17.11.09

Ποινική δίωξη σε βάρος του Αλκέτ Ριζάι !!!


Ποινική δίωξη γαι σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Αλκέτ Ριζάι και τεσσάρων ακόμη προσώπων, που οδηγήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι ενώπιόν του, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Με διάταξή του ο Εισαγγελέας επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πέντε κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων, μεταξύ άλλων, άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η συνολική δίωξη συμπεριλαμβάνει και τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο ο Ριζάι είχε αποδράσει από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.
Εκτός του Ριζάι, στην Εισαγγελία οδηγήθηκαν οι Ασπασία Μητροπία, Έρβις Στεφάνι, Λούλε Μπλερίνα και Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος.

Οι τρεις πρώτοι, μεταξύ των οποίων και η φίλη του Ριζάι, συνελήφθησαν μαζί με τον Αλβανό στο σπίτι στο Γραμματικό, ενώ ο Αναγνωστόπουλος συνελήφθη μετά, καθώς είχε δώσει στον Ριζάι να χρησιμοποιεί μία θωρακισμένη Μερσεντές.
Η δίωξη, που ασκήθηκε, αφορά τα αδικήματα της: Εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού, αρπαγής από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη, για την οποία δεν είχε υποχρέωση (παθών είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου), παράνομης κατάληψης αεροσκάφους από κοινού, διατάραξης ασφάλειας αεροσκαφών από κοινού, ηθικής αυτουργίας στις πράξεις, που αφορούν την χρήση του ελικοπτέρου, απόδρασης κρατουμένου, κλοπής από κοινού, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.
Η υπόθεση ανατέθηκε στον 13ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Αλκέτ Ριζάι, Σ. Κεχαγιόγλου, ο εντολέας του δέχεται τις κατηγορίες που αφορούν τα όπλα και την απόδραση και τονίζει ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν έχουν καμμία σχέση με όσα τους αποδίδονται. Σύμφωνα μάλιστα, με τον δικηγόρο, ο Ριζάι μετά τη σύλληψή του θεωρεί πως «χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου