7.12.09

Οι γυναίκες ξοδεύουν πάνω από 10.000 δολάρια για να χάσουν βάρος


Οι γυναίκες στο Χονγκ Κονγκ πληρώνουν πάνω από 10.000 δολάρια για αμφίβολα προγράμματα απώλειας βάρους καθώς μια μανία για δίαιτα έχει καταλάβει την πόλη.
Τεράστια ποσά προκαταβάλλονται σε λογαριασμούς από ανθρώπους που θέλουν να φθάσουν στο επιθυμητό ή στο ιδανικό κατ΄αυτούς βάρος, γράφει η εφημερίδα Χονγκ Κονγκ Στάνταρντ.
Σε μια γυναίκα ζητήθηκε να καταβάλει 10.322 δολάρια ΗΠΑ ενώ μια άλλη που παίρνει μηνιαίο μισθό 1.290 ευρώ κατέβαλε προκαταβολικά 5.800 δολάρια μέχρι να έχει απώλεια βάρους 13,6 κιλών.

Ωστόσο, ακόμα και εάν οι γυναίκες κατορθώσουν να αδυνατίσουν και να φθάσουν το επιθυμητό τους βάρος, οι εταιρίες αρνούνται να τους επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν προκαταβάλει, υποστηρίζοντας ότι έχουν παραβεί τους όρους της σύμβασης χάνοντας μαθήματα ελέγχου βάρους.
Άλλες γυναίκες πάλι υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί απειλές ή επιθέσεις από το προσωπικό των κέντρων αδυνατίσματος όταν προσπάθησαν να υπαναχωρήσουν επί των συμβολαίων τους, υποστηρίζει ομάδα γυναικών που κατέθεσε μαζική αγωγή εναντίον κέντρων που εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές.
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχοντας την υποστήριξη ενός βουλευτή έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον εταιριών που διαχειρίζονται κέντρα αδυνατίσματος, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Προστασίας Καταναλωτή του Χονγκ Κονγκ.
Τα επίπεδα παχυσαρκίας στην πρώην βρετανική αποικία έχουν αυξηθεί κάθετα τα τελευταία 30 χρόνια και οι διατροφολόγοι εκτιμούν ότι γι αυτό ευθύνεται η καθιστική ζωή, η συνεχής εργασιακή απασχόληση και η στροφή προς τη διατροφή δυτικού τύπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου