9.11.09

Παρέμβαση Κουσελά για τους συμβασιούχους πυροσβέστες !!!


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Συλλόγου εποχικών πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας, έστειλε στις 30/10/2009 επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, ζητώντας του να δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των εποχικών πυροσβεστών. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Μαζί με τις ευχές μου για καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, θα ήθελα την προσοχή σας για την εκκρεμότητα που αφορά στο εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων πυροσβεστών Ν. Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας...

Το θέμα αυτό το είχα επανειλημμένα θέσει στην προηγούμενη Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πιο πρόσφατη την 2015/9-12-2008 ΠΑΒ, που αφορούσε στα αιτήματα του Συλλόγου εποχικών πυροσβεστών Ν. Μεσσηνίας.
Με την αρ. πρωτ. 7017/4/9202 17-12-2008 απάντηση του τότε Υφυπουργού ΕΣΔΑ κ. Χηνοφώτη (επισυνάπτεται), έλαβα τη διαβεβαίωση ότι, πέραν των ρυθμίσεων του Π.Δ. 121/2007, υπήρχε πρόθεση «οριστικής αντιμετώπισης» του εργασιακού καθεστώτος αυτού του προσωπικού, χωρίς βεβαίως αυτό να γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ωστόσο, αφ’ ενός ο Σύλλογος εποχικών πυροσβεστών Ν. Μεσσηνίας περιμένει τις ενέργειες της νέας πολιτικής ηγεσίας της Κυβέρνησής μας για την εργασιακή αποκατάσταση των μελών του, αφ’ ετέρου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ), στο Δελτίο Τύπου της 25-10-2009, θέτει μεταξύ άλλων θέμα τήρησης των δεσμεύσεων του Προέδρου μας και σημερινού Πρωθυπουργού το 2007 και το 2008 για μονιμοποίηση των 5.500 εποχικών πυροσβεστών σε συναφείς υπηρεσίες δασοπροστασίας, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας κλπ. 12μηνης λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΠΥΔ ζητεί να ξεκαθαριστεί ρητώς, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες δεν θα έχουν την αντιμετώπιση των stagiaires ή οιωνδήποτε συμβασιούχων ΙΔΟΧ.
‘Οπως και σεις γνωρίζετε, η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, που μας είχε επανειλημμένα απασχολήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Οι εν λόγω εργαζόμενοι προσφέρουν τα μέγιστα στη στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος και στη μερική έστω κάλυψη των σοβαρών κενών στελέχωσής του, που έχουν πολλαπλώς καταγραφεί και στη Μεσσηνία.
Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, ανάμεσα στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που καλείσθε να αντιμετωπίσετε στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, να εξετάσετε και τη σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, που αφορά στους συμβασιούχους πυροσβέστες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου