10.12.09

Αντώνης Σαμαράς: Αστειότητες Παπανδρέου


Οι αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας ανεβάζουν στα ύψη και το πολιτικό θερμόμετρο, με τον Αντώνη Σαμαρά να περνά στην αντεπίθεση, λίγες ημέρες μετά την "εγκάρδια" συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Απαντώντας στις επισημάνσεις στο πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για "ιταμές, άδικες και αστήρικτες επιθέσεις σε βάρος των Κυβερνήσεων της Ν.Δ", προσθέτοντας ότι οι "δυσμενείς αξιολογήσεις των διεθνών οίκων οφείλονται περισσότερο στην αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα της κυβέρνησης". Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πάντως ότι θα στηρίξει" κάθε προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση."
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Βόννη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά..

Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Παπανδρέου να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις τώρα που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα. Εκείνο, όμως, που η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και αστήρικτες επιθέσεις σε βάρος των Κυβερνήσεων της Ν.Δ., αντί να σπεύδει ο ίδιος να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να βγει η χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα από την κρίση.
Οι δυσμενείς αξιολογήσεις των διεθνών οίκων δεν οφείλονται τόσο στη σοβαρή δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της χώρας όσο στην αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα της Κυβερνήσεως να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο οι παλινωδίες της Κυβέρνησης.
Ως προς τις αστειότητες περί απειλών κατά της εθνικής μας κυριαρχίας, ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της χώρας σε όλα τα εθνικά μας μέτωπα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου