20.12.09

Πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις στη Γερμανία όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.


Αρκτικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Γερμανία όπου το θερμόμετρο έπεσε μέχρι και τους -33,6 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Οι ακραίες συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άστεγος άνδρας ενώ δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στον παγετό.
Ο 46χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην πόλη Μανχάιμ. Είχε καταφύγει σε ένα πρώην κέντρο διαλογής αλληλογραφίας και έπεσε να κοιμηθεί στο τσιμεντένιο πάτωμα αλλά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν άντεξε στο πολικό κρύο
Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην κοινότητα Φούντενζεε της Βαυαρίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους -10 βαθμούς: -11 στο Βερολίνο, το Μόναχο και το Ροστόκ, -14 στη Λειψία, τη Στουτγκάρδη και τη Νυρεμβέργη, -12 στη Φρανκφούρτη και την Κολωνία.
Το Βερολίνο έχει καλυφθεί από ένα στρώμα χιονιού και οι τουρίστες που δεν προνόησαν να έχουν μαζί τους χοντρά ρούχα είχαν καταφύγει σε σταθμούς του μετρό και σε καφετέριες για να ζεσταθούν.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή και την Δευτέρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου