17.12.09

Πρόταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την οργάνωση συνεδρίων


TH δημιουργία Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Καλαμάτας έχει προτείνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος στους τοπικούς φορείς, με στόχο την προώθηση και εξυπηρέτηση του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμπάτο, ο οποίος θα αναπτύξει την συγκεκριμένη πρόταση και στη διάρκεια του αυριανού συνεδρίου της ΕΞΠΡΕΣ στην Καλαμάτα, ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί μια ανερχόμενη μορφή τουρισμού γιατί, εκτός των σημαντικών οικονομικών ωφελειών, προσδίδει και άλλα οφέλη, όπως προβολή της πόλης ή και της χώρας διοργάνωσης του συνεδρίου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κ.λπ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μπορεί ο μαζικός τουρισμός στις παραθαλάσσιες περιοχές να παραμένει διεθνώς η κυρίαρχη μορφή τουρισμού, ωστόσο οι μορφές που εξασφαλίζουν στους τουρίστες αναψυχή ταυτόχρονα με την οργανωμένη άσκηση των ειδικών ενδιαφερόντων τους αναπτύσσονται διεθνώς με γεωμετρική πρόοδο.

Στόχος του Γραφείου Συνεδρίων και Επικεπτών, που προτείνει το Επιμελητήριο να δημιουργηθεί με εμβέλεια σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, θα είναι η καταγραφή των υφιστάμενων ανά θεματικό προϊόν φυσικών και πολιτιστικών πόρων, των υποδομών, των λοιπών εγκαταστάσεων, της οργάνωσης που υφίσταται για την άσκηση των εν λόγω μορφών στον προορισμό, καθώς και τη στοχευμένη πληροφόρηση και προβολή των εν λόγω μορφών σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Παράλληλα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο γραφείο θα μπορεί να προσελκύσει και άλλες μορφές τουρισμού, ώστε να επιτυγχάνεται συνδυασμός επαγγελματικού και θεματικού τουρισμού είτε να προωθούνται αυτόνομα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου