10.11.09

Συνάντηση Κουσελά με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα των αγροτών της Μεσσηνίας.


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή και με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.
Κατά τη συνάντηση αυτή, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Κουσελάς υπέβαλε στην Υπουργό και στον Υφυπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγκαία χάραξη εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο, που ο ίδιος μαζί με 55 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν διαμορφώσει, υπογράψει και καταθέσει πέρυσι ως Επερώτηση στη Βουλή.
Επίσης, τους ενημέρωσε για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας στη σημερινή συγκυρία, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του ελαιόλαδου.
Ο κ. Κουσελάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στις ακόλουθες προτάσεις:

Να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση στους ελαιουργικούς Συνεταιρισμούς και τις Ε.Α.Σ., προκειμένου να διευκολύνουν τους παραγωγούς για να καλύψουν τα έξοδα συγκομιδής και τις αυξημένες ανάγκες τους.
Να επισπευσθεί η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς .
Να ζητηθεί από την Ε.Ε. το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης να ξεκινάει από τα 2,5 ευρώ για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και όχι από τα 1,77 ευρώ που είναι σήμερα.
Να επισπεύσει το Υπουργείο την έγκριση της πρότασης για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο το θέμα στην Ε.Ε.
Να προκηρυχθούν τα σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες
Να χορηγηθούν στους βιοκαλλιεργητές οι επιδοτήσεις του 2008, που ακόμα εκκρεμούν.
Να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των τοματοπαραγωγών Μεσσηνίας από το παράσιτο tuta absoluta.
Μετά από εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση, η κ. Μπατζελή διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Κουσελά ότι τα ζητήματα αυτά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, που πλήττεται από τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου