8.12.09

Δημήτρης Κουσελάς - Καλά νέα για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.


Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας στο σύνολο της Μεσσηνίας αποτελεί εδω και χρόνια καθολική απαίτηση των ελαιοπαραγωγών του Νομού μας, για να προστατεύσουν τα προϊόντα τους από απομιμήσεις, να τα προωθήσουν διεθνώς ως επώνυμα και για να εισπράττουν την πρόσθετη στρεμματική ενίσχυση, που μέχρι σήμερα χάνουν, παρ’ ότι παράγουν ένα εξίσου ποιοτικό, παραδοσιακό και ανταγωνιστικό προϊόν.
Στο θέμα αυτό είχαμε αυτές τις μέρες μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υπέγραψε την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο τον Νομό. Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου θα διαβιβάσει τον φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε, οι οποίες εντός εξαμήνου από την παραλαβή του θα εντάξουν την επέκταση στο παράρτημα του Κανονισμού για τα ΠΟΠ...

Γι’ αυτή την εξέλιξη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδω και χρόνια αγωνίζομαι για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε ολόκληρο τον Νομό, που σημαδεύτηκε από σοβαρές καθυστερήσεις, παραλείψεις, ακόμα και λοιδωρίες, όσων ποτέ δεν πίστεψαν σε αυτή την υπόθεση. Με παρεμβάσεις μου από το 2004 και με Ερωτήσεις που επανειλημμένα κατέθεσα στη Βουλή, από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι σήμερα, αλλά και με επαφές και συναντήσεις που είχα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πίεσα να προχωρήσει και μάλιστα να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος, αφού με την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για να κλείσει θετικά μια σημαντική εκκρεμότητα για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας, ανοίγοντας το δρόμο για την καθολική ποιοτική αναγνώριση και προβολή του ελαιόλαδου της Μεσσηνίας. Θα παρακολουθώ από κοντά τις περαιτέρω διαδικασίες, για να έχουμε το ταχύτερο την έγκριση της επέκτασης του ΠΟΠ από την Ε.Ε. ».
Η δεύτερη θετική εξέλιξη αφορά στην πρόσφατη στην ενίσχυση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας με έναν ακόμα εντατικολόγο, από το Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με την από 26-11-2009 επιστολή μου στην Υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχα ζητήσει την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με κατεπειγουσες προσλήψεις εντατικολόγων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και ομαλή λειτουργία της που κρίνεται επιτακτική, εξαιτίας και της πανδημίας της νέας γρίπης. Στην επιστολή μου είχα ζητήσει, μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, να ενισχυθεί η ΜΕΘ με προσωρινή μετακίνηση ιατρών εντατικολόγων από το Νοσοκομείο της Τρίπολης. ‘Οπως ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πολύζο, ενισχύεται για το τρέχον τρίμηνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας από το ΠΕΣΥ Τρίπολης με έναν ιατρό εντατικολόγο, ενω θα υπάρξει μέριμνα για μονιμότερη ενίσχυσή της με νέες προσλήψεις. Ευχαριστώ θερμά την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μου για την ενίσχυση της ΜΕΘ, σε μια δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου