3.11.09

Χαμηλές τιμές και στη Λακωνία για το πρώιμο ελαιόλαδο !!!


Με όχι και τους καλύτερους οιωνούς από πλευράς τιμών ξεκίνησε η φετινή ελαιοκομική περίοδος. Μετά την υποχώρηση στα 2,40 ευρώ το κιλό για το μαυρολίσιο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας και στη Λακωνία η πρώτη δημοπρασία για το πρώιμο λάδι της ποικιλίας αθηνοελιά χαρακτηρίστηκε από χαμηλές τιμές – χαμηλότερες κατά 14% από τις αντίστοιχες περυσινές στην ίδια περιοχή.
Το «βαρόμετρο» της ελαιοκομικής αγοράς, που αποτελούν οι δημοπρασίες των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, δεν έδωσε καλά, πρώτα μηνύματα για τους ελαιοκαλλιεργητές. Για το πρώιμο λάδι της ποικιλίας αθηνοελιά, οξύτητας μέχρι 3 γραμμές, που πάντα έχει την υψηλότερη τιμή από όλα τα ελληνικά ελαιόλαδα,

στην πρώτη δημοπρασία δόθηκαν τιμές αγοράς 2,61, 2,63 και 2,70 ευρώ το κιλό, με καλύτερη προσφορά εκείνη της Ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Λακωνίας (2,70).
Πέρυσι στην πρώτη δημοπρασία είχε δοθεί τιμή 3,12 ευρώ το κιλό (και πρόπερσι 3,85 ευρώ) για να υποχωρήσει στη δεύτερη δημοπρασία στα 2,86 ευρώ το κιλό.
Ο συνεταιρισμός των Αγίων Αποστόλων θεώρησε τις προσφερθείσες τιμές ως ιδιαίτερα χαμηλές και δεν κατακύρωσε καμία ποσότητα σε κανέναν συμμετάσχοντα στη δημοπρασία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου