22.12.09

Ομιλία Νάντιας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2010


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε χθες, 21/12/09, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010.
Η κ. Γιαννακοπούλου άνοιξε την ομιλία της, με τη διαπίστωση ότι «ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι ο πιο δύσκολος Προϋπολογισμός των τελευταίων 35 ετών, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο και το τέλμα που έφτασε εξαιτίας των λαθεμένων και ανερμάτιστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εμφανείς διαφορές που εμφανίζει «ο ελλειμματικός Προϋπολογισμός στασιμότητας του 2009, συγκριτικά με τον Προϋπολογισμό του 2010 που έχει στόχο το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, την στήριξη της οικονομίας μας, την έξοδο από την κρίση, την αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της χώρας και την αναδιανομή του πλούτου». Η βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε ότι «ο Προϋπολογισμός αυτός προβλέπει την αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Έλληνα μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη». Πιο συγκεκριμένα,
 ανέφερε ότι με τον Προϋπολογισμό αυτό, «μειώνουμε κατά 457 εκ. ευρώ τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα και αυξάνουμε κατά ένα δις ευρώ τις δαπάνες για την παιδεία. Διαθέτουμε περισσότερους πόρους για την υγεία και την ανάπτυξη, προσλαμβάνοντας τρεις χιλιάδες νέους νοσηλευτές και αυξάνοντας πάνω από 4% του ΑΕΠ τους πόρους για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τη στήριξη της εργασίας των νέων και δίνουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ειδικά, για τους αγρότες, αυξάνουμε τη σύνταξη του ΟΓΑ και την επιστροφή του ΦΠΑ από το 7% στο 11% και χορηγούμε το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης έχοντας συναίσθηση του καθημερινού τους Γολγοθά». Στα πλαίσια της ομιλίας της, η κ. Γιαννακοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μεσσηνία λέγοντας ότι «δυστυχώς έχει γίνει η εσχατιά του ελληνικού Νότου, καθώς είναι πολύ πίσω στην ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες», προτείνοντας ως μέτρο αναπτυξιακής ώθησης την «αποκατάσταση της αδικίας και την δημιουργία ενιαίας περιφέρειας Πελοποννήσου, με ένα ενιαίο αναπτυξιακό, οικονομικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα».
Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ολοκληρώνοντας την εισήγησή της για τον Προϋπολογισμό, τόνισε ότι «είναι ρεαλιστικός, είναι σταθεροποιητικός, είναι αναπτυξιακός, είναι κοινωνικός, καταπολεμά τη φοροδιαφυγή και τέλος υλοποιεί τις δεσμεύσεις μας με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στην κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου