19.12.09

Τι προβλέπει ο αναθεωρημένος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»


Με την τρίτη και τελευταία δέσμη εγκρίσεων από την επιτροπή αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίθηκε και η αναθεωρημένη μορφή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η αναθεώρηση, που γίνεται στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων του ελέγχου υγείας (check up) της καινούργιας ΚΑΠ, αφορά συνολικό κονδύλι 176,1 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, από το παραπάνω ποσό τα 20 εκατ. ευρώ, με βάση το εγκριθέν αναθεωρημένο πρόγραμμα, θα κατευθυνθούν για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών στην ελληνική γεωργία. Τα 70 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για αρδευτικά έργα, τα 44,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του γαλακτοκομικού τομέα και τα υπόλοιπα 42 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας (ταχεία πρόσβαση στο Internet) στις περιοχές της υπαίθρου.
Η αναθεώρηση του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έγινε με βάση τις προτάσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η νυν ηγεσία έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010, σε νέα τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου