22.8.09

Το “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι” στην Ανδρούσα

Την θεατρική παράσταση με την καινούρια του παραγωγή στο έργο του Τζον Πάτρικ “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι”, παρουσιάζει το ΜΕΘ την Κυριακή στις 9 το βράδυ στο Κάστρο της Ανδρούσας. Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου και σε αυτό συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί μέλη του ΜΕΘ.

Τέλος σεζόν για το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" στα δημοτικά διαμερίσματα της Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας στα δημοτικά διαμερίσματα με μεγάλη γιορτή στον Κεφαλάρι, του Αγίου Βασιλείου στα Περιβολάκια του Ελαιοχωρίου με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ο Μάριος Φραγκούλης στο στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης

Με μουσική εκδήλωση, με το Μάριο Φραγκούλη, το σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» και τη σοπράνο Ντέμπορα Μάιερς, «εγκαινιάζεται» σήμερα το στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παν. Τσιμόγιαννης.

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, αυτά που σημάδεψαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, θα αποδώσουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», που θα πλαισιώνονται από τη σοπράνο Ντέμπορα Μάιερς, «εγκαινιάζοντας» έτσι την αναστήλωση του συγκεκριμένου χώρου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παν. Τσιμόγιαννης καλωσόρισε τους δύο καλλιτέχνες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι θεατές θα απολαύσουν μια υπέροχη εκδήλωση με εξαίσια τραγούδια, που θα αποδώσει με την ξεχωριστή και απαράμιλλη φωνή του ο Έλληνας τενόρος. Ένας από τους λόγους επιλογής του Μάριου Φραγκούλη ήταν η σεμνότητα που επιδεικνύει σε όλη του τη δραστηριότητα ο καλλιτέχνης και κατέληξε λέγοντας ότι η φωνή του θα «δέσει» απόλυτα με την ιερότητα του τόπου.

Εφημ. Θάρρος

Ξύλο και Συλλήψεις για τον δεματοποιητή στην Ηλεία

Ένταση προκλήθηκε για ακόμα μια φορά χθες στην περιοχή Ποτόκι του δημοτικού διαμερίσματος Κολιρίου, όπου ο δήμος Πύργου μετά από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα εγκαταστήσει τον κινητό δεματοποιητή για τα σκουπίδια.

Αυτή τη φορά όμως υπήρξαν και συλλήψεις, καθώς η Αστυνομία χρειάστηκε να οδηγήσει στο τμήμα 17 άτομα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά από τις 12.30 χθες το μεσημέρι όταν οι κάτοικοι εμπόδισαν τη διέλευση των φορτηγών, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες που γίνονται. Τα όργανα της Τάξης προσπάθησαν να πείσουν τους περίοικους να απομακρυνθούν από την είσοδο του οικοπέδου των 34 στρ. προκειμένου οι εργάτες του δήμου να προβούν στις προγραμματισμένες εργασίες τους, προειδοποιώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν το νόμο και τις κυρώσεις που αυτός προβλέπει, όπως και έγινε.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά από τις 6 το απόγευμα και δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου τους κ. Χάρη Αντύπα τονίζουν τα εξής: «Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα (σσ χθες) η δημοτική αρχή ζήτησε τη σύλληψη των εντολέων μου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι, αγρότες, άνθρωποι του μόχθου, πολλοί εξ΄ αυτών δε αντιμετωπίζουν και σημαντικά προβλήματα υγείας. Η δημοτική αρχή είναι πασιφανές ότι θέλει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων που προασπίζονται τα αναφαίρετα δικαιώματα της υγείας, της περιουσίας τους και του Αλφειού. Ήδη τη Δευτέρα καταθέτουμε τόσο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Υπ.Ε.Ε (πρώην ΣΔΟΕ) όσο και στο Σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, καταγγελία σχετικά με τα όσα έχουν δει και όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το δήμο Πύργου. Παράλληλα θα ζητήσουμε τον άμεσο διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο τόσο του δήμου Πύργου όσο και της Νομαρχίας Ηλείας για τα όσα προέκυψαν από την προσπάθεια παράνομης εγκατάστασης του δεματοποιητή στην περιοχή «Ποτόκι», 90 μόλις μέτρα από την όχθη του Αλφειού. Επιφυλάσσομαι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως αναφερθούμε εκτενέστερα στις υπόλοιπες νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε. Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις όλων των κομμάτων να πάρουν θέση στην προκλητική και άδικη σύλληψη και κράτηση των κατοίκων. Για ένα να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή, δηλώσεις μετανοίας δεν υπογράφουν οι εντολείς μου προκειμένου να ανακληθεί η μήνυση του κ. Παρασκευόπουλου. Η συζήτηση της υπόθεσης αυτής επιθυμούμε διακαώς να ακολουθήσει ην οδό της δικαιοσύνης».

Protinews.gr

Οι Gamers οδηγούνται σε κατάθλιψη

Μπορεί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να προσφέρουν στους νέους στιγμές απόλαυσης, ωστόσο, αμερικανική έρευνα δείχνει πως ο μέσος gamer -βρίσκεται στην ηλικία των 35- είναι συχνά υπέρβαρος, εσωστρεφής και ίσως πάσχει από κατάθλιψη.

Επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα, διεξήγαγαν έρευνα, καθώς υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν αυτή την ενασχόληση με προβλήματα υγείας.

Στην μελέτη πήραν μέρος 552 άτομα, ηλικίας 12 έως και 90 ετών στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Από τα 552 άτομα, τα 249 ασχολούνται με το gaming και το 45% είναι άντρες

Στο δείγμα των αντρών φαίνεται ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται αρκετά περισσότερο από αυτούς που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όσον αφορά τις γυναίκες που ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια, φαίνεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και πολύ κακή υγεία σχετικά με αυτές που δεν έχουν αυτό το χόμπι.

Ωστόσο, οι ερευνητές δηλώνουν στο Reuters, ότι η ενασχόληση των ενηλίκων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως "ψηφιακή αυτο-ίαση" από τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς παίζοντας τα διάφορα παιχνίδια, το μυαλό "αφαιρείται" και επικεντρώνεται στην εικονική "πραγματικότητα".

Στην ίδια έρευνα καταγράφηκε, επίσης, ότι οι άντρες και οι γυναίκες που ασχολούνται με το gaming, πιθανώς θυσιάζουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες-επαφές για χάρη των ψηφιακών και εικονικών τους απολαύσεων.

Πάντως οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι ο τύπος του κλασσικού gamer είναι συνήθως πιο κοντά στον υπέρβαρο που πιθανώς αντιμετωπίζει περισσότερες ψυχικές καταπτώσεις, σε αντίθεση με τα άτομα που δεν ασχολούνται.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο American Journal of Preventive Medicine (επιστημονικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική).

Στην ζώνη υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές αύριο η Μεσσηνία

Στην ζώνη υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές αύριο Κυριακή 23Αυγούστου η Μεσσηνία σύμφωνα με τον Χάρτη της Πολιτικής Προστασίας

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ οι μνήμες του 2007 είναι ακόμα νωπές

Ξέσπασε νέα φωτιά στο Ναύπλιο

Πριν από περίπου είκοσι λεπτά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και καίει ξερά χόρτα κοντά στον οικισμό. Δεν απειλούνται σπίτια, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αργολίδα και δυο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Πρώτη είδηση στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού η φωτιά στην Αθήνα

Πρώτη είδηση στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού είναι η καταστροφική πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική.

«Φωτιά καίει σπίτια κοντά στην Αθήνα», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters που περιγράφει τις προσπάθειες κατάσβεσης στο Γραμματικό αλλά και την Ζάκυνθο.

Υπό παρόμοιο τίτλο, το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει πως πρόκειται για τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μετά από εκείνες του 2007 οπότε και έχασαν τη ζωή.

Την κήρυξη της ανατολικής Αττικής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τους κινδύνους για ανθρώπινες ζωές επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ η εφημερίδα «Taiwan News» λέει πως οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες λόγω του δυνατού αέρα.

Το Sky News μεταδίδει επίσης τα γεγονότα και στην ιστοσελίδα του έχει εκτενές φωτορεπορτάζ.

«Φωτιές στα ανατολικά της Αθήνας», αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες και τονίζουν ιδιαίτερα τις καταστροφές στα σπίτια και το περιβάλλον.

Sharon Stone "Πενήντα χρονών. Και λοιπόν;

Η Sharon Stone δεν λέει να γεράσει! Η πανέμορφη ηθοποιός παρά τα πενήντα της χρόνια, τολμά και ποζάρει γυμνή μπροστά στο φακό, για το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Paris Match, με τίτλο "Πενήντα χρονών. Και λοιπόν;" όπως είπε η ίδια στη συνέντευξη που έδωσε.Το πιο λαμπερό αστέρι της showbiz, φορώντας μαύρα εσώρουχα από το στήθος και κάτω και τα χέρια επάνω στο κεφάλι, επιδεικνύει το υπέροχο σώμα της, βάζοντας τα γυαλιά ακόμα και σε εικοσάχρονες. Να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη δεν έγινε σε κάποιο χλιδάτο ξενοδοχείο του Beverly Hills που συνήθως προτιμάνε οι star του Hollywood, αλλά σε πάρκινγκ της παραλίας. Η Sharon Stone, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου. Μια γυναίκα καταιγίδα, μια γυναίκα που έχει κάτι από την εμφάνιση της Marilyn Monroe και την αύρα της Jackie Kennedy.

Απειλεί στρατόπεδα η φωτιά – « Έδιωξαν » πυραυλικά συστήματα

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού, μέτωπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική προσέγγισε το βορειοανατολικό όριο του ελικοδρομίου του Πολεμικού Ναυτικού, στο Κοτρώνι του Μαραθώνα.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, προσωπικό, καύσιμα και πυρομαχικά είναι ασφαλή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε γνωστοποιήσει ότι το στρατόπεδο εγγύς περιοχής πυρκαγιάς Βαρνάβα δεν απειλείται άμεσα και δεν έγινε εκκένωση. Πραγματοποιήθηκε προληπτική κίνηση δυο οπλικών συστημάτων από αυτό προς άλλο στρατόπεδο, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, αναφέρεται ότι στα μέσα που διαθέτουν διαρκώς οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έχουν προστεθεί δυο προωθητές γαιών, δυο ασθενοφόρα με τέσσερις γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή για άμεση επέμβαση ειδικευμένα τμήματα μονάδων του νομού Αττικής.

Πρόσληψη 4.200 Επαγγελματιών Οπλιτών.

Ανακοινώνεται το επόμενο διάστημα και νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό αυτών που θα προσληφθούν στα σώματα του Στρατού στους 4.200.

Πρόσληψη 4.200 Επαγγελματιών Οπλιτών. (Προσόντα) Μετά την προκήρυξη που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο για την κατάταξη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών στον Στρατό Ξηράς, σειρά παίρνουν η προκήρυξη για 1.000 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία και άλλες 1.200 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η κατανομή των θέσεων όπως κάθε φορά- γίνεται σε διάφορες ειδικότητες και η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί έπειτα από επιτυχή συμμετοχή τους σε υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες, καθώς και βάσει των προσωπικών συνεντεύξεων που θα διεξαχθούν. Για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις προκηρύξεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως της εκπλήρωσης ή μη των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους. Παράλληλα, συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον βέβαια υπάρχει θετική εισήγηση από τον τελευταίο διοικητή τους.

Τονωτική ένεση άνω των 50 εκατ. ευρώ για αγορά laptop από τους μαθητές

Τονωτική ένεση άνω των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσουν στα εσοδα των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που παράγουν και συναρμολογούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και των αλυσίδων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών οι επιδοτούμενες αγορές λάπτοπ από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Επιδότηση για αγορά λάπτοπ από τους μαθητές Οι εμπλεκόμενες στην αγορά αυτή επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι συσκευές που θα πωληθούν στα πλαίσια του προγράμματος θα ξεπεράσουν τις 110.000 και παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους ώστε να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση που αναμένεται να εκδηλωθεί.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, δικαιούχοι μαθητές της πρώτης τάξης όλων των γυμνασίων της χώρας θα πάρουν στα χέρια τους επιταγή αξίας 450 ευρώ για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο τζίρος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί, έρχεται να δώσει βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες- όπως και οι επιχειρήσεις από άλλους κλάδους- πλήττονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και, φυσικά, και από τα ιδιαίτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Στροφή στους φορητούς

Αναφορικά με τις κατηγορίες προϊόντων, οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές εμφανίζουν μείωση κατά 29,8%. Στο β΄ τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με την ΙDC, στην Ελλάδα συνολικά πουλήθηκαν 75.555 τεμάχια σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, έναντι 107.684 τεμαχίων στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Κατά την ίδια χρονική περίοδο πουλήθηκαν συνολικά 141.566 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έναντι 136.497 τεμαχίων στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο κατά 3,7%.

Στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές την πρώτη πεντάδα απαρτίζουν οι Ηewlett Ρackard με μερίδιο αγοράς 27,5%, Αcer με μερίδιο 16,6%, Τoshiba με 15,1%, Αsus με 8% και Dell με 6,8%, και ακολουθούν η LG Εlectronics με μερίδιο αγοράς 5,7%, η Sony με 5,5%, η Lenovo με 3,8%, το Πλαίσιο με 3,7% και η Fujitsu με 1,6%.

Προετοιμάζονται για τη μάχη

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης ζήτησης όλες οι επιχειρήσεις- παραγωγής και λιανικής πώλησης- προετοιμάζονται από τώρα, τόσο σε επίπεδο εμπορικής πολιτικής όσο και σε επίπεδο επάρκειας των μοντέλων που εκτιμάται ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Τρίτη μέρα πυρκαγιών στην Ζάκυνθο. Κάηκαν 3.000 στρέμματα δάσους.

Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των τριών πυρκαγιών που εδώ και τρεις μέρες κατακαίγουν τα βουνά της Ζακύνθου και έχουν ήδη αποτεφρώσει περίπου 3.000 στρέμματα δάσους.

Οι πυρκαγιές εκτείνονται σε τρία μέτωπα. Η πρώτη και αρχική στο δημοτικό διαμέρισμα Βολιμών, η δεύτερη στο δημοτικό διαμέρισμα Αναφωνήτριας και η τρίτη στο δημοτικό διαμέρισμα Μαριών του δήμου Ελατιών, βορειοδυτικά της Ζακύνθου.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ήδη δύο ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου.

Προς το παρόν έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε καταστροφή σε σπίτια και αγροικίες και το μέτωπο της φωτιάς κινείται κυρίως στις δασικές περιοχές.

Δεν απειλούν οι καρχαρίες τον άνθρωπο - Αλλά ο άνθρωπος τους καρχαρίες.

Δεν απειλούν οι καρχαρίες τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος τους καρχαρίες, υπογραμμίζουν οι ειδικοί μετά τον εντοπισμό δύο καρχαριών σε μια παραλία της Μεσογείου.

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη το απόγευμα σε μια παραλία του Κανέ-αν-Ρουσιγιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Οι λουόμενοι είδαν δύο καρχαρίες και δόθηκε αμέσως σήμα να βγουν όλοι από τη θάλασσα.

Παρά ταύτα, οι επιθέσεις καρχαριών παραμένουν ένα σπάνιο φαινόμενο: σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, από το 2001 ως το 2008 λιγότεροι από 4 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από αυτή την αιτία στον κόσμο.

Τον περασμένο Ιούνιο, μια γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της από καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα, νοτίως της αιγυπτιακής πόλης Μάρσα Αλάμ.

"Στους καρχαρίες δεν αρέσει η ανθρώπινη σάρκα", λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νικόλ Οσεντά, συντονίστρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Shark Alliance στη Γαλλία.

Οι επιθέσεις σε ανθρώπους οφείλονται κατά κανόνα σε λάθος, καθώς οι καρχαρίες νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με θαλάσσιες χελώνες, εξηγεί.

Τα περισσότερα θύματα είναι σέρφερ (56,6%) και ακολουθούν οι λουόμενοι (35,8%) και οι δύτες (7,6%).

Στο βιβλίο του "Οι Αρχοντες της θάλασσας", που εκδόθηκε πέρυσι, ο καναδός ερευνητής Ροντ Στιούαρτ υπερασπίζεται τους καρχαρίες, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνο οι ελέφαντες και οι κροκόδειλοι σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο.

«43η Γιορτή των Γερόντων» στα Λαγκάδια

Ο Δήμος Λαγκαδίων και η Ένωση Λευκοχωριτών «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνουν την «43η Γιορτή των Γερόντων» σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία Λευκοχωρίου και ώρα 21:00. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους γέροντες με ομιλίες, χορευτικά, παράθεση δείπνου στους ηλικιωμένους και μεγάλο λαϊκό γλέντι.

Ποδηλατόδρομος της Καλαμάτας - Έφτασε η Εντολή Δημοπράτησης

Έφτασε στο ΔήμοΚαλαμάτας η πολυπόθητη εντολή δημοπράτησης του κεντρικού ποδηλατόδρομου της Πόλης ,προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ .

Ο κεντρικός ποδηλατόδρομος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Όθωνος και δια της Νέδοντος ,της Κεντρικής Πλατείας ,της Αριστομένους ,του Πάρκου και της Ναυαρίνου θα καταλήγει στην Πλατεία του Ι.Ν. Αναστάσεως στη παραλία.

Τη Δευτέρα 23/08/2009 αρχίζει η διαδικασία δημοπράτησης στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Παν.Νίκας , στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη , γιατί με προσωπική του εντολή προωθήθηκε το θέμα του ποδηλατόδρομου στη πόλη .

Αυξήσεις –φωτιά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Από αύξηση σε αύξηση πηγαίνουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε νέες αυξήσεις που μεσοσταθμικά φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο 10%!

Ως αιτιολογία προβάλλουν το γεγονός ότι από την 1η Ιουνίου άρχισε να εφαρμόζεται η κοινοτική οδηγία που αυξάνει τα κατώτατα όρια ασφαλιστικών καλύψεων και άρα από κάπου θα έπρεπε να... βγάζουν τα σπασμένα. Από τις αρχές του καλοκαιριού, τα ελάχιστα ποσά της ασφαλιστικής κάλυψης αναπροσαρμόστηκαν στα 500.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τον Ιούνιο, το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης για σωματικές βλάβες περιοριζόταν στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα, ανεξάρτητα δηλαδή από τον αριθμό των θυμάτων του ατυχήματος και στα 100.000 ευρώ για υλικές ζημίες.

Στις εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις των ασφαλίστρων από την 1η Ιουνίου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Υδρόγειος, η Ευρωπαϊκή Πρόνοια, η Interasco, η Ασπίς Πρόνοια, η Commercial Value, η General Union και η General Trust (Γενική Ενωση και Γενική Πίστη). Δυστυχώς, για όλους όσοι κατέχουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα έπεται συνέχεια καθώς σχεδιάζεται μία ακόμη αύξηση της τάξης του 10%, στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ ήδη είχαν αυξηθεί 10% μόλις μπήκε το 2009. Αρα συνολικά μιλάμε για μια αύξηση γύρω στο 30% από τις αρχές του 2009 έως τις αρχές του 2010! Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης θα αναπροσαρμοστούν εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011.

Πύρινος εφιάλτης απειλεί την Νοτιοανατολική Αττική – Καίγονται σπίτια ..

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Nοτιοανατολικής Αττικής. Αυτή τη στιγμή καίγονται κατοικίες στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό και τον Μαραθώνα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνονται ασυντόνιστα, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει διασπαστεί σε πολλά μέτωπα και να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.

Μια φωτιά, που ξέσπασε εντελώς ξαφνικά στις 21:40 χθες το βράδυ, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο του 2005 είχε καταπέσει το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας "HELIOS".

Στο βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς, στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού, προστέθηκε και άλλο, ίσως ακόμη πιο επικίνδυνο, στο ρέμα που χωρίζει τον Βαρνάβα από το Γραμματικό.

Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας η φωτιά επεκτάθηκε και κινήθηκε στο ρέμα προς Μαραθώνα, απειλώντας τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η φωτιά είναι σαφώς έργο εμπρηστών, ενώ το σημείο που ξέσπασε είναι "επίμαχο" λόγω του σχεδιασμού για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ).

Το μεγάλο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, είναι οι άνεμοι και η συνεχής αλλαγή της φοράς τους, η οποία προκαλεί αλλαγές στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, καθώς τη μια φορά κατευθύνεται προς το Γραμματικό και λίγο μετά, λόγω της αλλαγής του αέρα, πηγαίνει προς τον Βαρνάβα.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, όλο το βράδυ, επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας την προσπάθεια συνδράμουν και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 οχήματα με 60 πυροσβέστες, καθώς επίσης έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και ισχυρές πεζοπόρες δυνάμεις .

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και είναι χαρακτηριστικό ότι πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ειδικά πάνω από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ο ήλιος έχει κυριολεκτικά καλυφθεί από τον πυκνό καπνό προκαλώντας πραγματικά ένα σκηνικό τρόμου.

Πλήθος πιστών απ' όλη την Ελλάδα στη Νέα Μηχανιώνα για τη γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης

Πλήθος κόσμου, απ' όλη την Ελλάδα, αναμένεται και φέτος να συρρεύσει στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, με αφορμή τη γιορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως (Εννιάμερα) της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου.

Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής χερσονήσου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, ενώ την Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, θα γίνει Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.

Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, καθώς πολλοί πιστοί από τη Βόρεια Ελλάδα καταφθάνουν στο γραφικό ψαροχώρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου.

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση και η τροχαία Θέρμης συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φορούν ζώνη ασφαλείας και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Άνοιξε τις πύλες της η 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Άρχισε χθές στους Φιλιππαίους Γρεβενών η 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια γιορτή - θεσμό που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά φέτος στις κατασκηνώσεις «Κουρούνας», οι οποίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθούν τους εκατοντάδες μανιταρόφιλους απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τις ελληνόφωνες περιοχές της νοτίου Ιταλίας (Grecia Salentina) και άλλες χώρες της Ευρώπης

Στο χώρο της γιορτής λειτουργούν ταβέρνες, αναψυκτήριο, καφενείο, παιδότοπος, εργαστήρι μυκητογνωσίας, παζάρι τοπικών προϊόντων με έμφαση στα μανιταροπροϊόντα και έκθεση φωτογραφίας.

Εκτός από τις μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν και τέσσερις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ο»Π. Διαμαντόπουλος θα μιλήσει για τα «10 χρόνια Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας», ο Α. Παπαδημητρίου για τα «Δηλητηριώδη μανιτάρια», ο Γ. Κωνσταντινίδης για τη «Μανιταροφιλία-Μανιταρογνωσία» και ο Μιχ. Χαραλαμπίδης για τη «Γαστρονομική Εγνατία».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής, ενώ οι συμμετέχοντες στη γιορτή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από τρουφοσυλλέκτες που διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά γι’ αυτόν το σκοπό.

21.8.09

“Μεταναστεύσεις” στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας

“Μεταναστεύσεις” είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη “Α. Τάσσος” (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας). Συμμετέχουν 16 καλλιτέχνες από Αμερική, Ιταλία, Κύπρο, Δανία, Κίνα, Κορέα, Γερμανία και Ελλάδα. Η Δημοτική Πινακοθήκη λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάθε Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

«Ευθείες …Βολές » κατά Μαλαπάνη από Σωτ.Παναγιωτόπουλο

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Σωτ. Παναγιωτόπουλος

επανέρχεται στην αντιδικία που ξεκίνησε από την παράδοση στην κυκλοφορία της νέας σήραγγας στο Αρτεμίσιο και ζητά από τον κ. Μαλαπάνη να τον διαφωτίσει για το “πώς λειτουργούν οι νταβατζήδες” λόγω της εμπειρίας του ως γενικού διευθυντή Τεχνολογιών και Περιφερειών όλης της χώρας.

Στην επιστολή ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Χρήστο,

Χωρίς να θέλω να ταράξω τις ολιγοήμερες διακοπές σου, άλλωστε είναι γνωστό ότι εσύ και η παράταξή σου βρίσκεστε σε μόνιμες πολιτικές διακοπές, θα πρέπει να σου επισημάνω τα εξής: Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ακόμα και μέσω δηλώσεων η επικοινωνία των πολιτικών είναι ωφέλιμη αρκεί να μην καταλήγει σε άσκοπη “πολυλογία” γιατί τότε δεν ανεβάζει την πολιτική αξία, αλλά μάλλον την βλάπτει. Με πολλή χαρά θα δεχτώ την κριτική σου για την οποιαδήποτε πολιτική θέση έχω αναπτύξει τόσο ως αντινομάρχης Μεσσηνίας όσο και ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε επί σειρά ετών. Σου υπενθυμίζω όμως ότι το έργο και η δράση μου έχουν επανειλημμένα κριθεί με επιτυχία έως σήμερα από τον Μεσσηνιακό λαό. Γιατί αυτός είναι και ο τελικός μας κριτής. Και να θυμάσαι, αγαπητέ Χρήστο, ότι ανοχή δεν σημαίνει αδυναμία. Είμαι βέβαιος, ότι θα βοηθήσεις σημαντικά με την επικοινωνιακή πολιτική που σου υποδεικνύουν και ακολουθείς, όχι μόνο στην ενδυνάμωση της πολιτικής μου παρουσίας, αλλά και της παράταξής μου γενικότερα (πολιτικά και αυτοδιοικητικά). Γι’ αυτό και εκ των προτέρων σ’ ευχαριστώ.

Ομως, αγαπητέ Χρήστο, ομολογία προσπάθειας αλλά και καταξίωσης “νταβατζήδων” όπως λες, από την ευρύτερη παράταξή σου δεν περίμενα να ακούσω διά στόματός σου. Και μια και μίλησες για “νταβατζήδες” και δήλωσες επαΐων του ζητήματος, και επειδή οι δικές σου οι εμπειρίες και παραστάσεις, τόσο από την πολιτική σου διαδρομή όσο και από τη θέση σου στον ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο που υπηρέτησες ως γενικός διευθυντής τεχνολογιών και Περιφερειών όλης της χώρας, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου, μήπως θα μπορούσες να με ενημερώσεις και να με διαφωτίσεις, το πώς λειτουργούν οι “νταβατζήδες”; Γιατί αν κατέθετες αυτές τις εμπειρίες και τις γνώσεις σου ίσως τότε να είχαμε μεγάλες “ανατροπές”…

Εύχομαι καλές διακοπές σ’ εσένα και τους “συνεργάτες σου”. Εγώ είμαι εδώ μαχόμενος και ως αντινομάρχης και ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε για τα συμφέροντα και μόνο των Μεσσήνιων συμπολιτών μου. Με την ελπίδα όλων μας ότι θα είσαι εσύ ξανά ο υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μεσσηνίας, σε χαιρετώ”».

Δήμαρχος Καλαμάτας - Ήξεις αφήξεις για αμίαντο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις καταγγελίες των κατοίκων στα Κατσαρέικα, για την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει η περιοχή τους, προσπάθησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Ειδικότερα, για τη διαμαρτυρία των κατοίκων ότι οι σωλήνες ύδρευσης που πίνουν νερό είναι από αμίαντο και, ως εκ τούτου, τίθενται προβλήματα υγείας για τους ίδιους, ο κ. Νίκας δεν αρνήθηκε το γεγονός, αλλά παρατήρησε ότι οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές. Δε διευκρίνισε, όμως, αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα, γιατί οι ανά την Ελλάδα ΔΕΥΑ προχωρούν σε αντικατάσταση των δικτύων τους που είναι από αμιαντοσωλήνες! Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος τόνισε: «Να ξεκινήσω από μια βασική διαπίστωση: όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται - έστω και υπερβολικά μερικές φορές - έχουν δίκιο. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πολλές φορές τούς οδηγούν σε αγανάκτηση. Εκείνο που έχω υποχρέωση να κάνω, είναι να καλέσω τις προσεχείς ημέρες μια επιτροπή των κατοίκων από την περιοχή να με ενημερώσουν για τα προβλήματα και να πράξουμε ανάλογα. Σε ορισμένες περιοχές, που είναι εκτός σχεδίου, έχουμε περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης, αλλά σε κάθε περίπτωση ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το πράξουμε. Θα πρέπει να ειπωθεί, όμως, ότι είναι διαπιστωμένο οι σωλήνες από αμίαντο δεν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Αλλοίμονο, αν ήταν διαφορετικά, τη στιγμή που το 50% περίπου των σωληνώσεων στην Ελλάδα είναι από αμίαντο. Φυσικά, και στην πόλη της Καλαμάτας, ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 30%, είναι από αμίαντο. Κάνουμε προσπάθειες για την αλλαγή της κατάστασης. Σε πολύ σύντομο διάστημα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, θα αλλάξουμε και το τελευταίο κομμάτι». Α.Π. Θάρρος

Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με άρωμα siemens και στην Μεσσηνία…

Η κόντρα από ότι φαίνεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Νομαρχία Μεσσηνίας συνεχίζετε και από ότι συζητάτε στα πολιτικά πηγαδάκια τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η σημερινή επιστολή απάντηση του Αντινομάρχη και Προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κ. Σ. Παναγιωτόπουλου στον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφείας του Ν.Σ κ Χ. Μαλαπάνη δίνη και Πανελλαδικές διαστάσεις στην υφιστάμενη κόντρα με τις σκληρές επιστολές και από τις δύο πλευρές . Ο κ Σ. Παναγιωτόπουλος λαμβάνοντας σαν αφορμή την επιστολή προς αυτόν του κ Χ. Μαλαπάνη που μιλούσε για νταβατζήδες, τον ρωτά σήμερα χαρακτηριστικά στην επιστολή του να του πει πως λειτουργούν οι νταβατζήδες΄΄ λόγω εμπειρίας του ως γενικού διευθυντή Τεχνολογιών και Περιφερειών όλης της χώρας . Λέτε εμείς εδώ στην Μεσσηνία να λύσουμε και το σκάνδαλο τις siemens…;

Πηγή www.best-tv.gr

Η Σοφία Καλατζάκου εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Αρχαία Μεσσήνη

Η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, το Σάββατο 22 Αυγούστου, τη μουσική εκδήλωση με τον τενόρο Μάριο Φραγκούλη και το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζηδάκις», που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη, ώρα 20:30. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Φοιτητές - Οι « Βάσεις » φεύγουν – Έρχονται τα ενοίκια .

Από 250 έως 400 ευρώ για γκαρσονιέρες και από 350 έως 600 ευρώ για δυάρια είναι τα ποσά που πρέπει να υπολογίζουν φέτος οι γονείς για τα λεγόμενα φοιτητικά ενοίκια. Δηλαδή για τη στέγαση των φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από την πατρική στέγη.

Ηδη πολλοί γονείς έχουν ξεκινήσει την έρευνα αγοράς στις πόλεις όπου θεωρούν (με γνώμονα τις περυσινές βάσεις) ότι πέρασαν τα παιδιά τους. Με την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής η εικόνα οριστικοποιείται και αρχίζει ο… αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση στέγης.

Οι επαγγελματίες της αγοράς αλλά και η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων επισημαίνουν πάντως ότι ο χειρότερος σύμβουλος είναι η βιασύνη, όπως και η «απαίτηση» να βρεθεί καλό και φθηνό σπίτι δίπλα στην πύλη του πανεπιστημίου. Μια ενδιαφέρουσα και σαφώς φθηνότερη επιλογή είναι η συγκατοίκηση με άλλους συμφοιτητές, σε μεγαλύτερο σπίτι. Ετσι, το ποσό του ενοικίου μειώνεται δραστικά, ενώ οι συγκάτοικοι μοιράζονται και τα πάγια έξοδα, για κοινόχρηστα και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Σε κάθε περίπτωση, προβάδισμα έχουν οι παλιοί φοιτητές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα από τα τέλη του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους να κάνουν έρευνα αγοράς και να εντοπίσουν τυχόν ευκαιρίες σε νεόδμητες κατοικίες ή σπίτια όπου κατοικούσαν τελειόφοιτοι και είναι διαθέσιμα τη φετινή χρονιά.

«Ρυθμιστής» της αγοράς τα τελευταία χρόνια ήταν και παραμένει η εφαρμογή της βάσης του «10». Με τη θέσπιση του βαθμολογικού ορίου εισαγωγής, μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές και περιορίστηκαν οι πιέσεις στη μισθωτική αγορά. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι αυξήσεις στα «φοιτητικά» ενοίκια τα τελευταία χρόνια είναι σχετικά περιορισμένες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η επιβάρυνση για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι μικρή.

«Η πρόβλεψη είναι ότι το πολύ ένα μήνα μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι τιμές των μικρών κατοικιών θα επανέλθουν στα περσινά επίπεδα και ίσως λίγο χαμηλότερα. Προς το παρόν πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν τιμές μέχρι και 15% υψηλότερες από τις περυσινές».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου