8.12.09

Επιχειρηματίας μηνύει τον δήμαρχο Μεσολογγίου για ξυλοδαρμό


Μήνυση κατατέθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από μεσολογγίτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της πωλήσεως λουλουδιών, κεραμικών και συναφών ειδών κατά του δημάρχου Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλου και τεσσάρων συγγενικών του προσώπων.
Όπως αναφέρεται στην μήνυση η επιχείρηση που είναι στο όνομα της κόρης του είχε απαιτήσεις ύψους 41.498,16 ευρώ από το δήμο Μεσολογγίου και γι’ αυτό κατατέθηκε στα αρμόδια Δικαστήρια αγωγή. Πράγματι το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου εξέδωσε διαταγή πληρωμής η οποία «έχει αποκτήσει αυτή την στιγμή ισχύ δεδικασμένου», δηλαδή είναι τελεσίδικη και δεν είχε ασκηθεί
ανακοπή από μέρους του δήμου.
Έτσι από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της επιχείρησης δόθηκε εντολή προς δικαστικό επιμελητή του Μεσολογγίου να προβεί στην εκτέλεση της διαταγής πληρωμής κατάσχοντας το καινούργιο Mercedes που είχε αγοράσει πριν λίγους μήνες ο δήμος έναντι 45.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την μήνυση δικαστικός επιμελητής είχε επισκεφτεί το δήμαρχο λίγες μέρες πριν ζητώντας να συμμορφωθεί ο δήμος στο διατακτικό της διαταγής πληρωμής, διαφορετικά θα προέβαινε στην εκτέλεση. Όπως αναφέρεται στην μήνυση η απάντηση του δημάρχου ήταν «όποιος είναι άντρας ας έλθει να το πάρει».
Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης ο μηνυτής τοποθέτησε το αυτοκίνητό του έμπροσθεν της αυλόπορτας της οικίας του δημάρχου «προκειμένου να ματαιώσω την απομάκρυνση του ανωτέρω αυτοκινήτου ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν υπό αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη μαζί με τον οδηγό του»...

Επακολούθησαν διάφοροι χαρακτηρισμοί και, όπως αναφέρεται στην μήνυση, εκλήθη συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου και έγινε προσπάθεια να δεθεί το τζιπ του μηνυτή από άλλο αυτοκίνητο για να το τραβήξουν. Ο επιχειρηματίας τονίζει ότι προσπάθησε να αποτρέψει την μετακίνηση του αυτοκινήτου του και τότε άρχισαν να τον χτυπούν και να τον απειλούν. Ο μηνυτής μιλάει ευθέως στο δικόγραφο για ξυλοδαρμό από τα τέσσερα εκ των πέντε πρόσωπα που μήνυσε και για εξύβριση το πέμπτο. Μάλιστα αναφέρει πως κλήθηκε η αστυνομία, αλλά ήρθε μετά το πέρας του επεισοδίου και στάθμευσε σε απόσταση από το σπίτι του δημάρχου και ενώ ο τελευταίος είχε αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή εν τω μεταξύ είχαν φτάσει και πολλοί κάτοικοι του χωριού.
Ακολούθως ο μηνυτής κατέφυγε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου σύμφωνα με τον ίδιο διαπιστώθηκαν ελαφριά τραύματα στα χέρια του (εκδορές) και κατατέθηκε μήνυση από τον δικηγόρο του.
Η είδηση χτες έκανε το γύρο του δήμου Μεσολογγίου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις. Όλοι μιλούσαν για πρωτοφανή γεγονότα στην πολιτική ιστορία του δήμου και έλεγαν πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γ. Αναγνωστόπουλου σε όσα του καταλογίζει ο μηνυτής αφού επρόκειτο για καθαρά υπόθεση του δήμου και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει κάθε πτυχή του θέματος. Σε κάθε περίπτωση είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια συμβάντα στην τοπική κοινωνία.
http://allday-news.blogspot.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου