27.12.09

Ειδική ομάδα διάσωσης κατόρθωσε να απεγκλωβίσει τους τρεις σπηλαιολόγους από το βάραθρο που είχαν παγιδευτεί στα Πυρηναία και τους μετέφερε σε ασφαλές καταφύγιο ανάμεσα τους ,και ένας Ελληνας


Διεσώθησαν οι τρεις σπηλαιολόγοι που είχαν παγιδευτεί επί ημέρες από την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε βάραθρο βάθους 700 μέτρων στα Πυρηναία, ανακοίνωσε η ομάδα διάσωσης που τους έσωσε.
Η ομάδα διάσωσης από τη Γαλλία Speleo Secours Francais κατόρθωσε να μεταφέρει τους τρεις σπηλαιολόγους σε ένα ασφαλές καταφύγιο στα 450 μέτρα, όπου θα παραμείνουν μέχρι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αναρρίχηση την Κυριακή.
Συνολικά επτά ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι από τη Λιλ κατέβηκαν μέσα σε ένα βάραθρο. Όταν έφθασαν στα 700 μέτρα τρεις από αυτούς αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν το μονοπάτι της επιστροφής εξ αίτιας της ανόδου της στάθμης των υδάτων ενός υπόγειου ποταμού.
Οι άλλοι τέσσερις κατόρθωσαν να επιστρέψουν στο ασφαλές καταφύγιο, από όπου και σήμαναν συναγερμό.
Χθες, ημέρα των Χριστουγέννων, η ομάδα διάσωσης προσπάθησε να σώσει τους σπηλαιολόγους μέσω μιας σχισμής των βράχων, αλλά η στάθμη του νερού συνέχιζε να ανεβαίνει και μέσα στη σχισμή.
Τελικά ο οργανισμός διάσωσης έστειλε μια ομάδα εξειδικευμένη στις υποβρύχιες αποστολές για να καταβάλει μια ακόμα προσπάθεια. Οι διασώστες μετέφεραν εκρηκτικά για να μπορέσουν να ανοίξουν δρόμο για την επιχείρηση. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος συνολικά 36 άτομα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου