των παιδιών και της νεολαίας και της ηθικής γενικώς», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Ο Αλί Καρατσάν, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Numberone TV, που έχει προβάλει το βίντεο κλιπ, χαρακτήρισε την απαγόρευση «αναχρονιστική» και «ταπεινωτική» για την Τουρκία, μία κοσμική μουσουλμανική χώρα, έγραψε η Milliyet.

Αρχαία Ολυμπία - Κοντά στους Νέους αγρότες ο Γ. Παπανδρέου


Στο πλαίσιο του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Η πράσινη ανάπτυξη είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο». Επίσης, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως κατανοεί τα προβλήματα των αγροτών ενώ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση πως είναι υπεύθυνη για τους κερδοσκόπους τους οποίους η ίδια ενθάρρυνε να τραβήξουν το σκοινί.
Ακόμα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή της Ηλείας που επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές δύο χρόνια πριν ενώ δεσμεύτηκε πως θα αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Για άλλη μία φορά τόνισε πως στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου «θα συγκρουστούν δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την πολιτική και το μέλλον της χώρας». Ωστόσο, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ευκαιρίες:
"Ευκαιρίες να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος και να βρούμε νέους δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Την αντίληψη που λέει ότι για να ανακάμψουμε δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο προηγούμενο κοινωνικά αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά να οδηγήσουμε τη χώρα και την κοινωνία μας σε νέους δρόμους. Το σχέδιο μας για την Ελλάδα του αύριο, όλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, βασίζεται ακριβώς πάνω σ’ αυτή την προοδευτική αντίληψη, σ’ αυτή την αισιόδοξη και παράλληλα μοναδική επιλογή που έχουμε" .
Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για αδιαφορία:
"Γνωρίζω και γνωρίζουμε το αίσχος των καρτέλ που κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα στις πλάτες σας και στις πλάτες των καταναλωτών. Με το θράσος που τους δίνει η ανοχή της κυβέρνησης, οι κερδοσκόποι άρχισαν να εξερευνούν μέχρι πού μπορούν να τραβήξουν το σκοινί. Η απάντηση που τους δόθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι μπορούν να το τραβήξουν όσο θέλουν και αν θέλουν μπορούν να το τραβήξουν μέχρι να σπάσει...Έκλεισε στους κερδοσκόπους άλλοτε το μάτι, άλλοτε και τα δύο μάτια με τη φυγομαχία της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σαν να μην εγκαταλείφθηκε ο αγροτικός κόσμος αρκετά, η ίδια η κυβέρνηση φάνηκε όχι μόνο να αρνείται κάθε συμπαράσταση προς τους αγρότες αλλά να τους αντιμάχεται σε κάθε ευκαιρία".
Ως «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την «πράσινη ανάπτυξη» η οποία θα προσφέρει νέους τρόπους προκειμένου να μειωθεί το κοστολόγιο των Ελλήνων πολιτών.
Εν συνεχεία σκιαγράφησε τα φωτοβολταϊκά: "Εκτός από τη μείωση του κοστολογίου, είναι απαραίτητο να βρούμε και νέους καινοτόμους τρόπους παραγωγής και διάθεσης των Ελληνικών προιόντων, έτσι ώστε αυτά να δικαιολογούν τις υπεραξίες τους στα μάτια του Έλληνα και του ξένου καταναλωτή. Η άνθηση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής εξαρτάται από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Και εμείς απαντάμε σε αυτό, δίνοντας έμφαση στην τοπική παραγωγή. Η υψηλή ποιότητα και η πιστοποίηση της καταγωγής των προϊόντων από μια περιοχή με προστιθέμενη αξία, είναι οι παράγοντες που μπορούν να απογειώσουν την αγροτική μας παραγωγή στις αγορές του εξωτερικού. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό είναι να επεκτείνουμε τα πιστοποιημένα πρότυπα για ονομασίες προέλευσης, για τα προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν αυξημένα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας, για τα βιολογικά προϊόντα και για μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον".
Την ίδια ώρα, προανήγγειλε την ενίσχυση των «Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας»: "Θα ενισχύσουμε τα «Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας» με πιστοποιημένα πρότυπα και ειδική σήμανση για τα προϊόντα αλλά και τις υπηρεσίες των -κατά τόπους- περιοχών.
Και θα προχωρήσουμε στη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους των μελετών για την ένταξη των νέων αγροτών στα προγράμματα".
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ θα πατάξει κάθε είδος καρτέλ: "Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, είναι επαρκές.Αυτό που λείπει είναι η βούληση για την εφαρμογή του. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω".
Παραλλήλως, δεσμεύτηκε πως θα δημιουργήσει ένα Σύστημα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που θα απευθύνεται στους αγρότες και τους αλιείς και σκοπό θα έχει την "αναβάθμιση του ΕθΙΑΓΕ προς στην κατεύθυνση της εφαρμοσμένης έρευνας".
Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του δήλωσε πως θα μεριμνήσει ώστε να ιδρυθούν "υψηλού επιπέδου αγροτικών σχολών στις περιφέρειες, για να βγαίνουν από εκεί επαγγελματίες αγρότες. Παράλληλα, οι σχολές αυτές θα είναι και διαρκείς συμπαραστάτες τους, σε όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου".
Εν κατακλείδι, υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο «πρότυπων» αγροκτημάτων που θα εφαρμόζουν υποδειγματικές μεθόδους αγροτικής παραγωγής.
Με τα λεγόμενά του αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την εμπιστοσύνη των αγροτών για να καταφέρει η χώρα να βγει από την κρίση.

Ανοίγει η Ψαλίδα –Στο 6.5 η Διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ


Τρείς νέες δημοσκοπήσεις θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας στα Κυριακάτικα φύλλα που σχεδόν όλες δείχνουν την μεγάλη διαφορά που παγειώνεται ανάμεσα στα Δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.Το ζητούμενο πλέον είναι σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις ή αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ή όχι
 Οι δημοσκοπήσεις του Κυριακάτικου Τύπου

MRB: 6 ΜΟΝΑΔΕΣ - REAL NEWS
ALCO: 6.3 ΜΟΝΑΔΕΣ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
MARC: 6.5 ΜΟΝΑΔΕΣ - ΕΘΝΟΣ

Δάγκωσε την κομμώτρια γιατί δεν έμεινε ευχαριστημένη από το κούρεμα.


Μία σουηδέζα δάγκωσε την κομμώτριά της γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα που της έκανε και τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους περίπου 3.000 δολαρίων, μετέδωσε σήμερα το τοπικό ραδιόφωνο.
Η δυσαρεστημένη πελάτισσα, όχι μόνο δάγκωσε τον αντίχειρα της κομμώτριας, αλλά προκάλεσε και υλικές ζημιές σε τμήμα του κομμωτηρίου, στο Γιονκόπινγκ, νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης, ανέφερε η ίδια πηγή.
Περιφερειακό δικαστήριο της επέβαλε να πληρώσει ως αποζημίωση 9.000 κορώνες και σχεδόν διπλάσιο ποσό για το βανδαλισμό του χώρου.

Πολιτική Προστασία - Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης του Καιρού για το τριήμερο που έρχεται


 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.05/2009 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ στις 05/09/2009 και ώρα 13:00, προειδοποιεί: Σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα.
Ειδικότερα: Την Κυριακή (06-09-2009) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο. Τη Δευτέρα (07-09-2009) και Τρίτη (08-09-2009) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και πιθανόν κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8-10 βαθμούς κατά τόπους). Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της Ε.Μ.Υ. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.

Πανελλήνια Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στη Λαμία


Στη Λαμία από 23-27 Σεπτεμβρίου 2009 διοργανώνει την 1η Πανελλήνια ‘Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων AGROTECH η HELEXPO από κοινού με την ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL.
«Γέννημα Θρέμμα ... Αγροτική», όπως επισημαίνει το σλόγκαν της, η AGROTECH έχει στόχο, να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, αλλά και να γίνει σημείο εμπορικών επαφών, τόσο για τους εξειδικευμένους εμπορικούς επισκέπτες, όσο και για το ευρύ κοινό. Το «παρών» θα δώσουν οι leaders του κλάδου, παρουσιάζοντας τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής, συνδεδεμένη µε την τεχνολογία και τα σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.
Οι εργασίες της 1ης AGROTECH πλαισιώνονται και από Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρωσης, Παρουσίαση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην Άρωση «Από το Χθες στο Αύριο» (με άλογο, τρακτέρ της δεκαετίας του '60 και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα) και η ανάδειξη του καλύτερου τρακτέρ, κατόπιν ψηφοφορίας των επισκεπτών.
Τα εκθέματα της 1ης AGROTECH είναι: Ελκυστήρες, Μηχανήματα - εργαλεία κατεργασίας και βελτίωσης εδάφους, Μηχανήματα σποράς, φύτευσης, λίπανσης, Μηχανήματα και εργαλεία φυτοπροστασίας, Μηχανήματα και εργαλεία κλαδέματος και κηποτεχνίας, Μηχανήματα και εξοπλισμός αρδεύσεως, Αντλητικά συγκροτήματα - κινητήρες, Μηχανήματα και εργαλεία συγκομιδής, Μηχανήματα επεξεργασίας - συντήρησης - μεταποίησης - συσκευασίας γεωργικών προϊόντων, Μηχανήματα φόρτωσης - διακίνησης - μεταφοράς και ζυγιστικά μηχανήματα, Εξοπλισμός και υλικά υποστήλωσης και περίφραξης, Θερμοκήπια και εξοπλισμός θερμοκηπίων, Δασικός εξοπλισμός, Βοηθητικός εξοπλισμός - ανταλλακτικά, Γεωργικά φάρμακα, Λιπάσματα - Σπόροι - Υβρίδια - Φυτώρια - Μοσχεύματα, Καύσιμα - Λιπαντικά, Αγροτικό αυτοκίνητο, Εργαστήρια δοκιμών - αναλύσεων - μετρήσεων, Λογισμικό, Οργανισμοί - Υπηρεσίες, Γεωργικές εκδόσεις, Οικονομικός Τύπος, Μηχανήματα, εξοπλισμοί και εφόδια Κτηνοτροφίας Πτηνοτροφίας
Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι: Τετάρτη (23/9), Πέμπτη (24/9), Παρασκευή (25/9) & Κυριακή (27/9) από 17:00 έως 22:00 και το Σάββατο (26/9) από 10:00 π.μ. έως 22:00.
Οι εμπορικοί επισκέπτες εισέρχονται δωρεάν μόνο μετά από προεγγραφή στο ή καλώντας χωρίς χρέωση στο 800 800 40 40
Πασεγές

The Sun-Herald - To νέο Μουσείο Ακρόπολης "ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου"


To νέο Μουσείο Ακρόπολης "ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου", αναφέρει σε δισέλιδο αφιέρωμά της η αυστραλιανή εφημερίδα The Sun-Herald, δίνοντας έμφαση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, στην αξία των έργων τέχνης που φιλοξενούνται και στον τρόπο έκθεσής τους και τέλος στα Γλυπτά του Παρθενώνα που λείπουν και στο αίτημα επιστροφής τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο Μουσείο Ακρόπολης συγκεντρώνει μερικούς από τους σημαντικότερους ελληνικούς θησαυρούς και προβάλλεται ιδιαίτερα τουριστικά.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περιγραφή της αίθουσας του Παρθενώνα, της "χρυσής κορωνίδας του Μουσείου", όπου γίνεται προσομοίωση του σημαντικότερου αρχιτεκτονικού έργου της αρχαιότητας.
Οι εξωτερικοί τοίχοι, υπογραμμίζεται, καλύπτονται από γυαλί, γεγονός που επιτρέπει στον επισκέπτη να έχει σφαιρική θέα - μεταξύ άλλων και του ίδιου του Παρθενώνα. Στο κέντρο της αίθουσας προβάλλεται βίντεο με θέμα την ιστορία του Παρθενώνα και των γλυπτών που τον κοσμούν δίνοντας την εικόνα του μνημείου, όπως ήταν στην αρχαιότητα. Εντυπωσιακά είναι κυρίως τα γλυπτά, τα αετώματα και οι ζωφόροι του Παρθενώνα, τα οποία έχουν συντηρηθεί με σύγχρονα μέσα.
Τονίζεται, ωστόσο, ότι πολλά από τα πρωτότυπα γλυπτά βρίσκονται στο Λονδίνο. Αφαιρέθηκαν από το Λόρδο Έλγιν,στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν η Αθήνα ήταν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Και η Ελλάδα έχει διατυπώσει επανειλημμένα το αίτημα επιστροφής τους.
Ως τώρα ένας από τους βασικούς λόγους που οι Βρετανοί επικαλούνταν για τη μη επιστροφή τους ήταν η απουσία κατάλληλου χώρου έκθεσής τους.
Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Αθήνα διαθέτει πλέον ένα τέλειο βάθρο για τα γλυπτά και το βρετανικό επιχείρημα φαίνεται όλο και περισσότερο αδύναμο.
Καταλήγοντας η εφημερίδα εύχεται τα γλυπτά του Παρθενώνα να επανενωθούν σύντομα και τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση το νέο Μουσείο Ακρόπολης συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων του κόσμου.

Εμβόλιο κατά του καρκίνου;


Εμβόλιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου, ενδέχεται να μπορεί να προλαμβάνει και τον καρκίνο του μαστού,σώζοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές, αναφέρει μελέτη που διενήργησαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Ν.Ν.Ουαλίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 12.265 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2005, ενώ 2.618 έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή το 2006.
Κοιτάζοντας πίσω, τα τελευταία 25 χρόνια προσβλήθηκαν από καρκίνο του μαστού 213.658 γυναίκες στην Αυστραλία, έχασαν δε ζωή τους από τη νόσο αυτή 63.632.

Η συνέχεια για το κύπελλο Μεσσηνίας σήμερα και την Κυριακή


Σήμερα  και αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί αγώνες του κυπέλλου Μεσσηνίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα στις 5 το απόγευμα
* Αναγένηση - Πανιώνιος
* Νίκη Πλάτης - Αστέρας Βαλύρας
* Αθλητικός Όμιλος “Φαραί” - Τσικλητήρας Πύλου
* Αθλητικός Σύλλογος Αιθαίας- ΠΑΟΚ Καλαμάτας
* Χανδριναϊκός - ΠΑΟ Καλού Νερού
Σήμερα στις 8 το βράδυ στο γήπεδο Στρατοπέδου
* Αθλητικός Όμιλος Βέργας - Πάμισος Άριος
Την Κυριακή στις 11 το πρωί
* Αθλητικός Όμιλος Πατίστα – Ομόνοια
Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα
* Κεραυνός Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
* ΠΑΟ Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Χώρας
* Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας
* ΠΑΟ Καλλιθέας - Μεσσηνιακός
* Μιλτιάδης Πύργου - Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας
* Τέλλος Άγρας - Εράνη Φιλιατρών
* Πανθουριακός - Δόξα Καλαμάτας
Την Κυριακή στις 8 το βράδυ
* Απόλλων Καλαμάτας - Ηρακλής Καλαμάτας

Τον έκανε ..μαύρο από το ξύλο επειδή δεν του άρεσε το …φαγητό της


Το ξύλο της χρονιάς του επειδή δεν του άρεσε το φαγητό έφαγε ένας οικοδόμος από την οξύθυμη σύζυγό του, αλλά και τον ίδιο τον γιο του που φέρεται να τον έσπρωξε από τις σκάλες! Το κωμικοτραγικό περιστατικό που έχει προκαλέσει αίσθηση και ποικίλα σχόλια στους κατοίκους του Ζαβλανίου Πατρών σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου στο σπίτι της οικογένειας. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο οικοδόμος, εκείνο το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι του και θέλησε να γευματίσει. Οτι είχε τελειώσει τη δουλειά του. Η σύζυγός του βρισκόταν στο δωμάτιό τους και ο γιος του στο δικό του. Σήκωσε το καπάκι της κατσαρόλας, δεν του άρεσε το φαγητό και αποφάσισε (χωρίς να ενοχλήσει τη γυναίκα του) να τηγανίσει αβγά! Ανοιξε το ψυγείο, πήρε τα αβγά και ξεκίνησε την διαδικασία τηγανίσματος! Για κακή του τύχη όμως, τον άκουσε η γυναίκα του που σηκώθηκε, πήγε στην κουζίνα και του έβαλε τις φωνές για το φαγητό που δεν του άρεσε!
Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και το ζευγάρι λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια! Τελικά η σύζυγος κατάφερε να αρπάξει το τηγάνι, να πετάξει τα αβγά στη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά και να χτυπήσει με γροθιά το πρόσωπο του άντρα της! Ο σύζυγος τα έχασε! Προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά εκείνη τον απειλούσε με το τηγάνι, ενώ του κατάφερε (όπως γράφει στη μήνυση) και κλοτσιές στα πλευρά. Ο γιος άκουσε τη φασαρία, έσπευσε στην κουζίνα, όμως πήρε το μέρος της μάνας. Αντρας, γυναίκα και γιος συνέχισαν να διαπληκτίζονται, μέχρι που κάποια στιγμή πιάστηκαν για τα καλά στα χέρια, με αποτέλεσμα πάνω στον καβγά ο οικοδόμος να πέσει από τις σκάλες και να τραυματιστεί. Ηδη ο δικηγόρος του προχωρά την υπόθεση και μάνα και γιος θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι από τον πατέρα.
Espresso

Κόμβος Ζαφείρη – Την Τετάρτη η λειτουργία των φαναριών


Μια χρόνια ταλαιπωρία των οδηγών της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας στον κόμβο Ζαφείρη αναμένεται να ομαλοποιηθεί από την ερχόμενη Τετάρτη που θα λειτουργήσουν τα φανάρια που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα.
Ο συγκεκριμένος κόμβος τα τελευταία χρόνια ήταν αιτία πολλών τροχαίων δυστυχημάτων με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες

Πήγε για αγριογούρουνο – Τον «τσίμπησαν » οι θυροφύλακες


Νυχτερινό καρτέρι για αγριογούρουνα προσπάθησε να στήσει λαθροκυνηγός στο Πανιπέρι αλλά έπεσε στο ..καρτέρι των θυροφυλάκων. Πρόκειται για τον Καλαματιανό Α.Κ που η θυροφυλακή τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση και στις 10.20 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τον συνέλαβε επ΄αυτοφώρω σε δασώδη περιοχή στο Πανιπέρι επί τω έργω

Αρχιτέκτονας Μαιμού στην ..Καλαμάτα


Με Μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας  το ΤΕΕ καταγγέλλει  ότι Γυναίκα κάτοικος Καλαμάτας με σφραγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κατέθεσε μελέτη στην ΛΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων την οποία υπογράφει σαν επιβλέπων μηχανικός για την ανέγερση Ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Πεταλίδι. Από την έρευνα του ΤΕΕ, που ακολούθησε μετά την αποκάλυψη της ιστορίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την καταγγελία που έγινε, προέκυψε ότι – φυσικά και – δεν είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΤΕΕ, αρχιτέκτονας μηχανικός με τα στοιχεία της εγκαλούμενης, αλλά ακόμα και ότι ο αριθμός που αναφέρεται στη σφραγίδα της αντιστοιχεί σε Διπλωματούχο Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΕΕ – Ο Καραγκιόζης είναι Τούρκικη κληρονομιά


Mε απόφαση της επιτροπής στην Ε.Ε οριστικά ο Καραγκιόζης είναι Τουρκική κληρονομιά. Το ξέραμε αλλά ήρθε και η απόφαση μετά από σχετικό ερώτημα των Τούρκων και η απάντηση ήταν ότι είναι Τουρκικός. Αυτοί δηλαδή ρωτάνε την ΟΥΝΕΣΚΟ ότι τους κατέβει και εμείς να...μην ρωτήσουμε για τις παραβιάσεις τους. Ακόμα και για τον Καραγκιόζη μας κατήγγειλαν οι Τούρκοι. Αλλά η πολιτική της Ντόρας είναι άλλη! Δεν θα τους επιτρέψει να μπούνε στο Σύνταγμα.

Η πιο μακρινή μαύρη τρύπα


Ιάπωνες αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα γιγάντιο γαλαξία, που περιβάλλει την πιο μακρινή υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί. Ο γαλαξίας, μεγάλος όσο ο δικός μας περίπου, βρίσκεται σε απόσταση 12,8 δισ. ετών φωτός και η τερατώδης μαύρη τρύπα του περιέχει ύλη τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο φορές περισσότερη από τον ήλιο μας.
Η ανακάλυψη έγινε από τον αστρονόμο Τομοτσούγκου Γκότο του πανεπιστημίου της Χαβάης και τους συνεργάτες του, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου "Σουμπάρου" στο όρος Μάουνα Κέα, και δημοσιεύτηκε στο αστρονομικό περιοδικό "Monthly Notices" της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας του Λονδίνου.
Οι αστρονόμοι ξαφνιάστηκαν με το εύρημά τους καθώς ο μεγάλος γαλαξίας υπάρχει από την εποχή που το σύμπαν είχε μόνο το 1/16 της σημερινής ηλικίας του και παράλληλα "φιλοξενεί" μια τέτοια γιγάντια μαύρη τρύπα. Όπως εκτιμούν, τόσο ο γαλαξίας και η μαύρη τρύπα πρέπει να σχηματίστηκαν τρομερά γρήγορα στο πρώιμο σύμπαν.
Η ανακάλυψη περιπλέκει το μυστήριο για το πώς γαλαξίες και μαύρες τρύπες σχηματίστηκαν και εξελίχτηκαν από κοινού στο σύμπαν. Επιπλέον, αντίθετα με τις μικρότερες μαύρες τρύπες, που θεωρούνται ότι σχηματίζονται όταν ένα πολύ μεγάλο άστρο πεθαίνει και καταρρέει προς το εσωτερικό του, η προέλευση των τεράστιων μαύρων τρυπών παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.
Μια εκδοχή είναι ότι προέρχονται από τη συγχώνευση μικρότερων μαύρων οπών. Όταν σχηματίζονται, τέτοιες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, επειδή η τρομακτική βαρύτητά τους έλκει συνεχώς ύλη από το γύρω χώρο τους. Η ενέργεια που απελευθερώνεται στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξηγεί το έντονο φως που εκπέμπεται από την περιοχή γύρω από τις μαύρες τρύπες.

Ότο Ρεχάγκελ – Θέλουμε Νίκη ή Ισοπαλία κόντρα στην Ελβετία


Για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) θα αγωνιστεί το Σάββατο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στη Βασιλεία κόντρα στην Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα στην ουσία επανέλαβε τα όσα είχε πει πριν τν αναχώρηση της Εθνικής στο αεροδρόμιο: "Εμείς θέλουμε να νικήσουμε αλλά και η ισοπαλία είναι καλή γιατί παραμένουμε πρώτοι. Πρέπει να βλέπεις τη βαθμολογία. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να είναι συμπαγής για να πετύχει τον στόχο της. Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και αν γίνεται να κερδίσουμε. Οι παίκτες πρέπει να είναι πανέτοιμοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην τοποθέτησή του για την επικείμενη αναμέτρηση.
Αναφερόμενος στους απόντες Έλληνες ποδοσφαιριστές ο Ρεχάγκελ τόνισε ότι "ουδείς αναντικατάστατος", αφού όπως είπε "είναι ορισμένοι παίκτες που δεν είναι μαζί μας. Αλλά θα παίξουν άλλοι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν το 100%". Ο Γερμανός προπονητής δεν αποκάλυψε ούτε αυτή τη φορά το πλάνο που έχει καταστρώσει για την αναμέτρηση, αρκούμενος να δηλώσει πως "δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί, αφού καμία ομάδα δεν παίζει με 15 παίκτες αλλά με 11. Το κόρνερ εκτελείται από τη γωνία και το πέναλτι από τα 11 μέτρα. Πρέπει να έχουμε απάντηση, αν οι Ελβετοί προσπαθήσουν, με τον κόσμο τους, από την αρχή να μας πιέσουν. Αυτό πρέπει να προσέξουμε".

Νέα αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κρήτη


Τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν έναν 53χρονο επιχειρηματία στην Κρήτη να βάλει τέλος στη ζωή του.
Το άψυχο σώμα του άντρα εντόπισε ο αδερφός του που ανησυχούσε γιατί ο επιχειρηματίας δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Όπως διαπιστώθηκε, ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε μία καραμπίνα για να δώσει τέλος στην ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος είχε εκφράσει πρόσφατα στους συγγενείς του ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ήθελε να αυτοκτονήσει.
Zougla.gr

Προσβλήθηκε …ο κόλπος της Lady Gaga..


Προσβεβλημένος είναι κατά τα λεγόμενα της Gaga ο… κόλπος της μετά από τη διάσταση που έχουν πάρει οι φήμες  πως είναι ερμαφρόδιτη!
Η ιστορία ξεκίνησε μετά από την εμφάνιση μυστηριώδους εξογκώματος στον καβάλο της (!) κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Γκλαστονμπέρι γεγονός που η ίδια προσπάθησε να καλύψει με χιούμορ,  τροφοδοτώντας όμως τις κίτρινες σελίδες του Τύπου με gossip υπονοούμενα πως είναι ερμαφρόδιτη!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Nova του Μπρίσμπειν, η εκκεντρική Gaga απαντώντας στις κακόβουλες φήμες δήλωσε πως «Δεν προσβλήθηκα εγώ προσωπικά αλλά ο κόλπος μου». Προσέθεσε δε, ότι «όλα αυτά είναι η αντίδραση μιας κοινωνίας που όχι μόνο αρνείται να αποδεχτεί μια δυναμική γυναίκα αλλά αναγνωρίζει τη δύναμη του αρσενικού φύλου… σε ό,τι κρύβει το παντελόνι του».
Εύγε στην Gaga για την κοινωνική της προσφορά με στόχο μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον σεξισμό!

Το Δικαστήριο θα δώσει λύση στα βοθρολύμματα της Μεσσηνίας ?


Στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ερχόμενη Τρίτη, θα λύσουν τις διαφορές τους ΔΕΥΑΚ και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οι οποίοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Επιχείρησης ζητώντας να μην πληρώνουν στο βιολογικό της Καλαμάτας για να αδειάσουν τα βοθρολύματα. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η ΔΕΥΑΚ είχε κλείσει το βιολογικό στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και άνοιξε πάλι για να δοθεί η λύση με διάλογο πριν τη δίκη. Ωστόσο δεν βρέθηκε κοινός τόπος και η πρόταση για την προπληρωμή κάρτας ως λύσης στο πρόβλημα δεν συζητήθηκε στο προχθεσινό Διοικητικό μΣυμβούλιο της Επιχείρησης. Αναβλήθηκε μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Ορίστηκε πάντως 4μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Κώστα Αθανασόπουλο, Μένη Τσαούση, Θανάση Τριανταφυλλόπουλο και Τάκη Λίβα η οποία θα ερευνήσει το θέμα και θα καταθέσει πόρισμα για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη ΔΕΥΑΚ.

Ανθισμένα μπαλκόνια θέλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Τα μπαλκόνια της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας πρέπει να ξανανθίσουν, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος - προσθέτοντας ότι θα βάλει φυτά και άνθη στους εξώστες του Επιμελητηρίου.
Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τις ανθοκομικές επιχειρήσεις του νομού, ο κ. Καραμπάτος αναφέρει: «Εμπνεόμενοι από τις πανέμορφες εικόνες των σπιτιών της παλιάς Καλαμάτας και της Μεσσηνίας του άλλοτε, με τα ανθοστόλιστα παράθυρα και εξώστες, προτείνουμε την παρότρυνση του τοπικού κοινού μέσα από σειρά προωθητικών ενεργειών ώστε να επανέλθει αυτή η απαράμιλλη αισθητική που έχει χαθεί. Ξεκινώντας από το νεοκλασικό κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, προτείνουμε να αναλάβει η επιχείρησή σας τη διακόσμηση με φυτά ενός από τους 12 εξώστες του. Ο εξώστης θα λειτουργεί σαν μόνιμη αναφορά και βιτρίνα σας, ενώ παράλληλα θα προβάλλουμε την επιχείρησή σας μέσα από προωθητικές ενέργειες - όπως δημοσιοποίηση και ειδικό αφιέρωμα στον τοπικό Τύπο, καθώς και αναφορά της επωνυμίας και του λογοτύπου της σε ειδικά πανό, που θα αναρτηθούν στην πρόσοψη και την είσοδο του Επιμελητηρίου».

Διαγωνισμός Μεσσηνιακών συνταγών μαγειρικής


Διαγωνισμό μεσσηνιακών συνταγών μαγειρικής διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Αυτό ανακοίνωσε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος, προσθέτοντας ότι ο 1ος νικητής θα λάβει 2.000 ευρώ, ο 2ος 1.000 ευρώ, ο 3ος 500 ευρώ και οι υπόλοιποι 6 νικητές θα λάβουν από 200 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι
γνωρίζουν μεσσηνιακές συνταγές μαγειρικής που βασίζονται σε τοπικά γεωργικά προϊόντα. Η προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

« Παγώνουν » εξαγγελίες και νομοσχέδια λόγω των εκλογών


Οι εξαγγελίες των τελευταίων και όχι μόνο, ημερών, βρίσκονται στο αέρα των ραφιών που καρφώθηκαν εν ονόματι των πρόωρων εκλογών. Πάγωμα για απόσυρση Ι.Χ. και αναστολή πλειστηριασμών.
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν:
· Την καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης αξίας σε δόσεις
· Την αναστολή πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες
· Την απόσυρση των αυτοκινήτων
· Το νομοσχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων
· Αλλά και δημοπρατήσεις έργων.
Αυτά παγώνουν, ενώ κανείς δεν ξέρει εάν μετά τις εκλογές και εφόσον προκύψει κυβέρνηση θα υλοποιηθούν.
Μία ακόμα ζημία περιμένουν να μετρήσουν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων, οι οποίοι περιμένοντας τα νέα μέτρα, προχώρησαν σε παραγγελίες μαζικού χαρακτήρα.
Σημαντικές είναι και οι εκκρεμότητες που αφήνει πίσω του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων.
Υπογραφή σύμβασης, η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους και η κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του νέου ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας.
Επίσης, οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της Λάρκο παραπέμπονται στο μέλλον και στο νέο οικονομικό επιτελείο.
Ακόμη, «παγώνει» η επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, των ΚΤΕΛ, που εξήγγειλε την περασμένη Δευτέρα, εγκαινιάζοντας το νέο σταθμό της ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

4.9.09

"Τα μάγια της πεταλούδας" στο Κάστρο Καλαμάτας


Τρεις παραστάσεις με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα “Τα μάγια της πεταλούδας”, θα δώσει τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Χριστίνα Δίμιζα και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ


Από τη Δευτέρα ξεκινά η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, ανακαλούνται οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων
που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία, ενώ παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Ποιες προσλήψεις “παγώνουν”
20.000 άνεργοι στους δήμους μέσω ΟΑΕΔ
1.800 Επαγγελματίες Οπλίτες (αεροπορία, στρατολογία, ναυτικό)
700 Δημοτικοί Αστυνόμοι
800 σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ
400 εποχικοί υπάλληλοι
80 στην ΕΑΒ
39 στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Ανοίγει αύριο η αυλαία


Με τη συμμετοχή 915 εκθετών από 35 χώρες, με 15 επίσημες κρατικές συμμετοχές, 13 εκθεσιακά αφιερώματα - εκ των οποίων τα δύο νέα - με τιμώμενη χώρα την Ινδία και με δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια - για τις Επενδύσεις και το Real Estate - ανοίγει αύριο τις πύλες της η 74η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στην 74η ΔΕΘ συμμετέχουν συνολικά 915 εκθέτες, έναντι 975 στην περσινή διοργάνωση, εκ των οποίων οι ξένες συμμετοχές είναι 247, προερχόμενοι από 35 χώρες και συγκεκριμένα από Ινδία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρο, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, Συρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Σουηδία, Τσεχία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Εσθονία, Κροατία, Αυστρία, Αλβανία, Νορβηγία και Ιαπωνία, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή δίνουν το «παρών» 15 Χώρες και συγκεκριμένα οι: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, και Συρία.
Η φετινή, 74η ΔΕΘ, αρθρώνεται σε 13 επιμέρους Εκθεσιακά Αφιερώματα, εκ των οποίων τα δύο είναι νέα και ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς αφορούν στο Παιδί και στη Γεύση (Εκθεσιακά Αφιερώματα «KID & FUN» και «TASTELAND») και πλαισιώνεται από πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων τα δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια για τις Επενδύσεις (5 ο BusinessForum) και το RealEstate.
 Άλλη μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και βράβευση των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τον επενδυτικό και εξαγωγικό δυναμισμό τους καθώς και για τους ρυθμούς ανάπτυξής τους (Export & InvestmentLeaders και Diamonds Β.Ελλάδας), σε μία ειδική εκδήλωση, ακροτελεύτια του 5ου BusinessForum της ΔΕΘ, του νέου αυτού θεσμού που σηματοδοτεί τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Έκθεσης και φέτος έχει θέμα τις Επενδύσεις.
Από τη φετινή διοργάνωση εντάσσονται, επίσης, στην ΔΕΘ δύο νέοι θεσμοί: του «Τιμώμενου Νομού» - που φέτος είναι η Χίος – και της «Τιμώμενης Πόλης», που φέτος αντίστοιχα είναι η Λάρισα, με εκτεταμένη προβολή της παραγωγικής δραστηριότητας και του πολιτιστικού πλούτου των δύο περιοχών.
Όλα αυτά βεβαίως με τη μεγάλη υποστήριξη του Μέγα Χορηγού της 74 ης ΔΕΘ, του ΟΠΑΠ που συνεχίζει και φέτος τη μεγάλη προσφορά του στη μεγαλύτερη Γενική Έκθεση της χώρας, και με καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής αποδοτικότητας όπως το πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων EXPOPARTENARIAT, η ηλεκτρονική αγορά AFTEREXPOMARKET, οι ευκαιρίες επιπλέον προβολής των εκθετών μέσω του EXTRAPROMOMANUAL σε έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα και indoor διαφήμιση που προσφέρει η HELEXPO στους εκθέτες και επισκέπτες της ΔΕΘ και όλων των Εκθέσεων που διοργανώνει.
Συνολικά 90 Επιχειρηματίες από 14 χώρες (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιορδανία, Ν. Κορέα, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Η.Π.Α., Ελλάδα & Κύπρο) έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προκαθορισμένων Συναντήσεων Expopartenariat της Helexpo. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο Σ.Κ. «Ιωάννης Βελλίδης» την Τρίτη 8.09.09, ώρες 16.00 – 19.00, καθώς και στα stands των επενδυτικών οργανισμών από τη Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιβύη, Ινδονησία, Κύπρο & Ουγγαρία, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 74ης Δ.Ε.Θ. Οι επιχειρηματίες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο 5ο Business Forum, συνέδρους και ομιλητές και να αναπτύξουν μεταξύ τους προτάσεις επενδύσεων.

Επιστολή Βουλγαράκη – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές


Την απόσυρσή του από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο κ.Βουλγαράκης στην επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό σήμερα αργά το απόγευμα αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Στη διαδρομή κάθε πολιτικού, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι.
Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να αγωνίζομαι για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Να είμαι στρατιώτης της.
Ειδικά σε αυτή την ιστορική συγκυρία που το κόμμα δίνει μία κρίσιμη μάχη για το εθνικό συμφέρον και το μέλλον της πατρίδας μας, όλοι οι νεοδημοκράτες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για τη νίκη.
Αυτό θα πράξω και εγώ, όπως από παιδί πάντοτε έκανα στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές της Αθήνας, στη Βουλή και στις κυβερνητικές θέσεις που μου εμπιστευτήκατε.
Και θα το πράξω με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, αλλά όχι από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή.
Σε αυτές τις εκλογές, δεν θα είμαι υποψήφιος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας.
Η απόφασή μου αυτή δε συνιστά ούτε υποχώρηση, ούτε παραδοχή αδυναμίας. Η σχέση μου άλλωστε με τους συμπολίτες μου της Α Αθηνών, είναι συνεχής, στέρεα και αδιατάρακτη.
Υπαγορεύεται ωστόσο από την πεποίθησή μου, ότι θα πρέπει να κριθώ με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση τα ψεύδη των πολιτικών μου αντιπάλων.
Αυτό όμως μπορεί να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, προφανώς όχι τώρα και σε καμία περίπτωση, σε βάρος της παράταξης.
Είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μου και θα ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που χρόνια τώρα έχω με τους Νεοδημοκράτες.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Γιώργος Α. Βουλγαράκης"

Βόλεϊ - Ελλάδα-Ισπανία 3-0


Τέλειο ξεκίνημα για την εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών της Ελλάδας, στην τελική φάση του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται από χθες στην Τουρκία. Στον πρώτο αγώνα της στον Γ΄ όμιλο, στη Σμύρνη, η εθνική επικράτησε της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας με το εμφατικό 3-0, αποτέλεσμα που την φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, αλλά ακόμη και στην κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Τα σετ: 25-23, 25-20, 25-21.
Αύριο στις 17:30 η εθνική αντιμετωπίζει τη Σλοβακία.
    

Το διαδικτυακό περιοδικό The Black Snapper αφιερώνει μία εβδομάδα σε επτά ταλαντούχους έλληνες καλλιτέχνες.


Συνώνυμο με μία μεγάλη διεθνή διάκριση για επτά ταλαντούχους έλληνες φωτογράφους, είναι το αφιέρωμα που φιλοξενεί για μία εβδομάδα τον Σεπτέμβριο το παγκόσμιας φήμης διαδικτυακό περιοδικό The Black Snapper, το οποίο ειδικεύεται στην παρουσίαση εξεχόντων φωτογράφων από όλον τον κόσμο.
Οι επτά καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα είναι ο, βραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Κοντός, η Χριστίνα Κάλμπαρη, η Αθηνά Χρόνη, ο Βίκτωρ Κοέν, ο Γιώργος Μάκκας, ο Στράτος Καλαφάτης, και ο Γιώργης Γερόλυμπος.
Η εβδομάδα Ελληνικής Φωτογραφίας θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, ώρα Άμστερνταμ (14.00, ώρα Ελλάδος).
Από την ιστοσελίδα του περιοδικού θα παρουσιάζεται καθημερινά και από ένας καλλιτέχνης, με μία σειρά από οκτώ έως είκοσι φωτογραφικά του έργα. Οι εβδομαδιαίες επιλογές γίνονται από τους προσκεκλημένους επιμελητές και τους έλληνες καλλιτέχνες επέλεξε ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου.
Το πρόγραμμα του περιοδικού, φροντίζει εκμεταλλευόμενο τη δύναμη του Ιντερνέτ να αναδείξει φερέλπιδες καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, χωρίς αισθητικές προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Κάθε επιμελητής επιχειρηματολογεί για τις επιλογές του και το κείμενό του, όπως και τα σχόλιά του, φροντίζουν να αναδείξουν τη δυναμική του κάθε καλλιτέχνη.

Νέα Γρίπη – 48χρονος στην Εντατική


Άνδρας 48 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού γρίπης Α(Η1Ν1)παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου των Αθηνών.

Από 1 Οκτωβρίου η προμήθεια των μαθητικών Ηλεκτρονικών υπολογιστών


Από την 1η Οκτωβρίου οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από τα καταστήματα της επιλογής τους. Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επισημάνθηκε ότι η δράση για τη "Ψηφιακή Τάξη" και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και το χρονικό προγραμματισμό της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου.
Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν με ευθύνη των προμηθευτών προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών.

Όλυμπος - Νεκρός 22χρονος Άγγλος ορειβάτης


Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια Βρετανού ορειβάτη να αναρριχηθεί σε υψόμετρο 700 μέτρων, στη θέση «Ζήλνια» του Ολύμπου.
Ο Βρετανός φοιτητής, ο οποίος έκανε αναρρίχηση μαζί με 21χρονο Έλληνα συμφοιτητή του, κατέπεσε σε βράχια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και σ' άλλα σημεία του σώματός του. Ο άτυχος νέος εξέπνευσε τελικά τα ξημερώματα, κατά τη μεταφορά του, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Νωρίτερα, είχε στηθεί ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών, με τη συμμετοχή συνεργείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, καθώς, επίσης, ανδρών του Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου και εθελοντών διασωστών.
Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.

Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπρια παντρεύτηκαν στο Βαθύ στην Σάμο


Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο Τουρκοκύπριος Μουράτ και η Ελληνοκύπρια Τζίνα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Βαθέος Σάμου.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Βαθέος, Φίλιππος Πετρούσκας, σήμερα στις 11.00 πάντρεψε τους δύο νέους που επέλεξαν το νησί της Σάμου λόγω του ότι βρίσκεται στη μέση των ελληνικών και τουρκικών παραλίων.
Θέλησαν να επισημοποιήσουν την πεντάχρονη σχέση τους δίνοντας μήνυμα στις δύο χώρες ότι εκτός από αυτά που μας χωρίζουν είναι πολλά κι αυτά που μας ενώνουν.
Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στο νησί 120 Τούρκοι που θα συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμου - Κουσάντασι, το οποίο ξεκινά σήμερα στη Σάμο και ολοκληρώνεται στο Κουσάντασι της Τουρκίας την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
 Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα γίνει απόψε στις 20:30 στην πλατεία Θεμ. Σοφούλη με φολκλορικά συγκροτήματα, χορευτικά από τη Σάμο και το Κουσάντασι, και συναυλία με τους Μανόλη Βολαρίνο και Fuat Saka.
Το Σάββατο οι 120 Τούρκοι αλλά και φορείς και δημοσιογράφοι της Σάμου θα πάνε στο Κουσάντασι όπου στις 17.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας Ismail Gem, ενώ την Κυριακή θα γίνει η σύσκεψη των επίσημων μελών των δύο χωρών, δηλαδή νομαρχιών, Ένωσης Παράκτιων Περιοχών και Ένωσης Δήμων και Νησιών του Αιγαίου, Εμπορικών Επιμελητηρίων, Ναυτικού Ομίλου Σάμου, μελών πανεπιστημίων, Οργανισμών Τουρισμού και Πολιτισμού.

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο


Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, οι ειδικευόμενοι ιατροί του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ύστερα από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να τους καταβληθούν δεδουλευμένες εφημερίες Μαΐου και Ιουνίου 2009.
Με ανοικτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας την οποία κοινοποιούν στον Πανελλήνιο και στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και σε άλλους φορείς, κάνουν λόγο για περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών και διεκδικούν έγκαιρη πληρωμή μισθού και εφημεριών και φροντίδα για την έγκαιρη τοποθέτηση των υπό διορισμό ειδικευόμενων ιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Οι Μεσσήνιοι μαθητές στη Βουλή των Εφήβων


Τέσσερις μαθητές Λυκείων θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία στη Βουλή των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο στην Αθήνα.
Οι έφηβοι Μεσσήνιοι βουλευτές είναι η Μαρία – Νίκη Κρασσακοπούλου από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, ο Στέφανος Χατζής από το Λύκειο Φιλιατρών, η Γεωργία Πανταζοπούλου από το Λύκειο Πεταλιδίου και η Ηλιάνα Καλογεροπούλου από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας.

Αποκτούν "Ταυτότητα" τα οπωρολαχανικά και στη λιανική πώληση


 "Ταυτότητα" αποκτούν τα οπωρολαχανικά και στη λιανική πώληση - εκτός της χονδρικής - με το σύστημα ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται με την αγορανομική διάταξη (αριθμός 9) που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος "το θέμα της ιχνηλασιμότητας αποτελεί παλαιό αίτημα του αγροτικού και εμπορικού κόσμου που ικανοποιήθηκε και τα επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών (αν το είδος είναι εισαγόμενο ή όχι, αν είναι εισαγόμενο από τρίτες χώρες, την ημερομηνία εισαγωγής κλπ) αλλά και στη διάθεση των ελεγκτών θα συντελέσουν αποτελεσματικά στον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου