23.12.09

Σταματούν τα έργα στο Κόρινθος –Τρίπολη λόγω εορτών των Χριστουγέννων


Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας ενημερώνει ότι από σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, μέχρι την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010, δεν θα εκτελούνται εργασίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ (Ελευσίνα - Κόρινθος και Μεταμόρφωση - Σκάρφεια) και του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των διερχόμενων οδηγών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για τον ίδιο σκοπό, θα διατίθενται σε όλο το μήκος των παραπάνω αυτοκινητοδρόμων τουλάχιστον δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας. Τμηματικά, λόγω της προόδου των εργασιών δεν θα υπάρχει λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα όπου στις περιοχές διάνοιξης των νέων σηράγγων και της κατασκευής των νέων γεφυρών θα διατίθεται μία (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη θα μεταφερθεί προσωρινά η εργοταξιακή σήμανση ώστε να διατίθενται δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ η σήραγγα Αρτεμισίου θα λειτουργήσει και στις δύο κατευθύνσεις στην νέα μορφή.
Σας πληροφορούμε ότι με βάση την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση.
Η διατήρηση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας και παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να συμμορφωθούν με την υπόδειξη αυτή.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τα σήματα και τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και τις εργοταξιακές σημάνσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου