16.11.09

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο Α. Ριζάι και η σύντροφός του Σούλα.!!!


Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Αλβανός δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, καθώς και η σύντροφός του Σούλα και ένα ακόμη νεαρό ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν σε μεζονέτα την οποία είχαν νοικιάσει για κρησφύγετο στο Ανω Σούλι, Μαραθώνα.
Τη μονοκατοικία είχε νοικιάσει την περασμένη Παρασκευή η σύντροφος του δραπέτη, η οποία εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Αθήνας, με το όνομα Χριστίνα Πετρίδη και παρουσίασε το Ριζάι ως εξάδελφό της από τη Γερμανία στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, που μένουν στην Κηφισιά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες, ότι ο καταζητούμενος κακοποιός και η φίλη του κινούνταν στην ευρύτερη βορειοανατολική Αττική, αλλάζοντας συνεχώς κρησφύγετο και εντοπίστηκαν σχεδόν αμέσως στο τελευταίο τους κρησφύγετο, χάρις στη συνεργασία της αστυνομίας με άλλες αρχές.
Στις 7.10 σήμερα το πρωί,

όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, έγινε έφοδος από ειδική δύναμη της ΕΚΑΜ, η οποία περικύκλωσε το σπίτι και κάλεσε τον καταζητούμενο να παραδοθεί.
Ο Ριζάι αιφνιδιάστηκε και δεν έφερε καμιά αντίσταση, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις περίπου μισής ώρας παρέδωσε τον οπλισμό που είχε στο σπίτι και μαζί με τους συνεργούς του ακολούθησε χωρίς αντίσταση τους αστυνομικούς.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα αυτόματο σκόρπιον, δυο πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, πολλά φυσίγγια πυροβόλων όπλων και άλλος οπλισμός.
Επίσης, κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα και ειδικότερα μια θωρακισμένη μερσεντές που είχε κλαπεί από τράπεζα και ένα σμάρτ κλεμμένο από την περιοχή Παγκρατίου.
Ο δραπέτης και η φίλη του είχαν στην αυλή του σπιτιού δυο σκυλιά αλλά η έφοδος της αστυνομίας ήταν ακαριαία και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στα γαυγίσματά τους.
Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι ο επίσης καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί με το Ριζάι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό είχε επαφές μαζί του τον τελευταίο καιρό.
Με τη σύλληψη του Ριζάι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται πλέον στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου