13.12.09

Με αιμορραγία στα χείλη διακομίστηκε ο Μπερλουσκόνι σε Νοσοκομείο


Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι διακομίσθηκε σήμερα σε νοσοκομείο με αιμορραγία από τα χείλη, μετά το χτύπημα που δέχθηκε από έναν νεαρό άνδρα έπειτα από εκλογική του συγκέντρωση στο Μιλάνο, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε τον Μπερλουσκόνι στο πρόσωπο, αλλά αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι ο άνδρας μπορεί να εκσφενδόνισε ένα αντικείμενο κατά του ιταλού πρωθυπουργού από μικρή απόσταση.
Τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και μέλος του επιτελείου του, o Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εκφωνήσει νωρίτερα ομιλία ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, κατέρρευσε μετά το χτύπημα και οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν τον βοήθησαν να μπει σε αυτοκίνητο, το οποίο αναχώρησε αμέσως για νοσοκομείο της πόλης.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο συνεχούς πληροφόρησης Sky TG-24 ότι ο άνδρας χτύπησε τον Μπερλουσκόνι από το πλάι, στο μάγουλο, και ότι ο ιταλός πρωθυπουργός είχε αιμορραγία από τα χείλη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ιγνάθιο Λα Ρούσα, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον Μπερλουσκόνι, ο ιταλός πρωθυπουργός είχε αιμορραγία από το στόμα και τη μύτη.
"Αυτό που έκαναν στον Μπερλουσκόνι είναι τρομοκρατική ενέργεια", αντέδρασε άμεσα ο Ουμπέρτο Μπόσι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Κατά την έναρξη της εκλογικής αυτής συγκέντρωσης, ο Μπερλουσκόνι προπηλακίστηκε από περίπου 10 διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν γελοίο.
Ο Μπερλουσκόνι τους απάντησε επανειλημμένως "ντροπή σας".
Στη συνέχεια σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τα νεαρά μέλη που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι ήταν ένας από αυτούς που διαμαρτύρονταν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου