5.12.09

Αφόρητη η κατάσταση στο Γύθειο, από τα σκουπίδια - Λεωνίδας Γρηγοράκος - Δήμαρχε παραιτήσου


Απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελούν πλέον τα συσσωρευμένα απορρίματα στις γειτονιές του Γυθείου, καθώς η αποκομιδή τους από τα συνεργεία Καθαριότητας του δήμου έχει πάψει εδώ και περίπου έναν μήνα, λόγω έλλειψης των χρημάτων, που απαιτούνται για την εξασφάλιση του χώρου απόρριψής τους. Οι λόφοι με τα σκουπίδια εκτείνονται σε μεγάλη ακτίνα περιφερειακά του κέντρου της πόλης, η δυσοσμία είναι αφόρητη και η συγκέντρωση εντόμων και τρωκτικών καθίσταται απειλητική για τους πολίτες.
Με αίτημα την προάσπιση του δικαιώματος να ζουν σε υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον, μαθητές απ΄όλα τα σχολεία του Γυθείου πραγματοποίησαν ήδη πορεία διαμαρτυρίας, ενώ βουλευτές του νομού διατρανώνουν την απαίτησή τους να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», τόνισε ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος και κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί -επιστρέφοντας τα έξοδα παράστασης, που είχε λάβει, προκειμένου

να βρεθούν χρήματα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών- και τις υπηρεσίες Υγείας σε κεντρικό και νομαρχιακό επίπεδο να παρέμβουν άμεσα, καθώς «ο κίνδυνος διατάραξης της υγείας των πολιτών είναι τεράστιος».
Ο βουλευτής ζήτησε και την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών.
«Έχουμε όλοι ευθύνη για την κατάσταση, που επικρατεί στο Γύθειο, και εγώ αναλαμβάνω το μερίδιο, που μου αναλογεί. Η δημοτική Αρχή της πόλης, όμως, φέρει πολιτικές, προσωπικές και οικονομικές ευθύνες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου