8.12.09

«Ειδική προτεραιότητα η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας», δέσμευση της Υπουργού Υγείας μετά από ερώτηση της βουλευτή κ. Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου


Συζητήθηκε, χτες, 07/12/09, στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 27/11/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την υπολειτουργία και υποστελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η κ. Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, μεταξύ άλλων, μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς αυτή αποτελεί αίτημα όλων των Μεσσήνιων και τόνισε την άμεση ανάγκη να προσληφθούν τουλάχιστον τρεις γιατροί εντατικολόγοι. Η κ. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πέρα από την περίοδο πανδημίας της νέας γρίπης που διανύουμε, το κυριότερο ζήτημα είναι να καλύπτονται οι ανάγκες, οι οποίες υπάρχουν καθ’ όλο το χρόνο από σοβαρά και επείγοντα περιστατικά. Η Μεσσήνια βουλευτής κατέληξε, ότι τα ημίμετρα και οι ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα οδήγησαν στην υπολειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας και της δημόσιας υγείας, γενικότερα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο της Καλαμάτας που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες να μην έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε λειτουργία.
Στην απάντηση της, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ξενογιαννακοπούλου δεσμεύτηκε

και διαβεβαίωσε την κ. Γιαννακοπούλου, ότι: «Θα δοθεί ειδική προτεραιότητα, όσον αφορά το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στην επικείμενη πρόσληψη χιλίων νέων θέσεων εξειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα», και ότι: «Θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς, να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια με την πρόσληψη του κατάλληλου νοσηλευτικού προσωπικού».
Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου για τις δεσμεύσεις της να λυθεί οριστικά το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας το προσεχές διάστημα, «καθώς ο λαός της Μεσσηνίας επιθυμεί μόνιμες λύσεις, ειδικά στον, τεράστιας σημασίας, τομέα της υγείας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου