4.12.09

Ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού


Ανοίγει στις 04.12.09 τις πύλες του στον εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ στον Πειραιά το 2ο τριήμερο φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων κυψέλης, που συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων Κυψέλης, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και η Νομαρχία Πειραιά.
Στο φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα υπάρξουν μια σειρά από θεματικές εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του πλούτου και της αξίας των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων, προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που αυτά παράγονται,

να αναβαθμίσουν την εμπορική δυναμική τους και να δώσουν δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις για τα παιδιά με θέμα «γνωριμία με το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας» καθώς και διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μικρούς επισκέπτες με θέμα την ελληνική μελισσοκομία.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και τρία πανελλήνια συνέδρια. Το πρώτο με τίτλο «Κλαδικά θέματα - Προβλήματα - Προτάσεις» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωποι φορέων μελισσοκόμων θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και θα προταθούν λύσεις αντιμετώπισής τους.
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, συνέδριο με θέμα την «Επιστημονική έρευνα στη μελισσοκομία». Επιστήμονες του κλάδου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σχετικά με την ταυτότητα, ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας, τις ασθένειες και τους εχθρούς των μελισσών, τη βιολογία, συμπεριφορά της μέλισσας, τα μελιτογόνα έντομα τις απώλειες των μελισσών και άλλα θέματα στα οποία έχουν ασχοληθεί ερευνητικά τα τελευταία 5 χρόνια.
Το τρίτο συνέδριο του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου έχει θέμα την «προσφορά της μέλισσας» με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή για τη μεγάλη προσφορά της μέλισσας στη γονιμοποίηση των ανθέων και την πληροφόρηση των συμμετεχόντων για τις ιδιότητες και την ωφελιμότητα των προϊόντων της μέλισσας στον άνθρωπο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου