20.11.09

Η « Φωνή του Πολυτεχνείου » Μαρία Δαμανάκη – Επίτροπος στην ΕΕ !!


«Έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για την επιλογή της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της νέας Επιτρόπου της Ελλάδας.
«Ένα πρόσωπο με προσφορά και αγώνες για τη δημοκρατία". Η κ. Δαμανάκη, σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιόν, θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο είτε για την απασχόληση είτε για θέματα διευρυμένης ναυτιλίας, παρότι στις επαφές με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο η ελληνική πλευρά διεκδίκησε και το χαρτοφυλάκιο της υγείας που είχε μέχρι τώρα η Ανδρούλα Βασιλείου.
Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για τον ορισμό της κ. Δαμανάκη έγινε μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού είχε ενημερώσει τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος εδώ και καιρό είχε ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι γυναίκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου