20.11.09

Αναφορά Κουσελά για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών.


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να εξετασθούν και να λυθούν τα αιτήματα της Επιτροπής πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Σιάμου, Καλυβιών, Μερόπης, Κατσαρού, Πεύκου, Δεσύλλα και Καρανασιου Δήμων Οιχαλίας και Ανδανίας, για την πλήρη αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007 και την αναγκαία ανασύσταση και ενίσχυση των καλλιεργειών τους.Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω αντίγραφο Αναφοράς-Ψηφίσματος της Επιτροπής ελαιοπαραγωγών των προαναφερθεισών περιοχών της ‘Ανω Μεσσηνίας, οι οποίοι υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή από τις πυρκαγιές της 25ης Αυγούστου 2007.
Οι εν λόγω παραγωγοί,

παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης στις 31-8-2007 για πλήρη αποζημίωσή τους, διαμαρτύρονται (και με τα συνημμένα στην παρούσα καταθέτουν τα σχετικά δεδομένα και επιχειρήματα) ότι ουδέποτε έλαβαν αποζημίωση ανάλογη των πραγματικών και σοβαρών ζημιών που υπέστησαν στην παραγωγή και στο φυτικό τους κεφάλαιο. Κατόπιν αυτών επανέρχονται με σειρά αιτημάτων για την πλήρη αποζημίωση των ζημιών, την αναγκαία ανασύσταση και ενίσχυση των ελαιόδεντρων κλπ, τα οποία παρακαλώ να εξετάσετε με ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου